Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja nie idę na te warsztaty jednak jestem strasznie śpiąca i idę spać, nie wysiedziałabym tam...;/ a po drugie nie ma kto iść ze mną a babcia narzeka ,że z małym nie zostanie... ehh... strasznie senny dzień Oby jutro było lepiej kurde zupełnie mi z głowy wyleciało dzisiaj, więc muszę jutro iść wyniki zrobić, bo przecież muszą wysłać je do gina z laboratorium hehe ajj co to z moją głową dzisiaj jest...Livia
Nela
Marcel
-
KocieOczy wrote:Uffff.. Nasz klusek śląski ma 18.5mm i serducho już wali 170x Poza tym miałam robione usg tarczycy bo mam niedoczynność i dopiero teraz jakoś go naszło że powinien mi usg zrobić czy guzów jakichś nie ma. Zwolnienie do 29.04 więc dalej się byczymy. Dupek również podtrzymana dawka 3x1 pi razy drzwi do końca 12tc na usg dziś pokazało, że to 8w 2d także dodało mi dwa dni w porównaniu do ostatniego. I tak co rusz się termin będzie przestawiał hehe
buziaki dla Kluska Śląskiego -
Ja jem to na co mam ochotę, a ochotę mam na naprawdę niewiele (głównie wszystko co widziało gluten i cukier:)). Nie mogę patrzeć na warzywa, ale owoce bardzo chętnie. W ogóle po prostu słucham siebie. Ewidentnie brakuje mi cukru, skoro go tak pragnę. I pewnie za mało piję, skoro mam ochotę na soczyste owoce (np. winogrona).
Mięso w ogóle odpada - śmierdzi trupem, KAŻDE!
Jedyne na co zwracam uwagę, to ogólne i powtarzalne ograniczenia żywieniowe (a nie pojedynczy wpis na forum w stylu słyszałam, że nie można jeść mąki, albo duszonego, albo czegoś jeszcze). Nie jem serów pleśniowych, surowizny i niczego z mleka niepasteryzowanego. Ostrożnie podchodzę do ryb wędzonych i ananasa (jako że nie do końca dojrzały może być powodem poronień). Na pewno sprawdzam zioła, czy można zażywać w ciąży, i skład kosmetyków (głównie chodzi o wit. A).
Na samym początku sprawdzałam WSZYSTKO w googlu. Wyszło na to, że nie mogę nic jeść. Teraz staram się zaspokajać to, co mówi mi mój organizm (a on w zasadzie nie chce tego, co jest faktycznie zakazane - ja, wielbicielka serów pleśniowych i sushi nie mogę na nie patrzeć). Jedyne co muszę przecierpieć to desery, do których dodaje się surowe żółtko, np. tiramisu... -
A ja mam takie ciekawe pytanie, bo ostatnio w aptece powiedziała mi farmaceutka, że przy chorej tarczycy powinnam brać witaminy dla kobiet w ciąży ale tylko te które nie zawierają jodu, może wiecie które są bez jodu.? bo jest ich sporo rodzajów...
Mamadomina lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
ja mam niedoczynność i mam kwas foliowy z jodem, moja znajoma, która też ma niedoczynność jak zaczęła brać kwas foliowy z jodem pomijając euthyrox wyniki jej się poprawiły (jak dodała ten kw.f) nie wiem czy to ma związek ale przy niedoczynności jod jest wskazany...
-
Witam was, dzis bylam u lekarza z tym zasniadem. Trafil sie inny lekarz bo moj ma egzaminy. Zrobil usg a tam... pecherzyk 7.3 mm! Myslalam ze serce mi stanie. Jeszcze w niedziele moj dr wysylal mnie na chemie a tu sie znalazla przyczyna rosnacego hcg. Tylko zastanawiam sie czy nie jest za malutki ten pecherzyk jak na 21 dni po owu.
Lavendula, Maga31, sylvi, Viviana, Czarnaa94, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
Hej:)Ja byłam dziś u mojego gina po recepte na moje bakterie jakie się wychodowaly z posiewu pochwy... przy okazaji sprawdziłam co tam u mojej kruszynki rośnie jak szalona:)))) Ma już 1,71 cm wiek malucha z usg jest już o 5 dni starszy niż wg OM:) Więc to rosnąca dzidzia funduje mi takie ciągnięcia pachwin i macicy
no następna wizyta 17.04 na którą muszę zrobić muuultum tych drogich badań ach i wkońcu wezmę L4 a w święta najbliżsi dowiedzą się że w moim brzuszku mieszka dzidzia!
Jestem szczęśliwa
A oto mój skarb
Aga89, Maga31, Viviana, KUNIAK, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Swan wrote:Witam was, dzis bylam u lekarza z tym zasniadem. Trafil sie inny lekarz bo moj ma egzaminy. Zrobil usg a tam... pecherzyk 7.3 mm! Myslalam ze serce mi stanie. Jeszcze w niedziele moj dr wysylal mnie na chemie a tu sie znalazla przyczyna rosnacego hcg. Tylko zastanawiam sie czy nie jest za malutki ten pecherzyk jak na 21 dni po owu.
cudownie
-
Swan wrote:Witam was, dzis bylam u lekarza z tym zasniadem. Trafil sie inny lekarz bo moj ma egzaminy. Zrobil usg a tam... pecherzyk 7.3 mm! Myslalam ze serce mi stanie. Jeszcze w niedziele moj dr wysylal mnie na chemie a tu sie znalazla przyczyna rosnacego hcg. Tylko zastanawiam sie czy nie jest za malutki ten pecherzyk jak na 21 dni po owu.
Właśnie bardzo pochopna wydała mi się ta diagnoza...
Dobrze, że poszłaś jeszcze gdzie indziej - zawsze jednak warto to robić.
Nauczka na całe życie, dla każdej z nas...
Już się niczym nie martw, już gorzej niż miałaś być nie może.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 19:56
-
Witam sie i ja
Wlasnie wrocilam z zajec przerażona wrecz.
Ile chorob genetycznych moze byc. Poronien uwarunkowanych defektami genetycznymi..
Para 17 lat ona i 19lat on - dziecko z zespolem Downa.
Wszyscy na pozor "zdrowi" mozemy miec takie wady
Nie zdawalam sobie sprawy z ryzyka.
-
nick nieaktualny
-
Mnie też...budyń...o ble..ble.
Nachodzą mnie zachcianki, po czym jak mam "coś" przed oczami, to zaczynają się mdłości. Chciałam zupkę z fasolką szparagową, ziemniakami i koperkiem, robiła się, pachniało, aż tu nagle przy wlewaniu do talerzy.....cofka.
Także jestem na jabłku obecnie. I tak już chyba będzie do jutra.
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Swan - bardzo się cieszę, a temu Owemu możesz przypomnieć, iż primum non nocere...chociaż jak zdaje egzaminy, to może się mu jeszcze poprawi
najważniejsze, że zakończenie dobre
Okti - gratulacje
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.