X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej , to nie tak, przy niedoczynności można braż z jodem, a przy nadczynności nie, tyle, że to powinien Ci powiedzieć Twój endokrynolog. Wiem, bo mam guzki i niedocynność. Poki cojednak biorę luteinę i kwas foliowy, jak skończę przejdę na witaminy z jodem właśnie :)

xpatiiix3 wrote:
    A ja mam takie ciekawe pytanie, bo ostatnio w aptece powiedziała mi farmaceutka, że przy chorej tarczycy powinnam brać witaminy dla kobiet w ciąży ale tylko te które nie zawierają jodu, może wiecie które są bez jodu.? bo jest ich sporo rodzajów...

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was:)

Okti i Kocie Oczy super wieści.
    Svan bardzo się cieszę:)

Mdłości mam mniejsze, ale za to ogromny apetyt i dużo żrem, przepraszam za określenie, ale niestety tak to muszę nazwać. Dlatego też brzuch trochę wydęty, nie dam rady chodzić już w jeansach tyko legginsy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 09:55

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Fajnie wejść na forum i przeczytać dobre wieści, gratulacje dziewczyny. Ja jutro mam zamiar odwiedzić mojego maluszka :)

Swan bardzo się ciesze !! 3-majcie się zdrowo :*

Ja mam takie pytanko. Jak się nazywał ten zestaw dla kobiet w ciąży na przeziębienie? jestem zmuszona zainwestować w niego :(

rwi37s6.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zestaw - prenalen - syrop, krople i tabletki do ssania na bazie malin i propolisu

Witajcie wkurzyłam się, miałam na dziś zarezerwować wizytę, a tu terminy, kiedy w pracy jestem, a następne wolne terminy za tydzień. Małż zarejestrował mnie u siebie w pracy do przychodni,w której miałabym tańsze wizyty badania itp. i się telefonicznie dodzwonić nie można... :/

chyba skorzystam z trzeciego koła... poleconego ginka przez koleżankę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 10:23

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swan cudowne wieści ;) u mnie 21dpo był tez tylko pecherzyk, podobnie jak u Ciebie;)
    Rybka ja tez tak mam. Rano mdlosci to sie jeszcze troche powstrzymuje, ale w ciagu dnia jem i jem. A wieczorem wiadomo bęben wyskakuje. Musze sie wybrać na zakupy bo jeansy juz odpadają niestety....

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wam też tak bardzo nie chcę się nic robić? Moje lenistwo jest przerażające.

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus dziękuje bardzo :)

Ja zamiast przytyć to schudłam 1,5 kg... Eh tylko jakim kosztem ;/

rwi37s6.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mialam lepszy dzien jesli chodzi o lenistwo, ale dzis jeszcze siedzę w pizamie i grzeje łóżko. Najgorzej jest koło 16-17. Wtedy tylko drzemka pomaga.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Wczoraj mialam lepszy dzien jesli chodzi o lenistwo, ale dzis jeszcze siedzę w pizamie i grzeje łóżko. Najgorzej jest koło 16-17. Wtedy tylko drzemka pomaga.

Mam prawie tak samo. Mam nadzieję, że mi przejdzie, bo nie wyobrażam sobie takiej całej ciąży.

• beatka2912 Debiutantka

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Siedze i wyje. Bylam dzis u lekarza, bardzo mocno bolal mnie brzuch, zrobil mi lekarz Usg i wywnioskowal, ze zarodek jest za maly jak na ten tydzien ( ostatnia miesiaczka 19 luty, ale test owulacyjny pozytywny 3 marca ), dostalam Utrogestan Vaginal mam brac i lezec plackiem. Boje sie strasznie. Miala ktoras z Was cos podobnego? skoro wiek plodu to 4 tydzien, to jaki powinien miec wielkosc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatka2912 wrote:
    Czesc dziewczyny. Siedze i wyje. Bylam dzis u lekarza, bardzo mocno bolal mnie brzuch, zrobil mi lekarz Usg i wywnioskowal, ze zarodek jest za maly jak na ten tydzien ( ostatnia miesiaczka 19 luty, ale test owulacyjny pozytywny 3 marca ), dostalam Utrogestan Vaginal mam brac i lezec plackiem. Boje sie strasznie. Miala ktoras z Was cos podobnego? skoro wiek plodu to 4 tydzien, to jaki powinien miec wielkosc?

Ja byłam u ginekologa pod koniec 5t i zarodek miał 7 mm. A Twój ile ma ?

• izia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatka ja też miałam ostatnią @ 19 lutego i owulacja też wypadała 3 lub 4 marca i faktycznie wiek płodu to 4tydzień a ciąży zaczyna się właśnie 7dmy - nie powiem ci jaki powinien być zarodek itd bo idę dopiero w poniedziałek ale powinno być już serduszko i fasolka około 1cm z tego co wiem ale to tylko teoria.. a co ci powiedział dokładnie gin? mogłaś mieć zagnieżdżenie później - a mówił skąd ten ból brzucha itd? masz jakieś inne objawy typu mdłości itd?

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatka2912 wrote:
    nie bój żaby wystarczyła opóźniona owulacja, czy zarodek się później zagnieżdził i to dlatego. mój też jest mniejszy niż to wynika z OM także spokojnie :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a mam pytanie jak wasza cera itd? bo u mnie jakaś masakra - wysuszona, pełno jakiś kropek, niedoskonałości itd - wyglądam jak nastolatka..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatka2912, mnie się wydaje, że nie powinnaś się martwić, a lekarz mówił skąd te bóle brzucha? Ja dwa tygodnie temu krwawiłam jakbym miała okres, gin zwiększył mi lekarstwa i kazał leżeć cały czas, więc leż i odpoczywaj bo to pomaga:)

Nasze kochane serduszko
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia, moja cera jest paskudnie wysuszona, ciągle ją smaruję kremem nivea.

Nasze kochane serduszko
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka Nemo wrote:
    izia, moja cera jest paskudnie wysuszona, ciągle ją smaruję kremem nivea.
    u mnie to samo;/

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam bardzo wysuszoną cerę, mniej niedoskonałości, ale jak się pojawią to sie dłużej goją.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    dziewczyny a mam pytanie jak wasza cera itd? bo u mnie jakaś masakra - wysuszona, pełno jakiś kropek, niedoskonałości itd - wyglądam jak nastolatka..

Ja zanim się dowiedziałam o ciąży, to się zastanawiałam co się dzieje z moją twarzą. Nawet jako nastolatka nie miałam tylu krost na twarzy. Ciągle coś mi wywalało. I nagle w ciągu jednego dnia wszystko zniknęło.

• izia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia_1987 wrote:
    Ja zanim się dowiedziałam o ciąży, to się zastanawiałam co się dzieje z moją twarzą. Nawet jako nastolatka nie miałam tylu krost na twarzy. Ciągle coś mi wywalało. I nagle w ciągu jednego dnia wszystko zniknęło.

to u mnie na odwrót - jak test wyszedł pozytywny to buzia byłą super itd a ostatnio mi się sporo pogorszyła- dziś rano jak nakładałam puder to stwierdziłam że straszę ludzi nawet w pudrze..

Gosia_1987 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ