X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabymjuz i maaartinka Wy i tak urodzicie przed mna :) ja tam rodze w Sylwestra :P

xpatiiix3, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata jak nie urodzisz w terminie to my listopadowki weźmiemy się za siebie i tak cie wkurzymy ze z nerwow pojdziesz rodzic :)

xpatiiix3, AgataP, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata,nie nakrecaj sie.Wiesz,im bardziej chcesz,tym bardziej dupa :-D

AgataP, ChciałabymJuż, Marzena27 lubią tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez! Ja tez! Tzn ja tez jestem z koncowki listopada i licze na wsparcie jak już nadejdzie moj czas :) no i modle się, zeby to nie byl grudzień, a niestety takie ryzyko jest...

Także ChcialabymJuz, Maartinka - bedziemy najwyzej we trzy ze soba pisac i wypatrywac czopa :)

AgataP, ÓptimusPrime, ChciałabymJuż, maaartinka, Agusia ;), xpatiiix3 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Agata,nie nakrecaj sie.Wiesz,im bardziej chcesz,tym bardziej dupa :-D
    kurde nie da sie nie chciec :)

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka, Dotty dzięki :) Jesteście kochane :) Ja też się obawiam, ze i o grudzień zahaczę.

Agatko myślisz, że aż do Sylwka będą Cię trzymać? Srutututu majtki z drutu :P chciałabyś :P Nie ma tak dobrze :P Podobno po 2 tyg. przenoszenia wywołują, więc nici z Twoich planów. Znaczy przynajmniej tak jest u nas, nie wiem jak u Ciebie :)

Dotty po prostu to wypatrywanie czopa mnie rozwaliło :D Ale miło wiedzieć, że nie będę tu sama pisała i sama sobie odpisywała :D

AgataP, Dotty84 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    maaartinka, Dotty dzięki :) Jesteście kochane :) Ja też się obawiam, ze i o grudzień zahaczę.

Agatko myślisz, że aż do Sylwka będą Cię trzymać? Srutututu majtki z drutu :P chciałabyś :P Nie ma tak dobrze :P Podobno po 2 tyg. przenoszenia wywołują, więc nici z Twoich planów. Znaczy przynajmniej tak jest u nas, nie wiem jak u Ciebie :)

Dotty po prostu to wypatrywanie czopa mnie rozwaliło :D Ale miło wiedzieć, że nie będę tu sama pisała i sama sobie odpisywała :D

wiem wiem ze max 2 tyg u nas max 10 dni po terminie,ja tego Sylwestra wybralam dla podkreslenia powagi tej calej sytuacji i mojej potrzeby urodzenia JUZ! :)

Fidelissa, lkc, xpatiiix3, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądaliśmy na polszmacie "uprowadzoną"
    Całkiem niezły filmik:)

Nie mogę doczekać sie jutrzejszego fryzjera:)

Mag.1990, Strupka, karmelek, xpatiiix3, natasza82 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Ale miło wiedzieć, że nie będę tu sama pisała i sama sobie odpisywała :D

To forum będzie trwało i trwało, myślę, że nie musisz się obawiać że zostaniesz sama;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 22:18

Dotty84, xpatiiix3, ChciałabymJuż, Fidelissa lubią tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie chce wam marudzic, ale czuje sie z dnia na dzien coraz gorzej. . Wszystko boli.. dodatkowo zaczynam bac sie juz nocy, bole miednicy sa okropnie, do tego bol jak na okres..
    Z jednej strony boje sie tej cesarki, a z drugiej niech ten czas juz leci szybciej!!

• Ninusia Ekspertka

Wysłany: 20 października 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Mamulki :)

Witam nowe listopadówki
    Pola - trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo
    Scindapsus - gratulacje!
    mada_lena i Pati - piękności te Wasze Maleństwa :)
    Florentine - fajowo, że już wypuścili Was do domu :)

Nadrobiłam Was... ciężko było - szalejecie :)
    dziś już padam, idę spać...
    dobrej nocki - bez wstawania na siku ;P

Rybka Nemo, Fidelissa lubią tę wiadomość

jmmg93c.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Ja tez! Ja tez! Tzn ja tez jestem z koncowki listopada i licze na wsparcie jak już nadejdzie moj czas :) no i modle się, zeby to nie byl grudzień, a niestety takie ryzyko jest...

Także ChcialabymJuz, Maartinka - bedziemy najwyzej we trzy ze soba pisac i wypatrywac czopa :)
    Jeszcze ja z 29 :) ostatnia z listy proszę mnie nie pomijać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 22:30

Dotty84, xpatiiix3, maaartinka, ChciałabymJuż, Milaszka, natasza82, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia juz nie ostatnia mamy Pole z terminem na 30.11 ;)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nici ze spania!Glowa boli,poszlam przed 22 lulac.A tu co? Maly ma Ibize!
    Kopal Was ktos w plecy z lewej strony?Tylko ze od srodka... :/ No ja wlasnie tak mam...
    Juz w pepek kopnac to nie zabawa,w zebro -nuda,w biodro wlazic - dla slabeuszy...ale w plecy,w kregoslup -ha!
    Mam dola,bo do porodu tak i nie zobacze buzki mojego Pilkarzyka.Dzis utknal sie mordka w moje plecy i odpychal sie stopkami (nie,chyba kopytkami,diabelek jeden) we wszystkie strony brzucha!
    Ale zabawa! :/
    padam na twarz,ale jak tylko sie poloze-histeria,kopanie,rozpychanie,szturchanie....Kochane Dzieciatko! :-)

ChciałabymJuż, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

• sylvi Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

wiem wiem dawno mnie nie było ;)
    dzisiaj byłam u gina, ostatnia wizyta będzie 3go a 4tego listopada jadę do szpitala na obserwację i poród także ostatnie dwa tygodnie ciąży mi zostały ;)

mała waży 2777 (36+4), wszystkie przepływy bez zarzutów, ale dzidzia pyzowata się zrobiła :D

idę robić jutro paciorkowca... ile u Was kosztuje?

mój mąż baaardzo przeżywa to że to tylko dwa tygodnie do rozwiązania :P

Agusia ;), xpatiiix3, lkc, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi fajnie masz :-) u mnie paciorkowiec 40 zł, będę miała w pt pobieranego. Od kilku dni czuję coraz częściej że mi się macica spina, ale nie boli czyli to są przepowiadające czy tylko nieśmiałe ćwiczenia macicy?? idę zaraz się kąpać, rano przed pociągiem tylko głowę umyję.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki....
    zaraz będę Was nadrabiać, oczywiście jak mi dzieci pozwolą bo coś już marudzą, a do pory jedzenia jeszcze godzinka.

Zdążyłam na szybko tylko przeczytać że Schidapsu urodziła:) Kochana gratulacje!!! dużo zdrówka dla Was:)

Ja cały weekend miałam wysoką temperturę i praktycznie nie wychodziłam z łóżka. Do tego samopoczucie jak przy grypie i okropny ból lewego piersią. No i drogą internetową i obserwacyjną doszła do wniosku że zrobił mi się zator w piersi co doprowadziło do zapalenia. Przyczyną może być to że JUlek źle trzymał pierś podczas jedzenia i strasznie mnie poranił. Tylko taką przyczynę widzę, bo ściągam regularnie oprócz karmienia. No ale dzisiaj już mi lepiej, tyle że mam mniej pokarmu w tej piersi...mam nadzieję, że nie zaniknie całkowicie.

Poza tym to dzieci nam nie dały dziś pospać, jak Juliusz się uspokoił to Lena się rozbudziłą i tak w kółko. Spałam może godzinę...no ale to te wady macierzyństwa...i tak jest super...

Co do literatury, uwielbiam kryminały i uwielbiam Cobena...swego czasu potrafiłam do6 rano czytać jego książki a na 8 do pracy szłam...
    Niestety podczas ciąży totalnie odechciało mi się czytać, nie mogę się skupić po prostu..no a teraz czasu nie mam...

Ja klin też kładę pod materac, i z tego co wiem takie jest założenie tej poduszki...tak nam powiedziała pani w sklepie a poza tym gdzies tez tak wyczytałam w necie ale nie sądzę aby to źle wpływało na kręgosłup dziecka, w szpitlu mówiono nam że nie ma żadnych skutków ubocznych ...

AgataP, lkc, natasza82, Maga31 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka dobra, dobra :P Przyznaj się, ze chciałabyś z brzucholem jeszcze pohulać na Sylwestra i z wielką pompą 1 stycznia urodzić jako pierwsze dzieciątko :P

Karmelku jakie tam marudzenie.. chyba po to tu jesteśmy, żeby marudzić i się wspierać i tak na zmianę :) Tak czy owak sądzę, że Twoje samopoczucie jest w 100% normalne i jedynie co, to mogę trzymać kciuki, zeby było lepiej :)

Ale powiem Wam, że dzisiejszy dzien to mam wyjątkowo do dupy. Nie dość, że nic mi się nie chce i nudzi mi się, to jeszcze ta pogoda i fakt, ze szybciej robi się ciemno wpływa na mnie nieco depresyjnie :-/ Mam nadzieję, że od jutra będzie więcej energii i chęci do robienia czegokolwiek...

xpatiiix3, karmelek lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialbymjuz no ja to w ogle na trzech króli chce :) ha ! :P

Madlen a idziesz do lekarza z tym zatorem kochana? bo to jak sie pogorszy to bol bedzie niesamowity,wspolczuje Ci i mam nadzieje ze szybko minie.

ChciałabymJuż, Milaszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dzieci z dzisiejszych wizyt waza 2800g a kazda z nas na innym etapie ciazy :)

Milaszka, natasza82, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

nxbhnwz.png
‹‹ 1680 1681 1682 1683 1684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ