X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • caśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kula pojechala do pracy... Niestety pracuje w innym wojewodztwie i jedzi od pon do pt .. Tak wiec bezsennosc to tesknoty

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj szalone Wy moje. :)
    Dzień dobry :)
    Mój M. Sie zerwał pojechał po coś tam do munduru wiec i ja nie mogę coś już zasnąć bo o dziwo wyspana jak nigdy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 06:23

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ja też już dawno nie śpię, obudził mnie ból pleców dokładnie krzyża i czkajacy brzuszek; hihi poleze jeszcze troszkę i wstaję na śniadanie :)
    Miłego dnia :)

natasza82 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Na dzisiejszą noc wyeksmitowałam męża do spania w przedpokoju (na rozkładanym fotelu), bo coś go chyba jakieś przeziębienie bierze, a jak on jest chory, to i ja :/ Przez całą ciążę nic mi nie było i mam nadzieję, że na finiszu też mnie nic nie dopadnie.

Nata, od piątku zdecydowanie częściej twardnieje mi brzuch, ale tak jak u Ciebie - bez dolegliwości bólowych. Ćwiczy se ta macica, czy jak? Niepokoić się? Ja jeszcze nie rodzę jakby co :P

• sisiiii Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

U mnie dzisiaj tez cos kiepsko ze spaniem. Obudzilam się ok 4 i juz zasnąć nie mogłam. A to mi duszno, a to Malý się wierci, a to głód mnie dopadł. IDE wiec zaraz jakieś sniadanko naszykowac. Może jak zjem to cos odespie.

:)

r5bup6u.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też już nie śpię ..
    czekam aż mąż wróci z krwiodawstwa i zobaczę czy moja rodzinna przyjmuje, może mi wypisze skierowanie na ten GBS i przy okazji na paski do glukometru

dzidziek szaleje po śniadanku :)

śliczne macie te dzieciaczki :)

mój gin wczoraj skomentował moją córę "ale pyza" :D
    29cpf08.jpg

nie wiem jak Wy ale ja już mam prezent świąteczny dla mamusi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 07:44

zupaztytki, mada_lena, karmelek, Agusia ;), natasza82, Milaszka, xpatiiix3, lkc, ÓptimusPrime, Dotty84, Marzena27, Maga31, Viviana, Agata92, AgataP, Mamadomina, anusiaa90, Rybka Nemo, blue00, Fidelissa, Madlen222 lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jak zwykle nie spie, tyle tylko ze ja od rana musze wyszykowac starszego synka do szkoly..
    Noc nawet dobra o dziwo! Bol nie byl az tak silny, a do kibelka wstawalam tylko raz! :) teraz ciesze sie kopniaczkami bo to przeciez juz ostatnie dni ;)
    Nie mam pomyslu na sniadanie.. ehh.. a glod daje juz o sobie znac ;)

• sylvi Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wcinałam otręby owsiane z jogurtem i łyżeczką nesquika :)

Milaszka, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Nata, od piątku zdecydowanie częściej twardnieje mi brzuch, ale tak jak u Ciebie - bez dolegliwości bólowych. Ćwiczy se ta macica, czy jak? Niepokoić się? Ja jeszcze nie rodzę jakby co :P

Zupaztyki mi też ostatnio twardnieje brzuch, dokładnie tak jak to opisujesz, mój ginekolog powiedział, ze jeśli brzuch twardnieje kilka razy dziennie i nie boli to jest ok, jeśli będzie twardniał coraz częściej z bólami to kazał jechać na IP.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 08:14

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Moniix20 Znajoma

Wysłany: 21 października 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Milaszka nigdy w życiu! Będę się starała zasnąć bo bezsenne noce mnie wykoncza. Oby sie dzisiaj udalo.
    U mnie czasami na zaśnięcie dziala rozwiazywanie krzyzowek.. polecam, niestety skutczne w 50 %
    Dzień dobry:D dobrze że ja mam przespane noce:D fajnie tak do 8 pospac:D jeszcze miesiac i juz nie bedzie tak dobrze :PP

f2w3dqk3dtvozx9q.png
    200911112438.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)witamy sie w 36 tygodniu w 9mc wg Belly :) u mnie nocka nawet nawet nie moge narzekac:) Miłego dnia kobietki :)

Agusia ;), xpatiiix3, karmelek, Marzena27, Maga31, anusiaa90, Fidelissa lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi niezłą macie pyzę, przeurocza, fajnie, ze wiesz na czym stoisz ja czekam na moja wizytę, mam nadzieje, że też dowiem się konkretów :)

sylvi lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, mój brzuch twardnieje już od ok. 20 tc, ale zazyczaj działo się to kilka razy dziennie i objawiało jedynie lekkim dyskomfortem. Teraz natężenie twardnień wzrosło ( szczególnie wieczorami), ale ciągle nie wiąże się z bólem. W następną środę mam wizytę, dopytam o to. Wydaje mi się, że po prostu zbliżamy sie już do godziny 0 i teraz macica częściej się będzie stawiać.

Agusia ;) lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztyki dokładnie twardnienie łapie częściej, mój brzuch jest wtedy mega twardy - ale nie boli, jak zmienię pozycje to odpuszcza lub no-spa w sporadycznych przypadkach :) też mi się wydaje, ze to ćwiczenia dlatego mój gin mnie uspokajał dopóki nie boli jest ok :)

natasza82, zupaztytki lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIen dobry, my tez juz nie spimy :) o 6.30 jedzonko chwilke pospane ale juz mam oczka jak 5zl :)
    Zwazylam dzis niunie i ladnie przybrala w 5 dni 230g :)
    Oczywiscie na badania nie pojechałam...pogoda dupna :/ myć wlosy i wyjść na deszcz bez sensu ;) jutro koniecznie musze!!

natasza82, Agusia ;), xpatiiix3, zupaztytki, ÓptimusPrime, sisiiii, Maga31, Viviana, AgataP, anusiaa90, Rybka Nemo, Madlen222, sylvi lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej ja też juz na nogach. Starsza córcia do przedszkola odprowadzona a ja mam czas dla siebie. Wkońcu oddali mi mój komputerek tylko bez programów i wszytsko na nowo musze instalować:(

Noc całkiem całkiem wstałam tylko 4 razy:) nie jest źle:)

Mój wczoraj kupił samochód jestem wściekła że to BMW no ale cóż chciał to ma...

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy a my sniadanko wtrojke zaraz będziemy szamac ;) hehe i tez na ważenie dzisiaj ale później tzn jak się ogarne ;)

Wspolczuje nie przesłanych nocek u nas dzisiaj 24 a potem dopiero 5:10 pobudka na cycka ;) i teraz glodomor się obudził ;)

Agusia ;), ÓptimusPrime, natasza82, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    38 tydzień ciąży

10roizo.jpg

lkc, natasza82, misiaczk25, Nata, Milaszka, karmelek, Mag.1990, ÓptimusPrime, Dotty84, zupaztytki, Marzena27, Maga31, Viviana, Strupka, Agata92, AgataP, Isia14, Mamadomina, anusiaa90, xpatiiix3, mada_lena, KUNIAK, santoocha, Rybka Nemo, blue00, Fidelissa, Madlen222, sylvi, ap1526 lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia. My wlasnie wstalysmy. Pora na kawe i. Drugie sniadanie...
    Nastka chyba jesscze wysoko Twoj brzuszek siedzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 09:03

Milaszka lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po dłuższej przerwie. Wczoraj miałam okrutnego lenia, nie zrobiłam nic, nawet się Wam nie meldowałam. Dziś lepiej - już po kawie z planami skompletowania torby.
    Z objawów chyba niewiele się zmieniło, dziś rano ciut @ podbrzusze czuję, a wczoraj wieczorem kilkakrotnie spinał mi się brzuch i odpuszczał. Żadnych bóli przy tym. Jestem bardzo ciekawa jak tam moja 4cm szyjka - a wizyta dopiero w przyszłą środę. W mieszkaniu szczyt remontu - w przedpokoju twardnieje wylewka - patrząc na to wszystko z boku do normalnych nie należymy....

miłego dnia,
    rozpakowanym <3 gratulujemy <3

.L

natasza82, lkc, zupaztytki, Maga31, Agusia ;), mada_lena, Fidelissa lubią tę wiadomość

‹‹ 1682 1683 1684 1685 1686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ