X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Kurdę wiecie co ale mnie czyści co kilka dni, nie wiem hehe czy to na poród ale strasznie mnie to wkurza, a może to ze stresu ehhh. Czy któraś tak ma?

Ja mam tak od jakiegoś 12tc :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najbardziej właśnie mnie wwkurza gdy pytają jak Mały?
    A ja to co?!

kiedyś im odpowiedzialam, że nie wiem bo jeszcze nie mówi.

Dobrze że mieszkają 170km od nas bo bym ich na miejscu nie zniosła!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 16:32

AgataP, Maga31, Viviana, Mag.1990, Fidelissa lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola86 wrote:
    Agatko tylko zeby wysluchac co ma ktos inny do powiedzenia to trzeba miec odrobinke klasy i rozumu w glowie. Twoja tesciowa zapewne ma go wiecej niz moja... Moja miala mi za zle nawet to ze mam duzy dom a ona stara drewniana chate sprzed 150 lat i o to mojej mamie zrobila afere na weselu.

ja pierdziele ,straszna kobieta ,nie potrzebujesz takiej negatywnej energii w swoim zyciu ,mam nadzieje ze jakos sie uda od niej odseparowac,bo oszalec idzie z takimi babami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 16:33

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola,twoja tescioa - wymiata!Moja tez jest hmmmm....no nie znajduje wystarczajaco nadajacego sie do publikacji slowa... ;-) ;-) ;-)
    Pochodzi z wioski 4 domy na krzyz,jest zwykla kuchara w szpitalu,a nosi sie jak Ksiezna Nastepczyni tronu...No i dzieci wychowala (?) totalnie bez uczuc,poczucia taktu,szacunku,milosci do innych....
    Jej teksty to az sie wlos jezy na glowie!Rozumiem,mozna czasem palnac,ale tak caly czas????

Ja na prawde mam szacunek i do profesora i do sprzataczki,ale do niej - dawno stracilam!

ale chyba nie ma idealnych tesiowych...
    baaa!Ja bede ;-) ;-) ;-)

AgataP lubi tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierd....... co za ludzie. co za baby..co za tesciowe. dobrze, ze ja nie mam. dobrze ze sie grzecznie zachowuje Mamusia mojego K bo by uslyszala wtedy ode mnie. jak dla mnie obca baba i nie mialabym sentymentow.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Pola86 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cale szczescie ze mieszka 50 km ode mnie bo inaczej po tygodniu by mnie wykonczyla. A co najlepsze to przed slubem byla aniolem. A jej syn czyli moj M to wogole dusza nie czlowiek.Rzeczywistosc okazala sie inna.

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    baaa!Ja bede ;-) ;-) ;-)
    o przepraszam, ja o swojej nie dam złego słowa powiedzieć! opiekuńcza na odległość - więc ideał:) dzwoni do męża i się pyta o mnie, nie o dziecko ;) głowy w ogóle nie zawraca, nic nie narzuca, nasze decyzje przyjmuje do wiadomości bez słowa sprzeciwu (a przynajmniej mi nic na ten temat nie wiadomo).
    czyż to nie ideał?:)

lkc, ÓptimusPrime, Viviana, ChciałabymJuż, Lali, Amnezja, Fidelissa, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina niby ideal - ale nie wiadomo czy jeszcze Jej sie nie odmieni ;) badz czujna ;)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee,a powiem Wam jak rozmawiam z moim Tatusiem na Skype to pierwsze co to pyta,czy mam apetyt :-) bo to wyznacznik...ale czego,do tej pory nie wiem ;-) Drugie,to zawsze sie pyta jak ja sie czuje.Ale nigdy sam nie pyta,jak moj Pilkarzyk sie czuje.Nawet nie jestem pewna,czy znaja plec mojego Ksieciunia :-) Boja sie zapeszyc...W sumie to ich rozumiem,12 lat czekali na Nastepce ;-)
    Moja mamuska to juz w 12tyg ciazy histerycznie krzyczala,ze nie chce znac plci.Bo znajomi kupili wszystko w rozu,a urodzil sie chlopak :-) I to bylo z 15lat temu!O,bardzo dokladna informacja...Ale juz sie nie sprzeczalam.Najgorsze,ze Tatus sie odgraza,ze ja wysle do mnie do porodu,pomagac mi...Taaaaaa,juz to widze...predzej ja wokol niej spelniac jej zachcianki,niz ona wokol mnie... :-D

• Ninusia Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Ninusia pchajcie sie wszytskie ja rodze na Sylwestra :P chyba mnie trzeba na liscie na koniec przepisac :)

Toż my Listopadówki przecież.... :P
    Mała wyskoczy w najmniej oczekiwanym momencie, zobaczysz ;)

jmmg93c.png
  • Pola86 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina to ja myslalam, ze normalne tesciowe wyginely z dinozaurami a tu prosze jest jeden osobnik :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    o przepraszam, ja o swojej nie dam złego słowa powiedzieć! opiekuńcza na odległość - więc ideał:) dzwoni do męża i się pyta o mnie, nie o dziecko ;) głowy w ogóle nie zawraca, nic nie narzuca, nasze decyzje przyjmuje do wiadomości bez słowa sprzeciwu (a przynajmniej mi nic na ten temat nie wiadomo).
    czyż to nie ideał?:)
    No,byle by tak zawsze! Ale dobrze zauwazylas - jest na odleglosc ;-) No moja tez o mnie pyta ogolnie co tam u mnie itp,ale jak juz mnie zobaczy,to jak z lancucha zerwana :-)

• Ninusia Ekspertka

Wysłany: 21 października 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:

Optimus, i ja mam super teściową...

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

jmmg93c.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa mieszka blok ode mnie, także zawsze jak idzie do kościoła, sklepu itp to musi zajrzeć, a że ja musze odbierać domofon to cholera to wykorzystuje. Ogólnie ona płaczliwa, pesymistka, dobijająca, wiecznie narzekająca na brak pieniędzy wystarczy chwile jej posłuchać a psuje humor i też się płakać chce, udziela się po prostu jej nastrój. Dziś przyszła to laziła po pokoju Małej, oceniała co porobione, obiecałam sobie, że jak tylko urodzę to poustawiam ją na swoje miejsce, bo bardzo wykorzystuje, że teraz jestem słaba i nie chcę się denerwować. Po porodzie wróci mój charakterek :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    A najbardziej właśnie mnie wwkurza gdy pytają jak Mały?
    A ja to co?!

kiedyś im odpowiedzialam, że nie wiem bo jeszcze nie mówi.

Taaa, to jest strasznie przyjemne. Wczoraj też od siostry teściowej usłyszałam: Jak tam Szymek się czuje?
    To ja jej na to, że zapewne wyśmienicie, bo ma w moim brzuchu jak pączek w maśle, za to mnie wykańcza, bo mnie wszystko boli.

A później prawie sama się wsypałam, bo teściowa z tą jej siostrą mówią, że ja jako medyczna osoba, to sobie świetnie poradzę z dzieckiem, będę pewniejsza tego co robię, bo one to były zielone i bały się każdego ulewania itp.
    Ja już na końcu języka miała, że przecież ja w życiu dziecku pampersa nie zmieniałam, że nie mam najmniejszego pojęcia o niemowlętach, na szczęście szybko ugryzłam się w język- niech sobie myślą, że jestem taka zajebista, to moze nie będą się wtrącać i mnie pouczać ;)

Paju, lkc, ÓptimusPrime, Agusia ;), Viviana, Mag.1990, AgataP, Fidelissa, anusiaa90, Maga31 lubią tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz "na odległość" to dosłownie druga strona Warszawy, a niedługo będzie 200km, bo się wyprowadzają z miasta. Ale bardziej chodziło mi o "na odległość" w przenośni. Widzimy ich może raz na 1-1.5 miesiąca. W ogóle wolę utrzymywać dystans, z moimi rodzicami też. Nie ma niezapowiedzianych wizyt, ani wtrącania się w nasze decyzje, ani nawet próby dyskusji, bo to na nic...

ÓptimusPrime, ChciałabymJuż, Fidelissa lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale laska się drze na porodowce... aż u nas w pokoju słychać :P

mada_lena, lkc, Agusia ;), Fidelissa, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Paju Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te dwie współlokatorki to wielorodki. Ciągle gadają o porodach swoich. I takie tam. Lep mi urośnie zanim wyjdę do domu.

Jedna po terminie, druga ma na piątek (ale leży bo dziecku tętno skacze do góry za bardzo) więc niech już rodzą i przyjdą mi tu jakieś pierworodki bo zglupieje..

santoocha, Agusia ;), ChciałabymJuż, AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na moją teściową tez narzekać nie mogę :) Jak już dzwoni (nie za często) to pyta co u mnie, jak się czuję. Mówiłam już, ze dała na mszę o łatwy poród :P Dla swojej córki też dała 3 m-ce temu. Jak przyjechała do nas w I trym. to się bardziej o mnie troszczyła niż moja mama :-/ No i mój ma 5 rodzeństwa wiec, jak ktoś z nich jedzie do Krakowa to zawsze da coś do jedzenia dla nas, bo oni gospodarstwo mają. Także nie mam co narzekać. Fakt, że mieszkają 250 km od nas, ale czasami to nawet myślę, że szkoda, ze tak daleko. Wiadomo, ze blisko źle, ale nieraz miałam ochotę jechac do nich, ale odległość powodowała, że poleże i poczekam aż się lepiej poczuję.

ewelina_d, Agusia ;), lkc, Amnezja, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju współczuję! Jak mnie chcieli położyć do szpitala z powodu nerki, to się zapierałam rękami i nogami. Bałam się właśnie między innymi tego, że się nasłucham jak jedne krzyczą, a drugie opowiadają sobie jakieś przeżycia z ciąży czy porodu :-/ z pewnością bym się nakręciła.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
‹‹ 1692 1693 1694 1695 1696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ