X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,jaki slodziak :-) Taka Murzyneczka w tym swietle :-)

Co do butow,to musze Wam powiedziec,ze mam normalnie rozmiar 36,5,ale jak we wrzesniu zaczelam szukac,moj rozmiar oczywiscie nie pasowal.Wgle w CCC nic na mnie nie wchodzilo,bo noga mi sie szeroka zrobila.A chcialam cos taniego,juz nawet drozsze bralam i nic.
    poplakalam sie,przypadkiem moj wpadl na to,bym poszla do takiego pana,u kt wszystkie butli kupuje.On ma tylko polskie,od produceenta,nawet szyja na miare i kolorystycxnie jakie chcesz..
    W sumie u niego juz od 4 lat kupuje.
    Poszlam,i akurat mial z 3 modele juz zimowki,na futrze.No i u niego dopiero znalazlam i kupilam,ale uwaga,rozmiar 39 :-). Teraz od kilku dni juz w tych butach laze - jak znalazl ;-)widzicie,jak spuchlam w tej ciazy....
    aha,i moj napisal,ze jak sie urodzil byl 62cm i wazyl 3800 (bo zapytal),to juz wiem,czemu ja taka olbrzymia orka w ciazy...przy porodzie mi wyskoczy juz takie 3miesieczne dziecko... :-(

Mag.1990, AgataP, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa no coz wiem jak jest u mnie ale to pewnie subiektywne odczucie ale napewno ni jak sie ma do tych horrorów co nie które z Was przeżyły...i ciężko na sercu sie robi jak czytam co robia i jak sie zachowuja koledzy lekarze i kol.polozne ze szpitali calej polski jest to żenujące:( Pozostaje mi tylko zyczyc Wam szybkich porodow bez komplikacji oraz ludzkiego personelu.Wiem ze niektóre z Was trafią dobrze część szpitali o ktorych piszecie znam szczególnie krakowskich ,bielskich,cieszynskich ale jak wszedzie zawsze trafi sie jakas czarna owca.
    Przekazuję wsparcie dla obecnej rodzącej:)

ÓptimusPrime, AgataP, Dotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziuuu tiramisu :( ech ech zjadłoby sie, w sumie wz-kę też i jeszcze mam parę typów

też siedzę jak na bombie, ale chyba rozbrojonej, nawet tykania nie słyszę

ja spokojnie AgataP mogę powiedzieć, że sobie kwiat lotosu załatwiam i dryfuję z Tobą do sylwestra

hardkory jesteście, zakup butów to teraz "imposible" misja

lekkiego porodu
    ach no i następna odkorkowana w kolejce
    mnie to chyba inną drogą to dziecię zaaplikowano
    ja chyba nie mam dróg rodnych, nie dadzą nic znać co u nich

ÓptimusPrime, AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,ja tak sie kiedys zastanawialam,a nie chcialabys polozna zostac?Bardzo lubisz noworodki :-DL
    Lub w zlobku pracowac - bardzo fajne podejscie masz do Marcelka,sprawdzilabys sie w zawodzie i dzieci by Cie kochaly :-)
    Wiem,moze malo dochodowe to zajecie,ale teraz z perspektywy czasu mysle,ze warto miec mniej platna prace,ale do kt z miloscia wstajesz kazdego dnia.
    Ja wlasnie mam taka prace,kt jest moja pasja i nigdy bym jej nie zmienila :-D

Marzena27, AgataP, xpatiiix3, Rybka Nemo, Fidelissa lubią tę wiadomość

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus, nie martw się, mój bąbel też od razu będzie miał 3 m-ce :D Juz się z tym oswoiłam :P bo od samego początku szybko przybierał na wadze :)
    Ana nie wiem o których szpitalach piszesz, ale mam nadzieje, że z krakowskimi szpitalami masz dobre skojarzenia :) Będę rodzić ze swoją położną i to mnie pociesza, ale wolalabym nie slyszeć, że ten szpital który wybrałam to jakaś masakra :D

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane. Dawno nie pisałam ale czytam Was na bieżąco, staram się bynajmniej.

Julia kochana Twoja historia jest aż ciężka do uwierzenia. Mąż złoto. ..wszystko będzie dobrze.

Dziewczyny które urodziły gratuluję!

Vivianka Ty to się nacierpisz ale wkrótce zostanie Ci to wynagrodzone.

Madziulka życzę Ci szybkiego i bezbolesnego porodu.

Goplana synek cudny.

Flo Twoja mała księżniczka na prawdę ma jak w pałacu. .śliczna dziewczynka a mąż cudowny.

Ja kiepsko się czuje, dzisiaj od rana rycze. Kolejna noc nie przespalam i jestem na maksa zmęczona. Rycze z bezsilności. Czuje się dzisiaj okropnie, mam ochotę uciec jak najdalej i się wyspać. Nie jest łatwo. Za samo moje dzisiejsze myślenie mam ochotę strzelić sobie w łeb, czuje się jak zła matka bo po tygodniu ja nie mam siły. Julek strasznie ulewa i przy tym mruczy, placze, wypreza się. .dzisiaj cala noc ulewal, płakał przy tym i ja wraz z nim. We wtorek mamy lekarza wiec zapytam co i jak. Mam na prawdę dość. .jeszcze mąż mnie dziś dobił, bo mówi do mnie ze może on będzie Julka karmil. No i dobilo mnie to bo odebrałam to nie tak jak on chciał. On nie miał nic złego na myśli, po prostu stwierdził że może jakimś cudem będzie z nim lepiej, ale ja to odebrałam ze on myśli ze ja nie umiem go karmić i przeze mnie ulewa . Oczywiście się poryczalam, łeb juz mnie bOli ze zmęczenia i płakania. Swoją drogą ja chyba faktycznie jestem beznadziejna, bo jak karmie leNe butelka to cieknie mi po bokach, jak karmie Julka to on ulewa. A mąż jak karmi to faktycznie jakoś lepiej to wszystko idzie. Dziewczyny mam dość po prostu i nawet teraz rycze jak to pisze. Nie sądziłam ze taki stan mnie dopadnie. Ale jak taka dalej pójdzie to ja faktycznie się na bawię tego baby blues. Sorry ze tak tu marudze ale musiałam się wygadac. Kocham moje dzieci jak nikogo na świecie ale dzisiaj im done.

Viviana, AgataP, Agusia ;), ChciałabymJuż, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Isia14 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola86, gratulacje, dużo zdrówka dla Was!

Madziulka, szybkiego i lekkiego porodu! Jak dasz radę to odzywaj się do nas :P

Ja myślę, że teraz już poleci z tym rozpakowywaniem się, zwłaszcza w pierwszej połowie listopada będą co chwilę niusy ;)

Nata, fajowa sesja :D

Viviana, ech, tak właśnie myślałam, że o kasę się rozchodzi...no ale najważniejsze, żebyście zdrowe i bezpieczne były...

Pati, słodki malutki Tygrysek :)

Oj Madlen, chyba naprawde baby blues Cię dopada...pozwól sobie na słabość, nic na siłę, bo dzieci nie skorzystają na tym. Jesteś super mamą, najlepszą dla Lenki i Julka! Może mąż jest bardziej opanowany, nie buzują mu tak hormony :) i lepiej to karmienie wychodzi, a może to przypadek, w każdym razie myślę, że nie miał nic złego na myśli...Tulę, będzie dobrze...<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 18:50

ÓptimusPrime, Madlen222, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Elfik <3
    FRbCp1.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och Madlen
    odpuść sobie, ja z jednym miałam takie stany :) pozwól się wyręczyć i nabierz dystansu, odpocznij porządnie
    domyślam się co czujesz, trzymaj sie

to na szczęście przejściowe, jak wszyyyystko :)
    bedzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 18:52

Madlen222 lubi tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen nie daj się depresji, jeszcze troszkę i wszystko sobie poukładasz. To taki moment, w ktorym musisz sobie powiedzieć, że ta paskudna deprecha czycha na Ciebie ale sie jej nie dasz/ JEsteś super mamą i tyle.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen,tule!
    Ale Maz Twoj ma racje - chce Ci pomoc,bys sie np.wyspala...sama mowisz,ze zmeczona...wiesz,laski wymiekaja po 1 dziecku,a Tu masz 2 do ogarniecia.Ja bym tak sie nie buntowala,a pozwolila mu tak raz na jakis czas zajac sie karmieniem na dluzej,bo Ty sie wykonczysz.
    Wierze,ze to Ci przejdzie,zwlaszcza jak przyjedzie Twoja Mamusia,pomoze Tobie,bedzie super,zobaczysz!Cierpliwosci ;-) To przecierz Twoje pierwsze Malenstwa!Skad mialas sie nauczyc jak przy 2-ce na raz sobie radzic?
    Ja Ci kiedys pisalam,ze moja kumpela ze szkoly tez od razu 2 ma.Chlopaka i dziewczynke,no i jak je przyniosla ze szpitala,od razu wynajela polozna na full time,kt sie nimi opiekowala,bo sama spanikowala,a Ty tak dzielnie dajesz sobie rade! :-)
    Think positive!November Power :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 18:54

• Viviana Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena no caly dzień czuję się okropnie przez to jak to wyszło i wygląda ale co zrobić w takim momencie.
    Madlen to zmęczenie i emocje. Chcesz dobrze dla dzieci i jak im cos dolega to sobie nie mozesz z tym poradzic bo je kochasz. Jakbys hyla złą matką to bys to olewala. Trzymam kciuki by Julek radził sobie. Na pewno wejdziesz z nim w rytm i się ułoży. Dwojeczke urodzilas to i z wychowaniem dasz radę.
    Isia no co więcej mogę dodać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 18:53

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Milaszka jakbys mogła sprawdzić model to bylabym bardzo wdzięczna :)

BRAUN TexStyle 7 sprawdz sobie opinie :)

maaartinka lubi tę wiadomość

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka powodzenia, trzymam kciuki:)

Madlen spokojnie dasz rade jestem pewna :)ty ma 2 :)

ja dzisiaj pizze pozarłam 2 i pól kawałka ....ale o dziwo cukier po 118 2 razy sprawdzałam :)

Madlen222, Agusia ;) lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że będę zdawać relacje. Właśnie miałam zmianę położnej. Super miła dziewczyna poszła do domu i przyszła jeszcze bardziej super i jeszcze milsza dziewczyna. To co mi sie odrazu nasuwa to ciągle leja sie ze mnie wody i wiecie co było genialnym pomysłem żeby wziąć? Pieluchy dla kobiet nietrzymajacych moczu. Tutaj dają taką jakąś lignine i cieknie po nogach a tak w pampersach można sobie komfortowo chodzic.

Oprócz tego to mam skurcze na zapisie 70 nie wiem czy to dużo czy mało ale nie są wcale straszne. Mogę przy nich śmiać sie i rozmawiac. Jak na razie to wszystko jest super

Marzena27, AgataP, Milaszka, Nata, sisiiii, Mag.1990, xpatiiix3, ap1526, Agusia ;), Paju, ChciałabymJuż, Dotty84, mada_lena, Agata92, Lavendula, anusiaa90, Ninusia, Mamadomina, Rybka Nemo, Fidelissa, Amnezja lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus, popieram! Pati na położną! jestem jak najbardziej za i serio uważam, że to genialny pomysł :)

Co do moich butów.. jest gorzej niż myślicie, nie... nie przymierzałam jednego, przymierzałam oba, ale to nie zmienia faktu, że oba wydały mi się przecież dobre i tak oto je kupiłam :P

Madlen Skarbie emocje, zmęczenie, niedospanie... wszystko na raz i nietrudno o takie samopoczucie. Może pozwolisz się mężowi w tym karmieniu chwilowo wyręczyć i w tym czasie po prostu pośpisz, odpoczniesz? Jesteś dla swoich pociech najlepszą Mamą na świecie! Wszystko co robimy, czy będziemy robiły przy dzieciach z naszymi partnerami trzeba jakoś przecież rozdzielać i to nie w kategoriach komu lepiej wychodzi, ale komu na ten moment jest jakoś łatwiej, dostępniej i tyle.
    Dużo masz szczęścia, takiego wspierającego męża, ciesz się tym :) i odpoczywaj, odsypiaj ile się da, przecież przy dwójce Maluszków masz wszystko podwójne.. także zmęczenie i stres.
    Ściskam mocno, wspieram :* i wygaduj się tu kiedy tylko chcesz i możesz :*

AgataP, Milaszka, xpatiiix3, ÓptimusPrime, Madlen222, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen kochana bedzie dobrze,kazda mama ma takie sytuacje,kazda uwierz mi,co gadam z kolezankami kazda miala takie kryzysy.A ty kochanie masz do tego dwojke nie jedno dzieciatko wiec jest jeszcze ciezej,pozwol mezowi sobie pomoc,odpocznij bo musisz teraz byc psychicznie zrelaksowana inaczej mozna osiwiec,wyplacz sie wyrzuc to z siebie i podejdz z dystansem,uwierz mi nie ma idealnych matek,kazda ma chwile slabosci i to jest ok.Tym bardziej jeszcze Ci sie hormony nie ustabilizowaly wiec szaleja...trzymam kciuki za Was ,bedzie dobrze to tylko przejsciowe,zaraz minie.

Optimus 62cm? toz to koszykarz nie pilkarz :P

ap kochana faluj ze mna do Sylwestra bedzie razniej :P

ÓptimusPrime, ap1526, Madlen222, Agusia ;), ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenn ściskam mocno, bezsilność matki jest normalna, nie martw się jesteś najlepszą mamą na świecie, jak mąż chce to niech pomoże, odciągnij pokarm, naszykuj zarzuć stopery do uszu i idź spać.
    Madalena no o szcztućcach to w sumie zapomniałam a laktator to do torby młodego pakuje więc spoko loko. Do szpitala mamy 5 miniut z buta to mąż by doniósł mnie kubek ale spakuję od razu i papier toaletowy jeszcze bo zapomniałam:]
    Madziulka lekkiego porodu kochana!!! :-)
    Pati tygrysek do schrupania.
    A ja też kupiłam kiedyś kozaki i każdy w innym rozmiarze i poleciałam wymienić :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 19:35

Marzena27, xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa no ja mam w apteczce coś takiego jak "biotyk" myślicie że może być? jogurty to na porządku dziennym u mnie.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati sliczna Nelcia :)

• kittykate Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Optimus, nie martw się, mój bąbel też od razu będzie miał 3 m-ce :D Juz się z tym oswoiłam :P bo od samego początku szybko przybierał na wadze :)
    Ana nie wiem o których szpitalach piszesz, ale mam nadzieje, że z krakowskimi szpitalami masz dobre skojarzenia :) Będę rodzić ze swoją położną i to mnie pociesza, ale wolalabym nie slyszeć, że ten szpital który wybrałam to jakaś masakra :D

A gdzie rodzisz? Bo ja na Ujastku, stamtad mam lekarza...

Kate

np55zzc.png
‹‹ 1758 1759 1760 1761 1762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ