X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga31 wrote:
    Optimus a miałaś być dziś chyba na wizycie u lekarza???, ten brzuch boli Cię już po wizycie czy przed?
    No wizyte mam o 18.30, ta co mialam miec to jeszcze tam inna bo moze jednak przez te migrene będzie cc... :(
    Boli mi bubu od rana non-stop

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    No wizyte mam o 18.30, ta co mialam miec to jeszcze tam inna bo moze jednak przez te migrene będzie cc... :(
    Boli mi bubu od rana non-stop

Biedactwo... może weź nospę to trochę ból przejdzie? Najlepiej to chyba leżeć na lewym boku i oddychać głęboko...

wff2trd8302o6ogx.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam :) malutka śpi mam dla siebie ze 2h :) Pati ja Hanię identycznie wkładam pod pacha, na cyca przytyłam i lulu. Teraz tez tak śpiocha :)
    Goplana o dziwo nie ma problemu z pociągnięciem smoka i piersi :) Teraz częściej dostaje butelkę bo odciągam zeby wiedzieć ile dostaje ze wzgledu na kontrole przyrostu. A w międzyczasie na popicie albo jak nie doje butli daje cycusia i ssie jak szalona :)
    Vivi dostałam mała na chwilke tylko... Buziaczki i na pierś a potem maz poszedł z nia. Maz był ze mna przy zabiegu. Nie wiem czy to standard ale pozwolił mu lekarz kt mnie ciał ze wzgledu na znajomość. Do karmienia dali Mi ja na drugi dzien dopiero. Na chwile. Mogłam do niej chodzic kiedy chciałam. Leżała w otwartym inkubatorze tzw cieplarce. Praktycznie odkąd wstałam z łóżka dreptalam w ta i z powrotem. Na dobre mi to wyszło :) w pt Hania juz z nami na dluzej w sobotę cały dzien. Na noc ja zabrały ze wzgledu na nawal, z kt walczyliśmy.
    Naprawde dla mnie cięcie nie jest straszne. Trzeba sie pozytywnie nastawić, zmotywować, ze bedzie ok i jak najszybciej wstać z łóżka. Jak leżałam kazaly zginąć nogi, zeby nie lezec plackiem z prostymi, wtedy mniej ciagnie. Przy wstawianiu z łóżka tak jak pisała kiedys Caska najpierw na bok, potem nogi i łokciem podpierasz zeby nie ciagnąć samym brzuchem.
    Uff dalej cos mi sie tam oczyszcza....i dobrze niech zleci wszystko :)
    Jutro badania, zobaczymy jak moje wyniki. Ciśnienie dalej takie sobie 130-140/90.Oby sie unormowalo.
    Kciuki za wizyty &&&&
    Nastka juz jestes blisko :)
    Rozpakowywać sie donoszone mamusie :) moj doktor mowi, ze z badań wynika, ze dzieci z 38 tyg sa naj, naj :) hihi do dzieła mamuski :)

xpatiiix3, Maga31, Mag.1990, Milaszka, KUNIAK, AgataP, Viviana, Rybka Nemo, sisiiii, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Moniix :)
    U nas będzie właśnie Mikołaj Michał - drugie po tatusiu ;P

Mikołaj :) śliczne imię :) bardzo nam sie swego czasu podobało :)

Mag.1990, Moniix20, madlen1705, Madlen222 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Ok jestem za :D
    Wydaje mi się też patrząc na nasze kochane miasto, że my jakoś tak całkiem "niedaleko" siebie mieszkamy.

No ja to na polnocy Wawy :) a Ty?

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokładniej na Gocławiu urzęduje sobie. Czyli jednak kawałek chyba mamy:)

Milaszka lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus a jak cie ten brzucho boli?moze to wzdecia? ja ma takie bole od 4 dni...masakra jest ale wywnioskowalam ze to wzdecia sa...baaardzo bolesne cholerstwo

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Optimus a jak cie ten brzucho boli?moze to wzdecia? ja ma takie bole od 4 dni...masakra jest ale wywnioskowalam ze to wzdecia sa...baaardzo bolesne cholerstwo
    Aaaa nie wiem....Maly ma dzs polowanie na jelita moje, wiec chyba wsio ok.
    Boli mnie na dole, ciagnie jak stoje, chodze....teraz leze I Mlody obija mi lewy bok...
    Bjutiful...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Aaaa nie wiem....Maly ma dzs polowanie na jelita moje, wiec chyba wsio ok.
    Boli mnie na dole, ciagnie jak stoje, chodze....teraz leze I Mlody obija mi lewy bok...
    Bjutiful...

no stan blogoslawion,szczegolnie ostatni miesiac... :)

ja ostatnio jak chodze to wydaje z siebie dzwieki typu aj ał aj ała aj ał..bo normalnie czuje glowe miedzy nogami :P no i oczywiscie happy feet chód pingwini to jest to :) mnie te wzdecia wykanczaja powiem Ci.

ChciałabymJuż, lkc, ÓptimusPrime, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie rozłożyła choroba, zdycham poprostu uszy zatkane, gardło boli, głowa pęka - 37,9 stopni, oczy łzawią i NOS zatkany masakrycznie...
    A musze na zajecia chodzic...

nxbhnwz.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie dobrze.. niecierpliwa nie daj się!! Zdrowiej!! :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam wizyte poproszę o antybiotyk bo od soboty zero poprawy, jest tylko gorzej bo goraczka stopniowo narasta... Eh jeszcze zapomnialam o zapaleniu pecherza. :(

nxbhnwz.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Dziś mam wizyte poproszę o antybiotyk bo od soboty zero poprawy, jest tylko gorzej bo goraczka stopniowo narasta... Eh jeszcze zapomnialam o zapaleniu pecherza. :(

No tak, jak wszystko to wszystko :-/
    Nie wiem jak Ty, ale ja po antybiotyku dostaję infekcji. W 28. tyg. byłam złapało mnie przeziębienie i chyba w29. też wyprosiłam antybiotyk. Przeziebienie przeszło, choć przez lek miałam bóle brzucha, biegunki, a na koniec grzybicę, z którą się do teraz męczę, bo co chwile wraca. Chyba jakaś niedoleczona czy coś. Nie wiem.
    Tak więc, jak mogę coś doradzić to zapytaj lekarza od razu o jakąś profilaktykę przy antybiotyku, żeby i Ciebie to dziadostwo nie dopadło.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie u diabetologa i okazało sie ze to moja ostatnia tam wizyta:) nastepna dopiero 6-8 tyg po porodzie , mam zrobic znowu obiazenie glukoza fuja..... ale dieta trzymac , kłuc sie dalej i zapisywać.

Optimus ty jedz lepiej do tego lekarza niech sprawdzi

Agusia ;), mada_lena, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Ale mnie rozłożyła choroba, zdycham poprostu uszy zatkane, gardło boli, głowa pęka - 37,9 stopni, oczy łzawią i NOS zatkany masakrycznie...
    A musze na zajecia chodzic...

Kochana, z temperaturą w ciąży nie ma żartów - może być groźna dla maleństwa - idź czym prędzej do lekarza! Może być konieczna jakaś mocniejsza kuracja..

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupilam pianke na literki :D jutro zaczynam wycinac elementy i literki :D 5zl za duzy arkusz w castoramie cienkie na 1 cm. Niby to styropian ale taki piankowy jakby

Maga31, AgataP, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    ja po wizycie u diabetologa i okazało sie ze to moja ostatnia tam wizyta:) nastepna dopiero 6-8 tyg po porodzie , mam zrobic znowu obiazenie glukoza fuja..... ale dieta trzymac , kłuc sie dalej i zapisywać.

Optimus ty jedz lepiej do tego lekarza niech sprawdzi

Kochana ale do kiedy musisz się kłuć i zapisywać, do rozwiązania czy do 6-8 tygodni po porodzie, cieszę się, ze już masz to z głowy, ja mam w piątek wizytę, ale mam ładne cukry max 120 :)

natasza82 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Kochana ale do kiedy musisz się kłuć i zapisywać, do rozwiązania czy do 6-8 tygodni po porodzie, cieszę się, ze już masz to z głowy, ja mam w piątek wizytę, ale mam ładne cukry max 120 :)
    tylko do rozwiazania :) ale powiedziła zeby po porodzie mniej wiecej stosowac diete, bo dzidzi juz nie szkodzimy ale sobie moze byc ze tak, dlatego to obciazenie glukoza po6-8 tygodniach

Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam juz w środę wizytę u diabetolog a szczerze nie mam w głowie tego mierzenia zapominam albo zajęta jestem i dupa z tym mierzeniem...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo :) juz po USG moja Coreczka wazy ok 2800g wiec malenka jest ;) a mamy 37t i 5d. lekarz sie mnie pyta czy mam termin na polowe listopada? Taaa.. Srada.. Na poczatek panie doktorze!!!! To powiedzial ze mi sie bedzie latwiej rodzilo ;) mam taka nadzieje! A nie ze sobie mala bedzie siedziala dluzej. Lozysko II stopnia, wody plodowe 11cm (nie wiem czy to duzo czy malo)?
    Za tydzien wizyta u mojego gina mam nadzieje ze szyjka jednak postanowila troszke zmieknac i juz nie jest taka twarda i zamknieta :P moglaby sie dziewczyna troche juz otworzyc na swiat ;)

Aa no i Mala taka wtulona we mnie jak w poduszke ;) dlatego moj pecherz taki biedny :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 19:21

natasza82, Lavendula, Maga31, sisiiii, Mag.1990, Dotty84, AgataP, mada_lena, lkc, Agusia ;), ÓptimusPrime, Agata92, Marzena27, blue00, xpatiiix3, Rybka Nemo, Fidelissa, zupaztytki, maaartinka, Mamadomina, karmelek, anusiaa90 lubią tę wiadomość

‹‹ 1678 1679 1680 1681 1682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ