X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam zamiar odwiedzić groby, a rodzinę i znajomych mamy pochowaną na 5 cmentarzach, więc trochę podrepczę, ale ja codziennie wychodzę na godzinne spacerki, więc myślę, ze dam radę, a chodzimy rano i wieczorem, jak tworzy się klimatyczna łuna ze świec...... mam zimowy płaszcz, do tego pas ciążowy (super sprawa) a w razie czego długi gruby szal, więc jak będzie zimno jestem przygotowana :)

Moja bratowa jak jej wody odeszły to jechała owinięta ręcznikiem

Maga31 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha no Ty to masz roboty w cholerę... to Ci trzeba przyznać, ale przynajmniej przez większość dnia nie masz czasu się stresować porodem :P A co do roboty to zwal trochę (może nawet więcej niż trochę) na męża ;) Bo Ty to chyba tam nieźle nogi zaciskasz :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie boli krzyż i prawa strona podbrzusza. Mam dość juz momentami. Nawet usiąść nie mogę bo dupa mnie boli jak cholera. Szlak mnie zaraz trafi jeszcze babka mi łazi i wkurza że mam się ruszać bo ona do końca na polu robiła.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki nie dam rady was nadrobić. Co sie od wczoraj wydarzylo z takich ważniejszych rzeczy? Co do zośki to pytajcie wszystko opowiem bo dzisiaj wychodze wiec będę juz regularnie zaglądać. A sztućce ja mam swoje bo do pokoju dostaje sie tylko talerz z jedzeniem i nie chcialo mi sie biegać na drugi koniec korytarza ale to czyste lenistwo. Tak jak Ewelina pisała wszystko jest dostepne w aneksie kuchennym

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Jak mnie boli krzyż i prawa strona podbrzusza. Mam dość juz momentami. Nawet usiąść nie mogę bo dupa mnie boli jak cholera. Szlak mnie zaraz trafi jeszcze babka mi łazi i wkurza że mam się ruszać bo ona do końca na polu robiła.

Nastka, może u Ciebie się już zaczyna powoli akcja porodowa?
    No hasło Twojej babki mnie rozwaliło :D

wff2trd8302o6ogx.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zabrałam za porządki ;)
    Chwile odpoczynku dla kręgosłupa tylko.
    Kuchnia lśni, idę zaraz szorować łazienkę, później kurze, odkurzanko, podłogi mopem przejadę - może jak się rozruszam to coś do mnie przyjdzie.

Co do grobów - my niestety nigdzie nie pojedziemy - w obie strony za daleko na wyprawy.

Maga31 lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My oczywiscie warszawskie słoiki jestemy i do najblizszego cmentarza z bliskimi mamy 400km.. Nie damy rady jechac na bank! Ale to juz wiadome bylo od dawna. Szkoda bo niedawno zmarla babcia i akurat tak sie zlozylo ze ani na pogrzebie ani teraz nie mozemy odwiedzic Jej grobu,, :(

A mnie to juz wszystko jedno kiedy urodze.. Tez za bardzo nie chcialam tego 1.11 ze wzgledu na wszystkich swietych, ale juz mi przeszlo ;)
    teraz troche lipa, bo akurwt nie ma mojej poloznej przez pare dni chyba do 3.11, wiec troche sciskam nogi, ale jak sie zacznie to nie bede marudzic i tak inna ja zastapi!!

Co do woreczkow z IKEII sa super do wszystkiego :) duzo ich w domu uzywam.

Hmm.. Optimus tak sie zastanawiam czy butelka i smoczek musza az tak byc zapakowane sterylnie?nie Wystarczy ze beda wyparzone? Przes samym uzyciem przepluka sie woda czy czyms i juz :) takze ja chyba jednak zostaje przy woreczku z ikei ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulka112 wrote:
    Dziewczynki nie dam rady was nadrobić. Co sie od wczoraj wydarzylo z takich ważniejszych rzeczy? Co do zośki to pytajcie wszystko opowiem bo dzisiaj wychodze wiec będę juz regularnie zaglądać. A sztućce ja mam swoje bo do pokoju dostaje sie tylko talerz z jedzeniem i nie chcialo mi sie biegać na drugi koniec korytarza ale to czyste lenistwo. Tak jak Ewelina pisała wszystko jest dostepne w aneksie kuchennym

Ogolnie prosze o relacje z Zochy :) pozytywy i negatywy. No i zdjecia corci poprosimy!!

Alka wczoraj urodzila
    Nata dzis
    Ana dzis
    A Viviana chyba juz po cesarce (na swiezo) :)

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w skrócie: Alka, Ana i Nata urodziły, Viv o 11 miała mieć cc więc już pewnie też Amelka jest wśród nas :)

Milaszka lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga oby bo oszaleje chyba. Jeszcze te bóle to pal licho ale siedzieć nie mogę.

Bez kitu mówią że ciąża to nie choroba a jest gorzej upierdliwa niż jaka kolwiek choroba.

lkc, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka - mi jak ktoś powie, że ciąża to taki cudowny stan itede itepe to załatwie czołg i rozjadę.
    Szczęściem jest to, co z tego stanu wychodzi na sam koniec, ale dotrwanie do tego końca to istna katorga.

Zazdroszczę tym dziewczynom, które przechodzą ją "bezobjawowo".

lkc, Milaszka, AgataP lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak super. Gratuluje mamusiom. A z zochy negatywów zero. Serio jestem zaskoczona tym jaka tu genialna opieka. Jak wrócę do domu postaram sie napisać wszystko co i jak ze szczegółami

ewelina_d, Milaszka, Dotty84 lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • nata1987 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wracam od położnej. Jak zwykle nic ciekawego, waga, ciśnienie macAnie brzucha, mocz. Następna wizytę mam 10 listopada, powiedziAlam jej ze mam nadzieje ze sie nie spotkamy a ona na to ze raczej napewno sie spotkamy :P

Strasznie dokucza mi pęcherz ...najgorzej jest jak chodzę czuje wbijajaca igłę :(((
    Zastanawiam sie czy to tak ma być czy moze to już jakies zapalenie :(

d69canli3gjdxceq.png
  • Mag.1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka Ty miałaś swoją położną?
    madziulka112 wrote:
    O jak super. Gratuluje mamusiom. A z zochy negatywów zero. Serio jestem zaskoczona tym jaka tu genialna opieka. Jak wrócę do domu postaram sie napisać wszystko co i jak ze szczegółami

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sZalejecie z porodami :)) chyba każdy sie wystraszył 1 listopadowej daty ;)

d69canli3gjdxceq.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Nie mialam poloznej wykupionej, nie mialam tu lekarza ani znajomego nic. A to ze tak stad odsyłają to podobno bujdy.

Mag.1990, Milaszka lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj już po wizycie. Nie wiem nic dokładniej, poza tym, ze po badaniu na fotelu jak zajrzała to stwierdziła, że już mogę urodzić w tym tygodniu, najpóźniej w przyszłym. A potem tylko popatrzyła na łożysko i że już takie bardzo dojrzałe i w sumie lepiej, żebym urodziła szybciej, bo tak byłoby lepiej.

I żebym sobie masowała brodawki, co wpływa na naturalne wydzielanie czegoś (nie pamiętam nazwy) aż się pojawi skurcz macicy i takie sobie masaże robić żeby jakoś niby naturalnie przyspieszyć... Ale czy zadziała to nie wiem, dzisiaj nie ma mojego męża aż do nocy, więc mam zakaz przyspieszania czegokolwiek, póki nie wróci :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 12:43

Maga31, lkc, anusiaa90, Agusia ;), Fidelissa, ChciałabymJuż, Marzena27, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bomba:)
    Też nie mam położnej, lekarza itd, dlatego każda która mi to mówi wprowadza we mnie większy wewnętrzny spokój...;)
    madziulka112 wrote:
    Nie. Nie mialam poloznej wykupionej, nie mialam tu lekarza ani znajomego nic. A to ze tak stad odsyłają to podobno bujdy.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka, czekamy niecierpliwie na opis i na fotę!:)

W ogóle to już nie praktykuję "normalnego" prysznica, bo i tak 3 razy dziennie ostatnio zaliczam kąpiel na sprawdzenie skurczów... już mam wszystkie bolesne "po obręczy", dookoła mnie boli dół brzucha i kręgosłupa, kwestia tylko jak często są... no nuda...

I firma mnie dziś wkurzyła, bo dostałam 20% "pensji" mniej... what the fuck...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dotki24 masować brodawki powiadasz hmmm idę sie molestować:P:P:P:P:P:P

Desperacja juz mnie ogarnia chyba.

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
‹‹ 1802 1803 1804 1805 1806 ››
Zgłoś post