Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hej , to nie tak, przy niedoczynności można braż z jodem, a przy nadczynności nie, tyle, że to powinien Ci powiedzieć Twój endokrynolog. Wiem, bo mam guzki i niedocynność. Poki cojednak biorę luteinę i kwas foliowy, jak skończę przejdę na witaminy z jodem właśnie
xpatiiix3 wrote:A ja mam takie ciekawe pytanie, bo ostatnio w aptece powiedziała mi farmaceutka, że przy chorej tarczycy powinnam brać witaminy dla kobiet w ciąży ale tylko te które nie zawierają jodu, może wiecie które są bez jodu.? bo jest ich sporo rodzajów... -
Witam Was:)
Okti i Kocie Oczy super wieści.
Svan bardzo się cieszę
Mdłości mam mniejsze, ale za to ogromny apetyt i dużo żrem, przepraszam za określenie, ale niestety tak to muszę nazwać. Dlatego też brzuch trochę wydęty, nie dam rady chodzić już w jeansach tyko legginsy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 09:55
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
Dzień dobry
Fajnie wejść na forum i przeczytać dobre wieści, gratulacje dziewczyny. Ja jutro mam zamiar odwiedzić mojego maluszka
Swan bardzo się ciesze !! 3-majcie się zdrowo :*
Ja mam takie pytanko. Jak się nazywał ten zestaw dla kobiet w ciąży na przeziębienie? jestem zmuszona zainwestować w niego -
Zestaw - prenalen - syrop, krople i tabletki do ssania na bazie malin i propolisu
Witajcie wkurzyłam się, miałam na dziś zarezerwować wizytę, a tu terminy, kiedy w pracy jestem, a następne wolne terminy za tydzień. Małż zarejestrował mnie u siebie w pracy do przychodni,w której miałabym tańsze wizyty badania itp. i się telefonicznie dodzwonić nie można...
chyba skorzystam z trzeciego koła... poleconego ginka przez koleżankęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 10:23
-
Swan cudowne wieści u mnie 21dpo był tez tylko pecherzyk, podobnie jak u Ciebie;)
Rybka ja tez tak mam. Rano mdlosci to sie jeszcze troche powstrzymuje, ale w ciagu dnia jem i jem. A wieczorem wiadomo bęben wyskakuje. Musze sie wybrać na zakupy bo jeansy juz odpadają niestety....Rybka Nemo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymada_lena wrote:Wczoraj mialam lepszy dzien jesli chodzi o lenistwo, ale dzis jeszcze siedzę w pizamie i grzeje łóżko. Najgorzej jest koło 16-17. Wtedy tylko drzemka pomaga.
Mam prawie tak samo. Mam nadzieję, że mi przejdzie, bo nie wyobrażam sobie takiej całej ciąży. -
Czesc dziewczyny. Siedze i wyje. Bylam dzis u lekarza, bardzo mocno bolal mnie brzuch, zrobil mi lekarz Usg i wywnioskowal, ze zarodek jest za maly jak na ten tydzien ( ostatnia miesiaczka 19 luty, ale test owulacyjny pozytywny 3 marca ), dostalam Utrogestan Vaginal mam brac i lezec plackiem. Boje sie strasznie. Miala ktoras z Was cos podobnego? skoro wiek plodu to 4 tydzien, to jaki powinien miec wielkosc?
-
nick nieaktualnybeatka2912 wrote:Czesc dziewczyny. Siedze i wyje. Bylam dzis u lekarza, bardzo mocno bolal mnie brzuch, zrobil mi lekarz Usg i wywnioskowal, ze zarodek jest za maly jak na ten tydzien ( ostatnia miesiaczka 19 luty, ale test owulacyjny pozytywny 3 marca ), dostalam Utrogestan Vaginal mam brac i lezec plackiem. Boje sie strasznie. Miala ktoras z Was cos podobnego? skoro wiek plodu to 4 tydzien, to jaki powinien miec wielkosc?
Ja byłam u ginekologa pod koniec 5t i zarodek miał 7 mm. A Twój ile ma ? -
beatka ja też miałam ostatnią @ 19 lutego i owulacja też wypadała 3 lub 4 marca i faktycznie wiek płodu to 4tydzień a ciąży zaczyna się właśnie 7dmy - nie powiem ci jaki powinien być zarodek itd bo idę dopiero w poniedziałek ale powinno być już serduszko i fasolka około 1cm z tego co wiem ale to tylko teoria.. a co ci powiedział dokładnie gin? mogłaś mieć zagnieżdżenie później - a mówił skąd ten ból brzucha itd? masz jakieś inne objawy typu mdłości itd?
-
beatka2912 wrote:Czesc dziewczyny. Siedze i wyje. Bylam dzis u lekarza, bardzo mocno bolal mnie brzuch, zrobil mi lekarz Usg i wywnioskowal, ze zarodek jest za maly jak na ten tydzien ( ostatnia miesiaczka 19 luty, ale test owulacyjny pozytywny 3 marca ), dostalam Utrogestan Vaginal mam brac i lezec plackiem. Boje sie strasznie. Miala ktoras z Was cos podobnego? skoro wiek plodu to 4 tydzien, to jaki powinien miec wielkosc?
-
beatka2912, mnie się wydaje, że nie powinnaś się martwić, a lekarz mówił skąd te bóle brzucha? Ja dwa tygodnie temu krwawiłam jakbym miała okres, gin zwiększył mi lekarstwa i kazał leżeć cały czas, więc leż i odpoczywaj bo to pomaga:)Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
nick nieaktualnyizia wrote:dziewczyny a mam pytanie jak wasza cera itd? bo u mnie jakaś masakra - wysuszona, pełno jakiś kropek, niedoskonałości itd - wyglądam jak nastolatka..
Ja zanim się dowiedziałam o ciąży, to się zastanawiałam co się dzieje z moją twarzą. Nawet jako nastolatka nie miałam tylu krost na twarzy. Ciągle coś mi wywalało. I nagle w ciągu jednego dnia wszystko zniknęło. -
Gosia_1987 wrote:Ja zanim się dowiedziałam o ciąży, to się zastanawiałam co się dzieje z moją twarzą. Nawet jako nastolatka nie miałam tylu krost na twarzy. Ciągle coś mi wywalało. I nagle w ciągu jednego dnia wszystko zniknęło.
to u mnie na odwrót - jak test wyszedł pozytywny to buzia byłą super itd a ostatnio mi się sporo pogorszyła- dziś rano jak nakładałam puder to stwierdziłam że straszę ludzi nawet w pudrze..Gosia_1987 lubi tę wiadomość