X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    A mnie męczy bol taki jak na miesiaczke od ok 15-16 i ok 18 odchodził czop sluzowy, 3 razy na wkladce i papierze widzialam.
    Choc to jeszcze nie zwiastuje porodu to ciekawa jestem czy cos z tego wyjdzie poważniejszego...
    Asia to juz blisko:) ludzie jak na początku mialam kolorowe sny to teraz same ponure problemy choroby aaaaa moja hipochondria mi się śni do tego od kilku dni włączył mi się zespół ciesni nadgarstka i rano dloni zamknąć nie mogę moj do pracy na kilka godzin pognal na 11 ma byc w domu a ja na 13 na uniwerek jadę to jeszcze zdążę firany poprac a tak w ogóle to wczoraj spanikowalam ze to już a ja kosmetykow nie spakowalam :) i włosów nie umylam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 08:17

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was.

Kurde mie mogę spac juz od godziny, więc wstałam i zaraz będę ogarniać chałpkę, mąż pojechał do pracy. A w ogóle to za oknem szaro buro i ponuro:(, nie lubię takiej pogody.

Madlen ślicznośći:)

Madlen222 lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 18 października 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam...
    my dziś z Juniorem zaczynamy 38 tydzień...:D
    Pogoda u nas taka jak u Ciebie Rybko, ale my dziś musimy wziąć się za okna, bo jak nie my to kto??

jadę na szybkie zakupki, później obiad- też jakiś szybki... co polecacie na dziś?

Asia, i co u Ciebie??

Rybka Nemo, Maga31 lubią tę wiadomość

jmmg93c.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Ja dzisiaj o dziwo wyspana :)
    Madlen super ze jestescie już w komplecie :)

Ciekawe ile listopadowych dzieci pojawi sie juz w październiku :)???

xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja juz nie spie, chociaz w nocy to mialam kilka pobudek bo dziecko mi sie wyspalo :) teraz spi a ja nie, na obiad robie kapusniak z kiszonej, pomysl m

• karmelek Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)
    Sobota, weekend wolny i do tego pogoda paskudna wiec zamiast sobie pospac ja juz od godziny nie spie bo przeciez i po co :/

Alka juz w ten czwartek? Kurcze trzymamy kciuki, napewno wssystko bedzie dobrze!

Maelen super ze dzieciaczki sa juz razem :)

Ja to na powaznie zaczynam juz mocno panikowac! Boje sie okropnie tej cesarki.. osatnio nawet mi sie snila w nocy, maskakra! No coz odwrotu juz nie ma ;) byle by malenstwo bylo zdrowe1 :)

natasza82, Madlen222 lubią tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka(i inne dziewczyny z cc) - chyba umarlabym ze stresu znajac dokladna date hihihi - dla mnie ten element zaskoczenia chyba jest dobry :)

Trzymamy mocno kciuki - już niedlugo bedziesz tulic maluszka!!!

Mezem się nie przejmuj, na pewno tez musi odreagowac, tyle ze faceci robia to inaczej!!!

Mag.1990 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczunki mialam az dwa skurcze w odstepie 30 minut. Szalenstwo kurde. Ja sie wieczorem scielam z moim wkurzyl mnie osiol jeden. Jestem malo czula no cholera jak by mu tak miednica chrupala i bolala przy siadaniu ciekawe czy on bybyl czuly i nie mowil ala ala

Maga31 lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek nie ma co się bac ja bede miala juz druga, to trwa naprawde krótko... Rozetna wyciagna zaszyja i wyjazd na sale. Potem piękne uczucie ze nic nie boli... A po pilku godzinach dopiero się zaczyna trzeba wstac i zaczac samemu chodzic do kibelka. Za kazdym następnym razem coraz lepiej. Najgorsze podniesienie sie z lozka przy jak najmniejszym obciazeniu brzucha, najlepiej bokiem podpierajac sie lokciem wtedy prscuja miesnie z boku a nie na brzuchu i jest git.

Ja sie najbardziej boje wlasnie tego co jest po cc niz sama cc. To to pikus i tak nic nie czujesz i zalozenia motyla, mam niewidoczne i głębokie zyly przy ktorych jest zabawa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 08:32

lkc, Amnezja lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni w ogóle mało rozumieją...
    Mój też jakby nie wierzył, że mnie teraz wszystko boli, że wstać i coś przynieść czy odnieść do kuchni, to dla mnie męka.

Noce to koszmar, boli mnie kręgosłup, bo śpię pod dużym kątem żeby mnie zgaga nie zalała. Brzuch boli, krocze boli, pachwiny ciagną...

A Mały wczoraj tak szalał, że łzy mi z bólu leciały. Chyba jest już naprawdę duży, bo jak mi wbijał noge pod żebra to myślałam że umrę.

Dobra, dość biadolenia, lecę do pracy..

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane witam się w 35 T wg Belly, zjadłam śniadanko i wróciłam do łóżka lenia mam przez tą pogodę, ale zaraz wstanę zakupki, porządki mnie czekają.
    Całą noc śnił mi się poród, straszny był a rano mąż mi mówi śniło mi się, że urodzilas :)
    Madlen słodki widok fajnie, że rodzina w komplecie.
    Alka trzymam kciuki za CC juz niedługo :)
    Lafara zdrówka życzę :)

lkc, Rybka Nemo, Madlen222, Viviana lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps moja Babcia wczoraj mi powiedziała, że widać po mojej pileczce, że do terminu chodzić nie będę :)

natasza82, xpatiiix3, lkc, Amnezja lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez jakies takie bolesne alieny mi robi nia brzuchu a wlascowie z boku brzucha. Moj wczoraj glaskal pietke albo kolanko malej tak wystawila. Mnie bolalo jak cholera a ten sie cieszyl jak dziecko
    i jeszcze pytal czego marudze bo to takie fajne. To mu mowie no fla ciebie tak bo to nie tobie skore naciaga na maxa.
    Wogole wczoraj mialam jakies dwa male gluty na wkladce ciekawe co to znowu jest w poniedzialek wizyta u mojej gin ciekawe co wymysli tym razem

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam mega humorkiem ;)

Dzisiaj byśmy zaczęły 39 tydzień ,a tym czasem 15dni juz jest na świecie Nelcik ;)

My dzisiaj mega noc mialysmy i teraz pytanie w związku z tym ,bo ciut się zestresowalam czy to normalne ,ze takie dziecko wstało mi raz.?! Kazali mi pilnować żeby co max 3h jadła, a ona poszła spać o 23 ze mną i wstała 6:00... A potem dopiero 8:30.. ;) no super, ale jak na cyckowe dziecko to nie za długa przerwa.??

To kto zaczyna dzisiaj rodzic.?? Agatko 39 tydzień ,możesz działać ;)

Miłego :**

Agusia ;), lkc, AgataP lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja wczoraj mialam brzuszek przy kolanach az ciezko sie chodzilo a dzisiaj znowu u gory. Mi wogole ginekolog wrozyla ze przed terminem urodze i co kicha pewnie po terminie urodze

Wczoraj do mamy sie smialam ze moglaby mi wody przebic na wizycie to by sie ruszylo

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka nie pros boga bo jeszcze wywolaja i będziesz leżeć bez skurczy sporo czasu u mnie póki porodowe były to trochę się nameczylam jak naleśniki z boku na bok.. ;)

caśka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek!
    jak na razie humorek :-D Dzis fryzjer i pedikir :-D :-D :-D
    Glodna jestem,ale nie mam pomyslu co zrobi,by sie nie narobic...Nie umiem tak zyc,by sie nie narobic ;-)
    Pati,kobita,co ze zemna lezala tez miala taki problem,ze cora nei jadla przez noc.No i okazalo sie,ze miala gorszy dzien,nastepna noc to maly ssak,co 1,5h ssala :-) Bedzie git!
    Madlen,piekne Twoje Malenstwa.
    Co do piwa,moj nie pije,bo w niedawno mial wrzody i baaaaardzo bolalo,jak po pil,bo myslam,ze juz moze :-D Ale pewnie niektorzy tak musza odreagowac stres -my placzem,histeria,oni piwem
    Co do terminu porodu,ja wole np.wiedziec Kiedy?Bo ja jestem control freak i wszystko musze miec zaplanowane od a do z.Niespodzianki i niewiadome mnie mecza

A co z ewelina_d?Moze Goplana wie,bo sie zaprzyjaznily?
    have a nice day i niech nikt mi go dzis nie popsuje,bo nie recze za siebie ;-)

xpatiiix3, Madlen222, Fidelissa, Maga31, AgataP lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się weekendowo :)

Patii - nam na SR położna laktacyjna mówiła, że tak się zdarza, ale lepiej wtedy wybudzać, bo lepiej przybierają maluszki na wadze, no i mocniejsza laktacja (ale z tym to akurat nie masz problemów :) ), ale nie wszyscy moi znajomi się do tego stosują... choć pewnie z wygody :)

Lafar - niby nie można, ale chyba wiedzą co robią, czasami trzeba oszacować bilans zysków i strat, przecież nie wzięłaś tego z powodu bólu głowy :)

Madlen - rodzinka w komplecie, musicie być bardzo szczęśliwi :) Zdróweczka dla Was!

Optimus - trzymam za Ciebie kciuki, abyś sobie wszystko poukładała i odnalazła szczęście, jeżeli kiedykolwiek byliście razem szczęśliwi, to na pewno jest to możliwe, tylko wymaga trochę (dużo) trudu :). Mów mu wszystko - jak się czujesz i dlaczego. Chłopy to straszne tępaki pod tym względem :/. Mój niby taki troskliwy, a po badaniu, na które go wzięłam (gdzie lekarz po USG powiedział, że rozchodzi mi się spojenie i bardzo mi współczuje bo to niezmiernie bolesne), powiedział, że - ojej, a on myślał że przesadzam i się nad sobą użalam. Od razu zrobił się bardziej wyrozumiały. Trzeba więc im jak krowie na rowie, bo empatii w nich szukać... to bardzo naiwne i nierozsądne z naszej strony :).

Wczoraj byłam na ostatnich przed porodem zakupach w markecie, co za koszmar z tymi ludziskami :/. Teraz nawet jeśli długo nie urodzę - tylko zakupy online!
    A dzisiaj mam trzydziechę koleżanki, na której muszę się zjawić :/, ech znajomi, którzy nie widzieli mnie z 5 lat zobaczą mnie akurat teraz w postaci - apogeum dyniowatości i słoniowacizny... :( Cuuudownie!
    U mnie jakiś taki spokój - nie rodzę, brzuch wysoko, skurcz ćwiczebny tylko od czasu do czasu, w głowie lenistwo... zakładam, że będę wiedziała, że to już, właśnie po samopoczuciu psychicznym, a na razie ciiiiisza :). OK

Ewelina niedawno dodała wpis na swoim blogu, polecam z resztą całego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 09:38

ÓptimusPrime, Madlen222, lkc, Fidelissa, sisiiii, Maga31, AgataP, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny taki artykuł znalazłam.....
    http://www.twojewiadomosci.com.pl/content/%C5%9Bmiertelne-szczepionki-obowi%C4%85zkowe-polka-ujawnia-%C5%9Bwiatowy-przekr%C4%99t-farmaceutyczny

iv09hdgenu0skffm.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnelam, wiec fałszywy alarm napewno. Pobudka potem dopiero o 7 i jak mnie cholernie zabolalo w podbrzuszu z prawej strony, zmiana pozycji pomogła.
    Potem pospalam do 9 i wlasnie jem sniadanie i są takie bole, ale ja nie mam pojęcia czy jak sie zacznie to bedzie wlasnie tak bolalo, moze mocniej, czy zupełnie inny bol...

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
‹‹ 1652 1653 1654 1655 1656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ