X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też w szczęśliwym cyklu ze 2 tygodnie miałąm okropnie zsypaną buzię, a teraz mam naprawde ładną, ale bardziej przesuszoną i podkład którego używałam zawsze inaczej wygląda na buzi.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj chyba mój mąż odczuł co znaczą wahania nastrojów u ciężarnej... Byłam tak fosiasta, fochy strzelałam przez cąły wieczór, byłam obrażona, miałam pretensje, coś chciałam, ale sama nie wiedziałam co...
    A poza tym potrzebuję pomocy, bo mam pokropne zaparcia... Co można stosowac bezpiecznie? Najlepiej coś naturalnego, poza sokiem z kapusty kwaszonej, bo już mi przeszła ochota na kapuchę.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysz86 ja jadam winogrona i w miarę pomagają - wiem że śliwki suszone najbardziej ale ich nie przełknę aktualnie..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • LISTOPAD 2014 Znajoma

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też mam na koniec listopada termin czekam na zarodek mam na razie 9 mm pęcherzyk i strasznie mnie mdli was też?
    Pozdrawiam

MARTA
  • izia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LISTOPAD 2014 wrote:
    Hej ja też mam na koniec listopada termin czekam na zarodek mam na razie 9 mm pęcherzyk i strasznie mnie mdli was też?
    Pozdrawiam

witaj i uwierz że też mdli.. łeee

a dla rozluźnienia dziewczyny właśnie zobaczyłam jak małysz woził wczoraj taksówką ludzi - fajne :) można się pośmiać w przerwach między mdłościami..
    http://www.redbull.com/pl/pl/motorsports/offroad/stories/1331642814472/adam-malysz-w-roli-taksowkarza

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Viviana Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listopad 14 mdłości teraz większość z nas ma, na tym etapie, poza tym gin mi mówił, żebym nie bała się wymiotów.

Izia oglądałam Małysza, w ogole wczoraj wiele żartów było w telewizji i na Facebooku.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez wygladam na twarzy jak tuz przed @ i kazdego dnia dochodza nowe, ech

• Evik Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki:) KIlka dni mnie nie było, czasami staram się wejśc i Was podczytywać. JA zdycham! Mam straszne mdłości zawroty głowy, nie moge nic przełknąć, staram się na siłę ale słabo mi to wychodzi, nawet jak czytam Was jak piszecie o jedzeniu to musze szybko przelatywać bo nie daję rady.Niech te mdłości już pójdą precz!;/

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już myślałam, że tylko ja mam takie problemy z cerą... zawsze miałam, ale teraz to bije wszystko. Nie dość, że wielkie bąble to jeszcze strasznie sucha skóra, a z początku to nie umiałam się nadziwić, że tak mi się skóra poprawiła i chyba wykrakałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 13:23

rwi37s6.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    A już myślałam, że tylko ja mam takie problemy z cerą... zawsze miałam, ale teraz to bije wszystko. Nie dość, że wielkie bąble to jeszcze strasznie sucha skóra, a z początku to nie umiałam się nadziwić, że tak mi się skóra poprawiła i chyba wykrakałam

no dobrze że ja mam grzywkę bo też mi takie wielkie urosło na czole..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia mi na policzkach... maskara i jak tu się ludziom pokazać

rwi37s6.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co na mdłości Wam pomaga bo ja umieram. Co bym nie zjadła to lece do kibelka. Mój już dla żartów zaniósł mi poduszkę do łazienki żebym sobie kolanek nie obiła jak padam.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana trudno powiedzieć co pomaga na mdłości, ja piłam herbatkę z imbirem, ale nie wiem w końcu, czy ten imbir można. Po prostu jak miałam na coś cokolwiek ochotę to to jem, u mnie mdłości jeden dzień silne, drugi słabsze, to chociaż dziś trochę lepiej.

Po zjedzeniu się połóż, mi pomagało, albo szłam na drzemkę to zdązyło się strawić. Jedz częściej, a małe porcje.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia_1987 wrote:
    Witajcie. Rany, wieczorem to miałam taki wzdęty brzuch i do tego bolał. Teraz też nie mam najlepszego nastroju i i kondycji. W piątek rano badania krwi, których boje się jak diabli.

Ooo nie jesteś sama z tym lękiem, ja nienawidzę kombinowania przy moich żyłach, szukania, oklepywania, posapywania "nic nie widzę, a drugą rączkę pani da". Wrrrrr. Na szczęście dziś się obyło bez scen, dobra była kobita, fiku miku i po sprawie.
    Aha, EMLA to podstawa :D;P

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Dzień dobry :)

Fajnie wejść na forum i przeczytać dobre wieści, gratulacje dziewczyny. Ja jutro mam zamiar odwiedzić mojego maluszka :)

Swan bardzo się ciesze !! 3-majcie się zdrowo :*

Ja mam takie pytanko. Jak się nazywał ten zestaw dla kobiet w ciąży na przeziębienie? jestem zmuszona zainwestować w niego :(

Uważaj tylko na te tabletki, są z propolisem i jak jesteś uczuleniowa, to możesz spuchnąć :/
    Ja się męczyłam z badziewiem parę dni. Od tego momentu mam uraz:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    dziewczyny a mam pytanie jak wasza cera itd? bo u mnie jakaś masakra - wysuszona, pełno jakiś kropek, niedoskonałości itd - wyglądam jak nastolatka..

U mnie jak poprzednio, kwitnąca cera :D
    Nie mam jakiś problemów z nią, wiadomo przy PMS coś wyskakiwało, a jak wyskoczyło to Mount Everest, ale od czasu ciąży spokój.
    Używam BB tylko i pudru ryżowego na koniec, wszystko ładnie oddycha i nic się nie pojawia :)

Za to AZS daje mi się w kość, same krostki, zaczerwienienia na rękach, dłoniach, dekolcie..masakra. Swędzi dziadostwo, a maści sterydowych nie mogę wziąć :/

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Ooo nie jesteś sama z tym lękiem, ja nienawidzę kombinowania przy moich żyłach, szukania, oklepywania, posapywania "nic nie widzę, a drugą rączkę pani da". Wrrrrr. Na szczęście dziś się obyło bez scen, dobra była kobita, fiku miku i po sprawie.
    Aha, EMLA to podstawa :D;P

Jak pomyśle o tych badaniach i machaniem igłą, to mi gorzej. Co to jest EMLA ?

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Kochana trudno powiedzieć co pomaga na mdłości, ja piłam herbatkę z imbirem, ale nie wiem w końcu, czy ten imbir można. Po prostu jak miałam na coś cokolwiek ochotę to to jem, u mnie mdłości jeden dzień silne, drugi słabsze, to chociaż dziś trochę lepiej.

Po zjedzeniu się połóż, mi pomagało, albo szłam na drzemkę to zdązyło się strawić. Jedz częściej, a małe porcje.

Vivianna podziwiam z tą drzemką, ja się czuję na leżąco jak na koi w rozchuśtanej przez sztorm łajbie ;):D

Viviana lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia_1987 wrote:
    Jak pomyśle o tych badaniach i machaniem igłą, to mi gorzej. Co to jest EMLA ?

Maść znieczulająca, na receptę. Doskonała sprawa :)
    http://www.doz.pl/leki/p3236-Emla

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Wczoraj chyba mój mąż odczuł co znaczą wahania nastrojów u ciężarnej... Byłam tak fosiasta, fochy strzelałam przez cąły wieczór, byłam obrażona, miałam pretensje, coś chciałam, ale sama nie wiedziałam co...
    A poza tym potrzebuję pomocy, bo mam pokropne zaparcia... Co można stosowac bezpiecznie? Najlepiej coś naturalnego, poza sokiem z kapusty kwaszonej, bo już mi przeszła ochota na kapuchę.

Spróbuj jogurtu naturalnego, na mnie działa bez zarzutu ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ