X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    aaa ale i tak najbardziej mnie wkurza jak moja mama codziennie mnie pyta jak się czuję i co słychać!! Mam ochote wtedy krzyczeć!!

to kochana masz nerwy,ja juz nie odbieram telefonu i unikam znajomych bo jak widze kogos na miescie to juz mnie strzela ze zaraz bedzie tekst typu...."o jezuuuu Ty dalej sie kulaszzzz..?"

to wtedy kurwamacchujmniestrzelajapierdole!

ciaza trwa 40 tygodni czy nikt tego nie pojmujeeee!

lkc, Agusia ;), ChciałabymJuż, Maga31, blue00, Madlen222 lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    aaa ale i tak najbardziej mnie wkurza jak moja mama codziennie mnie pyta jak się czuję i co słychać!! Mam ochote wtedy krzyczeć!!
    znam ten bol :( tez mnie to wkurwia jak moja dzwoni co rano z tymi pytaniami....jej to jeszcze czy zyjesz? urodzilas?

AgataP, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo halo..

Melduję się w dwupaku, nic się u mnie nie zmieniło, skurcze miewam nadal, do tego mdłości i ogólną niemoc, ale nic poważnego. Hani wyjdzie, kiedy będzie chciała:).

Całymi dniami teraz jestem nieprzytomna i nie mam siły na nic, nie wiem czy to jesień, czy to organizm oszczędza siły "przed".

Dziś mam lekarza, więc dowiem się jak tam szyjka i Hania:).

Agusia, Maltan ma glukozę i cudowne środowisko do rozwoju bakterii i grzybów. Oczywiście, że jest napisane, żeby zacząć hartować sutki - pytanie tylko po co. Zdaniem położnych ze SR wyłącznie po to, żeby nabić im kasę, bo hartowanie sutków nic nie daje.

AgataP, Nata, Fidelissa, Maga31, Dotty84, Milaszka lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla tych zwierzolubnych prosze ,na poprawe humoru :) mozna na wodzie zaoszczedzic :P ha! slodziaki ,Fajnie sie to dzieciatko nastawia na kapiel :P

https://www.facebook.com/video.php?v=10152936315227506

aaaa no i ja ostatnio jak dzwonie do hippisa do pracy pierwsze co jak odbiera musze mowic NIE RODZE JESZCZE :P zeby sie niE stresowal chlopak,ciekawe kiedy zadzwonie i powiem...RODZE HIPPIS RODZE JEDZIEMYYY,jazdaaa!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 09:51

Agusia ;), lkc, Fidelissa, Maga31, Dotty84, Agata92 lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata no właśnie z tą systematycznością różnie bywa, wcześniej smarowałam brzuch 2 razy dziennie, teraz jak posmaruje wieczorem po prysznicu jestem z siebie dumna, ale o sutki to zamierzam dbać, mam porównanie koleżanka, która hartowała dała radę i jej nie popękały, nie krwawiły przy karmieniu, druga tego nie robiła i musiała odciągać bo płakała z bólu podczas karmienia.

Hahaha dobre z tą Gesslerową, aaa w wiadomościach mówili o szpiegach rosyjskich w Polsce :)

AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widać niektórzy mają duże braki w edukacji matematycznej bądź biologicznej.. Hmm a może w obu na raz?

AgataP, Agusia ;) lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Agusia ;) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Agusia, Maltan ma glukozę i cudowne środowisko do rozwoju bakterii i grzybów. Oczywiście, że jest napisane, żeby zacząć hartować sutki - pytanie tylko po co. Zdaniem położnych ze SR wyłącznie po to, żeby nabić im kasę, bo hartowanie sutków nic nie daje.

Czytałam o tej glukozie w składzie, tez o tym pomyślałam, ale tak jak wyżej napisałam moje koleżanki stosowały i dały radę karmić później, może to zbieg okoliczności, ale to tak samo jak ze smarowaniem brzucha możesz smarować się i nie mieć rozstępu jak i nie smarować się i zachować piękny brzuch, dla własnego sumienia wolę posmarować :) w po prysznicu nasmarowane, wietrzyły się zanim założyłam koszulkę :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was:)

U mnie nocka spokojniesza od wczorajszej. Dziś mam wizytę u gina który pracuje w szpitalu w którym chcę rodzić, a zaraz mykam do fryzjera, więc cały dzień zajęty.

Madlen Cieszę się, że Julek już będzie z Wami w domku:)

Do mnie jeszcze nikt nie zadzwonił odnośnie rodzisz już? jeszcze chodzisz? Wszyscy tylko mi mówią, że mam bardzo mały brzuch, wkurza mnie to bo przecież ja nie mam na to wpływu.

A w ogóle to ja jestem zajebista, przygotowywałam sobie dokumentację do gina i ja wiedziałam o tym, że mam mikrogruczolaka na przysadce, ale oczywiście na każdej wizycie zapomniałam skonsultowac to z ginem. MASAKRA jak można być tak zakręconym i teraz pytanie czy ja przez to mogę rodziś sn? Czy tylko cc, jak narazie cc jest brane pod uwagę, ale tylko i wyłącznie ze względu na położenie małej. Wie coś któraś na ten temat.

lkc, Madlen222 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Agata no właśnie z tą systematycznością różnie bywa, wcześniej smarowałam brzuch 2 razy dziennie, teraz jak posmaruje wieczorem po prysznicu jestem z siebie dumna, ale o sutki to zamierzam dbać, mam porównanie koleżanka, która hartowała dała radę i jej nie popękały, nie krwawiły przy karmieniu, druga tego nie robiła i musiała odciągać bo płakała z bólu podczas karmienia.

Hahaha dobre z tą Gesslerową, aaa w wiadomościach mówili o szpiegach rosyjskich w Polsce :)

no wlasnie ja sobie na sutki kupilam nakladki ,cholera wie jak to bedzie w gogole,troszke sie dygam ze bede sie meczyc i walczyc z bolem,no zobaczymy ,jak sie nie przekonamy na zywo to sie nie dowiemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 09:55

Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Jak widać niektórzy mają duże braki w edukacji matematycznej bądź biologicznej.. Hmm a może w obu na raz?

jak mnie dalej będą tak pytac to będą mieli braki w uzębienu :)

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    aaaa no i ja ostatnio jak dzwonie do hippisa do pracy pierwsze co jak odbiera musze mowic NIE RODZE JESZCZE :P zeby sie niE stresowal chlopak,ciekawe kiedy zadzwonie i powiem...RODZE HIPPIS RODZE JEDZIEMYYY,jazdaaa!!

Faceci, mój mąż ostatnio mi powiedział, że jak widzi że to ja dzwonię to od razu ciarki go przechodzą :)

ChciałabymJuż, AgataP, lkc, ap1526 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png

Wysłany: 17 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak.. systematyczność u mnie też leży, dlatego poszłam na łatwizne :P Kupiłam sobie ten balsam nivea pod prysznic. I po kąpieli się nim smaruję, spłukuję i mam czyste sumienie :D Ale wczoraj wyczaiłam moim cudnym okiem, że albo od siedzenia mi się takie kreski zrobiły, albo na prawym udzie mi się zaczynają rozstępy :-/ Zaraz balsam poszedł w ruch :D

AgataP, Agusia ;) lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Faceci, mój mąż ostatnio mi powiedział, że jak widzi że to ja dzwonię to od razu ciarki go przechodzą :)

haha ja to zawsze mu mowie czego Ty sie boisz...to ja bede rodzic...ja powinnam panikowac...ale jak widze jego wzrok jak czasem mnie cos zaboli i on mysli ze to juz to normalnie sama sie zaczynam bac...facet jest przerazony!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 09:59

Agusia ;), lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe no dzidziak zadowolony bo go to łaskocze pewnie :p synu mi gmera tam na dole, aż się boję wyjść z domu bo pewnie będzie mi nawalał w szyjkę tak że co chwilę przystanki będą, no ale dzisiaj muszę wyjść.
    Buro i ponuro dzisiaj, łepetynka lekko boli :(

AgataP lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png

Wysłany: 17 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia :D Ależ przysparzasz emocji swojemu :D:D Się uśmiałam :D:D
    Mój na telefony jeszcze tak nie raguje, ale jak gdzieś jesteśmy a ja jęknę, albo chwycę się za brzuch to mnie opierdziela, zebym rpzestała bo i on i ludzi w sklepie się boją, że zaraz urodzę :D Ale jak mały kopnie to weź tu kur.. nie jęknij :D

A raz w sklepie meblowym sie najwyczajniej w świecie zmęczyłam dźwiganiem brzucha i sobie usiadłam na jednej sofie, odchyliłam do tyłu i przytrzymywałam brzuch od dołu, to ochroniarz aż pobladł :D Nie wiem czy dlatego, ze bał się o sofę czy o mnie, ale wyraźnie coś go zaniepokoiło :D

Agusia ;), AgataP, zupaztytki, Rybka Nemo, lkc, Fidelissa, blue00, Maga31, Amnezja lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałabymjuż, no ładnie hehe dobrze że na zawał ochroniarz nie zszedł ;-) ja czasem smaruje sutki olejkiem migdałowym. Zobaczymy jak to będzie.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Agusia :D Ależ przysparzasz emocji swojemu :D:D Się uśmiałam :D:D
    Mój na telefony jeszcze tak nie raguje, ale jak gdzieś jesteśmy a ja jęknę, albo chwycę się za brzuch to mnie opierdziela, zebym rpzestała bo i on i ludzi w sklepie się boją, że zaraz urodzę :D Ale jak mały kopnie to weź tu kur.. nie jęknij :D

A raz w sklepie meblowym sie najwyczajniej w świecie zmęczyłam dźwiganiem brzucha i sobie usiadłam na jednej sofie, odchyliłam do tyłu i przytrzymywałam brzuch od dołu, to ochroniarz aż pobladł :D Nie wiem czy dlatego, ze bał się o sofę czy o mnie, ale wyraźnie coś go zaniepokoiło :D

Mój dopiero od tego tygodnia, jak gin powiedział, że maluch duży i wyprzedza o 3 tygodnie więc będziemy musieli go kontrolować, ustalać plan porodu, oglądał kartkę porodu, liczył, widać, że miał przemyślenia, ciekawe co powie za 2 tygodnie :) mąż chyba się przejął po tej wizycie właśnie, uświadomił sobie, że do listopada już niedaleko :)

Ja ostatnio jak byliśmy na zakupach też się nałaziłam i złapał mnie wtedy pierwszy bolesny skurcz, od razu było usiądź odpocznij :)

A z ochroniarzem też dobra akcja, ciekawa jestem co myślał, czy że będzie musiałby odebrać poród, czy widział te wody na sofie :)

lkc lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia - jestem :) Jakaś niemoc jesienna mnie ogarnęła i tylko leżę i nadrabiam seriale (teraz Parenthood, w następnym tygodniu Masters of Sex:)), a wieczorami czytam. Jutro mamy akcję rozkładania łóżeczka i naklejania obrazków na ścianę w kąciku Igora.
    Oo, przy okazji mam pytanie: czy któraś listopadówka też zamierza pomieścić rodzinkę w kawalerce? Mamy wlasne mieszkanie, 40 m2, kuchnia, łazienka i jeden pokój (duży) i w tym właśnie pokoju szykujemy kącik dla synka, przy czym pokój ten jest również naszą salono-sypialnią. Wydaje mi się, że na początek jak najbardziej wystarczy, bo i tak chcemy mieć małego cały czas w pobliżu. O zmianie będziemy myśleć za jakiś rok, chociaż szkoda mi zostawiać nasze mieszkanko komuś na wynajem :P Myślicie, że damy radę przetrwać? :P

Agusia ;), lkc, Agata92 lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    aaa i wczoraj pisałam o moich nabrzmiałych piersiach i bolących sutkach, od wczoraj zaczęłam je hartować smaruje już Maltanem, na ulotce jest napisane, żeby zacząć hartować sutki nawet 2 m-ce przed porodem.
    Fajnie, nie? Ja go używam od 3 tyg. Tak delikatnie i nie sa juz suche:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 10:19

Agusia ;) lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• asia099 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Agata a moze Ty daruj sobie cwiczenia - bo widac, ze nie dzialaja wcale na Ciebie, odpusc i przestan myslec o tym ze chcesz urodzic.. moze to na Ciebie zadziala??:)
    Agata
    Czasem psychika moze cos blokowac, ostatnio wyczytalam zeby w ostatnich tygodniach skupić sie na relaksie, wiecej odpoczywać, nie myśleć o porodzie a samo przyjdzie.

AgataP lubi tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
‹‹ 1639 1640 1641 1642 1643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ