Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Viviana, gratulacje !!!
Tak się zastanawiam, czy różni lekarze moga różnie liczyć ciążę... Bo często czytam, że wiek z USG jest taki sam, jak z OM. A u mnie były na pierwszym USG 3 tygodnie różnicy i moja lekarka powiedziała, ze to prawidłowo, bo miałam owulację 22 dnia cyklu. No tak, ale jak to jest, że dziewczyny mają owulację standardowo, czyli powiedzmy 14 dnia, a obrac z USG identyczny jak wiek z OM... To w takim razie u mnie powinna być różnica nie 3 tygodni, tylko tygodnia. -
Pati jak ja byłam u lekarza to on mi powiedział, że do końca I trymestru robi przez pochwę badania, ale może każdy lekarz inaczej, sama nie wiem a czemu Ty masz te wizyty tak często?? z racji tego tyłozgięcia? bierze któraś z Was witaminy prenatal complex?? ja łyknęłam i strasznie mi się odbija ;/ ale w sumie odbija mi się po wszystkim więc nie wiem czemu się tak dziwię...co do piersi to ja też mam wielkie brodawki!! śmiesznie to wygląda
Mysz dobrze Cię rozumiem moja teściowa chciała żebyśmy zamieszkali z nimi w bloku, chcieli nam oddać jeden pokój, ale nie zgodziłam się bo wiadomo w takiej ciasnocie łatwiej o konflikty:-) więc pomimo tego, że żyliśmy z jednej pensji wtedy i mojej kuroniówki wynajęliśmy mieszkanie od koleżanki i mieliśmy swoje dwa pokoje, żyliśmy skromnie ale byliśmy szczęśliwi )
teraz mamy swoje małe mieszkanko, ale myślimy o większym albo o budowie bo z jednym bąblem to ok, ale myślimy o dwójce (zobaczymy jak wyjdzie w praktyce) więc z dwójką może być ciasno :p miłego dnia dziewczyny!!
czy Was też boli czasem żołądek?? -
Mysz no mi gin wziął CRL dzidzi i jak zaznaczył to z milimetrów wyskoczyło który tydzień ciązy. Ja mam wczesne owulacje, raczej jak jest owu do 14dc przy 28-30dc cyklach to się będzie pokrywać, jak Ty miałaś później owulkę to się nie pokryje ale to nic złego nie znaczy pytałam właśnie dziś o to gina, mówił, że nawet dzidzia rośnie od zapłodnienia a ono może mieć miejsc po owu kilka dni, nie martw się nawet tym. Dzidzia swoje nadrobi
Nata mnie boli żołądek czasem, przy silnych mdłościach czuję taki kołek w żołądku. Nie biore witamin jeszcze.
-
Viviana super wieści to się oszczędzaj teraz kochana
alka norma z tymi bólami bo się wszystko rociąga.. pźniej może gorzej boleć przy kichaniu ale nie musi.
A ja powiem Wam tak hehe koleżanki przykład teraz 3 dni do przodu jest ode mnie teraz, czyli u niej 10+2tc a była najpierw tak, że ciąża młodsza od mojej, a 3dni później nagle jeszcze tydzień starsza aż nie chce mi się wierzyć w piątek 7+4 a w poniedziałek już 9+5, ten sam lekarz i ten sam sprzęt czy to nie dziwne, że nagle dziecko tak urosło.? bo podglądali ,bo z wynikami poszła temu tak, ale czemu taka różnica heheLivia
Nela
Marcel
-
HEJ JA MAM GIN. NA PRZYSZŁY PIĄTEK CZEKAM BO NARAZIE MIAŁAM SAM PĘCHERZYK.
STRASZNIE SIĘ MARTWIE CZY NIE POWINNIEN JUŻ BYĆ.
MDLI MNIE CAŁY CZAS COŚ MUSZĘ MIEĆ W BUZI BO INACZEJ BLLLLEE..( I CZASMI MI SIĘ KRĘCI W GŁOWIE)
TROSZKĘ DZIEWCZYNY PRZESZŁAM BO W WIEKU 18 LAT PORONIŁAM PO ROKU ZASZŁAM I BEZ ŻADNYCH POWIKŁAŃ W CZASIE CIĄŻY MAM TERAZ JUŻ 10 LATKA. I ZACZELIŚMY SIĘ STARAĆ O DRUGIE DZIECKI JAKIEĆ 5 MIESIĘCY TEMU ZASZŁAM I MIAŁAM CIĄŻE POZAMACICZNA OPERACJA MASAKRA.
ALE SIĘ NIEPODDAŁAM I PO CZTERECH MIESIĄCACH WŁAŚNIE JESTEM W CIĄŻY PIERWSZE DNI BYŁY TAK NERWOWE CO DRUGI DZIEŃ BETA I ROSŁO ŁADNIE TAK SIĘ CIESZYŁAM ŻE WYKLUCZYŁAM C/POZAM. ŻE HEJ A TERAZ CZEKAM NA ZARODEK TROCHĘ NERWY MNIE JEDZĄ ALE STARAM SIĘ NIE MARTWIĆ...POZDROWIONKAalka89 lubi tę wiadomość
MARTA -
Nata ja biorę prenatal complex norma mi miętą i imbirem sie odbija ja chodze do dwóch ginów, bo się zdecydować nie mogę ,ale ja miałam strate w styczniu temu tak często podglądy mam na razie, później już rzadziej będzie, aby do końca pierwszego trymestru no to pewne i u mnie jutro jeszcze dopochwowe.Livia
Nela
Marcel
-
Dziewczyny w którym tyg. powinien być zarodek mój pęcherzy dziś może mieć ok 10 mm os. miesiączkę miałam 12.02 co 30 dni nawet nie wiem jak się liczy w którym tyg. jestem wydaje mi się że ok 28 luty zapłodnienie było ale sama nie wiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 12:05
MARTA -
Wielkie dzięki ja za was też . PS. mój mąż ja by mnie mógł to by mnie nosił jak nigdy robi zakupy, sprząta i gotuje słuchajcie dlaczego ja tak zwlekałam z drugą ciążą Ja pracuje muszę kasa wiadomo ale jak wracam to padam choć ciężkiej pracy nie mam na recepcji...MARTA