Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMaga31 wrote:Optimus a miałaś być dziś chyba na wizycie u lekarza???, ten brzuch boli Cię już po wizycie czy przed?
Boli mi bubu od rana non-stop -
ÓptimusPrime wrote:No wizyte mam o 18.30, ta co mialam miec to jeszcze tam inna bo moze jednak przez te migrene będzie cc...
Boli mi bubu od rana non-stop
Biedactwo... może weź nospę to trochę ból przejdzie? Najlepiej to chyba leżeć na lewym boku i oddychać głęboko... -
Nadrobilam
malutka śpi mam dla siebie ze 2h
Pati ja Hanię identycznie wkładam pod pacha, na cyca przytyłam i lulu. Teraz tez tak śpiocha
Goplana o dziwo nie ma problemu z pociągnięciem smoka i piersiTeraz częściej dostaje butelkę bo odciągam zeby wiedzieć ile dostaje ze wzgledu na kontrole przyrostu. A w międzyczasie na popicie albo jak nie doje butli daje cycusia i ssie jak szalona
Vivi dostałam mała na chwilke tylko... Buziaczki i na pierś a potem maz poszedł z nia. Maz był ze mna przy zabiegu. Nie wiem czy to standard ale pozwolił mu lekarz kt mnie ciał ze wzgledu na znajomość. Do karmienia dali Mi ja na drugi dzien dopiero. Na chwile. Mogłam do niej chodzic kiedy chciałam. Leżała w otwartym inkubatorze tzw cieplarce. Praktycznie odkąd wstałam z łóżka dreptalam w ta i z powrotem. Na dobre mi to wyszłow pt Hania juz z nami na dluzej w sobotę cały dzien. Na noc ja zabrały ze wzgledu na nawal, z kt walczyliśmy.
Naprawde dla mnie cięcie nie jest straszne. Trzeba sie pozytywnie nastawić, zmotywować, ze bedzie ok i jak najszybciej wstać z łóżka. Jak leżałam kazaly zginąć nogi, zeby nie lezec plackiem z prostymi, wtedy mniej ciagnie. Przy wstawianiu z łóżka tak jak pisała kiedys Caska najpierw na bok, potem nogi i łokciem podpierasz zeby nie ciagnąć samym brzuchem.
Uff dalej cos mi sie tam oczyszcza....i dobrze niech zleci wszystko
Jutro badania, zobaczymy jak moje wyniki. Ciśnienie dalej takie sobie 130-140/90.Oby sie unormowalo.
Kciuki za wizyty &&&&
Nastka juz jestes blisko
Rozpakowywać sie donoszone mamusiemoj doktor mowi, ze z badań wynika, ze dzieci z 38 tyg sa naj, naj
hihi do dzieła mamuski
xpatiiix3, Maga31, Mag.1990, Milaszka, KUNIAK, AgataP, Viviana, Rybka Nemo, sisiiii, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgataP wrote:Optimus a jak cie ten brzucho boli?moze to wzdecia? ja ma takie bole od 4 dni...masakra jest ale wywnioskowalam ze to wzdecia sa...baaardzo bolesne cholerstwo
Boli mnie na dole, ciagnie jak stoje, chodze....teraz leze I Mlody obija mi lewy bok...
Bjutiful... -
nick nieaktualnyÓptimusPrime wrote:Aaaa nie wiem....Maly ma dzs polowanie na jelita moje, wiec chyba wsio ok.
Boli mnie na dole, ciagnie jak stoje, chodze....teraz leze I Mlody obija mi lewy bok...
Bjutiful...
no stan blogoslawion,szczegolnie ostatni miesiac...
ja ostatnio jak chodze to wydaje z siebie dzwieki typu aj ał aj ała aj ał..bo normalnie czuje glowe miedzy nogamino i oczywiscie happy feet chód pingwini to jest to
mnie te wzdecia wykanczaja powiem Ci.
ChciałabymJuż, lkc, ÓptimusPrime, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa21 wrote:Dziś mam wizyte poproszę o antybiotyk bo od soboty zero poprawy, jest tylko gorzej bo goraczka stopniowo narasta... Eh jeszcze zapomnialam o zapaleniu pecherza.
No tak, jak wszystko to wszystko
Nie wiem jak Ty, ale ja po antybiotyku dostaję infekcji. W 28. tyg. byłam złapało mnie przeziębienie i chyba w29. też wyprosiłam antybiotyk. Przeziebienie przeszło, choć przez lek miałam bóle brzucha, biegunki, a na koniec grzybicę, z którą się do teraz męczę, bo co chwile wraca. Chyba jakaś niedoleczona czy coś. Nie wiem.
Tak więc, jak mogę coś doradzić to zapytaj lekarza od razu o jakąś profilaktykę przy antybiotyku, żeby i Ciebie to dziadostwo nie dopadło. -
ja po wizycie u diabetologa i okazało sie ze to moja ostatnia tam wizyta:) nastepna dopiero 6-8 tyg po porodzie , mam zrobic znowu obiazenie glukoza fuja..... ale dieta trzymac , kłuc sie dalej i zapisywać.
Optimus ty jedz lepiej do tego lekarza niech sprawdzi
Agusia ;), mada_lena, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa21 wrote:Ale mnie rozłożyła choroba, zdycham poprostu uszy zatkane, gardło boli, głowa pęka - 37,9 stopni, oczy łzawią i NOS zatkany masakrycznie...
A musze na zajecia chodzic...
Kochana, z temperaturą w ciąży nie ma żartów - może być groźna dla maleństwa - idź czym prędzej do lekarza! Może być konieczna jakaś mocniejsza kuracja.. -
natasza82 wrote:ja po wizycie u diabetologa i okazało sie ze to moja ostatnia tam wizyta:) nastepna dopiero 6-8 tyg po porodzie , mam zrobic znowu obiazenie glukoza fuja..... ale dieta trzymac , kłuc sie dalej i zapisywać.
Optimus ty jedz lepiej do tego lekarza niech sprawdzi
Kochana ale do kiedy musisz się kłuć i zapisywać, do rozwiązania czy do 6-8 tygodni po porodzie, cieszę się, ze już masz to z głowy, ja mam w piątek wizytę, ale mam ładne cukry max 120natasza82 lubi tę wiadomość
-
Agusia ;) wrote:Kochana ale do kiedy musisz się kłuć i zapisywać, do rozwiązania czy do 6-8 tygodni po porodzie, cieszę się, ze już masz to z głowy, ja mam w piątek wizytę, ale mam ładne cukry max 120
ale powiedziła zeby po porodzie mniej wiecej stosowac diete, bo dzidzi juz nie szkodzimy ale sobie moze byc ze tak, dlatego to obciazenie glukoza po6-8 tygodniach
Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNoo
juz po USG moja Coreczka wazy ok 2800g wiec malenka jest
a mamy 37t i 5d. lekarz sie mnie pyta czy mam termin na polowe listopada? Taaa.. Srada.. Na poczatek panie doktorze!!!! To powiedzial ze mi sie bedzie latwiej rodzilo
mam taka nadzieje! A nie ze sobie mala bedzie siedziala dluzej. Lozysko II stopnia, wody plodowe 11cm (nie wiem czy to duzo czy malo)?
Za tydzien wizyta u mojego gina mam nadzieje ze szyjka jednak postanowila troszke zmieknac i juz nie jest taka twarda i zamknietamoglaby sie dziewczyna troche juz otworzyc na swiat
Aa no i Mala taka wtulona we mnie jak w poduszkedlatego moj pecherz taki biedny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 19:21
natasza82, Lavendula, Maga31, sisiiii, Mag.1990, Dotty84, AgataP, mada_lena, lkc, Agusia ;), ÓptimusPrime, Agata92, Marzena27, blue00, xpatiiix3, Rybka Nemo, Fidelissa, zupaztytki, maaartinka, Mamadomina, karmelek, anusiaa90 lubią tę wiadomość