Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja sie tez przywitam
pogoda paskudna, nie da sie ukryc ze nadeszla zimna mokra jesien
Zamiast sniadania najadlam sie narazie ciasta i wypilam herbatke
Pola ja wczoraj tez milam bole takie typowo jak na okres i w nocy to samo, zreszta czesto boli mnie wlasnie podbrzusze, moze to faktycznie od rany po cc? Chociaz moja juz stara i niby mocna?!
U mnie na suwaku 9dni...... aaaa!!!! Jeszcze z miesiac bym pochodzila w ciazy tak to szybko zlecialoxpatiiix3, natasza82, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość
-
Cześć kobiety. Ja też z utęsknieniem czekam na rozwój jakiejkolwiek akcji i nic. Nawet małego słabiutkiego skurczyku,.. Jutro mam wizytę i może pani doktor coś zaproponuje mi taką mam cichą nadzieję.
Gratuluję Santocha, Antek cudownny, Madalenka Hania jest przesłodka. Te dzieciaczki poza brzuchem są takie prawdziwe.mada_lena lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitam sie i ja,noc pelna wrazen,mocne surcze a potem cisza....kuwa no! az sie podkrecilam ze jedziemy juz bo to juz i tak boli ze to na pewno juz i..... to nie bylo juz
no ale jestem na dobrej drodze
z tych wrazen oboje nie spalismy,tylko sie w lozku krecilismy cala noc
teraz siedze i mam mega bole miesiaczkowe,moze cos sie rozkreci ide umyc glowe w razie W
mada_lena, blue00, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
AgataP zacznie sie w najmniej spodziewanym momencie
Zastanawia mnie fakt, ze minęły mi juz plamienia. Od wczoraj cisza. Nie za szybko?? Teraz juz tylko wiecej sluzu, przypomina plodny. Z reszta nie mialam obfitego krwawienia, tylko w dzien cc i dzien po. Nie zdążyłam zużyć podkładów bo przeszłam na podpaski.
A co do cc to dziewczyny nie bójcie sie prosić o P/ bólowe, miejcie tez ze soba swój ketonal czy apap. Ja w zasadzie mogłam dostawać ketonal doraźnie, poza tym co dostawałem 2x dz razem z oxy, a nie brałam... I takie mam przemyślenia, ze to był blad. Nastepnym razem bede mądrzejsza. I jesli moge Wam polecić P/ bólowy, kt na mnie działa rewelacyjnie to Dexak do picia. Tj ketoprofen ( ketonal) ale nowocześniejszą forma ze tak powiem. Dr neonatolog spr ze mozna go przy karmieniu spokojnie, a dawka jest niewielka 25 mg zamiast tradycyjnej setki ketonalu.
I jeszcze mi sie przypomniało ranę kazali myć po zdjęciu opatrunku mydłem antybakteryjnym, ew szarym i duuuuzo wietrzyć. Ja kupiłam sobie tez swój octenisept i czesto pryskalam. Potem jałowym gazikiem przetarcie w jedna str. Rana zagojona, chyba nie bedzie dużego śladuKUNIAK, xpatiiix3, natasza82, sisiiii, ÓptimusPrime, Goplana, karmelek, Viviana, Marzena27 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny GRATULUJE
Hania i Antos przecudowni! Tez chce juz mojego skarba na swiecie.. Ale musi jeszcze czekać w brzuszku.. Jutro dopiero wozek kupujemy a raczej zamawiamy i jeszcze nic nie wyprane..
Wczoraj byliśmy na obiadku u rodzicow M, myslalam ze będzie masakra bo jest walka o wnuka ale nie było źlea mama M zrobiła specjalnie dla mnie barszczyk z uszkami o ktorym wczesniej wspomnialam i serniczek bo wie ze uwielbiam to ciacho
kochana
Wiecie ja tez zastanawiam się czy kupowac ta poduszkę klin.. I sama nie wiem co robić. Jutro spotkanie z położna wiec spytam co ona o tym sadzi..
Powiedzcie mi jakie proszki kupilyscie? Bo przez mojego M zostalam bez..
I czy wszystkie kupilyscie juz laktator?
A i jeszcze jedno moglybyscie polecic jakiś podgrzewacz/sterylizator do butelek?mada_lena lubi tę wiadomość
-
Witam
Noc super dwie pobudki 2 i 5:30 iiii dalej śpi co raz tylko sobie słodko mruczy
Agata ja tego dnia co na porodowke trafiłam od rana byłam taka straszliwie nabuzowanamoże to dobry znak..
tfu tfu.. ;**
Madalenka ze mnie też nic nie leci leciało półtorej tygodnia tylko i to tak jak na zwykły okres potem taki jak mówisz śluz płodny pod barwiony krwią przy samych karmieniach a teraz w piątek wózek wnioslam z zakupami i małą cos mi w brzuchu pyklo i sruuuuu po nogach krew się polala i skrzep jakiś opuścił może gdzie cos przytkalo się u Ciebie.?? No i jak tamto zeszło to tylko brudny śluz brazowy taki właśnie jak płodny leci i juz we wkladkach chodze
A ja mam laktator TT ale średnio ciągnie i canpol easystart i ma ciąg jak elektryczny w 5minut cala butelka jestoba ręczne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 08:58
mada_lena, maaartinka, AgataP lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
No wlasnie Pati mam nadzieje, ze nie. Musze podpytac gina. Do jutra mam brac clexane bo mialam wysokie D-dimery a po heparynie nie powinnien zrobic sie skrzep....
Teoria mojego malza jest taka, ze mnie po prostu dobrze podczas zabiegu oczyścili. Nic nie boli, nie ciagnie... No zobaczymy.
Jak karnisz Nelke? My poki co Karmimy sie co 3 h mniej wiecej. Raz mm raz moje. I tak do 4 tyg. Dzisiaj pozycze wage z przychodni bo mam taka możliwość zobacze jak przybieradzisiaj moja panna miała ochote na figle po karmieniu a teraz śpi
Laktator przydatna rzecz. Lepiej miec swoj. Zawsze mozesz odsprzedać. Ja mam Aventa ręczny i jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 09:02
maaartinka, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Zimno, leje, ciemno za oknem. Pol godz. Temu przy śniadaniu miałam zapalone światło....
Jak przestawimy zegarki bedzie jeszcze ciemniej....
Ja miałam jedna wielką nocną wycieczkę.....
8 cz 9 razy byłam na siusiu a co wracałam to znowu się chciało ....
Sny jakieś męczące i głupie...pewnie przez te pierogi...za dużo
Jutro fryzjer tadam !
Tak myślę że chyba sobie kolorek przyciemnię coby odrostów mniej było , dawno nie miałam ciemnych..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 09:08
-
witam się dziewczyny
gratuluje nowej mamusi
i wogóle ale fajnie się czyta jak piszecie o swoich maleństwach.. ja sobie wczoraj uświadomiłam że do mojego planowego cc jest jeszcze 4 tyg a nie tak jak mi się wydawało 3 więc chyba oszaleje tyle jeszcze leżąc.. no ale nic zobaczymy za tydzień na następnej wizycie jak tam się sprawy mają i może będzie coś szybciej...
a co do poduszki klin to noworodek czy niemowlak jest na tyle mały że on cały leży na tej poduszce także nie ma to żadnego wpływu na jego kręgosłup - a poduszka jest naprawde przydatna bo nigdy nie wiesz kiedy może się dziecku ulać i się zakrztusi itd... -
nick nieaktualnyDzień dobry
W Warszawie pogoda pod psem..chmury, wiatr, deszczowo tak, ponuro.. Tylko siedziec w domu i jesc o! Czekolade np
Moja córcia chyba dzisiaj taka jak ta pogoda. Bo mnie juz przestraszyla z rana nieruszaniem.. Jadlam, pilam, pobudzalam, przewracalam sie z boku na bok, probowalam, ja obudzic a ona nic. Spi krolewna.. Zawsze sie wierci z samego rana jak szalona a po wypiciu przeze mnie troszke wody szaleje. A dzis wyrabalam pol litra a ta spi. Juz nawet wzielam sie za porzadna kapiel, ogarniecie bobra, mysle podejde do lekarza niech tam sprawdzi co ona taka. No ale na szczescie kopnela pare razy leniwie. Juz sie tak nie schizuje tym bardziej ze dzis o 18:00 mamy USG., to sprawdzimy co u niej slychacnie moge sie doczekac!
Milego dnia Brzuszki i Mamusie!!
natasza82, ÓptimusPrime, karmelek, Maga31, Mag.1990, Marzena27 lubią tę wiadomość
-
Karmelek - mibrzuch opuscil sie i chyba dlatego tak boli. Rana po cc bolala mnie inaczej, jak pekla to bylo takie rwanie w dole brzucha. Po godzinie takiego bolu bylam na usg i juz 4 cm rozejscia bylo... Ale dr mowil ze za kazdym razem moze bolec inaczej. Albo wcale.
-
Ikc u nas właśnie odwrotnie. Gdyby to była córcia to byśmy szybciej znaleźli imię, a dla synka mamy problem, ale jak nas przyciśnie to coś wymyślimy. nie będzie wyboru
Madlen kabaret zaraz obejrze.. W sumie to z tego wyboru to rzeczywiście jest kabaret
Milaszka u nas w Krakowie też pogoda fatalna. Szaro, buro i siedzę przy zapalonym świetle. Ale maluch (co mnie zaskoczył) szaleje, jakby pogoda była I klasa
A ja na śniadanie jadłam rosół :o Nie wiem jak u Was, ale w Krakowie to raczej niespodziewane, ale w domu u mojego męża to normalne. Jak jest rosół to się go na śniadanie je. Cóż.. byłam tak zaspana, ze nie mogłam odmówićJak widać, małemu się podobało
No i teraz odpoczywam, bo przecież jeszcze się nie zregenerowałam po weekendzie.
Milaszka lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczynki
Madal_lena Hania śliczna
Scandalise gratulacje. Synuś cudny niech zdrowo rośnie:)
Mój wczoraj rano dopiero sie kapnął że ma opony przebite i wrócił z tekstem jak dorwe te dzieciaki co sie nudza to pozabijam kiedyś. Myślałam że sie ze śmiechu popłacze.
Dzisiaj wizyta na 13 u ginekologa sie zdziwi że ja jeszcze chodzę w dwupaku:P:P:PPaju, Nata, Agata92, blue00, Fidelissa, anusiaa90, Rybka Nemo, AgataP, Maga31, mada_lena lubią tę wiadomość
-
Jestem na izbie od godziny. Do przyjęcia czeka jeszcze 7 ciężarnych. A nie ma tyle miejsc. Lekarz ma zaraz przyjść (zaraz już mówią od 30 minut) i zadecydować kogo przyjmują a kogo nie. Cuuudooownie.
-
Paju na badania miała iść, witam się z Wami po upuście krwi, uwaga nie było nikogo w kolejce
normalnie jak zrobili lab całodobowy to jest poprawa:-) siuśki jeszcze muszę zrobić ale to już na własną rękę tylko zastanawiam się jak ja mam pobrać ten mocz jak latam 3 razy do kibla, chyba ten co rano wstaję ostatni nie? u mnie pogoda nawet ok, słoneczko się przebija przez chmurki, młody kopie. Jeja jak w sob przestawimy zegary to już w ogóle ciemnica będzie
-
Hej, witam się i ja w dwupaku
Dzisiaj spalam jak zabita. Wstawalam może dwa razy do toalety.
Płatki z mleczkiem zjedzone, mały wywija w brzuszku wiec jest dobrze.
W środę wizyta u gin ,zobaczymy co powie.
Dzieciaczki przesliczne
Madalena powiedz mi czy ten bol rany po CC jest do zniesienia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 09:42
Florentine lubi tę wiadomość