X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • izia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja już od 2 tygodni chodzę w legginsach - narazie takich zwykłych nie ciążowych ale w rozmiarze takim żeby nie ściskało w pasie

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Monique Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam póki co chodzić do pracy w sukienkach i spódnicach, kupiłam sobie takie rajstopy z wyższym stanem. Podobnie jak Ciebie też mnie już spodnie uciskały ;) Póki w pracy nie wiedzą, będę się tak kamuflować, potem kupie jakieś specjalne spodnie :)

e43bfde7db.png
  • LISTOPAD 2014 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie dziewczyny jestem 7 tygodniu i się nie objadam a mam tak jak bym wypiła 2 litry wody napuchnięty czy to normalne w tak wczesnej ciąży?

MARTA
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie należę do najszczuplejszych, ubrań obcisłych nie noszę, więc podejrzewam, że jeszcez długo pochodzę w moich normalnych ciuchach. Brzuszek i tak miałam, nie będąc w ciąży, więc nie mam czego kamuflowac, po prostu mam oponki. A ostatnio koleżanka mi powiedziała, ze chyba schudłam...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwszy dzień wymiotów... W końcu mdłości są skuteczne :/
    Ale za to jak zaczęłam to przestać nie mogę... cały makijaż mi pospływał... i taka się czuję nieszczęśliwa nad tym sedesem...
    Za co to wszystko?

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Goplana pewnie masz świeczki w oczach od wymiotów. I cała czerwona na buzi, kurde to wysiłek jednak.
    Ja już od południa lepiej, obiadek się przyjął, przerażają mnie te czopki Torecan, co dostałam.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Łączę się z Tobą Siostro Panikaro ;):*
    W Emlę zainwestuj, receptka i wio :D
    Nic się nie bójcie bo wszystko co może się przytrafić na badaniu krwi, przydarzyło się dzisiaj mi!
    Dostałam tyle badan od lekarki że musieli mi pobrać 8 probówek! Po pierwszych trzech pękła mi żyła, po następnych 4 pękła następna na na drugiej ręce. Więc kuly mnie 3 razy, mam ręce jak sito,! :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 14:50

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak ałaaaaaaaaaaa!!!! Współczuję!

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Oj Goplana pewnie masz świeczki w oczach od wymiotów. I cała czerwona na buzi, kurde to wysiłek jednak.
    Ja już od południa lepiej, obiadek się przyjął, przerażają mnie te czopki Torecan, co dostałam.

Najgorzej, że jak się rozhula, to nie może się uspokoić, gałki oczne wychodzą na wierzch :/
    Torecan to cud! Mimo, że do d...
    ;)

jftycms.png
  • LISTOPAD 2014 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o losie mi ma dać w przyszły piątek na badanka masakra ile tego jest

MARTA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Nic się nie bójcie bo wszystko co może się przytrafić na badaniu krwi, przydarzyło się dzisiaj mi!
    Dostałam tyle badan od lekarki że musieli mi pobrać 8 probówek! Po pierwszych trzech pękła mi żyła, po następnych 4 pękła następna na na drugiej ręce. Więc kuly mnie 3 razy, mam ręce jak sito,! :-D

Nie nastawiło mnie to pozytywnie przed jutrzejszym pobraniem :-(
    Niestety na 7.00 muszę tam jechać.

• Evik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listopad to bardzo normalne napuchnięty brzuch na tym etapie! U mnie zaczęło się już w 4 tyg i trwa do dziś mimo że ostatnio malutko jem to opona jak brak:D Ja na badanka w przyszły czwartek

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej nie chciałam was straszyć broń boże,Ja mam takie żyły prostu, kiedyś miałam wypadek dość poważny i spędziłam 3 msc w szpitalu cały czas z wenflonem i wydaje mu się że to musiało tak na nie podziałac,pewnie się źle pozrastały, choć niewiem czy ti możliwe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 14:57

gg64l6d8uplrbvce.png
  • LISTOPAD 2014 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki bo myślałam że to bujna moja wyobraźnia a po ciuchach widzę że są ciaśniejsze a mało jem i jestem dość szczupła osobą ok 63 kg

MARTA
  • izia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam dziś - miałam 12 różnych badań i tylko 2 probówki - bólu zero - śmierdziało mi tylko spirytusem..

nie chce was straszyć ale jak wy tak przeżywacie pobieranie krwi to co będzie z porodem..

KocieOczy, mada_lena lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    ja byłam dziś - miałam 12 różnych badań i tylko 2 probówki - bólu zero - śmierdziało mi tylko spirytusem..

nie chce was straszyć ale jak wy tak przeżywacie pobieranie krwi to co będzie z porodem..

Guzik będzie :P
    Ja jestem po pn, a robiło mi się słabo jak wbijali mi wenflon i wbić nie mogli.
    Miałam już setki badań w laborkach, nawet oddawałam krew, ale za każdym razem ogarnia mnie panika. Ten typ tak ma, a poród nie ma z tym nic wspólnego :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:

8 próbówek?! JEZUSICKU,
    jakie Ty badania Kuniaku robisz?
    mnie się wydawało, że ja miałam sporo, a poszła jedna fiola :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • LISTOPAD 2014 Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem czym to pachnie mam już syna 10 lat to było bardzo dawno temu ale dobrze pamiętam i boję się bardzo bo znam ten ból ale co tam przeszłam jeden to przejdę i drugi

MARTA
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak O matko mi tylko 3 próbówki...

a ze mną jutro R idzie na wizytkę :D ajj jak się ciesze :)

straszne te wymioty współczuję Wam bardzo i łącze się w bólu, oby Wam szybko przeszło kobitki.! :***

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak O matko mi tylko 3 próbówki...

a ze mną jutro R idzie na wizytkę :D ajj jak się ciesze :)

straszne te wymioty współczuję Wam bardzo i łącze się w bólu, oby Wam szybko przeszło kobitki.! :***

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ