X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze ruszyć tyłek do sklepu a tak mi sie nie chce tym bardziej ze nie mam pomysłu na obiadek.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goplana trzymam kciuki !!!

Alka trzymam kciuki za czwartkowe cc!!! odpoczywaj i zadbaj o siebie w te ostatnie dni 2w1.. a co do butelek to ja polecam aventa najmniejszą - z tego co ja przetestowałam to butelki oprócz kształtu różnią się wielkością dziurki którą płynie mleko - i tu jest rzecz najważniejsza bo np. mój synek jak jadł z lovi to odrazu wymiotował i ulewał bo mu tak szybko leciało, a najbardziej spasował avent bo ma najmniejszą dziurkę, za to bratowa karmiła lovi tyle że nie od początku i jej synkowi spasowało.. smoczek do buzi wystarczy jeden ale problem się robi jak się gdzieś zgubi a gubi się w najgorszych momentach więc warto mieć drugi zawsze w jakimś umówionym miejscu żeby jak coś to go znaleźć.. i smoczek do buzi mam akurat z lovi bo jest fajnie dopasowany do buzi

a co do magnezu to ja jem w dawce przynajmniej 500g 3 razy dziennie ale zdarza mi się brać jeszcze więcej i z tego co wiem to odstawia się go koło 36tc - ja mam cc więc nie odstawię ale dziewczyna ze szpitala obok mnie leżała na nadciśnienie i dostawała magnez coprawda w kroplówce i w maks dawce i skurczy miała zero, płaska kreska na ktg i szans nie było żeby samo jej się zaczeło..

zupaztytki, Goplana lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia, a jaki magnez bierzesz? I ile wychodzi kapsułek na dzień (mniej więcej)?

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę Wam wstawić zdjęcie konkursowe może kogoś zainspiruje. Ale mała na fotce jest boska.

iq8ls8.jpg

anusiaa90, karmelek, Dotty84, Strupka, ÓptimusPrime, xpatiiix3, Agata92, santoocha, Milaszka, alka89, Maga31, blue00, Rybka Nemo, AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana trzymamy kciuki!! :)

Co do butelek to tez mam jedna mala z aventu, potem bede myslec, sklepow i aptek przeciez pelno! Zreszta maz tez nie taka znow gapa zeby butelki nie dokupil ;)

Ja to chce dotrwac do wizyty piatkowej, potem moze mnie juz klasc na oddzial.. ;)

Alka trzymamy kciuki by plany juz sie nie zmienily! :)

A co do gbs to u mnie pobrala mi w cenie wizyty ;)

Agusia ;), Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    muszę Wam wstawić zdjęcie konkursowe może kogoś zainspiruje. Ale mała na fotce jest boska.

iq8ls8.jpg

Zdjecie faktycznie super :) ale mala ma napewno wiecej niz 4miesiace ;) a chyba tak bylo u ciebie w regulaminie? Chyba ze ja znow cos pokrecilam :p

• izia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Izia, a jaki magnez bierzesz? I ile wychodzi kapsułek na dzień (mniej więcej)?

mnie kazała przeliczać - na raz przynajmniej 2x200mg i tak 3 razy dziennie- obecnie mam aspargin i ma 250g magnezu to biorę dwa, mam też asmag forte i on ma 500g to by wystarczył jeden - wiadomo lepszy asmag forte ale mąż kupił aspargin więc cóż muszę jeść niejako podwójnie - i dodatkowo co któryś raz biorę magne b6 żeby dorzucić vit b6 bo ona ułatwia wchłanianie magnezu a tamte nie mają, no i dodatkowo jak mam "cięższy dzień" i muszę powstawać coś do synka itd i czuję że brzuch jest nie fajny biorę jeszcze dodatkowo - gin powiedziała że dawka dobowa to 8g a ja nawet biorąc 3x500g to tylko 1,5 g więc jak coś to lepiej żebym brała więcej magnezu niż brała nospę bo ta zaś może rozmiękczać szyjkę..

zupaztytki lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Ewelin Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez biore magnez ale znowu jako magnocal i nie przyjmowałam nospy w ogóle - lepiej jakoś inaczej sobie radzić...ja tam nospie nie ufam od kiedy po niej zemdlałam - za bardzo mnie rozkurczyła :)

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki, jaki w końcu kupiłyście materac do łóżeczka? Nie umiem się zdecydować..Oglądałam ostatnio jakiś gryka-kokos, ale strasznie czuć było szorstkość (chyba kokosa) i nie wiem czy to normalne/dobre/złe?

Pomocyyy! :)

karmelek lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dotty ja tam mam zwykłą piankę - przy pierwszym też miałam, nic się z nią nie działo itd .. kokos na początek jest w rożku, gryki nie chce bo już mam wizję robaków fujj a lateks dla mnie troche za drogi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 12:01

Dotty84, Maga31 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka na początek jedna starczy ;) ja nie mam linków zapisych kupować u dwóch u których wczesniej dziewczyny polecały ;)

Anusiaa w najmniej oczekiwanym momencie Ciebie ruszy tylko nie. Co się nakrecac jak juz zwatpilam to się zaczęło hehe ;) he moja córa np czekała na babcię babcia wróciła i na następny dzień wody uciekały hehehe faktycznie punktualnie dziecko mam ;)

A My po ważeniu i przytyłyśmy sobie przez 4 doby 145g ;) 2750g aktualnie ;)

Mi oxy dała w kość spooooro minęło zanim były te skurcze no i mała raz w dole raz w górze... ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 12:08

ÓptimusPrime, alka89, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty,my po namyske po za i przeciw kupilismy lepszy lateksowy za 300zl,to jedyny nasz tak drogi zakup dla Mlodego :-)

Dotty84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, my - tak jak izia - mamy piankowy (z Ikea).

• karmelek Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy gryka-pianka -kokos, starszy tez tai mial i bylam zadowolona. Oczywiscie spi najpierw na kokosie bo na gryce to po 6miesiacu, a jak mi cos nie bedzie pasowac to wklad z gryki wyjme bo jest ona w takich kieszonkach ;)

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam elektroniczną nianię i gdzieś przelotem słyszałam, że nie przy każdym materacu może być używana ta podkładka, orientujecie się może?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę asmag forte x6 dziennie. To chyba sporo. Ale i to i no-spa są konieczne na tą moją nerkę. Właśnie rozmawiałam z koleżanką i mówiła, że ona dostała magnez jak zaczęły się skurcze (takie nie bolące) i lekkie plamienia. Było ryzyko przedwczesnego porodu, więc poleżała trochę w szpitalu i dostała ten magnez. A jak kazał jej lekarz odstawić to dwa dni później urodziła i to w tempie ekspresowym :) Wyjechala z domu o 23, a o 1 już miała córunię na rękach :) Też liczę na to, że po odstawieniu pójdzie gładko :P

Zupaztytki moja szyjka też pancerna :D Nic nie działa na nią :) Ale póki co, to dobrze :) Zależy mi, zeby doczekać chociaż pierwszego ktg, a wtedy już ciąża będzie donoszona :)

zupaztytki lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do materacyka , to mamy eko-piankę. Jest chyba trochę grubszy niż ten ze zwykłej pianki i trochę twardszy. Znaczy tak przynajmniej było w sklepie w którym kupowałam.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butelkę kupiłam jedną 150 ml TT, wydaje mi się, że na początek wystarczy, a jak nie to męza do sklepu wyśle ;p

Dotty materac mam gryka-pianka-kokos, ale nie wiem jeszcze jak się spisze ;p

Pati jak Twoja poczekała tyle czasu na babcię to mam nadzieje, że moja poczeka aż tata wróci z pracy ;p No Nelcia jeszcze trochę i do 3 kg dobije :)

xpatiiix3, Dotty84 lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty my mamy gryka pianka kokos i wydaje mi się super :) na kokosie będzie spal najpierw potem jak będzie większy to może odwrócimy na gryke :)

Rozmawialam dzisiaj z położna i pytalam o poduszkę klin i powiedziała ze nie ma sensu jej kupować. Wystarczy trochę unieść nóżki z lozeczka i wyjdzie na jedno :)
    Do tego odradzila mi hippa.. Ze podobno czesto uczula..

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:

I te cholerne klapki... no nie ma! nie ma! nie ma!

Wyslij meza po KUBOTY na Marywilska ;) ;) ;)

Powodzenia!!!!! Jak juz bedziesz miala Dzidzie to wsyzstko stanie sie gotowe!! Nic Wam wiecej nie bedzie trzeba!! Zdawaj relacje jak tam w naszej Zośce ;)

Agusia ;), Marzena27, Mag.1990 lubią tę wiadomość

‹‹ 1687 1688 1689 1690 1691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ