X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Paju Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tyg. Ciąży to w szpitalu i u lekarza liczą skończone i takie też wpisują w razie porodu.

A ja sobie liczę rozpoczęte.

Suwaczki na dole też liczą skończone.

Agusia ;) lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • lkc Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata gratulacje! :))))))))))

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Czy smutne swieto to nie wiem,toc to wszystkich swietych ;-)
    Dla mnie to jest sw zmarlych,kojarzy sie z szorowaniem grobow,cmentarzem,zimnem i kleczeniem na zimnej ziemi przed cmentarna kaplica,pier...o tym,ze po 1.11 wywoz swiec i ozdob za wiele kosztuje i ze jeden pomnik=jedna swieczka. I takie tam

Maga31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dziur w jezdni,to moje Dziecko jak wpadamy w dziure odpowiada mi za kazdym razem taaaaakim kopniakiem,ze az mi oczy z orbit nieraz wychodza :-D

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka wysłałam ci priva. Trzymajcie kciuki o 16 ginek

Maga31, ÓptimusPrime, Isia14, Agusia ;), mada_lena lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to fakt, u nas w Pl wykorzystujemy, że 01.11 jest dniem wolnym od pracy (choć teraz wypada w sobotę) i data ta zamiast ze wszystkimi świętymi kojarzy nam się z odwiedzaniem grobów czyli raczej ze zmarłymi...
    Najgorsze jest to że tego dnia dosłownie każdy chce zajechać jak najbliżej cmentarza, nie mówiąc już o "niedzielnych kierowcach", zmorach dróg... :/

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja raczej pojade na cmentarze a mam do oblecenia aż 2 jeden olbrzymi i jeden malutki. No chyba że będzie bardzo zimno to odpuszczam bo sie w kurtkę nie dopnę:( Jestem już pewna że przenoszę ciążę więc co mi tam pojechać znicza postawić.

Ja z Oliwką miałam też przebijane wody na sali porodowej. ALe wrazie czego mam tą dużą podpaskę w torebce włożoną żeby założyć.

Maga31 lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powariowałyście! ;) doczytać Was od wczoraj to graniczy z cudem :D
    Gratulacje dla mam !!! :** cudownie że wszystko tak szybko poszło i macie maleństwa przy sobie ;)

My dziś wizyta u położnej czyli standardowo mocz,krew mierzenie brzucha i cieśnienie i nic więcej się ciekawego nie dowiem raczej ;/
    mam pytanie do dziewczyn które rodzą w Anglii albo gdzieś tu w okolicach ;) pisałyście może już plan porodu ? czy położne raczej się nie dopominają o to?bo ja nie wiem czy dziś o tym nie powiedzieć poustalać i mieć póżniej spokój na porodówce.

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • ChciałabymJuż Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, bo tu nic za cholere nie widze z tych zdjęć :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka wyślij mi nr konta do przelewu chciałabym zapłacic za chmurke :) wysłałaś ją już???

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie,nastka,jak tam nasze zamowienia?;-)

Wysłany: 28 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... ciekawe co z naszą Vivianką ;)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno dochodzi do siebie :-)

• sylvi Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja będę na cmentarzach. zawsze mamy podwójną wycieczkę, najpierw rano a później jak się sciemni :)

gratuluję mamusiom :)

Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja groby najprawdopodobniej sobie odpuszczę i mąż sam pojeździ, no chyba, że wybierzemy się dzień wcześniej, jak jeszcze nie będzie tyle ludzi. Zobaczymy :) w każdym razie też mam nadzieje, że nie urodzę 1.11, jakoś ta data do mnie nie przemawia, ale gdybać to sobie możemy, bo maluchy same zdecydują

Maga31 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się porobiło. Viv 3maj się i szybko dawaj znać.
    Nata gratulację, dochodz do siebie :D
    A ja mam takie pytanie, czy któraś się orientuje jak to jest podczas planowych cc? Jak to sie odbywa podczas gdy wody nie odejdą? Odsączają podczas wykonywania cc ? Czy jak ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 12:08

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko w Gdańsku znaleźli martwego noworodka na śmietniku. Kurde gdzie te baby mają głowę to ja nie wiem.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Ja odpuszczam wyjazd,m sam z dziecmi pojedzie,zostane z najmlodsza,my to mamy godzine jazdy od domu,a poza tym brzuch mi twardnieje podczas pokonywania dziur w jezdni hehe,wasze dzieci juz uspokajaja sie w brzuchu a moje to chyba adhd ma,no az za bardzo dzis traktuje moje zebra,moze co mu dolega
    Blue mój ma to samo, zamiast się uspokajać jest jeszcze gorzej, też mówię mężowi, ze ma ADHD i tak nam się nie uda go uspokajać :)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata, Ana, Alka i Vivianka gratulacje! :)
    Ale nam się posypało ;)

Ja pójdę z mężem na groby jego rodziny, cmentarz mamy w naszej wiosce, wiec daleko nie jest.
    Szkoda tylko, że nie będę mogła pojechać na grób rodziców, ale 350km drogi- nie chcę ryzykować.

Też mam dziś wizytę.
    Wiecie co, ja już ledwo daję radę... Wczoraj mieliśmy tylu pacjentów, że masakra. Tu kroplówka, tu oddać kota po zabiegu, tu szczepienie, aż mi się zwierzaki myliły. Skończyliśmy godzinę po czasie, o 19 zjedliśmy obiad i dopiero pojechalismy do domu. O 21:30 zasnęłam, przed północą mąż mnie obudził żebym się przebrała i znów w kimono.

Nawet obiadu na dziś nie zrobiłam, zamówimy pizzę.

Już chcę rodzić, a z drugiej strony boję się że nie zdążę czegoś załatwić, 3 listopada muszę ogarnąć całą miesięczną biurokrację w pracy.

Chyba zaczynam panikować. Za dużo na mojej głowie- firma, strach przed porodem, strach jak sobie poradzę z noworodkiem, strach jak sobie poradzimy z noworodkiem w pracy... :(

Viviana lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jechać do rodziców (30 km ode mnie) czyli jakieś hmm.. 50? od szpitala. Jakoś tak. W każdym razie w czwartek mam wizytę i zobaczę co mi lekarka powie. Jak stwierdzi, że różnie może być to nigdzie nie jadę, ale jak wszystko będzie wyzamykane na cztery spusty to wyruszymy na weekend :P Jak już tam będę to raczej na groby się poturlam, tylko w takim hmm.. mniej uczęszczanym czasie spróbuję. Ale ja mam jeszcze sporo czasu do terminu.. choć jak tak patrzeć na niektóre :P To nigdy nic nie wiadomo :P Choć mi się wydaje, ze to jeszcze nie mój czas :P Fakt no pachwiny bolą, dół brzucha, bo maluch się chyba wbił w kanał ;) dużo śluzu, no i skurcze, ale sądzę, ze to przepowiadające wiec póki co mi nie spieszno ;) Przodem puszczę AgatkęP :D

Maga31 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
‹‹ 1801 1802 1803 1804 1805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ