X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • caśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka trzymam kciuki za rozmiekczenienszyjki ;)

Milaszka lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie,nic nowego wsio git,skurczy brak...lekarka mojego probowala nastraszyc,ze porod moze byc tuz tuz,ale on eee tam,ona sie nie zna,ma zly sprzet.Ma sie urodzic 20;to sie urodzi 20...bagatelizuje sprawe ogolnie...chyba jednak pojedzie do mamusi...nic go nie przekona,no chyba ze zacznac sie saczyc wody mi...jestem zmeczona...ryczec mi sie chce...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha,no i wod juz mam malo ok 7.Ale moj se zakodowal,ze wyznacznikiem porodu sa surcze...kt nie mam,czyli eeee tam,sciemniasz

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti a szanowny wchodzi z Tobą na wizytę do lekarza? Czy tylko łaskawie fatyguje się zawieźć?

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Kochana ale do kiedy musisz się kłuć i zapisywać, do rozwiązania czy do 6-8 tygodni po porodzie, cieszę się, ze już masz to z głowy, ja mam w piątek wizytę, ale mam ładne cukry max 120 :)

Hej słodkie Mamy:)

Ja mam sie kloc do porodu. A w styczniu zrobić glukozę i przyjść z wynikami.
    Nic o diecie po porodzie. Ani słówka :)

natasza82, Agusia ;) lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti wrrrrr
    Nie Lubie go
    Nie lubie na na na na na ...

Wrrrr

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Jaś ma codziennie czkawkę wieczorem...
    Czy to ok?

Pati wpisałam Twój numer tel do komórki. W razie co bede informować jak sie zacznie:)

xpatiiix3, Agusia ;) lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi,chodzi,ale z niechecia...

• Evik Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fiedlissa moja ma czkawke i wieczorem i w dzien czasem kilka razy dziennie, czasem jak sie zdenerwuje albo jak zjem albo tak poprostu wlasnie przed chwila skonczyla czkac;)
    Agatko chcialam sie w takim razie umowic z Toba na poród w Sylwestra! ;/;/;/ (kurrrr.....) bylam dzis u gina szyjka długa twarda zamknieta. Tekst ze cos tam zrobimy za miesiac mnie rozwalil! Bo ja za miesiac chcialam juz siedziec z dzidzia przy cycu!

xpatiiix3, AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa luzik nadam z domu relacje hehe ;D lubię robić za informatora :P

Hahaha a ja dureń płace abonament a jeszcze duplikatu karty z orange nie zrobiłam.. ;o i nie korzystam ;P trudno za jakieś dwa tygodnie zrobię jak kupie nowy telefon, bo ten ma ekran w drobiazgach przez Marcysia hehe ale chodzić idzi i da się Eski pisać nawet;)

Evik lubię, ale miesiąca nie dotrzymasz wmów sobie to ;** no stress ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 20:34

natasza82, AgataP, Mag.1990, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, antybiotyku nie dostałam mam sie leczyć sokiem z malin z lipą. Biorę tantum verde, paracetamol w czopkach i otrivin do nosa, a na pecherz monural. Czuje sie jakby czolg po mnie przejechal.

Co do malego to waży 2850g, główka bardzo nisko, a szyjka przy parciu 1,5cm (bez parcia 2,3cm) dostałam skierowanie do szpitala żeby dostać sterydy. Zagrożenie przedwczesnym porodem, ale na ktg skurczu nie było ani jednego.

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik spoko loko juz Cie wpisalam na Sylwestra i masz rodzic ze mna ha :)

Pati ja tez twoj nr mam w komorce jak cos bede pisac :)

Optimus a moze go wystrasz ze ci chyba wody odeszly bo masz mokro i w ogole,albo zacznij krzyczec ze masz skurcze i boli i oddychaj jak na filmach i w ogole(a potem sie moze wyciszyc przeciez... :P)

xpatiiix3, Mag.1990, ÓptimusPrime, lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Ja po wizycie, antybiotyku nie dostałam mam sie leczyć sokiem z malin z lipą. Biorę tantum verde, paracetamol w czopkach i otrivin do nosa, a na pecherz monural. Czuje sie jakby czolg po mnie przejechal.

Co do malego to waży 2850g, główka bardzo nisko, a szyjka przy parciu 1,5cm (bez parcia 2,3cm) dostałam skierowanie do szpitala żeby dostać sterydy. Zagrożenie przedwczesnym porodem, ale na ktg skurczu nie było ani jednego.

zdrowiej kochana!!!

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko pewnie pisz ja próbowałam odp do Ciebie i dupa, mimo tego ,ze na koncie było ;oo ale będę wiernie nawet w nocy nadawać na forum ;) hehe

Niecierpliwa zdrowka ;**

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo spakowana na jutrzejszą podróż do Warsaw, trzymać kciuki cobym się nie rozpakowała ;-) chociaż mąż się śmieje, że może lepiej tam bo lepsza opieka sratata nie ma tak, nie wymiksuje się od rodzenia ze mną ;-)
    Optimus to niech sobie jedzie do matki ten Twój, zawsze możesz go nastraszyć sms-em jak już będzie u niej, że wody Ci odchodzą albo coś, my już tutaj wymyślimy coby mu napisać :p
    za wszystkie szpitalne mamy trzymam kciuki.

ÓptimusPrime, lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa oo ja też jestem w 34+5 to może mój maluch waży podobnie. A ile twój ważył np. w 32+1 albo w 29+1? -Zobaczę chociaż tendencję. Bo termin mam do lekarki dopiero na 30 października, wiec nawet nie wiem jak rośnie. W ogóle zdziwiłam się, bo myślałam, ze teraz będą wizyty tak co 2-3 tyg. a on mi dała po 4 jak zwykle. Ale nic. Widać się kobita nie martwi wcześniejszym porodem.

Niecierpliwa życzę duuużo zdrówka i cierpliwości w dążeniu do zdrowia :P

A co do porodów to nie martwcie się :) Większość z Was ma termin przede mną i to niektóre duuuużo przed, więc jedynie co, to później dotrzymajcie mi tu towarzystwa, zebym sama ze sobą nie musiała pisać :-/

lkc lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus ten twoj maz zachowuje sie jak rozkapryszone dziecko no masakra... Gdzie on ma jaja??? Chyba w twoich spodniach :D

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    niecierpliwa oo ja też jestem w 34+5 to może mój maluch waży podobnie. A ile twój ważył np. w 32+1 albo w 29+1? -Zobaczę chociaż tendencję. Bo termin mam do lekarki dopiero na 30 października, wiec nawet nie wiem jak rośnie. W ogóle zdziwiłam się, bo myślałam, ze teraz będą wizyty tak co 2-3 tyg. a on mi dała po 4 jak zwykle. Ale nic. Widać się kobita nie martwi wcześniejszym porodem.

Niecierpliwa życzę duuużo zdrówka i cierpliwości w dążeniu do zdrowia :P

A co do porodów to nie martwcie się :) Większość z Was ma termin przede mną i to niektóre duuuużo przed, więc jedynie co, to później dotrzymajcie mi tu towarzystwa, zebym sama ze sobą nie musiała pisać :-/

Dziękuję! Mam nadzieje ze szybko to chorobsko minie.

Ważony był w 28+0 -1400g i 32+5 - 2450g teraz 34+5 - 2850g w siatkach centylowych ma tak 85-90

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 21:16

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak a propos porodu,ostatni wpis w pamietniku Bergo jest piekny :)

"No i nie zdam Wam tej relacji z porodu. Minęło pięć dni, a ja właśnie sobie uświadomiłam, że nie pamiętam jak bolało. Coś tam bolało, ale to jakieś mgliste wspomnienie. Pamiętam obślizgłe dziecko na brzuchu, jego krzyk, łzy męża, smółkę na mojej ręce. Troszkę pamiętam ostatnie parcie, ale właściwie tylko ten moment takiego "plum" jak caly wyskoczył. A tych godzin w bólach jakoś nie mogę sobie dokładnie przypomnieć. No były, ale jak to dokładnie wyglądało? Któż by to pamiętał :)
    Jadę do synka, mam nadzieję usłyszeć coś pozytywnego dziś."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 21:17

Milaszka, Strupka, xpatiiix3, lkc, Agata92, mada_lena, Lavendula, Fidelissa, Agusia ;), alka89, ChciałabymJuż, natasza82, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChcialabymJuz nic się nie martw ja napewno dotrzymam ci towarzystwa :) termin mam na 26 ale nie wygląda na to jakby synek garnal się na świat..

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

201411191762.png
‹‹ 1679 1680 1681 1682 1683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ