X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też po ciąży dalej czułam ruchy w brzuchu
    mnie po porodzie miesiączkowe bóle nie przeszły,

w tym tempie to mnie prześcigniecie, boli i boli i boli ale bez tragedii
    i leżę i czekam i się irytuję już, bo nie wiem
    nie lubię tak, mąż w pracy wolne wziął, tyle godzin
    a ja dalej nie wiem co będzie

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyle, że próba generalna była, sprawnie poszło
    porodówkę widziałam, mąż się po ang dogadywał ładnie
    jeszcze pytam skąd wiedział o co pytała, bo poleciało jakieś dziwne sformułowanie, a on, "housa" oglądałem :D

Agata92, natasza82, Eve, lkc, karmelek, AgataP, Milaszka, Fidelissa, Marzena27 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki fajnie, ze wszystko wyjasnilas w Esculapie i ze jesteś zadowolona:)

Czyli u nich jest tak, ze czekasz do skończonego 36 tyg i ewentualnie możesz przyjechać wczesniej niż 18.11?

r5bup6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisiiii, dokładnie, gdyby się zaczęło wcześniej (ale musi być ukończony 36 tc), to dzwoni się do szefa (anestezjolog, dostępny pod telefonem 24h na dobe ;)) i oni wszystko szykują na Twój przyjazd, z drogi trafiasz bezpośrednio na stół :D
    Jak to wyglada w Salve?

karmelek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wita sie Pani zdrowa z wyluzowana macica.
    Dzis mroczki przed slepiami, cisnienie 155/110, wzielam taxi, bo moj obydwa tel wyłączone I do szpitala..w szpitalu na ip polozna naburmuszona - pani zdrowa I takie tam...
    W koncu przyszla mloda lekarka, poogladala I zostawili mnie na oddziale na obserwacje.
    Wg nich nic mi nie jest, dziecko ok, skurczy brak, a ja umieram....
    Pani Zdrowa.... :/

AgataP, Paju, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale naskrobałyście :) Do porodu będę nadrabiać :)

Pati,dumny starszy brat.Chce się opiekować siostrą :)

Zupaztytki,w Salve jak podpiszesz umowę i przelejesz pieniądze to już jesteś pod ich opieką.Jak coś się dzieje to dzwonisz,mówisz co się dzieje i przyjeżdżasz.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Zdrowa - dobrze, ze Pania zostawili. bedzie Pani spokojniejsza. byle pozniej nie trzymali za dlugo bez sensu jak nic nie znajda...

Pati Ty uwazaj tam bardzo bardzo na Marcela zeby przypadkiem krzywdy Neli nie zrobil. On napewno nie chce zle, ale nie pozwalaj zeby Ja podnosil... Ona jest taka malutka i delikatna... ale widok Twojej dwojki - niesamowity ;)

Lavendula lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak pisze Amnezja. Stym, ze nie wiem jak jest czy trzeba ukończyć 36 TC
    Wiesz cos na ten temat może Amnezja?

Zupaztytki, a jak wczesniej się cos zaczyna to nie przyjmą? Mimo, ze umowę juz podpisalas?

r5bup6u.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupa, fajnie ze dopytałas o ta żółtaczkę:)I powiem ci ze ja tez bardziej sie nastawiam na to Bielsko bo tam było po prostu przyjaźnie !a w Koperniku czułam sie jak bym sie przeniosła do wczesnych lat 80 . Pacjent= upierdliwy intruz .Jeszcze tylko musze męża przekonać bo on uważa K. za najlepszy szpital ever ale to nie on będzie prZez 5 dni na łasce tych zmanierowanych i znużonych życiem babiszonow ;)

Lavendula, zupaztytki, lkc, Bergo lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 13 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coraz bardziej przekonuję się do porodu SN z ZZO, nawet przy mojej astmie... jak to rzekła moja ginka, zawsze zdążą panią pociąć, a nuż nie będzie trzeba...". Ale miałam akcję w piątek, ginka powiedziała też, że idąc do szpitala nie muszę targać ze sobą historii astmy, biorąc pod uwagę, że w Łodzi zgubili moje papiery, albo je zutylizowali :P i żebym po wyjściu od niej wyciągnęła kartę do lekarza POZ, żeby tylko internistycznie mnie przebadał i stwierdził, czy mogę rodzić sn czy cc. No to idę, a pani z rejestracji... "no raczej Pani nie przyjmie dziś żaden lekarz, chyba, że zgodzi się panią przyjąć bez kolejki", jak zaczęłam sobie kalkulować, że mam czekać ok 3h na koniec dyżuru i nie mieć pewności, czy mnie w ogóle przyjmie z tej opcji zrezygnowałam i ponawiam pytanie... "a czy mogę się zarejestrować na wizytę zatem do lekarza POZ?"... odpowiedź: "-tak najbliższy wolny termin 12 listopada i grudzień" WTF??? Pani chciała pomóc i rzuciła jeszcze jedno wyjście... "mamy ewentualnie kilka miejsc wolnych od rana, otwieramy o 7, ale zdarza się, że pacjenci czekają już od 6.45..." Taaak, już widzę siebie z brzuchem w 9 m-cu bijąca się o kolejkę ze zdesperowaną babcią, podziękowałam i wyszłam. Dobrze, ze mam wykupiony abonament w Luxmedzie, może tam nie będą robić problemu i mnie przyjmą N O R M A L N I E

Fidelissa lubi tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkc słońce on nie podniósł a próbował juz ja brać ;) ja bym mu nie pozwoliła ona za delikatna, psychol juz się przymierzał tez pogoniłam ,nawet dotknąć jej nie pozwalam jemu i każdemu każe ręce myć ;P Hehe dla Marcela tez co raz szoruje, znowu mam świra na mycie rąk.. ;) i siedze cały czas obok niej albo z Nią na rekach czy w szlafrok sobie składam xD kiedy Wam pokaże Marcela tez tak nosilam jak kangurzyca xd ewentualnie wysoko na komodzie w gondoli śpi to mogę wtedy cos zrobić ;) Hehe czekam na łóżko od pani prawnik zabieganej.. ;) ta przynajmniej się wywiaze ,a nie koleżanka lozeczko odda odda a tu nagle mówi sory ale nie mam juz mama wyrzuciła sranie w banie ;o

lkc, AgataP lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Dokładnie tak jak pisze Amnezja. Stym, ze nie wiem jak jest czy trzeba ukończyć 36 TC
    Wiesz cos na ten temat może Amnezja?

Nie trzeba,przyjmują od 33tyg.

sisiiii lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisiii, Amnezja, w Escu za poród placi się w dniu przyjęcia do szpitala, więc wcześniej nie daje się im grubej kasy, płaci się tylko za wizytę przedporodową. Ten 36 tc jest taką granicą i oni dopiero od zakończenia tego tygodnia przyjmują do porodu. Wystarczy być w 36 + 0 i można rodzić ;)
    Kuniak, ja jestem całkowicie przekonana, a mój mąż też bardzo zadowolony;)
    Optimus, wracaj do siebie, Pani Zdrowa!

ÓptimusPrime, niecierpliwa21, sisiiii, Amnezja lubią tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus zdrówka kochana. Mnie napierdzielają plecy między łopatkami dokładnie...jakiś chyba nerwoból czy cuś. Piję herbatkę z sokiem malinowym na przeziębienie. Znajoma moja urodziła w czwartek i ma do mnie jutro zadzwonić powiedzieć co za cyrk jest u nas w szpitalu, no to już mam pozamiatane, powiedziałam jej że może lepiej niech mi nie mówi bo nie będę chciała iść rodzić to powiedziała, że czasem lepiej wiedzieć.

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Optimus,Pani zdorwa a jednak co jest na rzeczy, a moze to stres przed porodem(podswiadomie mozesz sie bardzo stresowac a nic nie bedziesz swiadomie zauwazac.)
    Trzymam kciuki i wracaj do zdrowia Pani zdrowa.Dawaj znac!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 21:27

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czyli jak to dokladnie wyglada w Lodzi? Ile sie tam placi za cc? I jak to sie tam po prostu idzie i co??
    Synka rodzilam w lodzi, teraz mialam jechac do czestochowy ale tam nasluchalam sie takich opini ze sie po prostu boje...

A taka zgaga mnie meczy!! Rennie sie ratuje ;)
    Skurcze notuje ale sa nieregularne i narazie co 20minut, a byly co 10..

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopadła mnie zgaga masakryczne, pochłonęłam pół litra mleka. Dzisiaj, po wczorajszej pizzy na kolację licznik pokazał 80kg OMG!!! Plus 18!!!

jutro fryzjer:) i dalej sprzątam

AgataP, ja w tym tygodniu muszę jeszcze w weekend uniwerek zaliczyć, ale od poniedziałku mogę rodzić, a co. Ale na okna chyba sie nie porwę - chociaż kto wie...

AgataP lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Sisiii, Amnezja, w Escu za poród placi się w dniu przyjęcia do szpitala, więc wcześniej nie daje się im grubej kasy, płaci się tylko za wizytę przedporodową. Ten 36 tc jest taką granicą i oni dopiero od zakończenia tego tygodnia przyjmują do porodu. Wystarczy być w 36 + 0 i można rodzić ;)
    Kuniak, ja jestem całkowicie przekonana, a mój mąż też bardzo zadowolony;)
    Optimus, wracaj do siebie, Pani Zdrowa!

W dniu przyjecia czyli musisz jechac do porodu z gotówką??? W przypadku SN to chyba nienajlepsze rozwiazanie :)
    W Salve wszelkie płatności dokonuje się na konto, ja od 32tyg jestem pod ich opieką, gdyby sie okazalo ze urodze gdzies indziej to w ciagu 14dni zwracaja pieniazki :)

nxbhnwz.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurza mnie to, że nasz syn nadal nie ma imienia...powiedziałam mężowi żeby podjął męską decyzję bo normalnie już nie mogę :-)

AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Dziewczyny czyli jak to dokladnie wyglada w Lodzi? Ile sie tam placi za cc? I jak to sie tam po prostu idzie i co??
    Synka rodzilam w lodzi, teraz mialam jechac do czestochowy ale tam nasluchalam sie takich opini ze sie po prostu boje...

A taka zgaga mnie meczy!! Rennie sie ratuje ;)
    Skurcze notuje ale sa nieregularne i narazie co 20minut, a byly co 10..

W Łodzi w Salve CC kosztuje 3900. Idziesz po 32 tyg na wizytę konsultacyjna i później podpisujesz umowę z nimi. Na stronie salve jest w miarę dokładnie wszystko opisane.

karmelek lubi tę wiadomość

r5bup6u.png
‹‹ 1602 1603 1604 1605 1606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ