Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i Ja:)
Nadal w dwupaku. Noc kijowa, mąż zaptał mnie " Ty chyba milion razy wstawałaś do ubikacji". No niestety tak było.
Mnie też coś brzuch pobolewa jak na okres, skurcz też jakieś są, ale ja bym chciała jeszcze tydzień wytrzymać, żeby malutka nie była wcześniakiem.
Dobra lecę, muszę jechać do firmy jakieś papierki wypełnić bo dzwonili za mną, odezwę się później.Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
nick nieaktualnyMartinka, wczoraj właśnie zamówiłam w Aptece Gemini laktator Canpol EasyStart (elektryczny) i ten podgrzewacz/sterylizator:
http://www.aptekagemini.pl/abakusbaby-podgrzewacz-i-steryliz-d-butel.html
Jest dość tani, a opinie ma bardzo dobremaaartinka, maaartinka lubią tę wiadomość
-
ja tego klina na razie nie kupuję, na SR położna mówiła że jeżeli odkładamy dziecko do łóżeczka i się wierci tzn że jeszcze nie do końca odbiło, należy dziecko wyjąć i odbijać nadal. Jak dobrze odbije to nie powinno ulewać, no zobaczymy. Sklepy pootwierane więc jak coś się kupi.
zupaztytki ile przesyłka w gemini?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 09:49
ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
Witam witam:) Aaaale sie nie wyspałam;/ W nocy mialam 2 godziny skurcze a rano jak juz moglam odespac maz poszedl do pracy to pieprzona mucha zaczela mnie maltretowac no masakra;/ Musiałam wstac i zaraz zbieram sie do położnej a wygladam i czuje sie jak zombie;/ spac spac spac
-
Ja tam potrzymam chwile nie odbije to na boczek i za każdym razem inny boczek
bo mi rzadko kiedy odbija może 2karmienia na dzień, ale to za to juz jak stary chłop tak głośno
hehe tyle ze dobrze cyca łapie i powietrza nie łyka wiec tez nie musi odbijać za każdym razem a butelkowe jednak trzeba
a klina nie mam śpi na płasko
Karmimy się w dzień co 2-3h w nocy co 4-5 bywają przerwykurde a właśnie bo Ty po CC to można nawet do 3tyg krwawić no to ja tam plamie jeszcze trochę wiec się nie martwie i jeszcze jak ten skrzep wyszedł to juz luzik ale u mnie spoooooro płytek było pewnie temu 286 bodajze po porodzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 10:00
lkc, AgataP lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Witam
Scindapsus - gratuluję synka przystojniaka!!! Ach, te Antki to się spieszą. Wracaj do sił!
Mada_lena - śliczności z Twojej Hani, ale Ci fajnie. Karmisz ją i piersią i mm - nie grymasi? Czy odciągasz i karmisz z butelki? Podobno często dzieci się przyzwyczajają do smoka i potem piersi im nie w smak, tak nas nastraszyła położna laktacyjna na SR
U mnie spadek energii i duszności, brzucho rośnie - chyba jeszcze rodzić nie będę.
No i może dobrze, bo klapki do szpitala nadal nie spakowane, no i kącik malucha nadal w powijakach... ech, ale tutaj to akurat mąż nawalił, ale już dostał manto i obiecał poprawę, tylko co z tego - jak czasu nie ma pracoholik jeden... a ja zestresowana... w końcu poproszę pana Zdzisia - dozorcę bloku, dam mu na 0,5 litra i będzie zrobione...
Hihi, co Wy z tą zmianą czasu i ciemnicą? Przecie teraz zmieniamy na zimowy i śpimy o 1h dłużej- choc dla nas oczywiście to tylko teoria, zarówno brzuchatek jak i tych co już urodziły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 10:07
lkc, Maga31, AgataP, mada_lena lubią tę wiadomość
-
Nata wrote:ja tego klina na razie nie kupuję, na SR położna mówiła że jeżeli odkładamy dziecko do łóżeczka i się wierci tzn że jeszcze nie do końca odbiło, należy dziecko wyjąć i odbijać nadal. Jak dobrze odbije to nie powinno ulewać, no zobaczymy. Sklepy pootwierane więc jak coś się kupi.
zupaztytki ile przesyłka w gemini?
lubię takie hasełka położnej - które potem o 2 w nocy okazują się totalnie abstrakcyjne bo jak się kręci to łatwo zasnąć, dziecko czasem kręci się po kilku minutach itd a po drugie hasełko że nie powinno się ulać to nie znaczy że się nie uleje... mojemu się na co dzień nie ulewało ale mimo to ze 3 razy w nocy ulało się i to tak że go zatkało i trzeba było obracać i klepać po pleckach żeby załapał oddech.. potem biegiem klina kupowaliśmy tyle że w małych miastach czy sklepach wcale nie łatwo ją kupić - a teraz osobiście uważam że bawełniana lepsza niż frotte bo ja ogólnie nie lubię frotte więc takie tylko na necie..
a co do bólu blizny po cc to ja miałam normalnie zanik czucia w tej okolicy więc ciągnął tak ogólnie brzuch przy wstawaniu - podczas leżenie itd nie boli - gorzej jak się śmiejesz, kaszlesz czy w jakikolwiek wysilasz mięśnie brzucha - sama rana nic nie bolała, i ja dostałam od swojej gin flamozil czy jakoś taką piankę którą się miało smarować.. teraz zobaczymy jak będzie - licze że nie gorzej.. -
nick nieaktualny
-
zupaztytki wrote:Nata, 12.50 zł
Martinka, haha, robię dokładnie tak samo! Nastawiam budzik na 3:00, idę do kibelka, a o 7:00 wstaję, żeby siknąć do pojemniczka i jadę do labuMilo słyszeć ze nie jestem sama
zupaztytki lubi tę wiadomość
-
eee to ja nawet nie muszę zegarka nastawiać bo około 3 wstaję na siku
izia no wiadomo, że położne gadają dużo, ale jeżeli nie ma potrzeby to na razie nie kupuję klina bo później co sobie z nim zrobię? położna mówiła że jak na płasko położysz dziecko i się wierci to ma powietrze w brzuszku jeszcze, no może i coś w tym jest, się zobaczy jak się urodzi
we wszystko co ta pani mówiła też nie wierzę i każdy swój rozum ma i zrobi po swojemu :p poduchy do karmienia też na razie nie kupuję, nie mam gdzie tego trzymać poza tym siary jeszcze brak więc może się okazać że nawet nie będę karmiła
zjadłam właśnię pączusia mmmmmm
-
ja z Oliwką nie używałam klina bo nie był potrzebny. JAk mała miała okres ulewania wsadzałam jaśka pod materacyk żeby lekko podnieść i zdawało to egzamin w 100%. Fakt faktem miałam to tylko miesiąc bo moja córka byla tak leniwa że nie chciała odbijać i odrazu zasypiała a potem juz normalnie odbijała i nei było potrzeby kupowania tej poduszki. Zamiast poduchy do karmienia brałam swoją od spania kładłam sobie na kolana i było mega wygodnie
Nata, xpatiiix3, Agata92, Maga31, AgataP, Marzena27, mada_lena lubią tę wiadomość
-
Witam, dziś pospałyśmy z Malutką, oprócz wstawania na siku.
U nas leje, ale ja i tak nie wychodzę, odpoczywam a na badania w środę idę z mężem, sama już nigdzie nie łażę.
Mnie po nocy to wszystko boli, śpię na siedząco przez ból nerki, także rano kręgosłup jest obolały.
W czwartek wizyta w sprawie cc, ale biorę już torbę jakby co. Z tego co mówił gin to zostało mi jakieś 2 tygodnie do terminu cesarki wow
Ja mam laktator avent ręczny.
Madalenko ja właśnie słyszałam, by brać przeciwbólowe i nie czekać aż zacznie boleć tylko brać w szpitalu co dają, bo szkoda się męczyć, ze 2-3 doby. Plamienie może być mniejsze bo to jednak czyszczą wszystko. Fajnie, że Ci się ładnie rana goi.lkc, mada_lena lubią tę wiadomość
-
Witam mamuśki, Jestem w 35 tygodniu ciąży termin mam na 29 Listopad:))
pozdrawiam:))
xpatiiix3, maaartinka, alka89, Dotty84, anusiaa90, Milaszka, Mamadomina, Agusia ;), lkc, Agata92, natasza82, Maga31, AgataP, Mag.1990, Rybka Nemo, mada_lena lubią tę wiadomość
-
A ja jak sobie ogladam TV czy coś to u mnie pozycja klasyczna do karmienia wygląda tak, ze siedze sobie na pollezaco nogi na cos zarzucam wyżej a mała sobie na klatce i do cyca ona je a ja rece mam wolne
) albo np pod pache sobie ja biorę i jednak ręką głowę trzymam bo tułowiem leży na przedramienia hmm albo wzdłuż mnie leży jak w nocy
i ewentualnie w dzień jak leże na boku to głową tylko z pod pachy wystaje i ciaga cyca a ja podparta głowę sobie mam na łokciu a jej tułów za moimi plecami tak na krzyż hehe ja sporo pozycji m opanowanych albo jeszcze czasem jak mam lenia to leże na plecach głowę wyżej sobie robię a mała na cycuś leży jakby ze słomki pila xD hehe
Moniix20 witajWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 10:38
blue00, Marzena27, mada_lena lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel