X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana super gratulacje:):)

Viviana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze tydzien musze czekac na wizyte :)

• Viviana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamy zakaz serduszek, bo mam małego krwiaczka. Gin mówił, że to nic strasznego, zdarza się, luteina pomoże się wchłonąć, ale mam bardzo sie oszczędzać.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Ja jeszcze tydzien musze czekac na wizyte :)

Ja jeszcze 12 dni...

• izia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja do poniedziałku.. mam nadzieje że byle do weekendu, weekend przeleci oby z piękną pogodą no i poniedziałek już będzie..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zleci Wam dziewczyny do wizyty, ja czekałam i się doczekałam. Teraz wcinam drugie śniadanko i mam nadzieję, że jutro wyniki będa dobre, bo jak nie to idę do szpitala.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana, gratulacje !!!

Tak się zastanawiam, czy różni lekarze moga różnie liczyć ciążę... Bo często czytam, że wiek z USG jest taki sam, jak z OM. A u mnie były na pierwszym USG 3 tygodnie różnicy i moja lekarka powiedziała, ze to prawidłowo, bo miałam owulację 22 dnia cyklu. No tak, ale jak to jest, że dziewczyny mają owulację standardowo, czyli powiedzmy 14 dnia, a obrac z USG identyczny jak wiek z OM... To w takim razie u mnie powinna być różnica nie 3 tygodni, tylko tygodnia.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jak ja byłam u lekarza to on mi powiedział, że do końca I trymestru robi przez pochwę badania, ale może każdy lekarz inaczej, sama nie wiem :-) a czemu Ty masz te wizyty tak często?? z racji tego tyłozgięcia? bierze któraś z Was witaminy prenatal complex?? ja łyknęłam i strasznie mi się odbija ;/ ale w sumie odbija mi się po wszystkim więc nie wiem czemu się tak dziwię...co do piersi to ja też mam wielkie brodawki!! śmiesznie to wygląda :-)
    Mysz dobrze Cię rozumiem moja teściowa chciała żebyśmy zamieszkali z nimi w bloku, chcieli nam oddać jeden pokój, ale nie zgodziłam się bo wiadomo w takiej ciasnocie łatwiej o konflikty:-) więc pomimo tego, że żyliśmy z jednej pensji wtedy i mojej kuroniówki wynajęliśmy mieszkanie od koleżanki i mieliśmy swoje dwa pokoje, żyliśmy skromnie ale byliśmy szczęśliwi :-))
    teraz mamy swoje małe mieszkanko, ale myślimy o większym albo o budowie bo z jednym bąblem to ok, ale myślimy o dwójce (zobaczymy jak wyjdzie w praktyce) więc z dwójką może być ciasno :p miłego dnia dziewczyny!!

czy Was też boli czasem żołądek??

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz no mi gin wziął CRL dzidzi i jak zaznaczył to z milimetrów wyskoczyło który tydzień ciązy. Ja mam wczesne owulacje, raczej jak jest owu do 14dc przy 28-30dc cyklach to się będzie pokrywać, jak Ty miałaś później owulkę to się nie pokryje ale to nic złego nie znaczy pytałam właśnie dziś o to gina, mówił, że nawet dzidzia rośnie od zapłodnienia a ono może mieć miejsc po owu kilka dni, nie martw się nawet tym. Dzidzia swoje nadrobi :)

Nata mnie boli żołądek czasem, przy silnych mdłościach czuję taki kołek w żołądku. Nie biore witamin jeszcze.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana super wieści to się oszczędzaj teraz kochana :)

alka norma z tymi bólami bo się wszystko rociąga.. pźniej może gorzej boleć przy kichaniu ale nie musi.

A ja powiem Wam tak hehe koleżanki przykład teraz :) 3 dni do przodu jest ode mnie teraz, czyli u niej 10+2tc a była najpierw tak, że ciąża młodsza od mojej, a 3dni później nagle jeszcze tydzień starsza :P aż nie chce mi się wierzyć :P w piątek 7+4 a w poniedziałek już 9+5, ten sam lekarz i ten sam sprzęt czy to nie dziwne, że nagle dziecko tak urosło.? bo podglądali ,bo z wynikami poszła temu tak, ale czemu taka różnica hehe

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • LISTOPAD 2014 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ JA MAM GIN. NA PRZYSZŁY PIĄTEK CZEKAM BO NARAZIE MIAŁAM SAM PĘCHERZYK.
    STRASZNIE SIĘ MARTWIE CZY NIE POWINNIEN JUŻ BYĆ.
    MDLI MNIE CAŁY CZAS COŚ MUSZĘ MIEĆ W BUZI BO INACZEJ BLLLLEE..( I CZASMI MI SIĘ KRĘCI W GŁOWIE)
    TROSZKĘ DZIEWCZYNY PRZESZŁAM BO W WIEKU 18 LAT PORONIŁAM PO ROKU ZASZŁAM I BEZ ŻADNYCH POWIKŁAŃ W CZASIE CIĄŻY MAM TERAZ JUŻ 10 LATKA. I ZACZELIŚMY SIĘ STARAĆ O DRUGIE DZIECKI JAKIEĆ 5 MIESIĘCY TEMU ZASZŁAM I MIAŁAM CIĄŻE POZAMACICZNA OPERACJA MASAKRA.
    ALE SIĘ NIEPODDAŁAM I PO CZTERECH MIESIĄCACH WŁAŚNIE JESTEM W CIĄŻY PIERWSZE DNI BYŁY TAK NERWOWE CO DRUGI DZIEŃ BETA I ROSŁO ŁADNIE TAK SIĘ CIESZYŁAM ŻE WYKLUCZYŁAM C/POZAM. ŻE HEJ A TERAZ CZEKAM NA ZARODEK TROCHĘ NERWY MNIE JEDZĄ ALE STARAM SIĘ NIE MARTWIĆ...POZDROWIONKA

alka89 lubi tę wiadomość

MARTA
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ja biorę prenatal complex norma mi miętą i imbirem sie odbija :P ja chodze do dwóch ginów, bo się zdecydować nie mogę ,ale ja miałam strate w styczniu temu tak często podglądy mam na razie, później już rzadziej będzie, aby do końca pierwszego trymestru :) no to pewne i u mnie jutro jeszcze dopochwowe.

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej smutna historia, ale szczęśliwe zakończenie :) trzymamy kciukasy za Ciebie listopad :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • LISTOPAD 2014 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ja biorę też prenatal iluteinkę:)

MARTA
  • LISTOPAD 2014 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym tyg. powinien być zarodek mój pęcherzy dziś może mieć ok 10 mm os. miesiączkę miałam 12.02 co 30 dni nawet nie wiem jak się liczy w którym tyg. jestem wydaje mi się że ok 28 luty zapłodnienie było ale sama nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 12:05

MARTA
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listopad ja miałam okres 12.02. u mnie dziś była dzidzia i serduszko. A wcześniej jak byłam to był sam pęcherzyk. Też cykle mam 30 dniowe.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • LISTOPAD 2014 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u gin we wtorek nie było zarodka i się zamartwiam muszę czekać do PRZYSZŁEGO PIĄTKU...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 12:20

MARTA
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listopad nic się nie martw zalezy kiedy miałaś owu i kiedy doszło do zapłodnienia. Trzymam kciuki za Twoją dzidzię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 12:21

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • LISTOPAD 2014 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie dzięki ja za was też . PS. mój mąż ja by mnie mógł to by mnie nosił:) jak nigdy robi zakupy, sprząta i gotuje słuchajcie dlaczego ja tak zwlekałam z drugą ciążą :) Ja pracuje muszę kasa wiadomo ale jak wracam to padam choć ciężkiej pracy nie mam na recepcji...

MARTA
  • LISTOPAD 2014 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach i cały czas coś muszę zajadać bo mnie mdli dziś mam paluszki.. Ja chodzę do prywatnej kliniki lux med

MARTA
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ