X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • izia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju współczuje wam teściowych i mam .. ja mam nadzieje że będzie jak przy pierwszym dziecku a nawet lepiej bo mieszkamy niby razem ale osobno- teściowa przychodziła raz za czas popatrzeć na małego, czy przynieść mi coś do jedzenia, nigdy nawet pieluchy nie zmieniła czy nie przebrała, w szpitalu też nie była za to moją mamę sama chciałam w szpitalu i w drugi dzień po cc jak mąż musiał jechać do pracy to bardzo mi pomagała przy małym i potem wpadała do mnie raz w tyg żeby pomóc w prasowaniu, sprzątaniu czy zajęciu się małym jak musieliśmy gdzieś wyjść.. ale obie mamy są pracujące, do tego dla mojej to 4 wnuk więc ciężko z czasem...

Agusia ;), Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,ja dzis po wizycie u nefrologa i gin,wyniki w sumie niezle,bialko wciaz obecne ale nie ma to zbyt wielkiego znaczenia,jutro usg,zobaczymy co u mikolaja,nefrolog zasegurowala,ze moglabym sie wczesniej polozyc na obserwacje,ze trzeba tego pilnowac,chodzi o lozysko

• Goplana Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu i czekam az sie zwolni porodowa. Maja jednak mi podac oxy :(
    Samo badanie przy przyjeciu baaaardzo bolesne, a ma byc tylko gorzej... :) :/
    Wody sie ze mnie leja i leja... chyba sie odnawiaja, bo chyba ze 2 wiadra juz będzie ;P

ÓptimusPrime, zupaztytki, xpatiiix3, ChciałabymJuż, Mag.1990, lkc, Milaszka, Agusia ;), anusiaa90, santoocha, Dotty84, mada_lena, sisiiii, karmelek, Agata92, Maga31, Mamadomina, Rybka Nemo, Fidelissa, AgataP, Paju, Amnezja, natasza82, Madlen222 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue szkoda, że nie rodzisz na Kraśnickiej to byśmy razem leżały :) a jaka jest norma tego białka w moczu mnie ostatnio też wyszło i robiłam w szpitalu dobową zbiórkę moczu na białkomocz, jutro mam powtarzać wyniki moczu właśnie.

Goplanko trzymaj się tam dzielnie i mam nadzieję, że pójdzie szybko i nie będzie jakoś bardzo bolesnie a widok synka Ci to wszystko wynagrodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 13:49

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplano,super ze woda wiadrami idzie - szybciej zrzucisz kg,co? :-)
    A tak na serio,trzymaj sie tam,bol bolem,ale pozniej widok - bezcenne :-)
    Badz silna!!!Jestesmy z Toba!
    PS masz te klapki? ;-)

• xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie teraz kochana juz z górki ;) a jest jakieś rozwarcie albo szyjka skrócona mocno.? Fajnie oby szybko poszło ;) chcemy dzisiaj foto Aloszki ;) mi kochana leciały do samego końca hehe a jak mała wyskoczyła to z pluskiem na fali jak z takiej krytej zjeżdżalni wodnej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 14:02

karmelek, Maga31, Paju, Marzena27, natasza82 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana trzymam kciuki :) super będziesz juz to miala za sobą! Powodzenia!

201411191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wrociłam ze sklepu cała zlana potem i z bolacyk krzyzem.
    Jeszcze cos ze mnie cieknie :/ to raczej nie wody bo dziwny zapach ma

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek faktycznie mała wydaje sie wieksza gdzies na 6 miesiecy wysłałam meila z zapytaniem o dokładny wiek

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana to szybkiego i jak najbardziej bezbolesnego porodu! :) Czekamy na zdjęcia :)

Paju, żebys tam z głodu nie padła :) Niech Ci kochany przywiezie coś pysznego, albo przyprawy, to będziesz sobie radzic sama :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Ci Goplanko zazdorszczę strasznie. Ale pozytywnie oczywiście, trzymam kciuki, żeby było wszystko bezproblemowo i bezboleśnie. Ja też jestem ciekawa jak tam w Zosieńce będzie...

Milaszka lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o łóżeczka turystyczne, moi rodzice kupili takie dla Hani (jak będzie przyjeżdżać "w odwiedziny":

http://allegro.pl/lozeczko-turystczne-z-wyposazeniem-babyono-293-01-i4639638475.html

Wygląda fajnie, ma przewijak i mam nadzieję, że się spisze dobrze :)

santoocha, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana! Goplana! Aloszka! będzie dobrze, dacie radę :)
    Trzymam kciuki za szybki i jak najmniej bolesny poród :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana, powodzenia, bezbolesnego porodu! Trzymam mocno kciuki!:)

relg9vvjdzp246mx.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Jeśli chodzi o łóżeczka turystyczne, moi rodzice kupili takie dla Hani (jak będzie przyjeżdżać "w odwiedziny":

http://allegro.pl/lozeczko-turystczne-z-wyposazeniem-babyono-293-01-i4639638475.html

Wygląda fajnie, ma przewijak i mam nadzieję, że się spisze dobrze :)

Znajomi mają to łóżeczko i są bardzo zadowoleni!:)

Dotty84 lubi tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana,nie wiem jaka norma,ja na poczatku ciazy mialam wartosc 120, pozniej w polowie 150 a teraz 30 i lekarka mowi,ze nie jest zle

• Pola86 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy, powiedzcie jak zabic tesciowa i nie isc do wiezienia?!?!? Przylazla malpa do szpitala z pretensjami ze nie powinnam sie zgadzac na wczesniejsze cc bo dziecko jest nie donoszone. To jej tlumacze ze jak blizna peknie to moge umrzec a ona mina to, ze dziecko wymaga poswiecen!!! Wkurzylam sie i pytam potwora czy mam zostawic 3 dzieci po to tylko zeby dziecko nie bylo wczesniakiem. A ta mi mowi: to uwazasz ze moj syn sobie nie poradzi? Ma mnie i siostre ktora nie ma dzieci. Boze... Wyszlam z sali i sie poryczalam jak glupia. Lekarz zobaczyl ze chodze i zapytal co ja wyprawiam... Stara pojechala. Nie wiem co zrobic, moze oddam jej synia niech sobie go pielegnuje a mnie zostawi w spokoju.

AgataP, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam rudo brązowa:)
    Zaraz bede nadrabiać. Czy Goplanka urodziła?

ÓptimusPrime, xpatiiix3, Agusia ;), Maga31, lkc, Dotty84, Amnezja, Marzena27, natasza82 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola okropna baba. A co Twój na to?

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola,ale babsztyl z tesiowej!Chyba jeszcze gorszy od mojej (chociaz nie wiem,jak zareaguje na moja ciaze jeszcze,wiec nie przesadzajmy :-) )!
    Trze powiedziec,ze to Twoja decyzja i decyzja lekarzy,a ona nic nie ma do gadania,bo ani ginem ani neonatologiem nie jest!Poza tym ratuja dzieciaki 600gramowe!W dzisiejszej medycynie problemem nie jest dziecko 2kg,a 600gr.
    Nie stresuj sie,wczesniakami kiedys byly dzieci urodzone w 38/39 tygodniu ciazy!
    Glowa do gory,a babol - zakaz odwiedzin!

Maga31, AgataP lubią tę wiadomość

‹‹ 1689 1690 1691 1692 1693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ