X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Maga,dzieki za linki -podejrze sobie,co to jest :-)
    Ogolnie mam stres,ze z chlopakiem nie poradze sobie...
    Zaczelam czytac o pielegnacji chlopczyka i wpadlam w panike,jak przeczytalam,ze napletek jest przyrosniety nawet do 3 roku zycia i jest delikatny i nalezy b daelikatniw myc,a kupka moze sie dostac pod napletek i moze byc stan zapalny itp...jednym slowem,panika...
    My chlopczykowe mamusie musimy jakos sie trzymac u nas na forum,bo jak na razie tylko mamusie dziewczynek sie udzielaja :-D...

Kurka,ale mnie hemoriod rozbolal,chyba musze poprosic mojego o laskawe zajrzenie do apteki po cos na tego hemoroida....

Opti powiem ci ze pielegnacja chlopca to pikus ;) nie czytaj wszystkich glupot, zdaj sie na intuicje ;) ja jakos odchowalam syna i krzywdy mu nie zrobilam, teraz bardziej jestem przerazona dziewczynka ;)

ÓptimusPrime, Agusia ;), Fidelissa, natasza82 lubią tę wiadomość

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do napletka i pielęgnacji to ja również mam zerowe doświadczenie bo u mnie w rodzinie same "baby" ;)
    Ale ostatnio brat męża (ma syna 2 letniego)doradzał mi by napletka nie ruszać w ogóle, że to naturalne że jest przyrośnięty i lepiej w "tych okolicach" nie kombinować za bardzo bo da to odwrotny skutek od zamierzonego...

ÓptimusPrime, ChciałabymJuż, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno będziemy się tu na forum dzielić wszelkimi dobrymi radami :)

ÓptimusPrime, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga ja właśnie też tak słyszałam. Że owszem należy tam umyć, ale nie ściągać napletka. Tylko dotąd umyc dopóki się da :)

Maga31 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie mamy 2995g hahaha no ale dobra liczy się że te 3kg bo było po kupie i kurwa jak moje dziecko się nacierpiało jakaś stara suka jej dwie ręce poklula i pietke ... Nie potrafiła pobrać krwi chciałam iść po cienka igłę bo apteka na korytarzu a ona ze nie ma takiej potrzeby nadlubala ta igła dla dzieciaki w dwóch rekach ma takie siniaki a ja mało co nie mdlałam tak mi jej szkoda było pierwszy raz tak płakała malo powiedziane ona sobie gardło zdzierała, było widać, ze ją to boli jak ona wysuwała i pod innym katem wsuwała... A na koniec z piety dopiero a od razu mowilam jeszcze się rzucała a od razu mowiłam ,że ma strasznie cienkie żyłki w łokciach, ze albo pieta albo głowa, bo inaczej nie po bierze to nie kurwisko mi 10minut dziecko maltretowała... ;(

AP w sobotę Nasz lotosik zaczął 40tydzień ;)

Maga zaraz jak się ogarne chwile to zadzwonie do Julii ,bo dalej się nie odezwala... A propo ubrania na IP to ja pojechałam jak stałam w sumie i tylko podpaska hehe cale szczęście nie przeciekła za mocno dopiero na ip jak stalam za to w szpitalu schylilam się ściągając spodnie i plusk ha i kałuża a potem co chwila po nogach leciało i kałuże zostawialam za sobą wiec chodziłam w japonkach bez majtek trzymając taki gruby wielki podkład miedzy nogami hahaha ;P

Masakra Was nadrobić poważnie ;)

Patrzę sumie dobre wieści z wizyt ;) no to i fajnie ;p

No zdaje się niecałe 3h mnie nie było, a Wy naskrobałyście bryłę co nieraz za cały dzień ;)

madziulka fajnie ze wychodzicie ;)

Nastka może Twój organizm myśli ze juz urodzilas xD

Co do skórki ja sciagalam ile się da tzn tylko delikatnie żeby zmyć tą białą mastkę czy jak to się zwie ;oo no i tylko delikatnie i tak z czasem w sensie ze w ciągu paru miesięcy pierwszych zszedł cały napletek ;) bo jeżeli się ściąga na chama to powstają mikro pęknięcia srataa i no stulejke może mieć chłopak potem to operacyjnie reperuja taki zarośnięty naptelek...

Babcia idzie zaraz po wyniki małej Jezusie jak się martwie biedna jeszcze śpi.. Nie dziwie się tak się wypłakała i wyrywała, sporo siły w to włożyła laleczka moja kochana..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 13:49

Maga31, Agusia ;), Marzena27 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra skurcze uciekły za to mleko mi się sączy. Jakies odwrotne skutki na mnie ma wszystko chyba.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz pisalam,moj w tych sprawach chyba jakis uraz psychiczny ma,dla niego to jakby wstydliwy lub temat tabu?Nie wiem,probowalam podzielic sie zmartwieniami o ananizmie dzieciecym,ze nie wiem jak to przezyje,to reakcja byla totalnie niedojrzala jakas,typu nie bedzie tego robil i juza czemu tak dziecko robi,to chyba tylko w patologii itp.Podlamalam sie...
    Juz nie mowiac o tym,ze moj zaczyna mnie denerwowac,bo znowu jakis bunt nastolatka mu sie odzywa.Denerwuje sie i wykazuje agresje jak prosze go by szedl sie myc bo pozno i nie bedzie wyspany,czy prosze go godzine,by mi przyniosl wode,a on gra w telefonie...i takie zachwytu jakies pseudo patryotyzmem i kibolami i taka jakas agresja i nienawisc do innych narodowosci...
    Racjonalne tlumaczenia nie pomagaja...Czuje sie,jakbym miala nieokielzanego nastoletniego syna i z drugim synkiem w ciazy...

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co Pati ja też mam czasami wrażenie że mój organizm myśli że już urodziłam albo że zapomniał że mam urodzić.

ap1526 lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna ale juz niedługo ;) na dniach sie rozpakujesz z Agatk@ ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dotty84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobita zaczęła rodzić w....PKS-ie! :)

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1017099,title,Kobieta-zaczela-rodzic-Pasazerowie-uciekli-porod-odebral-kierowca,wid,16990329,wiadomosc.html?src01=6a4c8

Maga31, ChciałabymJuż, Milaszka lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam polozna mowila,zeby nei dotykac sutkow,by nie podudzac laktacje przed czasem...

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Dziś akurat mam wene - łazienka też już błyszczy - za chwilę akcja kurze - tylko czas na odpoczynek.
    M. w pracy już smsem mnie zjechał że mam odpoczywać, ale ile można.
    Okna bym umyła, ale się boje:D
    Nie chcę Cie staszyc, ale to wyglada na regularne wicie gniazdka:)
    Może zaraz skurcze bedą?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 14:01

qq87j44jhto0od0f.png

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:

Kurka,ale mnie hemoriod rozbolal,chyba musze poprosic mojego o laskawe zajrzenie do apteki po cos na tego hemoroida....

polecam Procto-Glyvenol :)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa ja z chęcią je przyjme - w sensie skurcze :D
    Nie obraże się, donoszona jestem, mały duży - nawet za duży wg usg ostatniego mimo że wypada na średnia (to i nawet lepiej by było żeby mu ten tydzień do terminu zabrać) :)

Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • karmelek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przy pielegnacji synka odciagalismy napletek przy kazdej kapieli, ale nic na sile tylko tyle ile sie dalo i samo swobodnie odchodzilo. Mysle ze na dobre to wyszlo bo dosc szybko zaczal mu caly ladnie schodzic i nigdy nie bylo problemow ;)

Maga31, Agusia ;), ÓptimusPrime, xpatiiix3, natasza82 lubią tę wiadomość

• Maga31 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Pati, biedna Twoja Nelcia - strasznie się wycierpiała...Dobrze, ze już jesteście po badaniach :)
    Ładny klocuszek się z niej robi 3 kg - Super przybiera :D

wff2trd8302o6ogx.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    popularne tu niby te plany porodu, ale nikt mi nie mówił abym taki sporządziła
    zrobiłam sobie na brudno coś w ten deseń żeby móc sprawnie ładnie poang powiedzieć czego oczekuję
    pare zwrotów takich podstawowych, bo ogólnie planu nie chcę robić, nie sądzę abym lepiej wiedziała czy nacięcie chcę albo cos tam, jak będzie trza niech robią co powinni, a ja mam tylko kilka sugestii spisanych

ja już po "masażu" :D
    zbrodnią jest tak to nazywać :D
    choć to tylko w PL tak nazywają w sumie
    przyjemnie nie było, ale szybko więc spokoko
    nie wiem gdzie i po co jest ten czop, bo paluchy wsadziła to i krew była i główkę wyczuła i w ogóle, a ja zakorkowana niby dalej, bo nic nie było jak dotąd
    mam 1,5 cm i jestem na dobrej drodze podobno :D
    brzuch mnie teraz boli w zupełnie nowy sposób hehe, nie sądziłam, że jest tyle rodzajów bólu :D
    a w ogóle to mają te swoje sposoby aby nie spojrzeć na pipkę :)
    teraz na leżance kazała stopy do siebie podeszwami złączyć, przykryta byłam ręcznikiem dużym, na oślep działała :D można?

Maga31, ChciałabymJuż, ÓptimusPrime, santoocha, AgataP, Rybka Nemo, anusiaa90 lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty może dostaną darmowe przejazdy dla matki i dziecka :D Ja kiedyś sie smialam, że pójdę na jakąś uczelnie i tam urodzę, to może moje dziecko dostanie w prezencie INDEKS i nei bedzie musialo walczyc o przyjecie na studia :D

Maga31, Dotty84 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ap - niezłe działanie położnej "na czuja" ;)
    choć ostatnio jak ja byłam badana na "samolocie" to zwróciłam uwagę, że mój gin w pewnym momencie podczas badania szyjki patrzył na sufit, więc może takie badanie na wyczucie ma jakiś sens :)

ap1526 lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam do łazienki sie umyc i przebrać w dres i padłam na łożku.

Ale słaba jestem.
    Ale koleżanka zgaga jest:)

ChciałabymJuż, Lavendula lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 1804 1805 1806 1807 1808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ