SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Uwaga nadrabiam:)

Milaszka - jak ja bym chciała żeby mój choć chwilę był leniwy :) Tak się obija od wczoraj, że tylko siedzę i jęcze że boli.
    A jeszcze do sklepu się muszę doturlać

Tak na codzien szczegolnie wieczorami Mala tez wypycha sie jak szalona i boli.. Ale jak codziennie rano daje czadu, a tu wstajesz i przez ponad godzine nic.. To sie zaczelam martwic i ja "wywolywac" ;) juz raz mnie tak na dluzej wystraszyla, ze az pojechalam na IP. Zasypia sobie skubana jak suseł. Kochana moja :)

Albo po prostu jak sie na nia wnerwiam wieczorem i nakrzycze ze mnie bola jej wygibasy to sie pozniej msci :P i daje mi do zrozumienia zebym docenila to ze sie rusza ;) lepiej tak niz w ogole ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 13:42

• Evik Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u połoznej oczywiście zasłabłam, nie moge juz nawet siedziec w jednej pozycji na malo wygodnym krzesle takze okno na szerokosc polozyla mnie i woda przeszlo jakos, potem łapie tetno dziecka i nie moze złapac wyslala do szpitala na ktg jednak wszystko okazalo sie ok ufff. Ale przestraszylam sie, ja chce juz urodzic chce byc po i zeby sie wszystko powiodlo. Ide pospac pozniej ginek

AgataP, Maga31, natasza82, Rybka Nemo, mada_lena lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam o tym czopie i zaczęłam się zastanawiać czy jednak nie odchodzi mi w sposób "mniej zauważalny" ;)
    http://parenting.pl/portal/czop-sluzowy-w-ciazy
    "U wielu kobiet usunięcie czopu jest stopniowe. W takiej sytuacji ciężarna może zauważyć zwiększoną ilość wydzieliny z pochwy przed porodem."
    Od 3 dni zauważyłam większą ilość śluzu takiego żółtawego - wczoraj jak po sikaniu wstałam z kibelka to mi poleciało po udzie... może to to?

wff2trd8302o6ogx.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie. Uwaga nie mam szyjki, mała już głową ustawiona ale nie ma skurczy i brak rozwarcia. To co wypadło jak pokazałam lekarce to faktycznie kawałek czopa. Strach mnie obleciał i chyba odechciało mi się rodzić.

I coś mnie boli po badaniu:(

Maga31, lkc, Agusia ;), AgataP, xpatiiix3, blue00, Paju, natasza82, ÓptimusPrime, Rybka Nemo, mada_lena, anusiaa90 lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Moniix20 Znajoma

Wysłany: 20 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanko, zakupiliscie juz butelki do karmienia?jak tak to ile i z jakiej firmy? :) (mam zamiar karmic piersią jeżeli sie uda) ale jak to z tym karmieniem bywa lepiej miec w zapasie butelki ehh..:)

f2w3dqk3dtvozx9q.png
    200911112438.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    No i po wizycie. Uwaga nie mam szyjki, mała już głową ustawiona ale nie ma skurczy i brak rozwarcia. To co wypadło jak pokazałam lekarce to faktycznie kawałek czopa. Strach mnie obleciał i chyba odechciało mi się rodzić.

I coś mnie boli po badaniu:(

oj Nastka to chyba nie poczekasz na mnie co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 13:59

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kupioną mała i dużą z tommy tippe

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP ja czekam cały czas:):) Ty masz skurcze chociaż u mnie brak:P:P:P

AgataP lubi tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dzieki:)
    Teraz mam dylemat ktory kupić. Dlaczego nie ma takiego gdzie jest noc i dzien i karmienie piersią?

:))

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniix20 wrote:
    Mam takie pytanko, zakupiliscie juz butelki do karmienia?jak tak to ile i z jakiej firmy? :) (mam zamiar karmic piersią jeżeli sie uda) ale jak to z tym karmieniem bywa lepiej miec w zapasie butelki ehh..:)

Ja na razie mam małą butelkę z aventu (125 ml) - i to na razie tyle ;) Również zamierzam karmić piersią, a jak się nie uda to będę męża posyłać do apteki po butelkę i laktator...

wff2trd8302o6ogx.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka do boju:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Moniix20 Znajoma

Wysłany: 20 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:
    Ja na razie mam małą butelkę z aventu (125 ml) - i to na razie tyle ;) Również zamierzam karmić piersią, a jak się nie uda to będę męża posyłać do apteki po butelkę i laktator...
    też mam zamiar kupic butelke z tej firmy:) a laktator jaki? z tych drozszych? czy taki zwykly tanszy?

f2w3dqk3dtvozx9q.png
    200911112438.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Pati dzieki:)
    Teraz mam dylemat ktory kupić. Dlaczego nie ma takiego gdzie jest noc i dzien i karmienie piersią?

:))

Ja dostałam w prezencie taki dzienniczek:
    http://lisiamama.blogspot.com/2014/05/recenzja-dzienniczek-maluszka-czas.html

tu jest podział na dzień i noc :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniix20 wrote:
    też mam zamiar kupic butelke z tej firmy:) a laktator jaki? z tych drozszych? czy taki zwykly tanszy?

co do laktatora, to jak będę musiała go kupić to chyba skuszę się na ręczny - jak byłam na warsztatach "mamo to ja" koleś zachwalał ręczny, że nie trzeba tyle kasy wydawać a ciągnie tak jak elektryczny.
    No ale to się okaże, bo np. moja siostra miała ręczny z aventu i miała trudności ze ściąganiem pokarmu (po paru miesiącach i tak przeszła na mm a laktator sprzedała), a druga siostra w ogóle laktatora nie potrzebowała ;) także - pożyjemy zobaczymy ;)

wff2trd8302o6ogx.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak nastka ja mam 150, 240 i 360 z TT ale to po synku smoki nowe kupiłam bo on mall z butli korzystał ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Moniix20 Znajoma

Wysłany: 20 października 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no najlepiej jakby sie udało karmić piersią:D

Maga31 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3dtvozx9q.png
    200911112438.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo;)

Co do laktatora też wyjdzie w praniu wszystko, ale jeśli będzie trzeba to pójdę w stronę ręcznego.
    Maga31 wrote:

Milaszka - a my kiedy robimy ustawkę na porodówkę?:D W parach raźniej ;P

Agusia ;), Milaszka lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczłapałam się też po szybkich zakupach i przeżyłam mega szok.
    Kasjer w biedronce skomentował akcję z przedwczoraj jak byłam, że otworzył nową kasę a wszyscy się rzucili jak stałam:D I dziś też wołał pierwszą, z tekstem że za rzadko zdarza się to, że ktoś ustępuje/przepuszcza/prosi bez kolejki itp.

W windzie sąsiadka - starsza pani, o mało nie skrzyczała, że noszę zakupy :D bo przecież to takie szkodliwe na końcówce ciąży:P

Milaszka, ChciałabymJuż, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam przed chwilą.. Myślałam, że jak prześpie się ze 2-3h to będę jak nowa. I co? Jestem... jakby mnie ktoś w łeb uderzył patelnią. Jakaś taka nie do życia dziś.. Podczytałam Was i juz zapomniałam co, kto, dlaczego..

AAA se przypomniałam, ze Pola wylądowała w szpitalu.. No! To Kochana trzymaj się tam. Przynajmniej jesteś pod dobrą opieką :)

Działam na jakichś zwolnionych obrotach... skoro wszystko coś oznacza, to to oznacza co? Że mam lenia? :P

AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Mam tak samo;)

Co do laktatora też wyjdzie w praniu wszystko, ale jeśli będzie trzeba to pójdę w stronę ręcznego.

Milaszka - a my kiedy robimy ustawkę na porodówkę?:D W parach raźniej ;P

Słuchaj, no jak dla mnie to moze byc nawet dzis ;) czekam czekam, chociaz nastawiam sie bardziej na poczatek listopada, coby sie nie nakrecac kazdego dnia ze to juz ;) my to nawet razem na sali mozemy lezec ;)

‹‹ 1676 1677 1678 1679 1680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ