X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, może faktycznie AgataP rodzi? Coś wyjątkowo długo się nie odzywa :)

Maga31, Agusia ;), AgataP lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aby krzątam się po domu i patrze co jeszcze dziś i jutro zrobić, gdybym szła jednak do szpitala. Poukładałam swoje ubrania, poukładałam Małej pakieciki do szpitala gdyby zabrakło ubranek, w pokoiku też już ładnie porobione zostało założyć prześcieradło, mąż naklejki przykleił jak byłam w szpitalu :) Chyba to się nazywa wicie gniazda, bo aby chodze i myślę co jeszcze ułożyć, co poprawić, jak ma być :)

mada_lena, Agusia ;), Lavendula, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    Lavendula,Karmelek przyjeżdżajcie do mnie. Uwielbiam prasować :)

podaj namiary gps, już jadę :)

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie AgataP śpi odsypia wczorajsze zaglądanie na forum i huragany nocne :)

ÓptimusPrime, AgataP lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc mi przeszło;). 10h skurczów i bęc - jak nagle się zaczęło, tak nagle się skończyło... Może to i dobrze, niech ta moja malutka dotuczy się do 3kg...

mada_lena, Maga31, lkc, Milaszka, ÓptimusPrime, AgataP, sisiiii, Rybka Nemo, Fidelissa, Nata lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana gratulacje :) :)

Postaram sie Was nadrobić ale lecicie jak szlaone :)
    Dzis odwiedziła nas położna. Wszystko ok.
    Jakas padnięta jestem....chyba pogoda...

Agusia ;), Marzena27, Goplana lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Madalenka Hania ma już 2tygodnie buziaki dla malutkiej ;)

A ja dzisiaj pełną energii ale bez zapału do czegokolwiek ;P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam właśnie mega Powera, zrobiłam już jeden obiadek teraz robię drugi i do końca tygodnia będę miała z głowy :) zaraz coś zjem, i biorę się za prasowanie ale już naszych ciuchów, ubranka synka wyprane wyprasowane, na początku listopada się pakuję :) zostało mi do załatwienia może 5 % z wyprawki ogólnie :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej:) Goplanka gratuluje wracaj szybciutko do zdrówka! Jejku co chwilka dzidziule sie u nas rodzą juz mam taka tesknote za swoim. Flo masz przepiekna coreczke i łóżeczko posciel no taki cukiereczek

Goplana lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast coś powycinałam.. ale nie wszystko. Już mnie ręka boli :-/ i najchętniej to bym poszła spac. Ale staram się jakoś działać...

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie mam :) pewnie już rozmawiałyście na ten temat milion razy, ale chciałam zapytac czy któras zamawiała zestawik do łóżeczka np. Minky (ochraniacz, pościel i takie tam) ;) czy zamawiałyście z allegro? czy przez facebooka, czy jeszcze z innego źródła.. któraś ma coś sprawdzonego :)? będę niezmiernie dźwięczna za info. tak się zapatrzyłam na łóżeczko Florentine i jednak stwierdziłam ze moze nie od poczatku chce je osłonic, ale z czasem i sobie ogladam różne opcje.

Ewelina, kurde, szkoda ze ustało.. no ale to znak ze juz blisko :) moja mała też jeszcze trójki nie waży.. chciałabym ją już bardzo, ale niech sie dziewczyna podtuczy troszkie w brzuszku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 12:48

ChciałabymJuż, Dotty84 lubią tę wiadomość

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprostowanko - nie 1 cm a 2cm :):):) cosik mi sie pomyliło - brzuchol pobolewa, główka nisko , aż synuś podskoczył podczas badania:) mamy zamówienie od dziadka na jutro, bo jutro taty Piotra urodziny.....kto wie:) ale z takim rozwarciem to można i dwa tyg chodzić.

Co prawda zeszłym razem, najpierw były skurcze, potem oxy i po 3 h od oxy rozwarcie na opuszek, więc teraz bedzie szybciej:)

Acha i najprawdopodobniej bedzie Marcinek, bo syn nuijak nie chce sie zgodzic na inne imię dla brata

ÓptimusPrime, Agata92, ewelina_d, Maga31, Strupka, karmelek, Rybka Nemo, Amnezja, Nata lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam pościel (poszewka na kołdre, na poduszkę i ochraniacz) na allegro. Ale nie z minky. Natomiast baaardzo chcę kupic kocyk minky. Patrzyłam na la millou i tego typu, ale tam jest drogo :-/ Może któraś kupowala gdzieś taniej? Na la millou za 149 zł mały kocyk :-/

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 22 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Dawno już się nie odzywałam, bo bardzo bałam się o mojego maluszka, bo leciał w centylach w dół :( Ale byłam tydzień temu na USG i młody miał 2506 g :) Szału nie robi, ale ja i tak jestem strasznie szczęśliwa, że tak dużo :) On zawsze był jakoś ok.30 centyla ze swoim 2506 jest na 20 centylu więc jak dla mnie to super :) Bo jeszcze 2 tygodnie temu był na 12 :( Oczywiście naczytałam się głupot na internecie i zaczęłam schizować niepotrzebnie, każdy jest inny i z tego co czytam was, to też niektóre z was noszą takie kruszynki w brzuszku :) Mój lekarz cały czas mi mówi, że on nie jest mały, tylko drobny :P Gratuluje tym dziewczyną , które już mają swoje maluszki przy sobie i trzymam kciuki za te które niedługo będą je miały :) Ja mam termin na 11, ale jak nie urodzę do 10, to 10 będziemy raczej wywoływać, więc zostały mi 3 tygodnie, a w domu sajgon :/

Maga31, Agusia ;), anusiaa90, sisiiii, Marzena27, zupaztytki, Fidelissa lubią tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    Pytanie mam :) pewnie już rozmawiałyście na ten temat milion razy, ale chciałam zapytac czy któras zamawiała zestawik do łóżeczka np. Minky (ochraniacz, pościel i takie tam) ;) czy zamawiałyście z allegro? czy przez facebooka, czy jeszcze z innego źródła.. któraś ma coś sprawdzonego :)? będę niezmiernie dźwięczna za info. tak się zapatrzyłam na łóżeczko Florentine i jednak stwierdziłam ze moze nie od poczatku chce je osłonic, ale z czasem i sobie ogladam różne opcje.

Ewelina, kurde, szkoda ze ustało.. no ale to znak ze juz blisko :) moja mała też jeszcze trójki nie waży.. chciałabym ją już bardzo, ale niech sie dziewczyna podtuczy troszkie w brzuszku.

Hehe, łóżeczko Flo mnie też natchnęło - ja kupowałam kocyki Minky od Makaszki na Allegro (super jakość!) i teraz napisałam do nich czy można zamówić taki zestaw do łóżeczka 120x60 (pościel + ochraniacze) i czekam na odpowiedź :)

Mam nadzieję, że dadzą radę, bo na aukcjach chyba ta pościel jest za duża :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski,zalamana jestem!
    Wlasnie w kibelku odszedl mi kawalek czopa,maly ale zawsz,plus krzyz mnie napierdala....Dzwonie do mojego,to on ma gdzies to i tak jedzie do mamusi powiedziec,a ja kurde tu sama zostane z tym wszystkim...
    niech kurde mi te jeane wody odejda i zaczne rodzic przed piatkiem!
    Rycze jak bobr...za co kurwa to wszystko? Co takiego w zyciu zrobilam???

aha,i uwaza ze kombinuje...kur...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 13:01

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus
    No kurde, ten Twój mąż chyba Cie nie zostawi samej w czas porodu??? Przecież jego mamusia nie zając, jak chce jej się koniecznie pochwalić to niech to zrobi jak piłkarzyk będzie na świecie a nie w takich stresujących dla Ciebie chwilach!!!

Ja bym go nastraszyła, że nie będzie miał po co i do kogo wracać!, skoro w takiej sytuacji Cię ma zamiar opuścić i nie wspierać to może już zostać u mamusi na zawsze!

Lavendula, Strupka, ÓptimusPrime, Fidelissa lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti nie martw się. Mi czop odchodzi od około 3 tygodni i tyle samo mam rozwarcie i brak szyjki, a nadal nie urodziłam więc może i ty jeszcze trochę pochodzisz. Gdyby coś się zaczęło dziać to sama sobie poradzisz, zadzwonisz po karetkę i przyjadą po Ciebie, a urodzić i tak musisz sama więc facet Ci do tego nie potrzebny, zwłaszcza taki co Ci tylko ciśnienie podnosi.

Nie martw się bo to tylko źle wpływa na samopoczucie i Malutki też to czuje.

Maga dobrze napisałaś!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 13:13

Lavendula, Maga31, Viviana, ÓptimusPrime, Madlen222, lkc lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optiumus ja bym w tym momencie chyba wzięła telefon do ręki i zadzwoniła do teściowej, powiedziała o ciąży. Jeżeli on chce jechać tylko po to żeby jej o tym powiedzieć to już nie będzie miał po co... Dupek z niego, ale jeżeli będziesz spokojniejsza jak zostanie to chyba jedyne wyjście skoro do niego nic nie dociera...

Maga31, AgataP, ÓptimusPrime, KUNIAK, Amnezja, Fidelissa lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti uważam podobnie jak dziewczyny, wiem, że łatwo powiedzieć i tak dasz radę urodzić nawet bez tego chama (sorry za dosłowność) ale też wiem jak ważne jest wsparcie partnera, ale nie takiego!! Stresuje Cię a to Wam teraz nie pomoże... nie masz jakieś koleżanki, znajomej do której wyprowadzisz się na kilka dni, żeby go nastraszyć??

Maga31, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
‹‹ 1705 1706 1707 1708 1709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ