X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Goplanko!Wierze,ze biedzie dobrze :-) Wszystko sie ulozy,tylko trzeba wyluzowac chyba :-) Ale w tym staaaaanie ... Hihihi!
    no czytalam wczoraj.Podczytuje Jej blog od czasu do czasu tez :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 09:40

• asia099 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    I ja się witam mega humorkiem ;)

Dzisiaj byśmy zaczęły 39 tydzień ,a tym czasem 15dni juz jest na świecie Nelcik ;)

My dzisiaj mega noc mialysmy i teraz pytanie w związku z tym ,bo ciut się zestresowalam czy to normalne ,ze takie dziecko wstało mi raz.?! Kazali mi pilnować żeby co max 3h jadła, a ona poszła spać o 23 ze mną i wstała 6:00... A potem dopiero 8:30.. ;) no super, ale jak na cyckowe dziecko to nie za długa przerwa.??

Pati, fajnie ze Mała tak Tobie spi w nocy ale wydaje mi sie ze powinnas ja budzić. Położona mi mowila ze jedna przerwa w nocy moze byc dluzsza do 4h.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimusku, jestem, żyje, daje znaka co kilka dni ostatnio:-) jako że w zasadzie ciąże mam donoszona, to nie muszę się już oszczędzać, więc piekę, gotuje, a dziś idziemy na imprezę ;)

Jeszcze nie rodze, ale to dobrze! Bo Hania maleństwo, plus szyjka mieciutka i lekarz zapowiada mi szybki poród ;). Ale mi się nie spieszy jeszcze.

Lecę gotować krem z dyni, taaaaka piękna mi przywieźli:-)

Trzymajcie się dziewczęta!

ÓptimusPrime, natasza82, Viviana, lkc, Fidelissa, Milaszka, Maga31, sisiiii, Mag.1990, mada_lena, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i chyba będę budzić ona mi zazwyczaj 2 razy wstaje w nocy tak 2 i 5-6

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni tylko zapowiadają szybki poród a potem chujnia ja 10h się meczylam jedyne co mieli racje ze max 36 tygodnia dotrwam...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fajnie, Ewelinko, bo pamietalam, ze mialas akcje ze skurczami, a pozniej juz byla jakas cisza ;) no to zycze Ci szybkiego I lekkiego porodu :)

• Viviana Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jesteśmy w domu warunkowo.
    Jestem padnięta, bo decyzja, że mogę wyjść zapadła wczoraj późno.
    Nadal w dwupaku. Ile się da.
    Jestem po badaniu jamy brzusznej i konsultacji urologicznej,po badaniach wszelkich na moczi i nerki no więc powinnam mieć CC już, ale co mnie zbawi 2 tygodnie czy 3, nerka i tak ju jest w stanie jakim jest, więc profesor postanowił, że Mała zostaje w brzuszku. Za tydzień wizyta i znów mnie kładą do szpitala, jestem dumna, że Małej nie wyjęli tak wcześnie, a co moje przeszłam to moje.
    Podglądałam z telefonu w szpitalu co u Was, aż mi zabrakło transferu i od czwartku nie wiem co słychać, czy ktoś się rozpakował?

ÓptimusPrime, lkc, Fidelissa, zupaztytki, xpatiiix3, Goplana, Maga31, sisiiii, Nata, Lavendula, AgataP, mada_lena, Agusia ;), ChciałabymJuż, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Vivianka, Ciebie to wymęczy ta ciąża...
    Oby po porodzie podratowali Twoją nerkę. Dobrze że chociaż z Malutką ok :)

A czy Florentine się odzywała? Ciekawe jak się czuje po zabiegu? Moze jest już w domu?

Viviana lubi tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati mi też mówili że maksymalnie 4h dziecko może nie jesc. Ja dzisiaj tez Lene wybudzalam bo spala jak zabita. Julek mi się obudził po 4h od ostatniego jedzenia a Lena nie...ale Julek pewnie był głodny bo wczoraj po ostatnim mleczko bardzo dużo ulał. ..właśnie dziewczyny, co zrobić żeby dziecko nie ulewalo? Wiem, że trzeba czekać aż się odbije, i czekam ale on i tak potem uleje. Ma problem z tym, nawet dostałam w szpitalu taki specjalny proszek który zagęszcza mleko ale to też tylko troszkę pomaga.
    Jejku dobrze ze mąż ma urlop to w dzień będę trochę odsypiac, bo w nocy zbytnio czuwam i się przez to nie wysypiam.

Optimusku szkoda mi Ciebie ze masz takiego bezdusznego typa. Generalnie chuj mnie strzela.
    a na piwo z Tobą i z Agata tez bym się wybrała. Wpadnijcie do Holandii, tu jest dużo fajnych ogródków piwnych!

ÓptimusPrime, AgataP, Agusia ;), Rybka Nemo lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Trzymajcie sie ile sie da! Zdrowka!

Madlen222, AgataP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen, ja Hollandie uwielbiam :) mam tam moje ulubione miejsca, raczej w zaciszu.bardzo by mi pasowalo tzm mieszkac.... :)
    Ale najblizszy wypad w strone Nl to pewnie za 2-3lata...
    Ale dziekuje za zaproszenie :)

Madlen222, AgataP lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Madlen, ja Hollandie uwielbiam :) mam tam moje ulubione miejsca, raczej w zaciszu.bardzo by mi pasowalo tzm mieszkac.... :)
    Ale najblizszy wypad w strone Nl to pewnie za 2-3lata...
    Ale dziekuje za zaproszenie :)

Wtedy koniecznie się odezwij. Mam tu dużo miejsca wiec jest gdzie spać. ☺

ÓptimusPrime, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana jestes mega dzielna, ze tak duzo wytrzymalas. dobrze, ze na koncowce troche w domu pobedziesz, zawsze to lepiej..
    Nikt sie nie rozpakowal - a jak ktoras sie rozpakowala to my nie mamy zadnych informacji..

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po kawce i omleciku z szynka:)
    Za oknem ponuro. M na zakupach.
    Menu weekendowe: rosół z makaronem, pulpety w sosie pomidorowym z pora.
    Kapustka kiszona:)

Dopakowuję torbę do konca. Na allegro muszę jeszcze koło do siedzenia zamówić na wszelki wypadek. Nie wiem czy od razu brać laktator czy M doniesie w razie W.

Viviana fajnie, ze w domku:)

Pati tez bym wybudziła.

Miłego dnia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 10:41

ÓptimusPrime, Viviana, Agusia ;) lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj powiem Wam że sie nawet wyspalam. Wczoraj tak mnie bolały żebra po prawej stronie że skończyło się na łzach. Mój mąż nie radzi sobie z moim cierpieniem i teraz coraz bardziej się boję jak to będzie przy porodzie. Wszyscy mi mówią że skoro moje córcia siedzi w brzuchu to znaczy że jej tam dobrze, a mi sie wydaje że ona bardzo chciałabym wyjść bo jest jej niewygodnie tylko ta szyjka ciągle trzyma. Już tyle czasu chodzę z rozwarciem...

Vivi nikt się nie rozpakował według mojej wiedzy. Było kilka fałszywych alarmów, ale teraz to tak już chyba będzie często. Dobrze że w domku siedzisz. Ile Ty się musisz wycierpieć... Jak myślę o Tobie to głupio mi że ja narzekam bo to co mi jest to głupoty z tym co Ty musisz przechodzic

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa, ja tesz szamam wlasnie omlecik z parowka z szynki :)
    Na obiad dzis pewnie nic zdrowego bo oznajmilam ze nie gotuje, nie sprzatam, a leze I pachne! Ot tak! :D

madziulka112, anusiaa90, Maga31, sisiiii, Dotty84, AgataP, natasza82, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• Evik Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was:) Ja dzis noc o dziwo w miare spokojna i pospalismy do 10:) teraz mezus robi sniadanko zachcialo mi sie hrzanek z serkiem wiejskim i miodem:D A na obiad do mamusi na krokiety z serem i pieczarkami takze my dzis tylko ogarniamy w domku , pogoda bura jak nie wiem ale ja nawet lubie nie mam wyrzutow wtedy ze siedze w chałupie:D
    MAdlen ale słodki widok no i juz Was nic nie rozdzieli:)

Madlen222, Maga31, Agusia ;) lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen a jaki zageszczacz masz.? Może nutriton pomoże.?? Koleżanki chwaliły do mleczka miarkę dawały ;) do swojego ściągniętego, a ulewanie równie dobrze może być oznaka alergii na cos co jesz ,czyli Nasze błędy żywieniowe może być nabiał, boże być czekolada różnie malej jak nic nie było dzisiaj parę maciupenkich krosteczek na czole wyszło wiec czekoladę wyrzucam z jadłospisu na jakiś czas ;) czasem efekty wychodzą po paru dniach poobserwuj dzieciaki ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie co Was wrócić, bo z telefonu nie wszystko podczytałam, a i w szpitalu co chwilę się coś działo, poza tym po kroplówkach byłam osłabiona i senna, a i polubiłam leki na uspokojenie, bo miałyśmy porody na sali, akcje itp, wszystko dobijało i prosiłam by mnie puścili do domu choć na trochę, skoro leki mogę brać w domu, a w szpitalu spać nie mogłam, co chwilę któraś skurcze liczyła co powodowało, że sama tych skurczy dostawałam, wiecie. Poza tym wyniki mi spadały, bo jedzenie wiadomo, a że daleko od domu to nie miał mi kto na tygodniu podrzucić coś. Teraz troszkę powera trzeba nabrać i z dobrym nastawieniem wrócić.
    Madlen ale słodkie Maluszki, moja lokatorka urodziła dwóch chłopców bliżniaków, :)
    Super, że wszystkie w dwupaku, choć kto może niech już powoli rodzi :)
    Dzięki za słowa wsparcia, ja siłę biorę z każdego kopniaka Amelki, wtedy wiem, że cholera trzeba się trzymać :)

xpatiiix3, Madlen222, sisiiii, AgataP, mada_lena, Agusia ;), Amnezja, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za Ciebie Viv meeega mocno trzymam kciuki :***

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1653 1654 1655 1656 1657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ