X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nata1987 wrote:
    Jak wstawić zdjecie do postu? Ciemnota ze mnie!!!

Ze mnie też, bo nie wiem :D

nata1987 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChcialabymJuz to niesprawiedliwe!! Do nas nie dowoza.. Chyba będę musiała zamówić prywatna taxi czyli mojego M:) ale nie wiem o której będzie jechał do domu.. Kurde no a jechalismy od gin i sto razy pyt czy się zatrzymać w mc bo jest po drodze to ja dzielnie nie chciałam bo nie bede jeść po 19.. A teraz mi spinka cieknie.. I nie pomogło zjedzenie 15 mandarynek :/

ChciałabymJuż, lkc, Agusia ;) lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti, też myślę, że lekarka nie pozwoliłaby sobie na to, żeby Cię odesłać do domu, gdyby coś ją rzeczywiście zaniepokoiło. Monitoruj więc sytuację, ale nie popadaj w panikę, żeby nie stresować Piłkarzyka :)

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    Mnie martwi ze lekarz powiedzial ze pepowina jest kolo Glowy :|
    Caska,kolo to nie wokol...czy mi sie myli?to musisz ktg robic kontrolnie

• maaartinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nie miałam zachcianek :) no może tylko raz mój M musiał iść po pomarańcze i cytryne do sklepu bo chciało mi się kwaśnego ale to było juz dawno i pewnie on sam juz nie pamięta :)

ChciałabymJuż, lkc lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia Julii juz 3150 wazy ;)

ChciałabymJuż, maaartinka, Mag.1990, Marzena27, Mamadomina, Lavendula, blue00, misiaczk25, AgataP, natasza82, anusiaa90, lkc, sylvi, Rybka Nemo, ap1526, Ninusia, Agusia ;), Fidelissa, Agata92, Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 29 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martinka ja tez sobie zawsze w brodę plułam jak dzielnie odmawiałam :D a później myślałam sobie, ale ja głupia jestem :D
    Ale jakoś wytrwałam całą ciążę bez Big Maca :o Szok :P

A co do mandarynek, to faktycznie ciężko nimi zastąpić hamburgera :D

lkc lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja teraz stwierdziłam jaka ja głupia jestem :) w końcu po ciąży trzeba będzie odzyskać figurę to teraz można jeszcze jesc i wypadaloby tez troche pokorzystac z uprzejmości mojego M :)

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

201411191762.png

Wysłany: 29 października 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martinka może u Ciebie dopiero się zaczynają zachcianki :P Niech się strzeże Twój M. :P
    Super, że u Julii wszystko ok :) i maleństwo ładnie przybiera :)

Optimus dobrze mówią dziewczyny :) Z pewnością by Cię nie puściła ginka do domu jakby coś było nie tak, więc możesz odetchnąć :) Chce mieć Cię pod kontrolą i tyle :) A co do mega bolących ruchów to się nie dziw :P W końcu Piłkarzyk! :P Choć mój też nie pozostaje dłużny. Oj nieraz daje popalić. Czasem mi się wydaje, że po prostu nogę wyciągnie przez brzuch. Aż niesamowite, że skóra może się tak rozciągać.

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, pod koniec kopniaki powinny zwolnić.
    Ja wczoraj już na ktg myślałam żeby jechać, bo tak mało się ruszał, ale zjadłam porządną kolację, "zrelaksowałam się" przed filmem i poruszał się dopiero.
    Dziś trochę bardziej aktywny, ale to już nie jest ta aktywność co np tydzień temu.

Maga31 lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha trzeba mu dac trochę popalić zeby tez zapamietal ciaze :)

Oj tak dziewczyny mój maly tez potrafi tak się wyciągnąć lub kopnąć ze nie wiem skad on taka sile ma.. Czasami jak się chce przeturlac z boku na drugi bok to czuje opór i boje się ze uszkodze dzidzie jak się poloze bo takie wybrzuszenie :/ tez tak macie?

ÓptimusPrime, lkc, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czujecie ruchy tak niziutko poniżej brzucha? Zastanawiam się czy to symptom ze dziecko jest ulozone prawidłowo czy moze ze obniża się pomalu do porodu..

nata1987 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,dziekuje za slowa wsparcia!Fajnie,ze jestesmy takie zgrane!Mozna zawsze na Was liczyc!

Co do ruchow maartinka,to mi sie tak wygina i wypina w roznych miejscach,ze nie potrafie wyobrazic,co On tam wyprawia i jak.Na szczescie od 2dni nie lupie mnie po zebraz,przeniosl sie nizej na dlugosci pepka i chyba dzis wali w prawy jajnik.Super zabawa :-/ Az sie poryczalam z bolu...no i standard napiera na cipke...ledwie chodze...

Milaszka, ChciałabymJuż, lkc, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• karol Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    Po pierwsze gratuluje :) :) i powodzenia zycze!!

Po drugie dobrze slyszec historie takich porodow :) czyli jest nadzieja ze bedzie dobrze.

A czy jakos specjalnie "dbalas" o siebie ze tak latwo poszlo? Czy zwyczajnie jestes stworzona do rodzenia dzieci :)??

Hahah chyba jedynie to, że moja szyjka nie trzymała zbyt dobrze bo rozwarcie już dawno miałam i przez 3 miesiące leżałam więc przygotowania żadnego.
    A tak się tego bałam, a najlepsze jest takie "plusk" na koniec jak dziecko wyskakuje :)

Milaszka, Lavendula, ChciałabymJuż, lkc, Agusia ;), Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

Niech z Naszej Miłości zrodzi się Nowe Życie:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy pisalam,ale pobieram zasilek dla bezrobotnych,ostatni byl 7 pazdz,nabka dzis mi powiedziala,ze jesli urodze do 7 list to bede miala mozliwosc przedluzenia zasilku,a ze mi zalezy wiec dzialam :-)

Lavendula, lkc, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karol wrote:
    Hahah chyba jedynie to, że moja szyjka nie trzymała zbyt dobrze bo rozwarcie już dawno miałam i przez 3 miesiące leżałam więc przygotowania żadnego.
    A tak się tego bałam, a najlepsze jest takie "plusk" na koniec jak dziecko wyskakuje :)

Ee to u mnie tak gladko nie pojdzie.. Szyjka dalej twarda, dluga, zamknieta.. :(

Ale dam rade, nie ma innej opcji :)

Mag.1990 lubi tę wiadomość

• nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    A czujecie ruchy tak niziutko poniżej brzucha? Zastanawiam się czy to symptom ze dziecko jest ulozone prawidłowo czy moze ze obniża się pomalu do porodu..

Tak czuje ruchy bardzo nisko, położna mówiła że mały już jest nisko wpuszczony. Tak sie zastanawiam bo cała ciaze biorę magnez bo zawsze miałam jego niedobory czy przestać go brać ?ma to jakikolwiek wpływ na start porodu?

d69canli3gjdxceq.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    Ee to u mnie tak gladko nie pojdzie.. Szyjka dalej twarda, dluga, zamknieta.. :(

Ale dam rade, nie ma innej opcji :)

No to witam wśród Żyraf ;)

Milaszka lubi tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nata1987 wrote:
    Tak czuje ruchy bardzo nisko, położna mówiła że mały już jest nisko wpuszczony. Tak sie zastanawiam bo cała ciaze biorę magnez bo zawsze miałam jego niedobory czy przestać go brać ?ma to jakikolwiek wpływ na start porodu?

też przez całą ciążę brałam magnez i to duuużo - od 23.10 mam zakaz ;) tylko nospa - bo szyjka długa, twarda i zamnkęta

nata1987, Milaszka lubią tę wiadomość

• nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mhy czyli jednak wpływ ma :)

d69canli3gjdxceq.png
‹‹ 1832 1833 1834 1835 1836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ