Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Się bardziej uregulowało. Co równie 9 minut teraz. Ale albo fałszywy alarm, albo dopiero wstęp, bo nic nie boli, krzyża nie czuję w ogóle... o, głowa mnie co najwyżej rozbolała;).
Uwierzę dopiero, jak Hanię zobaczę, albo jak pół Warszawy będzie słyszeć mój krzyk;).ÓptimusPrime, xpatiiix3, Eve, Paju, ChciałabymJuż, AgataP, Amnezja, Rybka Nemo, natasza82, anusiaa90, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Hej
nie nadrabiam w ogóle bo lecicie jak szalone a ja taka nie wyspana, że masakra... kolki, kupki twarde jak plastelina i ulewania...
Wpadłam powiedzieć, że wróciłam z IP ginekologicznej, bo od wczoraj moje odchody porodowe z żółtych, które miały być ostatnim etapem połogu stały się żywą krwią a już prawie 4 tyg po cc (mniej leci niż po sn), pobolewa mnie podbrzusze jak na okres a dziś pod wieczór pojawiły się małe skrzepy i leci mocniej. Już miałam przed oczami kolejne powikłania po cc... Diagnoza? Moje drogie, mój organizm oszalał i oznajmił właśnie, że jest gotowy na kolejną ciążę i uruchomił miesiączkę - niedoczekanie jego!
Aha i polecam książeczkę album - Mój pierwszy album Dziewczynkakupiliśmy córci i jest super, dużo do opisywania, miejsce na opaskę, kosmyk włosków, dorobiłam tylko miejsce na pępuszek i kartkę z wózeczka szpitalnego
xpatiiix3, Nata, Paju, ÓptimusPrime, AgataP, Rybka Nemo, Maga31, natasza82, sisiiii, Marzena27, anusiaa90, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Hahaha kurde co jest od wczoraj juz dwóch kolegów do mnie swiruje a ja zbywam i się wyzbyć nie mogę jeden i drugi mają córkę ;P jakie zainteresowanie wśród samotnych dzieciatych ;o ale nie czas i pora na romanse ,tylko czemu nie dociera do Nich..
Madlen a jeszcze jedna rzecz ze jak Ty się strasznie stresujesz dzieci tez odczuwają to musisz odsapnac wyluzować i będzie znowu ok ,trzymam kciuki ;**
Kurde FK ma zepsuty kom a bym napisała nie odzywała się po kinie może rodzi na fejsie też jej nie było od tamtego czasu...
Aha a Jula ma się dobrze tylko mała ruchliwa i bardzo wyraźnie i dosyć boleśnie odczuwa ruchy przez te malowodzie..
Flo ja też mam żółte plamienia teraz czasem przy karmieniu ciut brązowe jeszcze, o nie w życiu okresu nie chce tak szybko powitać, to żeś sie uwinęła z połogiem a tu okresu mnie pierwszy w maju był 2,5 miesiąca po porodzie mimo karmienia piersią oby teraz później był ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 23:30
Madlen222, Eve, ÓptimusPrime, AgataP, natasza82 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
To się nazywa pech, miesiączka 4 tygodnie po cc:( Ja pierwszy okres dostałam równo w pierwsze urodziny syna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 23:47
ÓptimusPrime, Fidelissa lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Ha! Czyli nie należy się cieszyć za bardzo tym, ze jeszcze dlugo okresu nie bedzie? No coz...
A ja ostatnnio z nudów przeczesuję internet i trafiam na różne ciekawostki. Teraz mam dla Was coś takiego.. http://www.annc.pl/matko-gdzie-twoj-instynkt/
Hmm.. nie wiem jak to będzie u mnie, ale fakt jest taki, ze wyobrażałam sobie wszystko w różowych barwach więc może lepiej nastawić się nieco inaczej, żeby się za bardzo nie rozczarować.. swoją postawąMilaszka lubi tę wiadomość
-
ewelina_d wrote:Się bardziej uregulowało. Co równie 9 minut teraz. Ale albo fałszywy alarm, albo dopiero wstęp, bo nic nie boli, krzyża nie czuję w ogóle... o, głowa mnie co najwyżej rozbolała;).
Uwierzę dopiero, jak Hanię zobaczę, albo jak pół Warszawy będzie słyszeć mój krzyk;).
Hmmm...na Bemowie cie jeszcze nie slychacale mam nadzieje, ze to bedzie to!!
Milaszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWlasnie Flo, mialam pisac, ze pewnie okres, a tu juz doczytalam, ze tak
Gratulowac? BidenaTy, biedna...
Jak tam u Ciebie z laktacja? Czy dajesz mm?
Kurcze, po ost wizycie u kard musze chyba byc przygotowana do cc tez...na razie nie mysle o tym, bo jeszcze konsultacja z gin, ale juz przygotowuje apap I chyba kupuje laktator...
Wczoraj w necie tez widzialam jakies mm kt niby zapobiega ulewaniu. Madlen, wiesz cos o tym?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 23:52
-
Dotty84 wrote:Hmmm...na Bemowie cie jeszcze nie slychac
ale mam nadzieje, ze to bedzie to!!
no więc cały czas tak samo, niewzruszona w piżamce czytam i może usne. Jakbym rodziła to napisze. Jak nie pisze to znaczy że śpię
.
-
Ja karmię mieszanie, raz moim odciągniętym z laktatora, raz mieszanką, raz trochę tego, trochę tego razem pomieszane. Mam mało pokarmu, po cc walczyłam laktatorem o mleko bo nic nie chciało lecieć i jak się pojawiło to stres związany z drugim otwarciem brzucha zabił laktację prawie do zera. Teraz powoli się pojawia więcej ale rewelacji nie ma. Mała je 60-70ml a ja odciągam z dwóch piersi 20,30, w porywach 50 ml
-
nick nieaktualny
-
ewelina_d wrote:O to jak będę się drzec w domu we Wlochach to usłyszysz
no więc cały czas tak samo, niewzruszona w piżamce czytam i może usne. Jakbym rodziła to napisze. Jak nie pisze to znaczy że śpię
.
Mam nadzieje, ze to nie zabrzmi niemilo, ale wobec powyzszego stwierdzenia, zycze Ci zebys jednak dziś nie pospalaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 00:23
ewelina_d, ChciałabymJuż, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFlorentine wrote:Mamy PreNan dla wcześniaków - takim karmili na oddziale wcześniaków. Zmienić możemy dopiero wtedy, gdy pediatra pozwoli, podobno po przekroczeniu 3,5kg.
Moze jednak warto na inne dla wczesniakow zamienic, oczywiscie po konsultacji z pediatra...
Moze to mleczko dla Twojej Niuni nie pasuje?
W sumie nie slyszalam o tym, ze nalezy sie trzymac mleka z oddzialu...ale sie nie znam -
Madzialenka,szybkiego i lekkiego porodu
Ewelina,trzymam kciuki
Opti najpierw masuję sobie głowę taki masażerem
http://vitalia.pl/forum11,131831,0_Masazer-do-glowy.html
i później wcieram Jantar
http://farmona.pl/produkty/pielegnacja-wlosow/jantar-linia-do-wlosow-delikatnych-cienkich-i-slabych/odzywka-z-bursztynem-stymulujaca-i-wzmacniajaca/ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
Wrocilam!Pati, nie urodzilam w kinie;p. Poszlysmy sie jeszcze z kuzynkami poszlajac , do knajpy na herbatkie, kto wie nastepna taka szansa za 18 lat;p. Spotkalam tam za barem 2 znajome, jedna do mnie czesc wariatko, fejs doniosl ze Cie ze szpitala wypuscili;p. ja na to czy jak mi wody u nich odejda na jakies przywileje moge liczyc, one ze owszem, Piotrek jak skonczy 18-e darmowe piwsko miec bedzie;p.
Ninusia, wytrzymalam, zapodalam apap, padlam ze zmeczenia i obudzilam sie bez migreny i wymiotow, nowka sztuka.
dobra spac ide, bo cos nadmiar energii mam.
Spokojnej nocki!!Rybka Nemo, Maga31, xpatiiix3, Marzena27, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Halo, halo, jest tu kto? Oczywiście to cała ja - zamiast korzystać z tego, że czas zmieniamy i można się godzinkę dłużej pobyczyć w łóżku, mój organizm "jak zwykle" około 4 nad ranem jest wyspany i wypoczęty
No i oczywiście jestem strasznie głodna!!! Choć wróciliśmy wczoraj z urodzin mojej siostry, gdzie z przejedzenia ledwo się ruszałam...
Madziulka -życzę szybkiego, łatwego porodu - chyba już jesteś po...
Ewelina - mam nadzieję, że tym razem nie był to fałszywy alarm i że rodzisz właśnie
resztę wątków powoli mi umyka, jednak się położę jeszcze, bo głód już zaspokoiłam - miałam racuchy w lodówce
Madlen, kochana, tak jak piszą dziewczyny, jesteś cudowną matką i widać, że kochasz Wasze dzieci nad wszystko, dlatego chcesz dla nich jak najlepiej i to normalne, że się tym przejmujesz...Pozwól mężowi by Cię odciążył w karmieniu i pozwól sobie na odpoczynek
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Przez ta zmiane czasu karmienie rozpieprzone. Juz drugi raz dziś wstaje w ciągu nocy a powinno być pieruszy raz. Ale dzieci są dziś jakieś placzliwe i głodne. Nie ogarniam dziś znowu. Postanowiłam ze od dzisiaj będę dawać dzieciom przed snem mm. Po nim będą dłużej najedzone, mam nadzieje.
dzisiaj wybieramy się na pierwszy spacer ale cholerę jak ja taka zmęczona znowu będę to dupa, pójdę spać raczej. Masakra.ÓptimusPrime lubi tę wiadomość