Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
MAdlen, bardzo się cieszę, ze będziecie w komplecie:)
wczoraj na uniwerku babeczka w bibliotece mi uwagę zwróciła, że brzuszek juz nisko i mam się oszczędzać, a ja nagle dostałam przypływu energii, od razu lepiej sie oddycha:)
Oczywiście znowu piorę...pościel, ubrania, pledy
I zaraz obiad nastawiam, potem cosik ogarnę i lecę na brwi -
AgataP co by nie było to się w końcu doczekamy:)Fidelissa, Maga31, AgataP, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Wracamy do starych gabarytów xD
Dwa tygodnie po drugiej stronie brzuszka ;**
Nelcia
A teraz patrzę jak ja śmiesznie trmalam żeby skarpety nie spadła bo najmniejsze jakie mam są za szerokie xdWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 11:12
Eve, anusiaa90, Agusia ;), zupaztytki, KUNIAK, sisiiii, Fidelissa, Maga31, mada_lena, misiaczk25, lkc, natasza82, Nata, Marzena27, blue00, ChciałabymJuż, ÓptimusPrime, ap1526, Isia14, Milaszka, AgataP, Mamadomina, santoocha, scindapsus, Strupka, Papi, Rybka Nemo, Madlen222, Lavendula, Ninusia, Amnezja lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Ponawiam pytanie o anestezjologa. Czy ktoś rozumie te zestawienie?
PLT. 278 to chyba te płytki tak?
Koagulologia 36 sek
Czas protrombinowy
11,5 sek
iNR 0,99
Wskaźnik protrombinowy 100 %
I co to znaczy któraś moze wie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 11:25
-
Dzień dobry
dzisiaj w nocy obudził mnie pierwszy skurcz, był bolesny, ale do przeżycia, za to od wczoraj cały czas mam bóle w podbrzuszu, promieniuje mi to na kręgosłup i wszystko w tych rejonach boli... też tak macie ?
Madlen to świetniewreszcie będziecie w komplecie. ucaluj te Twoje skarby :*
Nastka zrób na hallowen
Pati jaka figurka. Nic tylko pozazdrościća Nelcia taka malusia
xpatiiix3, Agusia ;), Madlen222 lubią tę wiadomość
-
A i po ważeniu 110g w 3 dni 2605g mamy
) czyli idealnie 235g przez cały tydzień
)
Dziękujemy a niby nic nie robię sam sobie spadaa w sumie to teraz dwójka za Marcelem tez latam to i pewnie temu szybciej schodzi ale jeszcze oponka jest nieduża ale jest ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 11:19
Maga31, Agusia ;), Eve, anusiaa90, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
KUNIAK - jak ja bym chciała, ab moja waga zatrzymała się na 20kg..., ale moja położna mnie pocieszyła, że w każdej ciąży przybierała ok. 25kg, i teraz dobrze wygląda
Nerwowa się zrobiłam jak nie wiem co, chyba przez te moje dolegliwości ciążowe, np. zaczęłam wczoraj rozpaczać, że wstydzę się rodzić przez te cholerne hemoroidy
W środku nocy z tych nerw kazałam poprawiać mojemu zasłonkę, bo żabka puściła na środku i zasnąć przez to nie mogłam...
Dla rozładowania napięcia piekę ciasta z przepisów z głowy i na oko. Wrzucam tam różne "zdrowe" rzeczy typu kasza jaglana, mielone migdały i inne pestki, kakao, mąka razowa... i w ogóle wszystko na raz. Wychodzą z tego pełne blachy a to niby szarlotki, a to coś a la piernik
, których oczywiście nie jesteśmy z mężem w stanie zjeść, więc rozdaję - głównie mężowi do pracy (choć się trochę wstydzę te gliźmoki serwować...
), ale te informatyki najwyraźniej nie dość, że się nie znają to pewnie jeszcze bez śniadania do pracy chodzą, więc peany pochwalne mi wypisują i zjadają co do okruszka
hihi...
xpatiiix3, Fidelissa, Maga31, Agusia ;), Marzena27, anusiaa90, sisiiii, Milaszka, AgataP, Rybka Nemo, Agata92, Madlen222, Amnezja lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny zaciskac nogi jeszcze pare dni
Mnie ominęła końcówka...trzymajcie sie dzielnie
Madlen cudownie, ze będziecie wszyscy razem
Pati Nelka bombowajakie minki
Co do sutkow to powiem szczerze ja nie smarowalam niczym specjalnym poza balsamem. Mam troszke suchy naskórek na prawym sutku, ale po karmieniu zostawiam troche pokarmu i jest lepiej. Mała ssie jak odkurzacz. Karmie ja na zmianę moj pokarm plus Nenatal dla wcześniaków. Ladnie przybiera i najwazniejsze dostaje moje P/ciała plus witaminki i reszte dobroci z mm. Laktacja ruszyła mi tak na serio 2 dobe po cc. No a w 3 nawal. Pilnujcie tego bo bol jest straszny. I żadne porady z neta typu muskanie, głaskanie. Masaż intensywny po ciepłym prysznicu a jak gorące piersi to kapusta
Zrobie dzis zdj i wrzuce pochwalić sie swoja kruszynkawlasnie sobie śpi i czeka na mleczko. W nocy troszke marudzila, szły baki. Itp
Szukam jakiejś konkretnej str o diecie matki karmiaćej. Macie cos??xpatiiix3, Maga31, Agusia ;), natasza82, anusiaa90, Dotty84, ÓptimusPrime, sisiiii, AgataP, Rybka Nemo, Madlen222, Amnezja lubią tę wiadomość
-
Melduje się i ja w dwupaku
My również łóżeczko mamy u siebie w sypialnio-salonie, mimo, ze mamy jeszcze jeden mały pokój - w przyszłości będzie on małego, na razie jest komputerowy. Nie wyobrażam sobie latać co chwilę do drugiego pokoju doglądać synka
Madlen - cieszę się, że dziś Julek będzie już z Wami w domku
Pati - Nelcia jest prześliczna!, słodkie minki strzela
Mi również wszyscy przepowiadają poród przed terminem, nie wiem skąd u nich ten pośpiech...a jutro będę mieć dopiero ciążę donoszoną, no i muszę zrobić jeszcze ostatnie badanie krwi i moczu by mieć aktualne wyniki
na szczęście GBS wyszedł ujemny
Wczorajszy spacerek jesienny był udany, choć musiałam zahaczyć po drodze o WC na baseniea teraz leje, szaro, buro i ponuro, więc dla relaksu walnę się pod kocyk z książką i kawusią Inką
Miłego piątku!xpatiiix3, zupaztytki, Agusia ;), Rybka Nemo, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny, też myślę, że spokojnie damy radę. Zawsze to lepiej mieć wszystko pod ręką, pewnie szybko się przyzwyczaimy. Co do oglądania tv przy dziecku - w sumie rzadko oglądamy, raczej na kompie/tablecie oglądamy seriale, więc wystarczy słuchawki założyć i będzie git
Strupka, fajnie, że też jesteście w takiej sytuacjiDamy radę.
Kuniak, widzę, że już możesz rodzić w Esku, w razie czegoja jeszcze tydzień muszę przeczekać
-
Fidelissa wrote:Agusia pytanie do słodkich mam. Zrobiłam sobie dodatkowo jeszcze raz
abA1c wg. Wyszło 5,5 %
Hba1c wg.IFCC. 36
Wiecie co to znaczy?
Pierwsze wiem bo ja zawsze mam w takiej skali ja mam 5,2 wg mojego labo norma do 5,9 więc jeśli też masz takie normy to jest prawidłowopokaż ginowi mi mój wpisuje w kartę ciąży, obok info o cukrzycy, ze te badania wychodzą w normie, może przy porodzie będzie to ważne
drugiego nie znam
Fidelissa, natasza82 lubią tę wiadomość
-
Hehe śmiechem zartem polozylam ja i babyborn moja co chyba na 9 urodziny dostalam i faktycznie prawie identyczne
)
Aaaa ij chyba lepiej z ciotka nie zmniejsza się krwiak ale ponoć skrzep się zrobił i nic się nie dzieje, a i będzie synekhuuuuura no to wymianka będzie odda mi może ciuchy po siostrze dla Nelki
a ja jej część po Marcelu dam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 11:23
Maga31, Goplana, Fidelissa, Eve, mada_lena, anusiaa90, sisiiii, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Fidelissa wrote:Ponawiam pytanie o anestezjologa. Czy ktoś rozumie te zestawienie?
PLT. 278 to chyba te płytki tak?
Koagulologia 36 sek
Czas protrombinowy
11,5 sek
iNR 0,99
Wskaźnik protrombinowy 100 %
I co to znaczy któraś moze wie?
.?......??