X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti24 wrote:
    Mam nadzieję, że po urodzeniu większość sama zejdzie :D Mój mąż to taki, że zawsze zwraca uwagę, żeby dobrze wyglądać i się bał, że w ciąży to się zapuszczę (bo tak niestety u mnie w rodzinie większość kobiet w ciąży i po ciąży to z dużymi nadwagami zostało), a on uważa, że to żadne geny tylko się komuś nie chce zadbać albo się je za dużo :D I teraz też tak liczy, że jak urodzę to szybko wrócę do normalnych rozmiarów, bo napewno się da tylko trzeba się wziąć za siebie. Więc czuję taką presję trochę z jego strony...

Mój maż tez zwraca uwagę na dobry wygląd i nie sądzę żeby mu sie spodobało gdybym zapuścila sie totalnie po ciazy ale utkwiło mi w głowie to co mi powiedział raz. Mianowicie przeczytał gdzieś że choćby niewiem ile kilo kobieta przytyła w ciazy to dla faceta zawsze bedzie wyglądać sexi i powiedział mi ze to prawda :)) wiec zapunktowal :)

doti24, ChciałabymJuż, Marzena27, Milaszka, mada_lena, Fidelissa, Amnezja, Maga31, anusiaa90, Rybka Nemo, Mamadomina lubią tę wiadomość

d69canli3gjdxceq.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak podaja sterydy na płuca? to jest zastrzyk w pupe? pytam bo ponoc mi tez maja podac...

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie mówi mi w sumie teraz nic na temat wyglądu. Tylko jak widzi brzuch to zawsze takie przerażenie w oczach, że kurcze jaki on już duży, już niedługo z nami będzie itd :D
    A wczoraj mnie rozwalił swoim porównaniem :D Stwierdził, że to jak z ciastem w piekarniku - rosło, rosło i teraz gotowe i trzeba wyjąć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 16:50

Agata92, Milaszka, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    To tak jak ja :)

Dziewczyny nie przejmujcie się wagą.To wszystko ładnie zniknie po porodzie :)

Niecierpliwa dostałaś w końcu sterydy na płucka?

Nie kochana bo nie poszlam do szpitala.

nxbhnwz.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio dostałam komplement od męża i znajomych, że z tyłu nie widać, że jestem w ciąży, że się coś zmieniło, nadal mam wcięcie, pupka mi nawet zmalała, ale to tylko zasługa diety :-)

natasza82 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwariowały z tymi postami.. lece nadrabiać :)

Agusia ;), Dotty84, Milaszka lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Ja ostatnio dostałam komplement od męża i znajomych, że z tyłu nie widać, że jestem w ciąży, że się coś zmieniło, nadal mam wcięcie, pupka mi nawet zmalała, ale to tylko zasługa diety :-)

Agusia u mnie to samo z tyłu nie widac ze jestem w ciazy, wszyscy zwracaja na to uwage :)

Agusia ;), ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti moj mąż ma dokładnie takie samo podejście. Strasznie się bał przed ciążą (o czym wtedy mi nie mówił), ze będę 6 na 9. A jeszcze jak widział moją kuzynkę, to juz w ogóle był przerażony. A teraz dopiero się przyznaje, ze bardzo ładnie wyglądam i że się nie spodziewał tego. Bał sie, ze będzie wszędzie duuuuużo, a tu tylko brzuszek. Ja widze troche wiecej, ale jak on tylko brzuszek to bardzo dobrze :D Ja go podnosze na duchu, że po ciąży 500 kcal się spala w ciągu dnia jak się karmi piersią, a on, ze jakby co, to będziemy biegać :) Więc jest ok. Zobaczymy jak urodze, czy nie będzie większej presji. Bo widzę, ze teraz jest hmm.. wyrozumialy :P

A jak się spala te 500kcal w ciągu dnia przez karmienie piersią to może dam ogłoszenie, ze wykarmię pół osiedla :D Może więcej spadnie :D

oo mi tez mówią, że z tyłu nie widać, ze jestem w ciąży :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 16:57

natasza82, Agusia ;) lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Sylvi ja miałam wywołany i potwierdzam kuuuurewsko mocno boli ,tym bardziej, że mam porównanie do pierwszego, wtedy tak nie bolało, a było bez zzo i było sto razy szybciej... A teraz nie dość że najpierw wywołać nie mogli nic się nie działo prawie to jeszcze jak parte były zupełnie zzo zeszlo i urywało dupe a ja wiłam się jak ryba bez wody na tym lozku.. ;o chciałam oszczędzić Wam opisów wczesniej, ale tak u mnie było po tym jak ostatni post Wam napisalam na porodówce.. ;/
    zaczynam się bać, ja mam bardzo niski poziom bólu, no nic, najwyżej męża będę bić na porodówce:P

natasza82, Agusia ;), xpatiiix3 lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Sylvi ja będę miała wywoływany (prawdopodobnie) ale po Tobie, dowiem się za tydzień na wizycie, tez wywołanie z powodu cukrzycy, kochana w takim razie ja będę czekać na info od Ciebie.
    Natasza chyba też będzie miała wywoływany.
    EDIT: moja znajoma miała wywoływany podobno meeega bolesny ale szybciej postępuje.
    z pewnością będę relacjonować :D

Agusia ;) lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam +15kg.. Ale na szczescie od 3 tyg waga stoi :) wiec juz pewnie nie przytyje. Mowia mi ze w ogole nie widac po mnie zem w ciazy oprocz oczywiscie brzuszka, wiec sie ciesze :) ufam ze po porodzie spadnie w mig. Jak zaszlam to smialam sie ze dobije do meza i idealnie waga na 73kg mi stanela. Tak jak maz ;)

Maga31 lubi tę wiadomość

• sylvi Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Ja to wogle nie dostalam skierowania na gbs-a,ciekawe co zrobia jak mnie wezmie wczesniej
    mnie rodzinna powiedziała że się nie robi GBSu i że mój ginekolog wymyśla ;) ale jakoś bardziej wierzę jemu niż jej ;)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi jak wywołują zazwyczaj zaczynaja od balonika ;) mi jak wypadł balonik zaczął się poród zaraz skurcze spore miałam i wody odeszły i hello porodowko tam chwila i po sprawie ;)) a teraz mam traumę ,ale lekką, będę bała się już trzeciego porodu i tego bólu i będę się modlić, żeby znowu e mieć oxy ,ale jak się chce mieć dzieci to te parę czy parenascie godzin to nic ;) hehe się zaraz zapomina ja już prawie nie pamiętam ,ale takie teksty do mamy gadałam, że gdyby czuła nogi to bym przez okno wyskoczyła tak boli albo ze jej zaraz kudły ze łba powyrywam na skurczu jak będzie spała bo kładła głowę obok ,biedna zmęczona a ja jej nie dałam spać hahaha a zaraz się smialam a potem plakalam bo mnie idiotka tak znieczulila ze malo z łóżka nie zlecialam podciagnelam się i jeb z powrotem jak kłoda, no ni wtedy juz się podnieść nie mogłam i taki bek ze jestem do dupy, ze nie mogę urodzić itd a zaraz zwu się smialam tak huśtawki ze szok ;)

Maga31 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudziłam sie

Mąż mówi, ze wkręcał żarówkę i klosz mu sie zbił z zabytkowej lampy po mojej babci. Normalnie byłabym wkur....na
    A ja nic
    Spokój

Bardzo dziwne......

ÓptimusPrime, AgataP lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Obudziłam sie

Mąż mówi, ze wkręcał żarówkę i klosz mu sie zbił z zabytkowej lampy po mojej babci. Normalnie byłabym wkur....na
    A ja nic
    Spokój

Bardzo dziwne......

Kochana to z pewnością przez to, że falujesz :P

Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytyłam 10kg, no prawie 11 ale to dlatego że w końcówce mam większy apetyt to raz a dwa zaczyna mi się woda zatrzymywać, nawet palce mi puchną co mi się wcześnie nie zdarzało

od wczoraj mam ochotę uszykować łóżeczko dla małej :P
    no i zastanawim się czy mam wystarczającą ilość ciuszków dla niej... no cóż dokupi się po porodzie

Agusia ;), asia099 lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 27 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które urodziły jaka u was była różnica w wadze z USG, a wadze po urodzeniu?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Dziewczyny, które urodziły jaka u was była różnica w wadze z USG, a wadze po urodzeniu?
    ja jak byłam w szpitalu to dziewczyny rodziły o 300g większe dzieci niż na USG

e_v_e lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja schudłam w ciazy

i w tej chwili wazę 4 kg mniej niż prZed ciaza.
    Umówiłam sie z kumpela. Przejechała samochodem koło mnie i sie nie zatrzymała bo myślała ze to nie ja i musiałam do niej dzwonić zeby zawróciła :)
    To jest komplement

. Pupę mam mała ręce nogi i buzie szczupła. Wchodzę w rzeczy sprzed ciazy.

Niech żyje dieta cukrzycowa:))))

ÓptimusPrime, blue00, ewelina_d, sylvi, Agusia ;), Amnezja, Maga31, santoocha lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa, Ty lobuzko! :)
    No ja tez musze na diete przejsc, bo ja to walen normalnie jestem

Ale! Musze Wam sie pochwalic, wczoraj do mojego dzwonila jego mamusia I powiedziala, ze nie mam sie przejmowac wielkim brzuchem I waga, bo ona tez z nim w ciazy taka byla, a pozniej zeszlo...z tym ze ona 2 miala dziecakow plus maz wokol kt trzeba bylo jak wokol dzieci :)
    To chyba najmilsze, co os niej uslyszalam od wiekow :) tfu, tfu tylko by nie zauroczyc :)

xpatiiix3, mada_lena, AgataP, Agata92, KUNIAK, Viviana, Amnezja, ChciałabymJuż, Agusia ;), Maga31, anusiaa90, Madlen222, Fidelissa lubią tę wiadomość

‹‹ 1783 1784 1785 1786 1787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ