Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyja w brzuchu mam juz 116 cm i +6 kg od poczatku ciazy,a tak dzis wygladamy heheh
Mamadomina, Fidelissa, Isia14, zupaztytki, misiaczk25, xpatiiix3, santoocha, lkc, Eve, Agata92, Strupka, ÓptimusPrime, AgataP, anusiaa90, Maga31, Madlen222, Nata, Rybka Nemo, natasza82, Amnezja lubią tę wiadomość
-
Hej brzuchatki i mamusie
Ostatnio humor mam beznadziejny, raz się śmieję, raz płaczę...hormony pewnie.
Noce kiepskie raczej, budzi mnie oczywiście meeeega zgaga, zesztywniałe dlonie (aż palce bolą...od czego to?), ból kości ogonowej no i parcie na pęcherz.
Ech, już niedługo
Pati, Nelcia maleńka, a jaka urocza w tej swojej maleńkościA Ty super wyglądasz!
Madlen, jesli to już potwierdzone, to rewelacja, że Julek wychodzi do domku!!! Nareszcie razem!!!
Blue, fajowy brzuszek
Mada_lena, czekamy na fotkę Hani!
Co do diety mamy karmiącej, to ktoraś z Was wrzucała ten link:
http://www.hafija.pl/karmienie-piersia
U nas na SR była położna laktacyjna i też mowiła, że nie ma czegoś takiego jak taka dieta. Ale wiadomo, że każda mama wie co dla niej i dziecka najlepsze. Ja mam zamiar ten czas wykorzystać na pielęgnowanie dobrych nawyków żywieniowych i w miarę możliwości i czasu zacząć zdrowiej się odżywiać. Tzn. nie uważam, że jem teraz niezdrowo, ale myślę, że zawsze warto zadbać o pelnowartościową, zdrową dietę a teraz będzie ku temu motywująca okazja, w końcu warto Maleństwu sprezentować mleko bogate w składniki odżywcze pochodzące np. z jak najmniej przetworzonej żywności. No i będę na pewno unikać jedzenia po którym ja sama czuję się źle, bo wtedy chyba jest większe prawdopodobieństwo, że i dziecku się to nie spodoba. Ale takie rzeczy to już trzeba samemu ustalić, w końcu chyba najlepiej czujemy po czym same mamy wzdęcia i bóle brzucha.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 12:25
xpatiiix3, AgataP, Maga31, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
Blue u mnie 113 cm ale za to 18 kg na plusie, ale teraz od kilku dni waga stoi. Ja schudłam 10 kg przed zajściem w ciążę więc pewnie organizm sam sobie wyregulował. Dzisiaj 79,9 (ba te 10 dag baaaaaardzooooo ważnd
)
blue00, AgataP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
od lutego wracam do ćwiczeń 2 razy w tyg aerobox - w domu normalnie bedę ćwiczyła po pół h dziennie, a od lutego bo w styczniu sesyję mam jeszcze i już się boję, bo 3 weekendy pod rząd po te 8 godzin, to pokarmu bedę musiała naściagać, ehh no i mąż padniety bedzie ale jakoś ogarniemy
AgataP lubi tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:Mam pytanie do tych które były u anestezjologa.
Płytki mam 268 wiec git.
Ale jak to jest z ta krzepliwością? Ile
musi byc?
Ja mam tylko 133tys, i oczywiście już się boję, ale gin twierdzi, że mogę mi jeszcze podskoczyć, albo i spaść. Liczy się wartość z badań już w szpitalu na początku porodu.
Ja idę do anestezjolog za tydzień.Fidelissa lubi tę wiadomość
-
He Pani zdrowa robi pani pokój ale zostawi tak niewykonczony by tylko spanie ogarnąć na koniec hehe żeby spać teraz jeszcze z sr
Nelcia to jak lalka he he malusia mamusi
Nie martwie się płytkami u Nas dziewczynie na życzenie zrobili CC a 89tys miałatakże nie jest źle ;d
Blue sexy mamuśka ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 12:52
blue00, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Hej kobietki:) Wczoraj przyszedł wózek ale mężuś miał zabawe w składaniu o jaaa napatrzyc sie nie moglam:D We wtorek zamówiłam i wczoraj juz byl szybciutko:)Juz jestem spokojna juz wszystko mam;) Co do mieszkania w kawalerce jak zmienialiśmy mieszkanie 26m na wieksze - 51 m to teściowa nam wybrzydzała że ona dala rade wychowac dwojke dzieci w 19 m gdzie w pokoju była i kuchnia i łaznienka a jeszcze tam otworzyli firme takze wszystko da rade:D
Tak sie zastanawiam bo ostatnio poloznej pytalam czy do szpitala mam brac jakies mleko modyfikowane w razie co a ona do mnie "zadnego mleka butelek laktatorów, chyba chcesz karmic piersia" no ale jakby cos nie tak poszlo moze odrazu nie bede miala pokarm a moze laktatorem trezeba pobudzic? To o chu... jej chodzi?;/
Kolejny dzien jestem taka z dupy zero energii słabo mi i ciezkozupaztytki lubi tę wiadomość
-
Moja torba jeździ od dziś ze mną do pracy
Siły mnie opuszczają, po powrocie z pracy muszę się zdrzemnąć pół godziny żeby cokolwiek jeszcze zrobić.
Jak na złość w pracy spory ruch, mam poumawiane operacje do 27 października.
Później chyba już będę odmawiać.
Krocze, pachwiny, spojenie boli jak cholera, jakbym na koniu 3 doby jeździła
AgataP lubi tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:Nie martwie się płytkami u Nas dziewczynie na życzenie zrobili CC a 89tys miała
także nie jest źle ;d
Zresztą ja bym nie chciała, żeby u mnie podejmowali takie ryzyko. To już wolę rodzić na żywca, albo mieć cesarkę w pełnej narkozie.Goplana, Marzena27 lubią tę wiadomość
-
EVik U nas w szpitalu mają np laktatory do pobudzenia pokarmu wrazie czego, butelke bym wzięła wrazie czego swoją żeby dziecko odrazu do swojej przyzwyczaić a mleko o to się nie martw szpitale mają swoje i jak lekarz zaleci to odrazu dostajesz na sale już rozrobione do podgrzania dla dziecka.
Evik lubi tę wiadomość
-
No skończyłam post na blogu z regulaminem konkursu:) Po opiniach i konsultacji ze sponsorami uznałam że będą dwa konkursy. Pierwszy temat Halloween a drugi złota jesień
Jak któraś chętna do zapoznania się zapraszam:)Agata92, AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość
-
o dzieki nastka uspokoiłas mnie:) u nas ten szpital taki nowy piekny a personel ponoc szkoda gadac polozne nie pomagaja i w ogóle...;/i kłada nacisk wywierajac presje na karmienie piersia ale jak mi mleko odrazu nie poleci to co bedzie za cycki ciagnac?no zal:D
-
nick nieaktualnyOh, dziewczyny, pokoj Pilkarzyka to nasza sypialnia , bedzie z nami mieszkal.
Mamy sypialnie 9m2 I wniej szafa I nasze lozko plus 2 stoliki nocne I brak miejsca.
Szafy nie przesuniemy, bo jest skrecona na stale, wiec zostaje tam gdzie jest.
Lozko nasze teraz stoi glowa do sciany, co umozliwia nam wchodzenie I z prawej I z lewej strony, ale zajmuje cala dlugosc pokoju.
Plan byl taki, ze lozko przenosimy jednym bokiem do sciany, czyli wejscie z 1 strony, ktos pozniej spi przy scianie (moj Sr), a lozeczko stawiamy glowa do sciany na przeciwko, gdzie bylo nasze loze.
Przy takim układzie, absolutnie nie ma juz miejsca sie ruszyc I spimy osobno....a to jeszcze tyle tygodni do tego 20.11..
Wiem, ze moze wyjsc szybciej, ale wydaje mi sie, ze jest mu tam w brzuszku super.
Mam lozysko wysoko na tylnej scianie, skurczy max byly 22, czyli brak...
Pilkarzyk ma jeszcze spoooooooro miejsca I rosnie, plywa, wypina sie ladnie.
A ja mam dola... musze Was sie jakos poradzic, ale to moze w osobnym poscie...AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPospalam godzinke jak sie zupa zrobila i lepiej mi,dzizas pierwszy raz w ciazy zrobilam sobie drzemke w dzien,lepiej pozno niz wcale...
Pati ale laska,normalnie nie widac ze w ciazy bylas,a Nelcia jaka maluska i te skarpetusie ha
Blue zgrabny masz brzuszek pieknie kochana wygladasz
ap1526 super bizuteria wow!
Wiecie co musialam te literki z allegro odmowic.....bo wlasnie przyszly te z ebaya za ktore koles mi kase zworcil bo miesiac temu zamawialam...ha ha masakra,zaraz je pomaluje i dokoncze sciane i moge rodzic ! moze to juz dzis ! sciana Ninjy bedzie gotowa juz dzis wiec rodzic tez mogebo tylko na te literki czekalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 13:41
ap1526, xpatiiix3, lkc, blue00 lubią tę wiadomość
-
Mi też w pierwszą dobę z Oliwką nie chciał lecieć pokarm zaczęłam karmić piersią dopiero na 3 dobę jak się ruszyło i lekarz sam zalecił mleko modyfikowane dopóki laktacja nie ruszy bo przecież dziecko głodne być nie może a nikt na siłę laktacji nie pobudzi. Dali mi laktator i herbatki i wkońcu ruszyło tak że zatamować nie mogłam:)
Evik, AgataP lubią tę wiadomość