Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyO,a mi nic jeszcze tfu tfu nie wypada
Nastka,a zobacz w grafice google jak Nata chyba pisala,czy to to.Bo to chyba zolte bylo
co do opon...hmmm,trze by wziasc wiecej sprzetu,bo moj ma az 2 wozy...
Ale by na 100% dostal zawalu i "dorwal bandziora"Dla mojego samochod - jedyna rzecz na swiecie (oprocz niego samego),kt kocha ponad zycie
AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA moje dziecko zanic w swiecie sie nie chce uspokoic,ma takie gwaltowne ruchy jakby chcialo sie przebic przez sciane brzucha,no i zwiekszyla mi sie wydzielina z pochwy a mialam sucho do tej pory,znaczy sie,ze porod tuz tuz
mada_lena lubi tę wiadomość
-
Zjadlam owsiankę na mleku.
Pozszywałam mojego starego misia, którego dostałam jak miałam 2 lata i umyłam go płynem i mydłem, leży i schnie...
Ale wyleniał biedaczek....
Pola trzymam kciuki.
Flo super, ze do domku.
Paju to chociaż wiesz, ze na 100% jutro:)
Opti leż pachnij i sie nie denerwuj.....przesuń na potem wizytę trudno.
A w punktach zapisz mu "-".
AgataP, ÓptimusPrime, mada_lena lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
u mnie pojawiło się słoneczko to wybrałam się na szybkie zakupy spożywcze
Flo świetnie, ze wychodzicie do domku. 3majcie się cieplutko :*
Pola trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze :*
Opti tego Twojego SR to się powinno za jaja powiesić...
Pati uwielbiam patrzeć na tą Twoją kruszynkę
xpatiiix3, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość
-
Pola trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.
Flo super, że już wracacie do domku.
Co do czopa i śluzu to ja przez 8 miesięcy miałam sucho i żaden śluz mi nie leciał a teraz przez ostatnie dwa może nawet 3 tygodnie mam wzmożoną wydzielinę no i oczywiście czop odchodzi w kawałkachohyda... no ale jak narazie nie urodziłam, a zostało już 13 dni do terminu
ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
Jestem już na oddziale, ominęła mnie ip tylko papiery podpisałam. Rozwarcie 3 cm, blizna bardzo cienka i napięta bo mała pleckami napiera na nią. Dostałam na powstrzymanie skurczy i mam leżeć plackiem. Dr mówi, że dobrze byłoby jeszcze chociaż tydzień wytrzymać, bo Julek ma dopiero 2130 g. No, ale jeśli nie no to cięcie na cito będzie. Może leżenie i leki powstrzymają to na trochę. Szkoda mi moich chłopców, płakali że muszę jechać... Na dodatek dzieci nie mogą wchodzić na oddział bo infekcje przynoszą...
ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pola to trzymaj sie dzielnie i mam dzieje ,ze przesiedział Jeszcze maluch w brzuszku ten tydzień chociaż
Ja nigdzie nie zapisuje ale wiem można zamówić taki notesik gdzie są tabelki dzienniczek dnia i nocy maluszka albo dzienniczek karmienia poszukać necie to kwestia paru parenastu złotych
Takie cos przy Marcelu zamawialam ale jakoś nie myslalam żeby np w nocy wstawaxc i zapisywać ile jadł he;p
http://www.brioko.pl/dzienniczek-karmienia-maluszka.html
Mój bombelek śpi a Marcelo szalejei tańczy przed TV przy bajkach i piosenkach na baby tv
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 13:01
Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyjezdemmm,pospalam sobie a co! w nocy oka nie zmruzylam
Flo super wiesci ,powodzenia i zdrowia Wam zycze
Pola trzymam kciuki zebys jeszcze wytrzymala chwilke.
Nastka,Agata ja cie krece zazdroszcze Wam tych czopów...oddawac mi!
Fidelissa ja tez w pizamie
Pati Nelci przeslodka jak zwykle
Optimus moze jednka sprobuj z tymi oponamiulzy Ci
Ide sie ubrac umalowac jakos tam i wezme psa na spacer,a potem ...potem jade do kolezanki po ciuszki bo sie uparla mi oddac a ja nie mam miejsca alee wysle kuzynce do PL jej sie przyda bo ona nie pracuje a jej facet musi z jednej wyplaty wszystko ogarnac dodam ze wyplata to ok 1500zl a chata 900zl kosztuje...masakra. zrobie im jakas paczke i wysle na dniach.
Potem musze isc z hippisem telefon oddac do naprawy bo mu sie wczoraj nowiuski zjebal na ziemie i ekran poszedl...strasznie mi go szkoda bo widze jak sie przejmuje,kto jak kto ale hippis strasznie dba o takie rzeczy i to bylo dla niego traumatyczne przezycie...ja z kolei ja to wszytsko niszcze i gubie taka niezdara jestem.
No dzis pojezdze nowym autemtylko musze na siedzenie mate polozyc w razie W
juz sie doczekac nie moge ...bede szybka i wsciekla haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 13:12
xpatiiix3, Fidelissa, ChciałabymJuż, Rybka Nemo, mada_lena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOoooo,kolejne gotowanie sie!Dzwonilam o 11:30,czy wypis juz jest (mial byc w pt,ale nie bylo...)Babka tak,jest,zapraszam.No i jako ze Prince Charming tam na rumaku pedzi do mnie,zapytalam,czy po drodze nie wstapi.Ok,pojechal.Pisze mi o 13,wypisu nie ma...Kurka,wredne piguly!Malo tego,ze czytaja forum nasze (no przekonana bylam w szpitalu,ze tak,bo po moich postach o ich pracy,od razu sie zjawialy),to jeszcze oszukuja przez telefon!Wredne baby!
Agatko,zazdrosze Ci samowystarczalnosci!Ja juz od jakiegos czasu jestem na lasce i wiecznie sie prosze,spozniam,czekam itp.I hate it!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 13:16
AgataP lubi tę wiadomość
-
Uwaga nadrabiam:)
Scindapsus gratulacje!
Cudowne te nasze "listopadowe" dzieciaczki:)
Flo - super, że będziecie w domku- czekamy na fotki malutkiej:)
Co do kąpieli ja kupiłam wanienkę, chociaż jak zobaczyłam jej wielkość jak przyszła to o mało nie usiadłam z zastanowieniem się i gdzie ja ją będę trzymać
Milaszka - jak ja bym chciała żeby mój choć chwilę był leniwyTak się obija od wczoraj, że tylko siedzę i jęcze że boli.
A jeszcze do sklepu się muszę wyturlać...
blue - moja wydzielina zwiększona jest już od jakiś 3 tygodni, a porodu ani widu ani słychu.
Liczę, że na czwartkowej wizycie mi powie "o jest rozwarcie, niech pani pojedzie i urodzi już bo ten brzuch tak pani ciąży - załatwię skurcze"
(już mi ze 3 razy mówiła, że brzuszek taki duży to ona wie że ciężko)
Do porodu wg terminu zostało 15 dni, brzuch mnie swędzi (na rozstępy, które od wczoraj wyłażą jak szalone), mały rozrabia, plecy bolą,
ale mimo tego niech poczeka jeszcze 3-4 dni aż tatuś wyzdrowieje, żeby mógł być z namiMaga31, Milaszka, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
scindapsus - gratulacje! Dużo zdrowia dla Ciebie i Antka
Florentine - cieszę się, że wypuścili Was do domu
Pola - trzymam kciuki by maleństwo jeszcze posiedziało w brzuszku, dobrze, ze jesteś pod kontrolą
mada_lena - ale masz śliczną córeczkę!
Optimus - piękny kącik dla piłkarzyka!
Pati - Nelcia to taka słodka laleczka
Zostało mi 19 dni do terminu porodu a tu żadnych skurczy, odchodzenia czopów czy innych przepowiadaczy, no ale jeszcze mam czas... jedynie co to boli mnie lewa pachwina jak za długo siedzę i jak kładę się spać to aż jęczę (mąż ostatnio się wystraszył czy aby nie rodzę bo się z tego bólu popłakałam...). Zatem w moim przypadku ratują mnie spacery, bo jak chodzę to nic mnie nie boli...aż mi się śniło,ze podczas spaceru urodziłam
Mały się wbija główką w pachwinę, ale nie zauważyłam by brzuch się obniżył bo nadal kopie boleśnie po żebrach...Za długo teraz przy kompie nie wysiedzę, muszę się strasznie rozkraczyć by było mi wygodniechyba przerzucę się na siedzenie na piłce to będzie lżej
Co do książek to też jestem maniaczką wszelkiego typu powieści, fantasy i kryminałów. Ostatnio: polskie kryminały - polecam Marka Krajewskiego - czytam cykl lwowski z komisarzem Popielskim
AgataP, xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOptimus jakbym mogla to bym Cie wszedzie wozila gdzie tylko bys sobie wymarzyla
A ja schudlam 1kg ....moze to ten slawny zwiastun porodu...chociaz to za wczesnie skoro ja rodze na Sylwestra ...
marzy mi sie odejscie czopa,sni mi sie po nocy ze mi wody odchodza,marza mi sie skurcze i porodowka....a najbardziej marzy mi sie juz Ninje trzymac na rekach...
aaaa no i tak sie dzisiaj jakos wspaniale czuje ze w ogole zapomnialam ze w ciayz jestem...dziwne to to....nic mi nie ciazy,jakas taka lekka jestem ze przez moment normalnie zapomnialam....zapedzilam sie z psem i dopiero jak zadyszki dostalam to sobie przypomnialam o co kaman
idzie halloween petrady wszedzie debile odpalaja,bedzie masakra.
Juz sie doczekac nie moge przestawiana zegarkow bedzie szybciej ciemno i beda w domach siedziec debile,mamy tu takich pare rodzin patologicznych dosc blisko i te smarkacze tylko chodza i szukaja guza,to szybe w aucie wybija to cos z ogrodka ukradna..och bilabym i patrzyla czy rowno puchnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 13:36
Mag.1990, Agusia ;), Maga31, blue00, xpatiiix3, lkc, Fidelissa, Mamadomina, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość
-
A mnie dzis pobolewa w dole po prawej stronie, maly sie strasznie rozpycha, ten bol czasami promieniuje na biodro i miednice. Krotko trwa i powtarza sie co chwila. Hm... Wczoraj tez mnie biodro pobolewalo i tez lewe. Od czadu zaczyna mniecos napierac mega na szyjke i kluje mnie niemiłosiernie. Do tego problem ze zlaczeniem nog czuję się jakbym miala zakwas pipki i bola mnie kosci lonowe.
Termin cc na 24 listopada jak cos czuje ze chyba nie dotrwam do tego terminu a maly bedzie wazyl juz ze 3 kg. Miesiac temu ważył 2500xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość