X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ap ale tasiemiec :))))

ap1526, Milaszka lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz nic o porodach nie oglądam.mbo odczuwam panikę.
    Ew. Czytam.

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w brzuchu mam juz 116 cm i +6 kg od poczatku ciazy,a tak dzis wygladamy heheh

fcaoy.jpg

Mamadomina, Fidelissa, Isia14, zupaztytki, misiaczk25, xpatiiix3, santoocha, lkc, Eve, Agata92, Strupka, ÓptimusPrime, AgataP, anusiaa90, Maga31, Madlen222, Nata, Rybka Nemo, natasza82, Amnezja lubią tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też o porodach nic nie oglądam bo tylko się przez to nakręcam.

W ogóle pisanie bloga przez telefon to jakaś masakra ja chce juz mój komputerek:(

Fidelissa, AgataP lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki i mamusie :)

Ostatnio humor mam beznadziejny, raz się śmieję, raz płaczę...hormony pewnie.
    Noce kiepskie raczej, budzi mnie oczywiście meeeega zgaga, zesztywniałe dlonie (aż palce bolą...od czego to?), ból kości ogonowej no i parcie na pęcherz.
    Ech, już niedługo ;)

Pati, Nelcia maleńka, a jaka urocza w tej swojej maleńkości <3 A Ty super wyglądasz!

Madlen, jesli to już potwierdzone, to rewelacja, że Julek wychodzi do domku!!! Nareszcie razem!!!

Blue, fajowy brzuszek :)

Mada_lena, czekamy na fotkę Hani!

Co do diety mamy karmiącej, to ktoraś z Was wrzucała ten link:
    http://www.hafija.pl/karmienie-piersia

U nas na SR była położna laktacyjna i też mowiła, że nie ma czegoś takiego jak taka dieta. Ale wiadomo, że każda mama wie co dla niej i dziecka najlepsze. Ja mam zamiar ten czas wykorzystać na pielęgnowanie dobrych nawyków żywieniowych i w miarę możliwości i czasu zacząć zdrowiej się odżywiać. Tzn. nie uważam, że jem teraz niezdrowo, ale myślę, że zawsze warto zadbać o pelnowartościową, zdrową dietę a teraz będzie ku temu motywująca okazja, w końcu warto Maleństwu sprezentować mleko bogate w składniki odżywcze pochodzące np. z jak najmniej przetworzonej żywności. No i będę na pewno unikać jedzenia po którym ja sama czuję się źle, bo wtedy chyba jest większe prawdopodobieństwo, że i dziecku się to nie spodoba. Ale takie rzeczy to już trzeba samemu ustalić, w końcu chyba najlepiej czujemy po czym same mamy wzdęcia i bóle brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 12:25

xpatiiix3, AgataP, Maga31, Madlen222 lubią tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue u mnie 113 cm ale za to 18 kg na plusie, ale teraz od kilku dni waga stoi. Ja schudłam 10 kg przed zajściem w ciążę więc pewnie organizm sam sobie wyregulował. Dzisiaj 79,9 (ba te 10 dag baaaaaardzooooo ważnd ;))

blue00, AgataP lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheheh,ja startowalam z nadwaga wiec teraz kilogramy mnie oszczedzaja ;)

Mamadomina lubi tę wiadomość

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od lutego wracam do ćwiczeń 2 razy w tyg aerobox - w domu normalnie bedę ćwiczyła po pół h dziennie, a od lutego bo w styczniu sesyję mam jeszcze i już się boję, bo 3 weekendy pod rząd po te 8 godzin, to pokarmu bedę musiała naściagać, ehh no i mąż padniety bedzie ale jakoś ogarniemy

AgataP lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Mam pytanie do tych które były u anestezjologa.

Płytki mam 268 wiec git.

Ale jak to jest z ta krzepliwością? Ile
    musi byc?
    Krzepliwość ma być w normie, tak mi powiedział gin, płytki powyżej 100tys.
    Ja mam tylko 133tys, i oczywiście już się boję, ale gin twierdzi, że mogę mi jeszcze podskoczyć, albo i spaść. Liczy się wartość z badań już w szpitalu na początku porodu.
    Ja idę do anestezjolog za tydzień.

Fidelissa lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He Pani zdrowa robi pani pokój ale zostawi tak niewykonczony by tylko spanie ogarnąć na koniec hehe żeby spać teraz jeszcze z sr ;) Nelcia to jak lalka he he malusia mamusi ;)

Nie martwie się płytkami u Nas dziewczynie na życzenie zrobili CC a 89tys miała ;) także nie jest źle ;d

Blue sexy mamuśka ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 12:52

blue00, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki:) Wczoraj przyszedł wózek ale mężuś miał zabawe w składaniu o jaaa napatrzyc sie nie moglam:D We wtorek zamówiłam i wczoraj juz byl szybciutko:)Juz jestem spokojna juz wszystko mam;) Co do mieszkania w kawalerce jak zmienialiśmy mieszkanie 26m na wieksze - 51 m to teściowa nam wybrzydzała że ona dala rade wychowac dwojke dzieci w 19 m gdzie w pokoju była i kuchnia i łaznienka a jeszcze tam otworzyli firme takze wszystko da rade:D
    Tak sie zastanawiam bo ostatnio poloznej pytalam czy do szpitala mam brac jakies mleko modyfikowane w razie co a ona do mnie "zadnego mleka butelek laktatorów, chyba chcesz karmic piersia" no ale jakby cos nie tak poszlo moze odrazu nie bede miala pokarm a moze laktatorem trezeba pobudzic? To o chu... jej chodzi?;/
    Kolejny dzien jestem taka z dupy zero energii słabo mi i ciezko

zupaztytki lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja torba jeździ od dziś ze mną do pracy :)

Siły mnie opuszczają, po powrocie z pracy muszę się zdrzemnąć pół godziny żeby cokolwiek jeszcze zrobić.

Jak na złość w pracy spory ruch, mam poumawiane operacje do 27 października.
    Później chyba już będę odmawiać.

Krocze, pachwiny, spojenie boli jak cholera, jakbym na koniu 3 doby jeździła :O

AgataP lubi tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Nie martwie się płytkami u Nas dziewczynie na życzenie zrobili CC a 89tys miała ;) także nie jest źle ;d
    Zrobić zrobią, ale w narkozie ogólnej. Żaden rozsądny anestezjolog nie powinien ryzykować zzo przy tak niskich płytkach.
    Zresztą ja bym nie chciała, żeby u mnie podejmowali takie ryzyko. To już wolę rodzić na żywca, albo mieć cesarkę w pełnej narkozie.

Goplana, Marzena27 lubią tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EVik U nas w szpitalu mają np laktatory do pobudzenia pokarmu wrazie czego, butelke bym wzięła wrazie czego swoją żeby dziecko odrazu do swojej przyzwyczaić a mleko o to się nie martw szpitale mają swoje i jak lekarz zaleci to odrazu dostajesz na sale już rozrobione do podgrzania dla dziecka.

Evik lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się dziś Mały kręci.. całe podbrzusze 'lata' i czuję jakby ktoś mi w pipce od środka gmerał..

Może wyjść chce? :D

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No skończyłam post na blogu z regulaminem konkursu:) Po opiniach i konsultacji ze sponsorami uznałam że będą dwa konkursy. Pierwszy temat Halloween a drugi złota jesień:)

Jak któraś chętna do zapoznania się zapraszam:)

Agata92, AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o dzieki nastka uspokoiłas mnie:) u nas ten szpital taki nowy piekny a personel ponoc szkoda gadac polozne nie pomagaja i w ogóle...;/i kłada nacisk wywierajac presje na karmienie piersia ale jak mi mleko odrazu nie poleci to co bedzie za cycki ciagnac?no zal:D

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh, dziewczyny, pokoj Pilkarzyka to nasza sypialnia , bedzie z nami mieszkal.
    Mamy sypialnie 9m2 I wniej szafa I nasze lozko plus 2 stoliki nocne I brak miejsca.
    Szafy nie przesuniemy, bo jest skrecona na stale, wiec zostaje tam gdzie jest.
    Lozko nasze teraz stoi glowa do sciany, co umozliwia nam wchodzenie I z prawej I z lewej strony, ale zajmuje cala dlugosc pokoju.
    Plan byl taki, ze lozko przenosimy jednym bokiem do sciany, czyli wejscie z 1 strony, ktos pozniej spi przy scianie (moj Sr), a lozeczko stawiamy glowa do sciany na przeciwko, gdzie bylo nasze loze.
    Przy takim układzie, absolutnie nie ma juz miejsca sie ruszyc I spimy osobno.... :( a to jeszcze tyle tygodni do tego 20.11..
    Wiem, ze moze wyjsc szybciej, ale wydaje mi sie, ze jest mu tam w brzuszku super.
    Mam lozysko wysoko na tylnej scianie, skurczy max byly 22, czyli brak...
    Pilkarzyk ma jeszcze spoooooooro miejsca I rosnie, plywa, wypina sie ladnie.
    A ja mam dola... musze Was sie jakos poradzic, ale to moze w osobnym poscie...

AgataP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospalam godzinke jak sie zupa zrobila i lepiej mi,dzizas pierwszy raz w ciazy zrobilam sobie drzemke w dzien,lepiej pozno niz wcale... :P

Pati ale laska,normalnie nie widac ze w ciazy bylas,a Nelcia jaka maluska i te skarpetusie ha :)

Blue zgrabny masz brzuszek pieknie kochana wygladasz :)

ap1526 super bizuteria wow!

Wiecie co musialam te literki z allegro odmowic.....bo wlasnie przyszly te z ebaya za ktore koles mi kase zworcil bo miesiac temu zamawialam...ha ha masakra,zaraz je pomaluje i dokoncze sciane i moge rodzic ! moze to juz dzis ! sciana Ninjy bedzie gotowa juz dzis wiec rodzic tez moge :) bo tylko na te literki czekalam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:41

ap1526, xpatiiix3, lkc, blue00 lubią tę wiadomość

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też w pierwszą dobę z Oliwką nie chciał lecieć pokarm zaczęłam karmić piersią dopiero na 3 dobę jak się ruszyło i lekarz sam zalecił mleko modyfikowane dopóki laktacja nie ruszy bo przecież dziecko głodne być nie może a nikt na siłę laktacji nie pobudzi. Dali mi laktator i herbatki i wkońcu ruszyło tak że zatamować nie mogłam:)

Evik, AgataP lubią tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
‹‹ 1643 1644 1645 1646 1647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ