Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPo wizycie,nic nowego wsio git,skurczy brak...lekarka mojego probowala nastraszyc,ze porod moze byc tuz tuz,ale on eee tam,ona sie nie zna,ma zly sprzet.Ma sie urodzic 20;to sie urodzi 20...bagatelizuje sprawe ogolnie...chyba jednak pojedzie do mamusi...nic go nie przekona,no chyba ze zacznac sie saczyc wody mi...jestem zmeczona...ryczec mi sie chce...
-
nick nieaktualny
-
Agusia ;) wrote:Kochana ale do kiedy musisz się kłuć i zapisywać, do rozwiązania czy do 6-8 tygodni po porodzie, cieszę się, ze już masz to z głowy, ja mam w piątek wizytę, ale mam ładne cukry max 120
Hej słodkie Mamy:)
Ja mam sie kloc do porodu. A w styczniu zrobić glukozę i przyjść z wynikami.
Nic o diecie po porodzie. Ani słówkanatasza82, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
fiedlissa moja ma czkawke i wieczorem i w dzien czasem kilka razy dziennie, czasem jak sie zdenerwuje albo jak zjem albo tak poprostu wlasnie przed chwila skonczyla czkac;)
Agatko chcialam sie w takim razie umowic z Toba na poród w Sylwestra! ;/;/;/ (kurrrr.....) bylam dzis u gina szyjka długa twarda zamknieta. Tekst ze cos tam zrobimy za miesiac mnie rozwalil! Bo ja za miesiac chcialam juz siedziec z dzidzia przy cycu!xpatiiix3, AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Fidelissa luzik nadam z domu relacje hehe
lubię robić za informatora
Hahaha a ja dureń płace abonament a jeszcze duplikatu karty z orange nie zrobiłam.. ;o i nie korzystam ;P trudno za jakieś dwa tygodnie zrobię jak kupie nowy telefon, bo ten ma ekran w drobiazgach przez Marcysia hehe ale chodzić idzi i da się Eski pisać nawet;)
Evik lubię, ale miesiąca nie dotrzymasz wmów sobie to ;** no stressWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 20:34
natasza82, AgataP, Mag.1990, Fidelissa lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Ja po wizycie, antybiotyku nie dostałam mam sie leczyć sokiem z malin z lipą. Biorę tantum verde, paracetamol w czopkach i otrivin do nosa, a na pecherz monural. Czuje sie jakby czolg po mnie przejechal.
Co do malego to waży 2850g, główka bardzo nisko, a szyjka przy parciu 1,5cm (bez parcia 2,3cm) dostałam skierowanie do szpitala żeby dostać sterydy. Zagrożenie przedwczesnym porodem, ale na ktg skurczu nie było ani jednego. -
nick nieaktualnyEvik spoko loko juz Cie wpisalam na Sylwestra i masz rodzic ze mna ha
Pati ja tez twoj nr mam w komorce jak cos bede pisac
Optimus a moze go wystrasz ze ci chyba wody odeszly bo masz mokro i w ogole,albo zacznij krzyczec ze masz skurcze i boli i oddychaj jak na filmach i w ogole(a potem sie moze wyciszyc przeciez...)
xpatiiix3, Mag.1990, ÓptimusPrime, lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyniecierpliwa21 wrote:Ja po wizycie, antybiotyku nie dostałam mam sie leczyć sokiem z malin z lipą. Biorę tantum verde, paracetamol w czopkach i otrivin do nosa, a na pecherz monural. Czuje sie jakby czolg po mnie przejechal.
Co do malego to waży 2850g, główka bardzo nisko, a szyjka przy parciu 1,5cm (bez parcia 2,3cm) dostałam skierowanie do szpitala żeby dostać sterydy. Zagrożenie przedwczesnym porodem, ale na ktg skurczu nie było ani jednego.
zdrowiej kochana!!! -
Nooo spakowana na jutrzejszą podróż do Warsaw, trzymać kciuki cobym się nie rozpakowała
chociaż mąż się śmieje, że może lepiej tam bo lepsza opieka sratata nie ma tak, nie wymiksuje się od rodzenia ze mną
Optimus to niech sobie jedzie do matki ten Twój, zawsze możesz go nastraszyć sms-em jak już będzie u niej, że wody Ci odchodzą albo coś, my już tutaj wymyślimy coby mu napisać :p
za wszystkie szpitalne mamy trzymam kciuki.
ÓptimusPrime, lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa oo ja też jestem w 34+5 to może mój maluch waży podobnie. A ile twój ważył np. w 32+1 albo w 29+1? -Zobaczę chociaż tendencję. Bo termin mam do lekarki dopiero na 30 października, wiec nawet nie wiem jak rośnie. W ogóle zdziwiłam się, bo myślałam, ze teraz będą wizyty tak co 2-3 tyg. a on mi dała po 4 jak zwykle. Ale nic. Widać się kobita nie martwi wcześniejszym porodem.
Niecierpliwa życzę duuużo zdrówka i cierpliwości w dążeniu do zdrowia
A co do porodów to nie martwcie sięWiększość z Was ma termin przede mną i to niektóre duuuużo przed, więc jedynie co, to później dotrzymajcie mi tu towarzystwa, zebym sama ze sobą nie musiała pisać
lkc lubi tę wiadomość
-
ChciałabymJuż wrote:niecierpliwa oo ja też jestem w 34+5 to może mój maluch waży podobnie. A ile twój ważył np. w 32+1 albo w 29+1? -Zobaczę chociaż tendencję. Bo termin mam do lekarki dopiero na 30 października, wiec nawet nie wiem jak rośnie. W ogóle zdziwiłam się, bo myślałam, ze teraz będą wizyty tak co 2-3 tyg. a on mi dała po 4 jak zwykle. Ale nic. Widać się kobita nie martwi wcześniejszym porodem.
Niecierpliwa życzę duuużo zdrówka i cierpliwości w dążeniu do zdrowia
A co do porodów to nie martwcie sięWiększość z Was ma termin przede mną i to niektóre duuuużo przed, więc jedynie co, to później dotrzymajcie mi tu towarzystwa, zebym sama ze sobą nie musiała pisać
Dziękuję! Mam nadzieje ze szybko to chorobsko minie.
Ważony był w 28+0 -1400g i 32+5 - 2450g teraz 34+5 - 2850g w siatkach centylowych ma tak 85-90Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 21:16
ChciałabymJuż lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytak a propos porodu,ostatni wpis w pamietniku Bergo jest piekny
"No i nie zdam Wam tej relacji z porodu. Minęło pięć dni, a ja właśnie sobie uświadomiłam, że nie pamiętam jak bolało. Coś tam bolało, ale to jakieś mgliste wspomnienie. Pamiętam obślizgłe dziecko na brzuchu, jego krzyk, łzy męża, smółkę na mojej ręce. Troszkę pamiętam ostatnie parcie, ale właściwie tylko ten moment takiego "plum" jak caly wyskoczył. A tych godzin w bólach jakoś nie mogę sobie dokładnie przypomnieć. No były, ale jak to dokładnie wyglądało? Któż by to pamiętał
Jadę do synka, mam nadzieję usłyszeć coś pozytywnego dziś."
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 21:17
Milaszka, Strupka, xpatiiix3, lkc, Agata92, mada_lena, Lavendula, Fidelissa, Agusia ;), alka89, ChciałabymJuż, natasza82, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość