X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus gdyby było cos nie tak to odrazu by cos robila a nie puscila do domku. Widocznie chce mieć cie tylko pod kontrola :)

Agata92, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karol gratulacje:)
    Taki poród to chyba marzenie każdej kobiety:)

njr11rs.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti nie martw się. Zostało Ci jeszcze tak niewiele, że na pewno dasz radę:) myślę, że dziewczyny mają rację. Jeśli byłoby coś poważnego to wylądowała byś w szpitalu a tak ona chce tylko mieć Cię pod kontrolą. Głowa do góry:)

Co do ilości wód to się o to nie martw. Ja 3 tygodnie temu miałam AFI 9 a teraz mam 30 i wielowodzie:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 20:59

ÓptimusPrime, nata1987 lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus idź do lodówki i zaserwuj sobie ogromna porcje lodów z duża ilością czekolady rozsiądz sie wygodnie i delektuj smakiem :) nie stresuj sie nie masz czym. Moze faktycznie lepiej nie robić usg i nie wiedzieć nic o łożysku, przepływach... Dla mnie t czarna magia ale za to jestem spokojna. Napewno bedzie dobrze !!! Zobaczysz już niedługo bedzies tulic dzidzie i śmiać sie z twoich lęków :)

ÓptimusPrime, Milaszka, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

d69canli3gjdxceq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karol gratuluje,a ja od jakiejs godziny mam regularne spiecia macicy,nie wiem co ile bo nie odliczam ale tak na oko co jakies 2-3 minuty,nie sa bolesne ale czuje,ze bardzo podciagaja mi szyjke tak jakby do gory,moze to dlatego,ze zmolestowalam sutki hehehe

ÓptimusPrime, ChciałabymJuż, lkc lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie dzis tez wspomniala o wielowodziu,bo niby brzuch olbrzymi,a sie okazalo ze niee :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus nie martw sie tak jak dziewczyny pisza gdyby bylo cos bardzo nie tak to by Cie nie wysylala do domu tyko do szpitala,spokojnie bedzie dobrze,juz koncoweczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 21:09

ÓptimusPrime, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

• Marzena27 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karol ogromne gratulacje! no to mamy dzisiaj dzień lekkich porodów, hah oby same takie! :)

Opti, zastanawiam się czy masz możliwość podjechać na IP jeśli czujesz się mocno zaniepokojona, ale do innego szpitala niż tam, gdzie Pani Zdrowa? też jestem zdania, że nawet prywatny lekarz nie wypuściłby Cię z gabinetu bez skierowania na patologię, gdyby coś było źle, ale rozumiem też, że się martwisz. Ważne teraz, abyś była spokojniejsza i na to trzeba znaleźć sposób.

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus wrzuć na luz, czekolada i dobra książka ;* trzymaj się ;*

A u Julii decyzja ,że za tydzień rodzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 21:11

ÓptimusPrime, Marzena27, lkc, Mamadomina, Milaszka, anusiaa90, ap1526, Agusia ;), Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nata1987 wrote:
    Optimus idź do lodówki i zaserwuj sobie ogromna porcje lodów z duża ilością czekolady rozsiądz sie wygodnie i delektuj smakiem :) nie stresuj sie nie masz czym. Moze faktycznie lepiej nie robić usg i nie wiedzieć nic o łożysku, przepływach... Dla mnie t czarna magia ale za to jestem spokojna. Napewno bedzie dobrze !!! Zobaczysz już niedługo bedzies tulic dzidzie i śmiać sie z twoich lęków :)
    No wymodlilam u mojego shake z maca,laskawie kupil,ale nie smakowal mi...ide poszukac miesko...
    Wlasciwie sie zgodze,lepiej czasem nie wiedziec....:-/

A ciesze sie,ze Jula za tydzien rodzi! :-) Trzymam za Nia kciuki mocno!!!

Eeeeeh,musze sie rozluznic ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 21:16

xpatiiix3, nata1987 lubią tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wielkiego smaka na hamburgera.. Albo kurczakburgera z mc.. Juz w nocy mi się śnił a teraz to juz wogole :/

ÓptimusPrime, ChciałabymJuż, lkc, Marzena27, Agusia ;) lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Optimus nie martw sie tak jak dziewczyny pisza gdyby bylo cos bardzo nie tak to by Cie nie wysylala do domu tyko do szpitala,spokojnie bedzie dobrze,juz koncoweczka.

No zaraz umre ze smiechu!Koncoweczka??? I to mowi pannica,ktora juz jest prawie w 41tyg i nic :-D :-D :-D :-D :-D

A i moj powiedzial,ze dziecko moje stwierdzilo,ze bedzie zimowac w brzuchu :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 21:19

lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość

• nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Karol a ty nie za wcześnie sie wybierasz na porodówke? ;)

d69canli3gjdxceq.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martinka :D Kurde za chwilę to i ja będę miała ochotę :D
    Do nas można zamówić z kfc coś :P
    Ja przez pierwszy trymestr ciaży się fatalnie czułam, wieczne mdłości, osłabienie i w ogóle, ale miałam cały czas chcicę na big maca, albo twistera z kfc :D Nie jadłam, ale czasem myślałam, że padne, taki ślinotok dostawałam na samą myśl o tym :D

lkc, Mag.1990, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus musi byc ok u Ciebie, tak jak pisza dziewczyny , a poza tym to przeciez Pani Zdrowa jest ;)
    Madlen... co ja moge napisac.. tylko to co reszta. sliczne slodziaki!
    Karmelek - trzymam kciuki jutro.
    Karol - gratuluje i zazdroszcze tempa ! blyskawiczne! :)

ÓptimusPrime, Madlen222, karmelek lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wstawić zdjecie do postu? Ciemnota ze mnie!!!

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

d69canli3gjdxceq.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż ja któregoś wieczoru w pierwszym trymestrze miałam ochotę na pizze z pieczarkami:D zamówiłam dużą - zjadłam ją za raz, po czym ją oddałam z siebie - ale zachcianka w pełni zaspokojona;D
    Ale ogólnie pierwszy trymestr spożywczo miałam zachcianki i mogłam je spełniać bo mój M. był na szkoleniu, które skończył w czerwcu - tak to w domu był tylko na weekendy, więc gotowałam, kupowałam tylko dla siebie i mogłam jeść co chciałam i nikt dziwnie nie patrzył :D

ChciałabymJuż, maaartinka, lkc lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej zamiast Karol miało być blue ( zaciemnienie ciążowe) :)

ChciałabymJuż, blue00, lkc lubią tę wiadomość

d69canli3gjdxceq.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie martwi ze lekarz powiedzial ze pepowina jest kolo Glowy :|

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    ChciałabymJuż ja któregoś wieczoru w pierwszym trymestrze miałam ochotę na pizze z pieczarkami:D zamówiłam dużą - zjadłam ją za raz, po czym ją oddałam z siebie - ale zachcianka w pełni zaspokojona;D
    Ale ogólnie pierwszy trymestr spożywczo miałam zachcianki i mogłam je spełniać bo mój M. był na szkoleniu, które skończył w czerwcu - tak to w domu był tylko na weekendy, więc gotowałam, kupowałam tylko dla siebie i mogłam jeść co chciałam i nikt dziwnie nie patrzył :D

Mój na szczęście zaspokajał moje zachcianki :D Bo ja nie byłam w stanie wejść do kuchni, nie mówiąc o otwarciu lodówki :-/
    Ale z drugiej strony to on mnie hamował przed BIG MAC-iem a taaaaaaaaaaaaaką miałam ochotę :D Cholera :D

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
‹‹ 1831 1832 1833 1834 1835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ