X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    A najbardziej podoba mi sie wersja nie mowimy do porodu,bo tak jak mowisz powiedz SR ze ciaza jeszcze trwa ze nie chcesz zapeszac porodu itp mozesz nawet powymyslac popanikowac na niby moze sie wystraszy i sie zgodzi.

Agatko,ja to jak Ty w 100000%,a to ostatnie,moje ulubione!Ale juz probowalam,nie dziala...Plakalam nawet,ale on wlaczyl gre w telefonie i nic,dupa,aktoreczka z ciebie,wiesz,ze na mnie nie dziala...Juz wczoraj powiedzialam,ze w szpitalu mowili,ze dziecko nisko,porod w kazdej chwili,on ygy i cisza..

kiedys kilka m-cy temu zadzwonilam do niej,bo moj trafil do szpitala,chcialam sie poradzic,czy w razie wu ona nie zalatwi mu szpital u siebie,bo ma chody,to zanim cokolwiek powiedzialam,jak uslyszala moj glos,to w ryk"moj syn zmarl,bo ty dzwonisz"...mowie,jakbym nie sluchala rodzicow mloda,durna,nidgy bym nie wyszla za maz za niego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 14:54

AgataP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Agatko,ja to jak Ty w 100000%,a to ostatnie,moje ulubione!Ale juz probowalam,nie dziala...Plakalam nawet,ale on wlaczyl gre w telefonie i nic,dupa,aktoreczka z ciebie,wiesz,ze na mnie nie dziala...Juz wczoraj powiedzialam,ze w szpitalu mowili,ze dziecko nisko,porod w kazdej chwili,on ygy i cisza..

to sie go spytaj czy chce byc w okolicy jak sie jego syn bedzie rodzic czy cholera nie?

cholera no to niech ona przyjedzie no ,bo Ciebie nie mozna w taka podroz targac ani samej zostawiac, ona w ciazy raczej nie jest i moze sie ruszyc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 14:59

• Evik Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podzielam zdanie Agaty i ominę sytuację traktowania Ciebie w taki oto sposób jak opisujesz bo chuj mnie strzela na miejscu...
    Skype jak najbardziej a najlepiej po porodzie nawet zaprosic i ze niby niespodzianka. Może przekonasz w ten sposób swojego ze o własnie taka niespodzianke mamie zrobicie jak juz tyle wytrewaliscie to do porodu juz poczekac ale sprawa inna czy chcialabys ja w ogole po porodzie u siebie widziec?!
    Absolutnie nie pozwól mu jechac tam tyle km. Mój juz sie nigdzie nie rusza od kiedy mialam problemy z cisnieniem i bolami brzucha lekarz chcial mnie do szpitala dac wypisal skierowanie i kazał kontrolowac...to jego mama i ojczym brali slub cywilny i maz nie pojechal(wczesniej z nami konsultowali ze zrobia jak urodze itp jednak im sie pospieszylo) Nie wiem moze powiedz mu ze u lekarza jakiegos bylas czy po wizycie ze Ci powiedzial ze w kazdej chwili mozesz rodzic i nie mozesz zostac sama za zadne skarby

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    to sie go spytaj czy chce byc w okolicy jak sie jego syn bedzie rodzic czy cholera nie?

cholera no to niech ona przyjedzie no! w ciazy raczej nie jest i moze sie ruszyc.
    Ppowiedzial i tak pewnie bedziesz miala cc,bo dziecko juz duze,a na sale nie wejde i nie chcialbym wchodzic (jak sn porod),masz tu tel do "kolegi" jak cos sie stanie,on Ci pomoze...

Juz to tez przerobilam

• Evik Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierdole!bo az mnie nerwy biorą! Co za chłop?Skąd tacy sie biorą? Normalnie bym dała w morde za Ciebie zebym mogla!

ÓptimusPrime, lkc, Madlen222, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen doczytalam ! kochana ciesze sie z Wami na ten moment jak wszyscy razem bedziecie juz :)

Nastka jasne ze tate zatrudniaj i dzialajcie bo to fajna kasa jest a Ty talent masz i twoj tato tez na pewno wiec nie widze przeszkod :)

Ja mam lozeczko turystyczne w salonie bedzie stalo zeby mala sobie w dzien w nim spala siedziala co bedzie chciala,kupujac drewniane koles nam dorzucil turystyczne za darmo wiec szkoda bylo nie brac.

Madlen222 lubi tę wiadomość

• Evik Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To niech jedzie w pizdu, nie proś olej go i powiedz ze sobie sama poradzisz jak zwykle a on niech jedzie poród z mamusia przezywac na odleglosc!

AgataP, ÓptimusPrime, lkc, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Ppowiedzial i tak pewnie bedziesz miala cc,bo dziecko juz duze,a na sale nie wejde i nie chcialbym wchodzic (jak sn porod),masz tu tel do "kolegi" jak cos sie stanie,on Ci pomoze...

Juz to tez przerobilam

powiem tak ,co ja bym zrobila

kazala mu wpierdlalac do mamusi w podskokach ,niech sobie jedzie i robi co chce powiedzialabym mu ze to moje dziecko ja sobie poradze bo on mi do niczego nie jest potrzebny,ze co z niego za facet? zaden! wiec po co mi jeszcze klopot na glowe do porodu...moze w jego ego uderzy taki tekst,no nie wiem.
    aaa no i bym powiedziala ze ma racje ze ten kolega bedzie bardziej pomocny w tej sytuacji,bo jak widac SR sie nie przyda do niczego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 15:07

blue00, lkc, Madlen222, Milaszka, Agata92, Dotty84, Maga31, Agusia ;), Ninusia, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzizass Optimus ja Cie odwiedze w Maju,Hippis wezmie pilkarzyka i Ninje pod opieke a my pojdziemy w tango po ogrodkach piwnych...niech SR sie martwi...co Ty na to ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 15:09

ÓptimusPrime, lkc, Madlen222, Milaszka, Rybka Nemo, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noz sie otwiera na teksty twojego m Optimus

Madlen222 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen Czekamy na wspólne foteczki w domku z dziecmi ;)) my od soboty wychkdzimy na spacerku juz nie bawilam się w werandowanie bo nie jest zimno pierwsze wyjście miała jak ze szpitala wyszła a na następny dzień juz na 1,5h i tak teraz ok godzinki chodzimy minimum ;)

Optimus szok co za chora rodzinka u sr jeszcze go podejście, wiecie glupio mi się wypowiadać czasem bo sama mam chujnie z chłopami ale do trzech razy sztuka ;) a Tobie życzę aby się ułożyli po narodzinach pilkarzyka ;)

Agatko w sumie 1.11 i te czachy pasują do Ninjy mega data jeszcze termin OM no to może wyskakiwać :D

o w przyszlym tyg Alka się rozpakowuje będzie za kogo trzymać kciukasy się zacznie laseczki :D a ja za maluszka Alki będę trzymać kciuki ;**

ÓptimusPrime, AgataP, Madlen222, Milaszka, Dotty84, Maga31, natasza82, Rybka Nemo, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo,juz wszystkie podobne teksty byly,jest niezlomny.I tym sie szczyci,ze taki prawy,fajny,przystojny...Powiem tak,taki wrodzony sadyzm do kobiet to chyba u nich rodzinne.Jego ojciec mial 1 zone chora na serce,to ja ciagal po gorach,bo bardzo kochal gory i wyobrazcie sobie,ze gdzies w ok Rysow ona nie dawala rady,on poszedl do przodu (znajac go to pewnie z tekstem no Ty nie dasz rade,c'mon),a ona zmarla mu,bo serce nie wyrobilo...
    moj jest tez taki bezlitosny,zero wspolczucia...zawsze musze byc twarda,a w ciazy i hormony i gorsze samopoczucie,to juz zero litosci...

Edit:Agatko,przecierz maj juz dawno byl z Toba ustalony,no nie? ;-) Tylko boje sie,ze bedziesz miala wiecej wspolnego z moim-fan silki w wyciskania,a przy tym taki szarmanksi i uroczy dla kobiet :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 15:16

AgataP lubi tę wiadomość

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime ja mam bardzo podobne wymiary sypialni.

Ustawiliśmy meble tak:
    4ebbef003440e6b5med.jpg

Sorki za wykonanie ale myślę, że rozczytasz :)

Wymontowaliśmy drzwi z szafek, i nagle okazało się, że mamy dużo miejsca w sypialni. To jest takie miejsce gdzie goście Ci nie zaglądają więc to jaki masz porządek w szafkach to tylko i wyłącznie Twoja sprawa :)

Może wy też wymontujcie drzwi z szafy? (bo jeśli dobrze odczytałam z rysunku to macie tam normalne drzwiczki a nie odsuwane) wtedy moglibyście ustawić podobnie jak my mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 15:16

AgataP lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko92,a gdzie masz drzwi wejsciowe?Bo przy takim ukladzie jak Wasz (tez byla opcja) lozeczko by bylo w mega przeciagu.
    edit: widze,ze okno macie male i przy Waszym lozku.U nas jest na cala sciane i vis a vis drzwi,czyli pprzeciag :(
    co do szafy,to mamy normalne drzwiczki,ale juz mam porozkladane tak,ze nie bede musiala co chwila otwierac,zrobilam miejsce na wszystko,wiec raczejj luzik,bardziej o przeciag chodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 15:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Nooo,juz wszystkie podobne teksty byly,jest niezlomny.I tym sie szczyci,ze taki prawy,fajny,przystojny...Powiem tak,taki wrodzony sadyzm do kobiet to chyba u nich rodzinne.Jego ojciec mial 1 zone chora na serce,to ja ciagal po gorach,bo bardzo kochal gory i wyobrazcie sobie,ze gdzies w ok Rysow ona nie dawala rady,on poszedl do przodu (znajac go to pewnie z tekstem no Ty nie dasz rade,c'mon),a ona zmarla mu,bo serce nie wyrobilo...
    moj jest tez taki bezlitosny,zero wspolczucia...zawsze musze byc twarda,a w ciazy i hormony i gorsze samopoczucie,to juz zero litosci...

Edit:Agatko,przecierz maj juz dawno byl z Toba ustalony,no nie? ;-) Tylko boje sie,ze bedziesz miala wiecej wspolnego z moim-fan silki w wyciskania,a przy tym taki szarmanksi i uroczy dla kobiet :-)

jestes twrada nie daj sie ,ja wiem ze w ciazy ciezko sie nie rozkleic sama pare razy myslalam ze zejde z zalu i cierpialam niczym mlody Werter.

jak tylko bede wiedziala keidy przylatuje dam Ci znac :)
    Nie boj sie ja jestem zatwardziala feministka na mnie szarmanckosc nie dziala :) na mnie dziala rownouprawnienie,a SR juz sobie nagrabil u mnie :) zreszta do Ciebie i Pilkarzyka przylatuje i basta :)
    zreszta ja nie lubie o silowni i sporcie gadac ,ja go lubie uprawiac i tyle,nie socjalizuje sie w gronie sportowcow i amatorow silki,moj hippis asportowy jest i co i jakos zyjemy razem juz kupe lat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 15:24

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati 31.10 moze byc lepszy niz ten 1.11 ale jak bedzie 1.11 to tez przezyje ;P byle nie 24.12 haha bo urodze 6 kilowe dziecko :P

oj tak kciuki za alke i jej malenstwo bedziemy trzymac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 15:26

xpatiiix3, ÓptimusPrime, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może nawet 7 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 15:26

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi juz marzy sie piffffko ciemne z wro spiza :-) Moge pic go jak wode :-) :-) :-) :-)
    tylko cholerstwo coraz drozzsze :-(
    Ale juz bede odkladac kase na majowy rajd ;-) ;-) ;-)

AgataP, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamietacie te formulke,co ewelina_d kiedys wrzucila?Wyszlo mi ze moje jesli w terminie sie urodzi,bedzie 6,5kg ;-)
    Pati,a Ty w kt tygodniu Nelke urodzilas wg lekarzy?I jaka dokladnie waga?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Mi juz marzy sie piffffko ciemne z wro spiza :-) Moge pic go jak wode :-) :-) :-) :-)
    tylko cholerstwo coraz drozzsze :-(
    Ale juz bede odkladac kase na majowy rajd ;-) ;-) ;-)

oj tak piwko ...bede dzisiaj snila ze pije piwo na 100 proc,ostatnio mialam ochote na wino to mialam tak realistyczny sen ze jak sie obudzilam to dalej czulam smak wina w ustach,serio.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

‹‹ 1646 1647 1648 1649 1650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ