Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dotty84 wrote:Ja też tak zrobiłam - zapakowałam w woreczki ze strunami
Ogólnie ja też Hani ubranka popakowałam w torebki i podpisałam, żeby mężowi ułatwić sprawęA to wogóle chyba pomysł Opti był? Już nie pamiętam, ale wiem że ściągnęłam te torebki strunowe i podpisywanie od kogoś
też miałam taki zamiar, ale mój mąż zdał egzamin z rozpoznawania wszystkiego na 5tkę i on mnie pakował i powiedział, że łatwiej mu będzie bez tych torebek...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:51
Mag.1990, Maga31, ChciałabymJuż, Milaszka lubią tę wiadomość
-
ewelina_d wrote:kończysz... 37+x to trzydzieści siedem tygodni ciąży lub też trwający trzydziesty ósmy... gdy masz 37+6 to kończysz trzydziesty ósmy, a dzień później zaczynasz trzydziesty dziewiąty, mając skończonych trzydzieści osiem tygodni.
A belly nic nie przyspiesza, ani nie zawyża, i też dobrze dzieli na miesiące i trymestry, tylko wg międzynarodowych standardów, a nie polskich sprzed 50 lat.
nie do końca się z tym zgodzę, jak jesteś w 38+2 to jesteś w 38 a nie w 39, mój gin zalicza skończone tygodnie, przykład goplany była w 36+6 wg suwaczka, wg Belly 37 i ciąże prawidłowo uznano jako niedonoszoną, to tak jak z urodzinami kończysz np. 25 lat a zaczynasz 26, ale nie mówi się ze mam 26 tylko 25 lat -
Agusia ;) wrote:nie do końca się z tym zgodzę, jak jesteś w 38+2 to jesteś w 38 a nie w 39, mój gin zalicza skończone tygodnie, przykład goplany była w 36+6 wg suwaczka, wg Belly 37 i ciąże prawidłowo uznano jako niedonoszoną, to tak jak z urodzinami kończysz np. 25 lat a zaczynasz 26, ale nie mówi się ze mam 26 tylko 25 lat
jak rodzisz się 1 stycznia 2014, to do 31 grudnia 2014 masz 0 lat skończonych, ale jesteś w pierwszym roku życia.
od 1 stycznia 2018 masz skończone 4 lata, ale zaczynasz piąty rok...
dlatego 37+x to trzydziesty ósmy tydzień a skończone trzydzieści siedem.
jest to logicznie niemożliwe mieć jakiś tydzień skończony i w nim być
"np. 25 lat a zaczynasz 26, ale nie mówi się ze mam 26 tylko 25 lat"
mam 25 lat, ale zaczęłam dwudziesty szósty rok życia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:01
Paju lubi tę wiadomość
-
Agusia ;) wrote:nie do końca się z tym zgodzę, jak jesteś w 38+2 to jesteś w 38 a nie w 39, mój gin zalicza skończone tygodnie, przykład goplany była w 36+6 wg suwaczka, wg Belly 37 i ciąże prawidłowo uznano jako niedonoszoną, to tak jak z urodzinami kończysz np. 25 lat a zaczynasz 26, ale nie mówi się ze mam 26 tylko 25 lat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:09
ewelina_d lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69555.png -
ewelina_d wrote:no właśnie nie;)
jak rodzisz się 1 stycznia 2014, to do 31 grudnia 2014 masz 0 lat skończonych, ale jesteś w pierwszym roku życia.
od 1 stycznia 2018 masz skończone 4 lata, ale zaczynasz piąty rok...
dlatego 37+x to trzydziesty ósmy tydzień a skończone trzydzieści siedem.
jest to logicznie niemożliwe mieć jakiś tydzień skończony i w nim być
Myślę, że obie mamy rację, moim zdaniem i wg wielu lekarzy będąc w 38+2 jestem w 38 a nie w 39 i tak wpiszą w momencie porodu (ukończenia danego tygodnia) ja raz dostałam reprymendę od mojego gina jak wyprzedziłam o tydzień zgodnie z belly -
Witam się z rana - nareszcie noc zaliczona do przespanych!
Choć przez te mgły to zwariować można... jak tu dojechać do szpitala? Mąż prosił mnie wczoraj bym przypadkiem nie zaczęła rodzić wieczorem lub w nocy bo nie wie jak dojedziemy...Tak jakbym mogła przewidzieć, kiedy się zacznie
co do plamienia po badaniu palpitacyjnym szyjki - to normalne
a co do rozwarcia to jeden palec to około 1,5 cm -
Agusia ;) wrote:Myślę, że obie mamy rację, moim zdaniem i wg wielu lekarzy będąc w 38+2 jestem w 38 a nie w 39 i tak wpiszą w momencie porodu (ukończenia danego tygodnia) ja raz dostałam reprymendę od mojego gina jak wyprzedziłam o tydzień zgodnie z belly
misiaczk25, niecierpliwa21 lubią tę wiadomość
-
Agusia ;) wrote:Myślę, że obie mamy rację, moim zdaniem i wg wielu lekarzy będąc w 38+2 jestem w 38 a nie w 39 i tak wpiszą w momencie porodu (ukończenia danego tygodnia) ja raz dostałam reprymendę od mojego gina jak wyprzedziłam o tydzień zgodnie z belly
ewelina_d lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69555.png -
Dżizas krajst, czlowiek na moment z kompa zejdzie a tu juz sie dzieci rodzą
.
A listopad sie jeszcze nie zaczal.
no dalej, ktora chetna na halołina, a ktora na 1 list?
bo jak tak dalej pojdzie to do 14.11.14(piekna data, piekna;)) albo 11.11 nikt nie dotrwa;p.
Maga31 lubi tę wiadomość
-
ewelina_d wrote:mylisz dwie formy gramatyczne: mieć ileś tygodni (i tu się liczy skończone) i być w którymś tygodniu (tu się liczy zaczęty). to nie jest to samo. gin może liczyć skończone, czego nie można utożsamiać z zaczętymi. i już chyb wyczerpałam temat...
Ja wyczerpałam również, będąc w 38+2 jestem w 38 tygodniu itd., liczy się skończone tygodnie
Nie ważne każdy ma swoją inną teorię i nie miejsce na forum na takie mijankistaraczka83, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
FK81 wrote:Dżizas krajst, czlowiek na moment z kompa zejdzie a tu juz sie dzieci rodzą
.
A listopad sie jeszcze nie zaczal.
no dalej, ktora chetna na halołina, a ktora na 1 list?
bo jak tak dalej pojdzie to do 14.11.14(piekna data, piekna;)) albo 11.11 nikt nie dotrwa;p.
fk ja mam ustawione cc na 14.11.14i mam plan dotrwać tylko czy sie uda..
FK81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny