Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja aby krzątam się po domu i patrze co jeszcze dziś i jutro zrobić, gdybym szła jednak do szpitala. Poukładałam swoje ubrania, poukładałam Małej pakieciki do szpitala gdyby zabrakło ubranek, w pokoiku też już ładnie porobione zostało założyć prześcieradło, mąż naklejki przykleił jak byłam w szpitalu
Chyba to się nazywa wicie gniazda, bo aby chodze i myślę co jeszcze ułożyć, co poprawić, jak ma być
mada_lena, Agusia ;), Lavendula, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość
-
No więc mi przeszło;). 10h skurczów i bęc - jak nagle się zaczęło, tak nagle się skończyło... Może to i dobrze, niech ta moja malutka dotuczy się do 3kg...
mada_lena, Maga31, lkc, Milaszka, ÓptimusPrime, AgataP, sisiiii, Rybka Nemo, Fidelissa, Nata lubią tę wiadomość
-
A ja mam właśnie mega Powera, zrobiłam już jeden obiadek teraz robię drugi i do końca tygodnia będę miała z głowy
zaraz coś zjem, i biorę się za prasowanie ale już naszych ciuchów, ubranka synka wyprane wyprasowane, na początku listopada się pakuję
zostało mi do załatwienia może 5 % z wyprawki ogólnie
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPytanie mam
pewnie już rozmawiałyście na ten temat milion razy, ale chciałam zapytac czy któras zamawiała zestawik do łóżeczka np. Minky (ochraniacz, pościel i takie tam)
czy zamawiałyście z allegro? czy przez facebooka, czy jeszcze z innego źródła.. któraś ma coś sprawdzonego
? będę niezmiernie dźwięczna za info. tak się zapatrzyłam na łóżeczko Florentine i jednak stwierdziłam ze moze nie od poczatku chce je osłonic, ale z czasem i sobie ogladam różne opcje.
Ewelina, kurde, szkoda ze ustało.. no ale to znak ze juz bliskomoja mała też jeszcze trójki nie waży.. chciałabym ją już bardzo, ale niech sie dziewczyna podtuczy troszkie w brzuszku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 12:48
ChciałabymJuż, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
Sprostowanko - nie 1 cm a 2cm
cosik mi sie pomyliło - brzuchol pobolewa, główka nisko , aż synuś podskoczył podczas badania:) mamy zamówienie od dziadka na jutro, bo jutro taty Piotra urodziny.....kto wie:) ale z takim rozwarciem to można i dwa tyg chodzić.
Co prawda zeszłym razem, najpierw były skurcze, potem oxy i po 3 h od oxy rozwarcie na opuszek, więc teraz bedzie szybciej:)
Acha i najprawdopodobniej bedzie Marcinek, bo syn nuijak nie chce sie zgodzic na inne imię dla brataÓptimusPrime, Agata92, ewelina_d, Maga31, Strupka, karmelek, Rybka Nemo, Amnezja, Nata lubią tę wiadomość
-
Ja kupowałam pościel (poszewka na kołdre, na poduszkę i ochraniacz) na allegro. Ale nie z minky. Natomiast baaardzo chcę kupic kocyk minky. Patrzyłam na la millou i tego typu, ale tam jest drogo
Może któraś kupowala gdzieś taniej? Na la millou za 149 zł mały kocyk
-
Hej dziewczyny
Dawno już się nie odzywałam, bo bardzo bałam się o mojego maluszka, bo leciał w centylach w dół
Ale byłam tydzień temu na USG i młody miał 2506 g
Szału nie robi, ale ja i tak jestem strasznie szczęśliwa, że tak dużo
On zawsze był jakoś ok.30 centyla ze swoim 2506 jest na 20 centylu więc jak dla mnie to super
Bo jeszcze 2 tygodnie temu był na 12
Oczywiście naczytałam się głupot na internecie i zaczęłam schizować niepotrzebnie, każdy jest inny i z tego co czytam was, to też niektóre z was noszą takie kruszynki w brzuszku
Mój lekarz cały czas mi mówi, że on nie jest mały, tylko drobny
Gratuluje tym dziewczyną , które już mają swoje maluszki przy sobie i trzymam kciuki za te które niedługo będą je miały
Ja mam termin na 11, ale jak nie urodzę do 10, to 10 będziemy raczej wywoływać, więc zostały mi 3 tygodnie, a w domu sajgon
Maga31, Agusia ;), anusiaa90, sisiiii, Marzena27, zupaztytki, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Milaszka wrote:Pytanie mam
pewnie już rozmawiałyście na ten temat milion razy, ale chciałam zapytac czy któras zamawiała zestawik do łóżeczka np. Minky (ochraniacz, pościel i takie tam)
czy zamawiałyście z allegro? czy przez facebooka, czy jeszcze z innego źródła.. któraś ma coś sprawdzonego
? będę niezmiernie dźwięczna za info. tak się zapatrzyłam na łóżeczko Florentine i jednak stwierdziłam ze moze nie od poczatku chce je osłonic, ale z czasem i sobie ogladam różne opcje.
Ewelina, kurde, szkoda ze ustało.. no ale to znak ze juz bliskomoja mała też jeszcze trójki nie waży.. chciałabym ją już bardzo, ale niech sie dziewczyna podtuczy troszkie w brzuszku.
Hehe, łóżeczko Flo mnie też natchnęło - ja kupowałam kocyki Minky od Makaszki na Allegro (super jakość!) i teraz napisałam do nich czy można zamówić taki zestaw do łóżeczka 120x60 (pościel + ochraniacze) i czekam na odpowiedź
Mam nadzieję, że dadzą radę, bo na aukcjach chyba ta pościel jest za duża -
nick nieaktualnyLaski,zalamana jestem!
Wlasnie w kibelku odszedl mi kawalek czopa,maly ale zawsz,plus krzyz mnie napierdala....Dzwonie do mojego,to on ma gdzies to i tak jedzie do mamusi powiedziec,a ja kurde tu sama zostane z tym wszystkim...
niech kurde mi te jeane wody odejda i zaczne rodzic przed piatkiem!
Rycze jak bobr...za co kurwa to wszystko? Co takiego w zyciu zrobilam???
aha,i uwaza ze kombinuje...kur...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 13:01
-
Optimus
No kurde, ten Twój mąż chyba Cie nie zostawi samej w czas porodu??? Przecież jego mamusia nie zając, jak chce jej się koniecznie pochwalić to niech to zrobi jak piłkarzyk będzie na świecie a nie w takich stresujących dla Ciebie chwilach!!!
Ja bym go nastraszyła, że nie będzie miał po co i do kogo wracać!, skoro w takiej sytuacji Cię ma zamiar opuścić i nie wspierać to może już zostać u mamusi na zawsze!
Lavendula, Strupka, ÓptimusPrime, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Opti nie martw się. Mi czop odchodzi od około 3 tygodni i tyle samo mam rozwarcie i brak szyjki, a nadal nie urodziłam więc może i ty jeszcze trochę pochodzisz. Gdyby coś się zaczęło dziać to sama sobie poradzisz, zadzwonisz po karetkę i przyjadą po Ciebie, a urodzić i tak musisz sama więc facet Ci do tego nie potrzebny, zwłaszcza taki co Ci tylko ciśnienie podnosi.
Nie martw się bo to tylko źle wpływa na samopoczucie i Malutki też to czuje.
Maga dobrze napisałaś!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 13:13
Lavendula, Maga31, Viviana, ÓptimusPrime, Madlen222, lkc lubią tę wiadomość
-
Optiumus ja bym w tym momencie chyba wzięła telefon do ręki i zadzwoniła do teściowej, powiedziała o ciąży. Jeżeli on chce jechać tylko po to żeby jej o tym powiedzieć to już nie będzie miał po co... Dupek z niego, ale jeżeli będziesz spokojniejsza jak zostanie to chyba jedyne wyjście skoro do niego nic nie dociera...
Maga31, AgataP, ÓptimusPrime, KUNIAK, Amnezja, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Opti uważam podobnie jak dziewczyny, wiem, że łatwo powiedzieć i tak dasz radę urodzić nawet bez tego chama (sorry za dosłowność) ale też wiem jak ważne jest wsparcie partnera, ale nie takiego!! Stresuje Cię a to Wam teraz nie pomoże... nie masz jakieś koleżanki, znajomej do której wyprowadzisz się na kilka dni, żeby go nastraszyć??
Maga31, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość