Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dotty84 czasem ciężko przejść obojętnie obok jakiegoś tematu zwłaszcza wtedy, kiedy jest u Ciebie "na fali". Nie chodzi o to żeby kogoś przekonać do swoich racji ale jak już się o czymś pisze to warto jakoś uargumentować, a nie na zasadzie "mój lekarz to najwybitniejszy człowiek na ziemi i on wie najlepiej"
o to mi chodzi
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się wtorkowo. Baaardzo nie chciało mi się wychodzić z łóżka, ale teraz już energia mnie rozpiera
. (chyba po raz pierwszy w tej ciąży)
Apropos wizyt u lekarza - też bym najchętniej ciągle chodziła sprawdzać, co tam nowego. Jednak zawsze w takiej sytuacji przypominam sobie końcówki poprzednich ciąż, kiedy musiałam chodzić co tydzień na badania i było to już okropnie męczące. Wiem, że przysięgalam sobie wtedy, że w kolejnej ciąży nie będę przesadzać z badaniami
Na razie mi się nie za bardzo udaje -
Ojej, lekarz też człowiek... poza tym każdy lekarz ma swoje lata doświadczenia i czasami woli się opierać na tym a nie na fachowej literaturze.
Ja jednak polecam w razie wątpliwości przeszukać literaturę fachową, a już na pewno polecam to każdemu lekarzowi
Lancet - Diabetes & Endocrinology (nr. listopadowy 2013) podaje takie normy jak pisałam wcześniej.
Jest to jedno z najbardziej szanowanych czasopism medycznych, i byle g... tam nie przejdzie do druku
Uważam, że lekarz może się nie stosować do wytycznych literaturowych, ale na pewno musi je znać i robić to świadomie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 08:59
Aga89, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Witam Mamuśki.
Gratuluję udanych wizyt
Ja w tym tygodniu robię powtórne badanie moczu, bo mi trochę wyszło nie tak i wcinam żuravit i piję dużo wody, ide do gina w czwartek lub piątek na kontrolę, po kolejne skierowanie na badania i podejrzę Dzidzię.
Ogólnie to mam często badanie, ale wymaga tego sytuacja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 09:35
-
nick nieaktualny
-
cześć dziewczyny
wczoraj byliśmy na kolejnej wizycie:) 9 tydzień i 3 dzień za namitermin na początek listopada:)
początkiem maja mamy termin na kolejną wizytę i zrobimy badania prenatalne:)
całkiem możliwe, że poznamy już płeć maleństwa:) chociaż mój mąż twierdzi, że wczoraj już widział tam co trzeba
do chwili obecnej brak wymiotów - co mnie niepokoiło, ale lekarz powiedział aby się cieszyć tylko z tegojutro ostatnie dwa dawkowania duomoxu - mam nadzieję, że będzie wszystko ok:)
jak się czujecie w ten wtorkowy dzieńViviana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja jestem nowa więc ja nie
-
a na co Was ciągnie do jedzenia?
mnie w kierunku ryb, warzyw itp.
-
Ja jem wzrokowo, w jednym momencie wydaje mi się, że mam na coś co zobaczę ochotę a później żałuję, ze tego tknęłam
Najmniej ciągnie mnie do słodyczy, bardziej na jakieś słone rzeczy albo kwaśne. Na ryby nie mam ochoty ale staram się 2 razy w tyg je jeść z wiadomych względów.
-
witajcie w ten niby piękny dzień - niby bo pogoda u nas przepiękna ale u nas już minęła euforia po wczorajszej wizycie i wróciło realne życie - synek się pochorował jeszcze bardziej, całą noc gorączka, dreszcze potem go rozpaliło spaliśmy fatalnie, dziś już lekarz zaliczony na dodatek nasz pediatra na urlopie więc byliśmy u jakiegoś innego który 10 minut wmawiał mi że nurofen dla dzieci to coś innego niż ibum dla dzieci no ale cały gabinet był wyklejony i wygadżetowany nurofenami.. iwręcz się rzucila na mnie że ne słyszałam o porządnym leku na goroączkę jakim jest nurofen , no i antybiotyk dostał wiec z tydzień w domu.. ja też już zaczynam kichać i kręcić mnie w nosie - siedze dziś z nim w domu - humoru brak - sił też...
-
mnie to najlepiej wchodzą zupy i kanapki z serem żółtym :-)jeśli chodzi o mięsa to gorzej, ale to tez zależy od dnia. Ja mam mdłości z rana przed śniadaniem i połknięciem witamin, w ciągu dnia jest ok, nie jest to takie dokuczliwe, natomiast nasila się wieczorem niestety...a po wodzie mineralnej to już w ogóle mi niedobrze no ale piję bo coś trzeba. Czy ktoś coś wie czy u Myszy wszystko dobrze na wizycie?? Miłego wtorku!!
Dotty84 lubi tę wiadomość