X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Fajnie, nie? Ja go używam od 3 tyg. Tak delikatnie i nie sa ja suche:)

Oj tak od razu czuć różnicę, nie pieką przede wszystkim :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    halo halo..

Melduję się w dwupaku, nic się u mnie nie zmieniło, skurcze miewam nadal, do tego mdłości i ogólną niemoc, ale nic poważnego. Hani wyjdzie, kiedy będzie chciała:).

Całymi dniami teraz jestem nieprzytomna i nie mam siły na nic, nie wiem czy to jesień, czy to organizm oszczędza siły "przed".

Dziś mam lekarza, więc dowiem się jak tam szyjka i Hania:).

Agusia, Maltan ma glukozę i cudowne środowisko do rozwoju bakterii i grzybów. Oczywiście, że jest napisane, żeby zacząć hartować sutki - pytanie tylko po co. Zdaniem położnych ze SR wyłącznie po to, żeby nabić im kasę, bo hartowanie sutków nic nie daje.
    Ewelinka to właściwie jest natłuszczanie
    Aby były elastyczne i nie popękały.
    Hartuje sie woda zimna i ciepła lub masując ale ja nie mogę bo to podobno wywoła skurcze.....
    No jeszcze tydzien:)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Myślicie, że damy radę przetrwać? :P

Wiesz Kochana, moja przyjaciółka mieszka w domu jednorodzinnym i ma pokoje do dyspozycji, a jednak cały czas śpią z meżem w jednym pokoju z malutką. Mówi, ze tak woli. Pewnie, ze wygodniej jest jak ma się więcej przestrzeni,a le myślę, ze w przypadku takiego maleństwa to i tak każdy chce je mieć przy sobie :) My mamy pokoik dla małego, ale łóżeczko i komoda z przewijakiem wyląduje u nas w sypialni na kilka miesięcy. Nie wyobrażam sobie spać u siebie w łóżku i zastanawiać się czy maluch oddycha, czy się rusza i w ogole..

Agusia ;), zupaztytki, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pytaniu na sniadanie mowili o karmieniu piersia,

kolezanka urodzila wczoraj i ma mega problem bo mleko powoli sie rozkreca a ona sie mega zalamuje przez to,ja to chyba podejde do tego bardziej na luzie,nic na sile ,powoli w swoim czasie,lakatacja sie musi rozkrecic.Nastwaiam sie ze latwo nie bedzie ale nie bede szalec i panikowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 10:18

Marzena27 lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztyki dobrze, ze jesteś :) ja staram się jeszcze jakoś funkcjonować i wyturlam się na jakiś spacer raz dziennie mam nadzieje, ze chociaż taka aktywność pomoże przy porodzie :) leniuchowanie to tylko w niedziele, razem z mężem kawka w łóżku i oglądanie filmów, oj będzie nam brakowało takich niedziel :)

Odnośnie kawalerki nie pomogę, my mieszkamy w domku, mamy całe piętro dla siebie, więc możemy zrobić od razu osobny pokoik, ale nie wyobrażam sobie tego, mały będzie spał z nami :) oczywiście w swoim łóżeczku, mały pokoik będzie graciarnią, wanienka, pampersy, kącik zabawek itp. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 10:18

zupaztytki lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    Agata
    Czasem psychika moze cos blokowac, ostatnio wyczytalam zeby w ostatnich tygodniach skupić sie na relaksie, wiecej odpoczywać, nie myśleć o porodzie a samo przyjdzie.

no tak relaks...to co mi najciezej w ciazy przychodzi,postaram sie.

• asia099 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Agusia - jestem :) Jakaś niemoc jesienna mnie ogarnęła i tylko leżę i nadrabiam seriale (teraz Parenthood, w następnym tygodniu Masters of Sex:)), a wieczorami czytam. Jutro mamy akcję rozkładania łóżeczka i naklejania obrazków na ścianę w kąciku Igora.
    Oo, przy okazji mam pytanie: czy któraś listopadówka też zamierza pomieścić rodzinkę w kawalerce? Mamy wlasne mieszkanie, 40 m2, kuchnia, łazienka i jeden pokój (duży) i w tym właśnie pokoju szykujemy kącik dla synka, przy czym pokój ten jest również naszą salono-sypialnią. Wydaje mi się, że na początek jak najbardziej wystarczy, bo i tak chcemy mieć małego cały czas w pobliżu. O zmianie będziemy myśleć za jakiś rok, chociaż szkoda mi zostawiać nasze mieszkanko komuś na wynajem :P Myślicie, że damy radę przetrwać? :P

Oczywiście, ze dacie rade, niejedni tak żyją, dziecko przez pierwszy rok prawdopodobnie i tak byłoby z Wami, wiec mysle ze nie masz o co sie martwić. My mamy jeden osobny pokój dla dziecka ale lozeczko i tak wstawiamy do naszej sypialni, bo wygodniej przez pierwszy rok do 1,5.

Agusia ;), zupaztytki lubią tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie powtarzaj sobie Agatko "Muszę się zrelaksować, muszę się zrelaksować, muszę się zrelaksować" bo to chyba inny skutek przyniesie :P

Fidelissa, AgataP lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    no tak relaks...to co mi najciezej w ciazy przychodzi,postaram sie.

No tak, wiem bo tez mi juz ciężko, ale musimy dac rade. Jeszcze troszkę :)

AgataP lubi tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Agusia - jestem :) Jakaś niemoc jesienna mnie ogarnęła i tylko leżę i nadrabiam seriale (teraz Parenthood, w następnym tygodniu Masters of Sex:)), a wieczorami czytam. Jutro mamy akcję rozkładania łóżeczka i naklejania obrazków na ścianę w kąciku Igora.
    Oo, przy okazji mam pytanie: czy któraś listopadówka też zamierza pomieścić rodzinkę w kawalerce? Mamy wlasne mieszkanie, 40 m2, kuchnia, łazienka i jeden pokój (duży) i w tym właśnie pokoju szykujemy kącik dla synka, przy czym pokój ten jest również naszą salono-sypialnią. Wydaje mi się, że na początek jak najbardziej wystarczy, bo i tak chcemy mieć małego cały czas w pobliżu. O zmianie będziemy myśleć za jakiś rok, chociaż szkoda mi zostawiać nasze mieszkanko komuś na wynajem :P Myślicie, że damy radę przetrwać? :P

Mamy identyczną sytuację, też jeden pokój (sypialnio-salon) połączony z kuchnią i 40m2. Myślę, że damy radę, a później zobaczymy jak się wszystko potoczy.;)

relg9vvjdzp246mx.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen fajnie ze Julek wychodzi:)

Nelcia ma super fotki:)

AgataP tez myślimy o sesji noworodkowj. Robi sie ja od 6 dnia do 3 tyg.

Niesamowite:) to lepsza pamiątka niż odciśnięte nóżki lub rączki w jakiejś masie. Tak mi sie wydaje.....

Próbuje relaksu ale jest cieżko ...

ChciałabymJuż, AgataP, Agusia ;), xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akcja z ochroniarzem w sklepie suuuuuper:)

ChciałabymJuż, blue00 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Nata Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 39 m i dwa pokoje, mały będzie z nami w sypialni chociaż wolałabym żeby miał swój pokój bo pewnie każdy jego ruch będzie mnie budził. Wydaje mi się że w jednym pokoju też można to wszystko pomieścić, może po prostu oddzielić panelami z ikea łóżeczko żeby np Wasze wieczorne oglądanie tv mu nie przeszkadzało w sensie światło :-) my też mamy plan składania łóżeczka na weekend. Zobaczymy co nam wyjdzie z tego. Miłego dzionka, ja chwilowo znikam.
    Fidelissa my będziemy odcisk dłoni i rączki robić na roczek, po narodzinach też sesja :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 10:30

Fidelissa, zupaztytki lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek, no troche sobie odpoczelam od szpitala. Serio, bylam tak zmeczona wczoraj, jakbym w kopalnie z kilofem pracowala...mialam dreszcze, oczy lzawily, jak zombie bylam...ale spalam w miare dobrze, mimo tego, ze strasznie mecza mnie dusznosci...skombinowalam sobie podnosnik z koldry I 2 poduszek I spalam na polsiedzaco, w sumie lekarka powiedziala, ze to najlepsza teraz pozycja...
    Jeszcze troche nie mam sil, ale do jutra usze sie spiac, bo jutro do fryzjera.
    Odnosnie karmienia piersia, lezalam z 2 babkami 1-sn, 3 dziecko od razu przystawiala do piersi, nie dokarmiala, laktacjaruszyla wieczorem 2 dnia, troche dziecko stracilo na wadze, ale jak juz ruszylo, to szybko przybralo. 2-cc, 1 dziecko I bylo karmione mm, troche przystawiala do piersi, ale ciezko szlo, ale powiem wam, ze dzidzia sie cieszyla jak byla przy cycku, bo ssala I taka wiez byla, pozniej oczywiscie dokarmiala mm, ale starala sie. Nie wiem, kiedy jej ruszyla laktacja bo na 3 dobe ja wypuscili.

AgataP, Fidelissa, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julek wychodzi, super:)

Melduje się na szybko w dwupaku:) A od północy już ciąża donoszona:) Olek nie chce być wcześniakiem jednak:)

Maga31, Madlen222 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, szczesciaro, fajnieze Lenka I Julek beda z Toba ;) treaz ise zacznie bieganie, co?
    Pati, no Nelcia modelcia ;)
    AgataP, co Ty kobito chcesz od swego wygladu? Laska z Ciebie, mala dupcia, chuddzina, brzusio zgrabny...Co do rodzenia, Twoje cialo jest przyzwyczajone do wysilku I wydaje mi sie, ze cwiczac bardziej wszystko wzmacniasz...nie znam sie, ale moze jakiegos spec.zapytaj, czy masz dalej intensywnie cwiczyc, czy odpoczac jakos? Ale Ninja sama wydaje mi sie bedzie wiedziala, kiedy wyjsc ;)

Co do cisnienia, moje idealne 90, 100/60, 65. Czuje sie super wtedy, a jak mam ksiazkowe cisnienie, 120, 130/75, 80, umieram, kreci mi sie w glowie...
    Teraz mam raz w tygodniu oddawac mocz na badanie bialka, ale w sumie nie mialam jakies tam ilosci strasznych...no bo u mnie to migrena jednak chyba...eeehh
    Teraz mam zalecenie lezec I pachniec przed tv przez 2 tyg. ;)
    Juz powiadomilam swojego, protestow nie bylo ;) mam cicha nadzieje, ze sie przejal ;) chociaz twierdzi ze.... Pani Zdrowa :)

AgataP, Fidelissa, Maga31, xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Zdrowa lez i odopczywaj i pachnij i sobie reaks zapewniaj bo warto:) bo te ostatnie tygodnie to maja byc dla nas i tylko da nas i mamy sobie dogadzac :)

no ja zdaje sobie sprawe z tego ze ruchem porodu nie wywolam,cwiczyc moge dalej za kazdym razem gin moja mi potwierdza bo wie jak mi zalezy na ruchu,no coz porod jak sie zacznie to sie zacznie i cuda niewidy moge robic bo to nie moja decyzja tylko Ninjy :P

kurcze zmulilo mnie teraz i spac mi sie chce...no pieknie,zupa sie robi,pranie sie kreci,zmywarka wyje a ja leze na kanapie i kwicze...spac mi sie chce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 10:53

• Paju Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :)

Mąż dziś wraca więc zacznę wykurzanie :P
    Jedziemy też po czapę dla Malucha bo wczoraj przy pakowaniu doszłam do wniosku, że żadnej nie mam na wyjście ze szpitala!
    i umowę przedłużam na telefon.. więc muszę zaraz jakiś poszukać co by wiedzieć co dziś wybrać :)

Maltanem i ja smaruję od wczoraj :)

Mnie bardziej wkurzają pytania "Jak mały?" niż "jak się czujesz?" chociaż i te jest wkurzające...

o małym brzuchu też ciągle słyszę ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 10:55

Agusia ;), Rybka Nemo lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Madlen cieszę sie razem z tobą ze rodzinka juz w komplecie :)

Zupa ,pewnie ze dacie radę , wcale bym sie nie spieszyła do większego mieszkania , ja najlepiej wspominam lata kiedy mieszkaliśmy w 39 m mieszkaniu w kamienicy , z dzieciakiem tez byśmy dali radę.
    Małej niby pokoik zrobiliśmy ale szybko w nim spać nie będzie i tak wolimy ja mieć u siebie w sypialni ;)
    Duży dom to nie zawsze plus przy takim maleństwie bo jak bede na dole to co bede ja budzić i przenosić ja za każdym razem żeby mieć oko ? Sama niewiem , w każdym razie kupiliśmy tez łóżeczko turystyczne i najwyżej bede nosić w ta i z powrotem :/

i dołączam do dziewczyn z jakaś taka ogólna niemocą , całkiem straciłam sile i ochotę na cokolwiek ;/ dysze jak stara baba ale ci sie dziwić 20 kg na plusie :/ Jeszcze 18 dni !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 10:57

Maga31, zupaztytki, Madlen222 lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do mieszkania to my mieszkamy u rodziców i też będziemy w trójkę w jednym pokoju :)
    Jakoś nam to nie przeszkadza :P

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
‹‹ 1640 1641 1642 1643 1644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ