Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Nata gratulację
Vivi trzymam kciuki za bezbolesną cc:)
Ja od dzisiaj nei mogę chodzić normalnie mam jakąś blokadę co wstaje to w ryk:(W nocy myślałam że oszaleję z bólu tak mnie na dole wszystko bolało. Mdli mnie od rana i brzuch twardy jak kamień nawet po nospie forte.
Viviana, Nata lubią tę wiadomość
-
ewelina_d wrote:kończysz... 37+x to trzydzieści siedem tygodni ciąży lub też trwający trzydziesty ósmy... gdy masz 37+6 to kończysz trzydziesty ósmy, a dzień później zaczynasz trzydziesty dziewiąty, mając skończonych trzydzieści osiem tygodni.
A belly nic nie przyspiesza, ani nie zawyża, i też dobrze dzieli na miesiące i trymestry, tylko wg międzynarodowych standardów, a nie polskich sprzed 50 lat.
No właśnie pisze belly ze jestem w 39 bo mam 38 + 0 dni
Czyli niby skończyłam 38 tc. A suwaczek ze skończyłam 37...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:08
-
fidelissa
no wkładają palce i mierzą ile wejdzie.. tak to chyba najprościej napisać - 1 palec to jest jakoś 2 cm choć pewna nie jestem - usg mierzy długość szyjki
a apropo badania czy któraś z was ma/miała plamienie po badaniu szyjki? ja od wczorajszej wizyty mam brązowe plamienie - nie za dużo ale ciągle jest coś brązowego...
-
Hej dziewczyny, mam słaby net, więc wpadam tylko z gratulacjami dla świeżo upieczonych mamusiek
Alka,
Ana,
Nata
- serdeczne gratulacje, niech dzieciaczki rosną zdrowo i szczęśliwie!
U mnie na poród w najbliższych dniach się nie zapowiada, szyjka zamknięta i twarda, malutka waży 2700g. Więc coś obstawiam drugą połowę listopada.
Buziaki dla wszystkich!Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Kurde dziewczyny macie tempo!
Gratulacje dla nowych mamuś
Izia mnie gin informowała po których badaniach mogę plamić i że chwilowe plamienie ok, jeśli się będzie przedłużało mam gnać na ip.
Ja pół nocy na czuju spałam...Jak zasnęłam śniło mi się, że synek mi się za mało rusza, więc się budziłam i czekałam na ruchy. Wczoraj było to samo - zrobił się nocnym leniwcem, a mnie to stresuje.
-
Nata wrote:Kochane melduje ze dzisiaj o 8:25 przyszedl na swiat nasz synek. Jest cudowny ma 52cm i wazy 2960. Pomimo bolu strasznego i wakum jestem szczesliwa
))
Gratulacje! Następny maluszek.
To ja już o mojego się nie martwię, po prostu jest taki mały -
Mag.1990 wrote:Kurde dziewczyny macie tempo!
Gratulacje dla nowych mamuś
Izia mnie gin informowała po których badaniach mogę plamić i że chwilowe plamienie ok, jeśli się będzie przedłużało mam gnać na ip.
.
no ja dzwoniłam wczoraj i powiedziała mi że plamienia po badaniu może być - no ale dziś też jest - no ale i gmerała mi tam dosyć głęboko -
jezusu nadrobiłam Was!!!
Ana, Nata ogromne gratulacje, ale Wam dobrze, macie już Maluszki przy sobie
Viv jestem myślami z Tobą, po tylu przejściach już dzisiaj największa nagroda, teraz będzie tylko lepiej! :*
Dopajanie maluchów wodą źródlaną (większą uwagę przykładamy do tego gdy karmimy mm, przy karmieniu piersią dziecko przez pierwsze minuty pije, potem się najada, mleczko się zmienia), przed przyjazdem na IP jak najbardziej zjeść coś w domu - takie info z mojej szkoły rodzenia
Ja wczoraj zaliczyłam gorzkie żale, wieczorne płacze i stękanie do męża "aleee mnieee przyyyyytul" dzisiaj chyba trochę lepiej... chociaż rano bolała mnie głowa i awanturowałam się, że K za głośno kaszle i mnie boli jeszcze bardziej (???) sama się zastrzelę, jeśli on tego wcześniej nie zrobi
Byliśmy rano na naszej budowie... choinki które posadziłam na samym końcu działki całe oszronione... piękne słońce... i poczułam atmosferę zimowo świąteczną wręcz.. i się tak wzruszałam wśród tych krzaczorów, że każda z nas będzie w te święta już tulić swojego Maluszka.. ahh
Witamy się tak w ogóle w rozpoczętym 37 tygodniu! belly "straszy", że możńa urodzić w każdej chwili, no to czekamy pod kocykiem na chwilę.
Miłego
Viviana, natasza82, Maga31, Fidelissa, ChciałabymJuż, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
ok przypomniałam sobie miałam wstawić wnioski urlopu macierzyńskiego a więc wstawiam 4 razem z instrukcją którą przesłała mi księgowa:)
Mam nadzieję że się przyda:)
Jak będą mało czytelne to podajcie meila wyślę na meila:)
natasza82, Maga31, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość
-
jeny gratulacje dla mamusiek
ja zaraz idę na "wywoływanie" także teraz myi oficajalnie otwieram czterdziestotygodniówki
to jest nasz czas
koniec wpychania
mała wczoraj tak mało się ruszała, że fajnie że idę, posłucham serduszka, trzesłam brzuchem już ze łazmi w oczach, piłam kładłam się na wznak, na boki, zaczepiałam, a ona ledwie odpukała
ja na innej planecie chyba, bo pogodę mamy cudowną
Paju, FK81, Fidelissa, AgataP lubią tę wiadomość
-
Witam, ale się dzieje
mnie dzisiaj coś bolą sutki ;/ też tak macie ?
Ap mi na SR mówili tak jak Tobie żeby po odejściu wód iść pod prysznic, zjeść coś, bo mamy tak ok 2h czasu żeby pojechać na ip
Ana, Nata gratulację :* zdrówka dla Was i czekamy na fotki maluszków:)
Viv to czekamy na Amelcie. Powodzenia :*
Viviana, ap1526 lubią tę wiadomość
-
Milaszka wrote:Haha ja pewnia zapakuje w woreczek z IKEII i podpisze
Ja też tak zrobiłam - zapakowałam w woreczki ze strunami
Ogólnie ja też Hani ubranka popakowałam w torebki i podpisałam, żeby mężowi ułatwić sprawęA to wogóle chyba pomysł Opti był? Już nie pamiętam, ale wiem że ściągnęłam te torebki strunowe i podpisywanie od kogoś
Milaszka lubi tę wiadomość