Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Monique Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 czasem ciężko przejść obojętnie obok jakiegoś tematu zwłaszcza wtedy, kiedy jest u Ciebie "na fali". Nie chodzi o to żeby kogoś przekonać do swoich racji ale jak już się o czymś pisze to warto jakoś uargumentować, a nie na zasadzie "mój lekarz to najwybitniejszy człowiek na ziemi i on wie najlepiej" :) o to mi chodzi :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wtorkowo. Baaardzo nie chciało mi się wychodzić z łóżka, ale teraz już energia mnie rozpiera :D. (chyba po raz pierwszy w tej ciąży)
    Apropos wizyt u lekarza - też bym najchętniej ciągle chodziła sprawdzać, co tam nowego. Jednak zawsze w takiej sytuacji przypominam sobie końcówki poprzednich ciąż, kiedy musiałam chodzić co tydzień na badania i było to już okropnie męczące. Wiem, że przysięgalam sobie wtedy, że w kolejnej ciąży nie będę przesadzać z badaniami :)
    Na razie mi się nie za bardzo udaje

• Goplana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, lekarz też człowiek... poza tym każdy lekarz ma swoje lata doświadczenia i czasami woli się opierać na tym a nie na fachowej literaturze.
    Ja jednak polecam w razie wątpliwości przeszukać literaturę fachową, a już na pewno polecam to każdemu lekarzowi :)
    Lancet - Diabetes & Endocrinology (nr. listopadowy 2013) podaje takie normy jak pisałam wcześniej.
    Jest to jedno z najbardziej szanowanych czasopism medycznych, i byle g... tam nie przejdzie do druku :)
    Uważam, że lekarz może się nie stosować do wytycznych literaturowych, ale na pewno musi je znać i robić to świadomie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 08:59

Aga89, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze równe 3tyg do kolejnej wizyty na podglądanie okrucha :)
    Akurat będzie to USG genetyczne, jeszcze badania muszę zaliczyć bo tak idę idę i dojść nie mogę na spuszczanie krwi ;)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamuśki.

Gratuluję udanych wizyt :)

Ja w tym tygodniu robię powtórne badanie moczu, bo mi trochę wyszło nie tak i wcinam żuravit i piję dużo wody, ide do gina w czwartek lub piątek na kontrolę, po kolejne skierowanie na badania i podejrzę Dzidzię.
    Ogólnie to mam często badanie, ale wymaga tego sytuacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 09:35

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłego dnia zycze właśnie zaczynam 10 tydzień :))

Viviana, KocieOczy, Lavendula, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Ja odebrałam dziś badania. Mocz i glukoza w normie, w morfologi poza płytkami krwi( za wysokie ) wszystko ok. Grupa krwi A Rh+.

• candy Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    wczoraj byliśmy na kolejnej wizycie:) 9 tydzień i 3 dzień za nami :) termin na początek listopada:)
    początkiem maja mamy termin na kolejną wizytę i zrobimy badania prenatalne:)
    całkiem możliwe, że poznamy już płeć maleństwa:) chociaż mój mąż twierdzi, że wczoraj już widział tam co trzeba ;)
    do chwili obecnej brak wymiotów - co mnie niepokoiło, ale lekarz powiedział aby się cieszyć tylko z tego :) jutro ostatnie dwa dawkowania duomoxu - mam nadzieję, że będzie wszystko ok:)
    jak się czujecie w ten wtorkowy dzień :)

Viviana lubi tę wiadomość

d2db9585a4f07c53cccd1d4d1622100b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast jak narzekalam na brak objawow to od wczoraj mecza mnie mega mdlosci, ktora mi tak zyczyla ?:P :P

• candy Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem nowa więc ja nie ;)

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam mdłości wieczorami, w niedzielę było jakieś apogeum :(

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości już chyba ze dwa tygodnie, im bliżej wieczora jest gorzej, ale nikomu bym nie życzyła hehe.

Mnie dziś dalej brzusio ciągnie, rośnie Dzidzia.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • candy Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na co Was ciągnie do jedzenia?:) mnie w kierunku ryb, warzyw itp.:)

• Monique Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem wzrokowo, w jednym momencie wydaje mi się, że mam na coś co zobaczę ochotę a później żałuję, ze tego tknęłam :) Najmniej ciągnie mnie do słodyczy, bardziej na jakieś słone rzeczy albo kwaśne. Na ryby nie mam ochoty ale staram się 2 razy w tyg je jeść z wiadomych względów.

e43bfde7db.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie w ten niby piękny dzień - niby bo pogoda u nas przepiękna ale u nas już minęła euforia po wczorajszej wizycie i wróciło realne życie - synek się pochorował jeszcze bardziej, całą noc gorączka, dreszcze potem go rozpaliło spaliśmy fatalnie, dziś już lekarz zaliczony na dodatek nasz pediatra na urlopie więc byliśmy u jakiegoś innego który 10 minut wmawiał mi że nurofen dla dzieci to coś innego niż ibum dla dzieci no ale cały gabinet był wyklejony i wygadżetowany nurofenami.. iwręcz się rzucila na mnie że ne słyszałam o porządnym leku na goroączkę jakim jest nurofen , no i antybiotyk dostał wiec z tydzień w domu.. ja też już zaczynam kichać i kręcić mnie w nosie - siedze dziś z nim w domu - humoru brak - sił też...

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    miłego dnia zycze właśnie zaczynam 10 tydzień :))

idziemy idealnie łeb w łeb :D

• Nata Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie to najlepiej wchodzą zupy i kanapki z serem żółtym :-)jeśli chodzi o mięsa to gorzej, ale to tez zależy od dnia. Ja mam mdłości z rana przed śniadaniem i połknięciem witamin, w ciągu dnia jest ok, nie jest to takie dokuczliwe, natomiast nasila się wieczorem niestety...a po wodzie mineralnej to już w ogóle mi niedobrze no ale piję bo coś trzeba. Czy ktoś coś wie czy u Myszy wszystko dobrze na wizycie?? Miłego wtorku!!

Dotty84 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś również piękny dzień - zaraz wsiadam na rowerek i na plac po zieleninki i jarzywka pojadę :) Samopoczucie Ok, mdłości brak, cycuchy nie bolą za bardzo z wdzięczności za nowy biuston - miłego dnia :)

• Viviana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia zdrówka dla synka i oby Ciebie nie pobrało.

Ja jem dużo owoców i warzyw, od słodkiego mnie odrzuca.

Dziewczyny jakie ryby jecie? Jakie możemy bo ja ryb nie lubię, ale trzeba by jeść.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że należy unikać wędzonych ryb i surowych. A jeśli chodzi o gatunki to teorii wiele, np. trzeba unikać te które kumulują rtęć np. tuńczyk, miecznik albo rekin(!) :) Spokojnie wcinaj np. łososia ale nie wędzonego :)

Viviana lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ