X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana super gratulacje:):)

Viviana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze tydzien musze czekac na wizyte :)

• Viviana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamy zakaz serduszek, bo mam małego krwiaczka. Gin mówił, że to nic strasznego, zdarza się, luteina pomoże się wchłonąć, ale mam bardzo sie oszczędzać.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Ja jeszcze tydzien musze czekac na wizyte :)

Ja jeszcze 12 dni...

• izia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja do poniedziałku.. mam nadzieje że byle do weekendu, weekend przeleci oby z piękną pogodą no i poniedziałek już będzie..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zleci Wam dziewczyny do wizyty, ja czekałam i się doczekałam. Teraz wcinam drugie śniadanko i mam nadzieję, że jutro wyniki będa dobre, bo jak nie to idę do szpitala.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana, gratulacje !!!

Tak się zastanawiam, czy różni lekarze moga różnie liczyć ciążę... Bo często czytam, że wiek z USG jest taki sam, jak z OM. A u mnie były na pierwszym USG 3 tygodnie różnicy i moja lekarka powiedziała, ze to prawidłowo, bo miałam owulację 22 dnia cyklu. No tak, ale jak to jest, że dziewczyny mają owulację standardowo, czyli powiedzmy 14 dnia, a obrac z USG identyczny jak wiek z OM... To w takim razie u mnie powinna być różnica nie 3 tygodni, tylko tygodnia.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jak ja byłam u lekarza to on mi powiedział, że do końca I trymestru robi przez pochwę badania, ale może każdy lekarz inaczej, sama nie wiem :-) a czemu Ty masz te wizyty tak często?? z racji tego tyłozgięcia? bierze któraś z Was witaminy prenatal complex?? ja łyknęłam i strasznie mi się odbija ;/ ale w sumie odbija mi się po wszystkim więc nie wiem czemu się tak dziwię...co do piersi to ja też mam wielkie brodawki!! śmiesznie to wygląda :-)
    Mysz dobrze Cię rozumiem moja teściowa chciała żebyśmy zamieszkali z nimi w bloku, chcieli nam oddać jeden pokój, ale nie zgodziłam się bo wiadomo w takiej ciasnocie łatwiej o konflikty:-) więc pomimo tego, że żyliśmy z jednej pensji wtedy i mojej kuroniówki wynajęliśmy mieszkanie od koleżanki i mieliśmy swoje dwa pokoje, żyliśmy skromnie ale byliśmy szczęśliwi :-))
    teraz mamy swoje małe mieszkanko, ale myślimy o większym albo o budowie bo z jednym bąblem to ok, ale myślimy o dwójce (zobaczymy jak wyjdzie w praktyce) więc z dwójką może być ciasno :p miłego dnia dziewczyny!!

czy Was też boli czasem żołądek??

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz no mi gin wziął CRL dzidzi i jak zaznaczył to z milimetrów wyskoczyło który tydzień ciązy. Ja mam wczesne owulacje, raczej jak jest owu do 14dc przy 28-30dc cyklach to się będzie pokrywać, jak Ty miałaś później owulkę to się nie pokryje ale to nic złego nie znaczy pytałam właśnie dziś o to gina, mówił, że nawet dzidzia rośnie od zapłodnienia a ono może mieć miejsc po owu kilka dni, nie martw się nawet tym. Dzidzia swoje nadrobi :)

Nata mnie boli żołądek czasem, przy silnych mdłościach czuję taki kołek w żołądku. Nie biore witamin jeszcze.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana super wieści to się oszczędzaj teraz kochana :)

alka norma z tymi bólami bo się wszystko rociąga.. pźniej może gorzej boleć przy kichaniu ale nie musi.

A ja powiem Wam tak hehe koleżanki przykład teraz :) 3 dni do przodu jest ode mnie teraz, czyli u niej 10+2tc a była najpierw tak, że ciąża młodsza od mojej, a 3dni później nagle jeszcze tydzień starsza :P aż nie chce mi się wierzyć :P w piątek 7+4 a w poniedziałek już 9+5, ten sam lekarz i ten sam sprzęt czy to nie dziwne, że nagle dziecko tak urosło.? bo podglądali ,bo z wynikami poszła temu tak, ale czemu taka różnica hehe

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • LISTOPAD 2014 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ JA MAM GIN. NA PRZYSZŁY PIĄTEK CZEKAM BO NARAZIE MIAŁAM SAM PĘCHERZYK.
    STRASZNIE SIĘ MARTWIE CZY NIE POWINNIEN JUŻ BYĆ.
    MDLI MNIE CAŁY CZAS COŚ MUSZĘ MIEĆ W BUZI BO INACZEJ BLLLLEE..( I CZASMI MI SIĘ KRĘCI W GŁOWIE)
    TROSZKĘ DZIEWCZYNY PRZESZŁAM BO W WIEKU 18 LAT PORONIŁAM PO ROKU ZASZŁAM I BEZ ŻADNYCH POWIKŁAŃ W CZASIE CIĄŻY MAM TERAZ JUŻ 10 LATKA. I ZACZELIŚMY SIĘ STARAĆ O DRUGIE DZIECKI JAKIEĆ 5 MIESIĘCY TEMU ZASZŁAM I MIAŁAM CIĄŻE POZAMACICZNA OPERACJA MASAKRA.
    ALE SIĘ NIEPODDAŁAM I PO CZTERECH MIESIĄCACH WŁAŚNIE JESTEM W CIĄŻY PIERWSZE DNI BYŁY TAK NERWOWE CO DRUGI DZIEŃ BETA I ROSŁO ŁADNIE TAK SIĘ CIESZYŁAM ŻE WYKLUCZYŁAM C/POZAM. ŻE HEJ A TERAZ CZEKAM NA ZARODEK TROCHĘ NERWY MNIE JEDZĄ ALE STARAM SIĘ NIE MARTWIĆ...POZDROWIONKA

alka89 lubi tę wiadomość

MARTA
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ja biorę prenatal complex norma mi miętą i imbirem sie odbija :P ja chodze do dwóch ginów, bo się zdecydować nie mogę ,ale ja miałam strate w styczniu temu tak często podglądy mam na razie, później już rzadziej będzie, aby do końca pierwszego trymestru :) no to pewne i u mnie jutro jeszcze dopochwowe.

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej smutna historia, ale szczęśliwe zakończenie :) trzymamy kciukasy za Ciebie listopad :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • LISTOPAD 2014 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ja biorę też prenatal iluteinkę:)

MARTA
  • LISTOPAD 2014 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym tyg. powinien być zarodek mój pęcherzy dziś może mieć ok 10 mm os. miesiączkę miałam 12.02 co 30 dni nawet nie wiem jak się liczy w którym tyg. jestem wydaje mi się że ok 28 luty zapłodnienie było ale sama nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 12:05

MARTA
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listopad ja miałam okres 12.02. u mnie dziś była dzidzia i serduszko. A wcześniej jak byłam to był sam pęcherzyk. Też cykle mam 30 dniowe.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • LISTOPAD 2014 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u gin we wtorek nie było zarodka i się zamartwiam muszę czekać do PRZYSZŁEGO PIĄTKU...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 12:20

MARTA
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listopad nic się nie martw zalezy kiedy miałaś owu i kiedy doszło do zapłodnienia. Trzymam kciuki za Twoją dzidzię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 12:21

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • LISTOPAD 2014 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie dzięki ja za was też . PS. mój mąż ja by mnie mógł to by mnie nosił:) jak nigdy robi zakupy, sprząta i gotuje słuchajcie dlaczego ja tak zwlekałam z drugą ciążą :) Ja pracuje muszę kasa wiadomo ale jak wracam to padam choć ciężkiej pracy nie mam na recepcji...

MARTA
  • LISTOPAD 2014 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach i cały czas coś muszę zajadać bo mnie mdli dziś mam paluszki.. Ja chodzę do prywatnej kliniki lux med

MARTA
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ