X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 9 kg przytyłam. Ale to ciagle w szpitalu i nie ma jak podjesc.
    Karmelek trzymaj się bedziemy podobnie rozpakowywane :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet 10 nie przekroczylam :D

Jestem ciekawa jak nasza forumowa ala... Czy juz jest z malenstwem

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    dziewczyny a wyszły wam moze żylaki? bo ja miałam jednego zawsze takiego malutkiego w sumie to tylko w lato było go widac jak było goraco, a teraz mam 3 o ! mam nadzieje ze da sie cos z tym zrobic?
    Mi na jwdnej nodze poszedl od pachwin do lydki taki geuby zylak ze szooooook

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zylaki to mi nie wyszly ale hemorojd za przeproszeniem tak;(.;p.

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nata1987 wrote:
    Kurczę to tylko mnie tak poniosło ponad 20 kg :)) masakra!!!

Nie tylko Ciebie :) Ja już mam 27 na plusie, ale u mnie większość to woda (strasznie puchnę w ostatnich tygodniach) no i oczywiście Maluszek, pewnie waży już około 4000g :) W brzuchu mam już 125cm:/ Jak ja to zrzucę? Dieta, ćwiczenia no i przede wszystkim daję sobie rok na powrót do formy z przed ciąży. Nie ma nic za darmo...

A tak wg. to Witaj wśród Listopadówek:)

Trzymam kciuki za każdą z was:)

njr11rs.png
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti24 wrote:
    Ech... Z tą wagą to też mam podobnie. Przytyłam już chyba 17-18kg i jakoś specjalnie tego nie widać. Nie mam problemów z "puchnięciem". Wszyscy mi mówią, że nie widać, żebym przytyła, ale kurcze wszystko poszło w tyłek, brzuch i najgorsze - uda. Nie mogę na nie patrzeć, bo nie miałam z nimi wcześniej problemu, a teraz to normalnie wydaje mi się, że ten tłuszcz na nich to widać już z daleka. Ale ciągle się pocieszam, że zacznę ćwiczyć to może wrócę do stanu sprzed 9 miesięcy, a w ogóle to może nawet się uda zbić więcej :D

Heh mam to samo...u mnie najgorsze uda :) zawsze podobały mi się dziewczyny w ciąży którym tylko brzuszek zwiększył rozmiary...
    no cóż może to wiekszość wody się w nas odłożyło ;)))))

d69canli3gjdxceq.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiedyś miałam przy kolanie żylaka i mi wycinali i teraz w tym samym miejscu mi się zrobił. Pokazywałam lekarce, ale powiedziała, ze nic sie nie da z tym zrobić. Generalnie po ciaży trzeba się będzie przejść do naczyniowca.

natasza82 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zylaki,jeden mi w sierpniu pekl i mialam wielkiego siniaka na kolanie,bylam z tym u naczyniowca,moge isc na zamykanie zyl ale dopiero po porodzie,nie zapytalam jednak czy moge w trakcie karmienia,no coz,skoncze karmic to wtedy zajme sie zylami :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i wciaz 6 kg na plusie :-)

natasza82, Amnezja, Agusia ;), xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja przytyłam 10kg - i myślę że jeszcze tak do 11-12kg mogę dobić, bo w sumie został mi jeszcze miesiąc :)

ChciałabymJuż - absolutnie się nie wpycham :) Nie ukrywam, że "chciałabym juz" ale wiem, że każdy dzień Hani w brzuszku jest na wagę złota, więc sama zdecyduje hihi.
    Ale patrząc na fakt, iż mój termin już (prawie) za 4 tygodnie, a wg listy symptomów porodu pewne rzeczy następują już ok 4tyg przed porodem, to ogólnie nie pogardziłabym jakimś malutkim chociaż ZNAKIEM hihihi :)

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Mamadomina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa mam czas do 10 lipca do powrotu do formy. Na plusie w zaleznosci od dnia 18-19 kg. Idziemy na wesele i trzeba jakis wygladac

nata1987, natasza82, Agata92, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nata1987 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 wrote:
    Nie tylko Ciebie :) Ja już mam 27 na plusie, ale u mnie większość to woda (strasznie puchnę w ostatnich tygodniach) no i oczywiście Maluszek, pewnie waży już około 4000g :) W brzuchu mam już 125cm:/ Jak ja to zrzucę? Dieta, ćwiczenia no i przede wszystkim daję sobie rok na powrót do formy z przed ciąży. Nie ma nic za darmo...

A tak wg. to Witaj wśród Listopadówek:)

Trzymam kciuki za każdą z was:)

Dziekuje!!!
    Mam nadzieje ze szybko pójdą kilogramy w dół ale to w sumie nie jest najważniejsze. Najważniejsza jest nagroda jaka otrZymamy- warta każdego poświęcenia :)

Agata92 lubi tę wiadomość

d69canli3gjdxceq.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze mam dzisiaj znowu czasami nawet cos zaboli.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    Aaaaa mam czas do 10 lipca do powrotu do formy. Na plusie w zaleznosci od dnia 18-19 kg. Idziemy na wesele i trzeba jakis wygladac

Ja tez w lipcu mam wesele i chce wyglądać lepiej niż przeD ciaza haha ;)

Mamadomina lubi tę wiadomość

d69canli3gjdxceq.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Aaa i wciaz 6 kg na plusie :-)

To tak jak ja :)

Dziewczyny nie przejmujcie się wagą.To wszystko ładnie zniknie po porodzie :)

Niecierpliwa dostałaś w końcu sterydy na płucka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 16:30

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra pierwszy spacer zaliczony :) słonecznie ale rześko wiec za długo nie pochodziliśmy. Hania spała grzecznie od czasu do czasu mrucząc pod nosem. Maz pchał wozek dumny jak paw :)
    Ja przytyłam prawie 10 dwa dni po porodzie mialam minus 6 i tak stanęło. Wczoraj rano mniej o pol kg. Ale brzuszek został z dnia na dzien coraz mniejszy ale jednak jest. Cycki zostały - wiec o założeniu ulubionych koszu moge poki co pomarzyć. Nogi mam ponownie szczupłe, rece w sensie ramiona tez, pelikany zniknęły :) gęba dochodzi do siebie - coraz mniejszy księżyc w pelńi ;) i znow widze swoje kostki ;)

Marzena27, Amnezja, natasza82, Lavendula, ÓptimusPrime, ChciałabymJuż, Agusia ;), xpatiiix3, blue00, Fidelissa, AgataP, KUNIAK, Viviana, sisiiii, Maga31, anusiaa90, Rybka Nemo, Madlen222, Mamadomina lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że po urodzeniu większość sama zejdzie :D Mój mąż to taki, że zawsze zwraca uwagę, żeby dobrze wyglądać i się bał, że w ciąży to się zapuszczę (bo tak niestety u mnie w rodzinie większość kobiet w ciąży i po ciąży to z dużymi nadwagami zostało), a on uważa, że to żadne geny tylko się komuś nie chce zadbać albo się je za dużo :D I teraz też tak liczy, że jak urodzę to szybko wrócę do normalnych rozmiarów, bo napewno się da tylko trzeba się wziąć za siebie. Więc czuję taką presję trochę z jego strony...

Maga31 lubi tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivi juz niedługo utulisz Amelkę :)

Viviana lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti24 wrote:
    Mam nadzieję, że po urodzeniu większość sama zejdzie :D Mój mąż to taki, że zawsze zwraca uwagę, żeby dobrze wyglądać i się bał, że w ciąży to się zapuszczę (bo tak niestety u mnie w rodzinie większość kobiet w ciąży i po ciąży to z dużymi nadwagami zostało), a on uważa, że to żadne geny tylko się komuś nie chce zadbać albo się je za dużo :D I teraz też tak liczy, że jak urodzę to szybko wrócę do normalnych rozmiarów, bo napewno się da tylko trzeba się wziąć za siebie. Więc czuję taką presję trochę z jego strony...

Z jednej str złe bo stresów po porodzie przy maluszku nie brakuje a taka presja wywołuje stres, nie ma co sie oszukiwać
    Ale z drugiej str to bardzodobra motywacja. Ja jej np nie mam i żre biszkopty tonami a mogłabym zamiast tego zdrowe warzywka.
    Wszystko zalezy jak podejdziesz do tematu :)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze przyznam, że o ile na początku nie mogłam zjeść nic słodkiego tak teraz często coś podjadamy razem. Ale też po badaniu tej całej glukozy, moja ginekolog poradziła mi, żebym coś słodkiego czasem zjadła, bo na czczo miałam bardzo niski poziom cukru.
    Teraz mam często ochotę na słodkie ;)

A "presję" ze strony męża bardziej odbieram to jako matywację, bo kto nie chciałby wyglądać dobrze. Zobaczę jak to wyjdzie po porodzie, potem się zacznie jakieś fitnesy jak będzie możliwość.

A teraz to jednak bardziej myślę o tym kiedy mnie w końcu weźmie i się zacznie... Tak mi już nagadali, że raczej urodzę przed terminem i chciałabym, bo dwa tygodnie temu synek miał już 3300g i tak myślę, że im dłużej tym będzie większy... A póki co mam tylko czasem takie lekkie bóle @, wczoraj brzuch twardniał cały dzień i przy chodzeniu lub przewracaniu się na łóżku czasem okropnie boli w pachwinach. Jutro wizyta to zobaczę jak tam na dole, ale tydzień temu mi powiedziała, że wszystko "pozamykane"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 16:46

mada_lena, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

‹‹ 1782 1783 1784 1785 1786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ