X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Monique Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 czasem ciężko przejść obojętnie obok jakiegoś tematu zwłaszcza wtedy, kiedy jest u Ciebie "na fali". Nie chodzi o to żeby kogoś przekonać do swoich racji ale jak już się o czymś pisze to warto jakoś uargumentować, a nie na zasadzie "mój lekarz to najwybitniejszy człowiek na ziemi i on wie najlepiej" :) o to mi chodzi :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wtorkowo. Baaardzo nie chciało mi się wychodzić z łóżka, ale teraz już energia mnie rozpiera :D. (chyba po raz pierwszy w tej ciąży)
    Apropos wizyt u lekarza - też bym najchętniej ciągle chodziła sprawdzać, co tam nowego. Jednak zawsze w takiej sytuacji przypominam sobie końcówki poprzednich ciąż, kiedy musiałam chodzić co tydzień na badania i było to już okropnie męczące. Wiem, że przysięgalam sobie wtedy, że w kolejnej ciąży nie będę przesadzać z badaniami :)
    Na razie mi się nie za bardzo udaje

• Goplana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, lekarz też człowiek... poza tym każdy lekarz ma swoje lata doświadczenia i czasami woli się opierać na tym a nie na fachowej literaturze.
    Ja jednak polecam w razie wątpliwości przeszukać literaturę fachową, a już na pewno polecam to każdemu lekarzowi :)
    Lancet - Diabetes & Endocrinology (nr. listopadowy 2013) podaje takie normy jak pisałam wcześniej.
    Jest to jedno z najbardziej szanowanych czasopism medycznych, i byle g... tam nie przejdzie do druku :)
    Uważam, że lekarz może się nie stosować do wytycznych literaturowych, ale na pewno musi je znać i robić to świadomie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 08:59

Aga89, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze równe 3tyg do kolejnej wizyty na podglądanie okrucha :)
    Akurat będzie to USG genetyczne, jeszcze badania muszę zaliczyć bo tak idę idę i dojść nie mogę na spuszczanie krwi ;)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamuśki.

Gratuluję udanych wizyt :)

Ja w tym tygodniu robię powtórne badanie moczu, bo mi trochę wyszło nie tak i wcinam żuravit i piję dużo wody, ide do gina w czwartek lub piątek na kontrolę, po kolejne skierowanie na badania i podejrzę Dzidzię.
    Ogólnie to mam często badanie, ale wymaga tego sytuacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 09:35

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłego dnia zycze właśnie zaczynam 10 tydzień :))

Viviana, KocieOczy, Lavendula, Czarnaa94 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Ja odebrałam dziś badania. Mocz i glukoza w normie, w morfologi poza płytkami krwi( za wysokie ) wszystko ok. Grupa krwi A Rh+.

• candy Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    wczoraj byliśmy na kolejnej wizycie:) 9 tydzień i 3 dzień za nami :) termin na początek listopada:)
    początkiem maja mamy termin na kolejną wizytę i zrobimy badania prenatalne:)
    całkiem możliwe, że poznamy już płeć maleństwa:) chociaż mój mąż twierdzi, że wczoraj już widział tam co trzeba ;)
    do chwili obecnej brak wymiotów - co mnie niepokoiło, ale lekarz powiedział aby się cieszyć tylko z tego :) jutro ostatnie dwa dawkowania duomoxu - mam nadzieję, że będzie wszystko ok:)
    jak się czujecie w ten wtorkowy dzień :)

Viviana lubi tę wiadomość

d2db9585a4f07c53cccd1d4d1622100b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast jak narzekalam na brak objawow to od wczoraj mecza mnie mega mdlosci, ktora mi tak zyczyla ?:P :P

• candy Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem nowa więc ja nie ;)

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam mdłości wieczorami, w niedzielę było jakieś apogeum :(

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości już chyba ze dwa tygodnie, im bliżej wieczora jest gorzej, ale nikomu bym nie życzyła hehe.

Mnie dziś dalej brzusio ciągnie, rośnie Dzidzia.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • candy Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na co Was ciągnie do jedzenia?:) mnie w kierunku ryb, warzyw itp.:)

• Monique Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem wzrokowo, w jednym momencie wydaje mi się, że mam na coś co zobaczę ochotę a później żałuję, ze tego tknęłam :) Najmniej ciągnie mnie do słodyczy, bardziej na jakieś słone rzeczy albo kwaśne. Na ryby nie mam ochoty ale staram się 2 razy w tyg je jeść z wiadomych względów.

e43bfde7db.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie w ten niby piękny dzień - niby bo pogoda u nas przepiękna ale u nas już minęła euforia po wczorajszej wizycie i wróciło realne życie - synek się pochorował jeszcze bardziej, całą noc gorączka, dreszcze potem go rozpaliło spaliśmy fatalnie, dziś już lekarz zaliczony na dodatek nasz pediatra na urlopie więc byliśmy u jakiegoś innego który 10 minut wmawiał mi że nurofen dla dzieci to coś innego niż ibum dla dzieci no ale cały gabinet był wyklejony i wygadżetowany nurofenami.. iwręcz się rzucila na mnie że ne słyszałam o porządnym leku na goroączkę jakim jest nurofen , no i antybiotyk dostał wiec z tydzień w domu.. ja też już zaczynam kichać i kręcić mnie w nosie - siedze dziś z nim w domu - humoru brak - sił też...

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    miłego dnia zycze właśnie zaczynam 10 tydzień :))

idziemy idealnie łeb w łeb :D

• Nata Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie to najlepiej wchodzą zupy i kanapki z serem żółtym :-)jeśli chodzi o mięsa to gorzej, ale to tez zależy od dnia. Ja mam mdłości z rana przed śniadaniem i połknięciem witamin, w ciągu dnia jest ok, nie jest to takie dokuczliwe, natomiast nasila się wieczorem niestety...a po wodzie mineralnej to już w ogóle mi niedobrze no ale piję bo coś trzeba. Czy ktoś coś wie czy u Myszy wszystko dobrze na wizycie?? Miłego wtorku!!

Dotty84 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś również piękny dzień - zaraz wsiadam na rowerek i na plac po zieleninki i jarzywka pojadę :) Samopoczucie Ok, mdłości brak, cycuchy nie bolą za bardzo z wdzięczności za nowy biuston - miłego dnia :)

• Viviana Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia zdrówka dla synka i oby Ciebie nie pobrało.

Ja jem dużo owoców i warzyw, od słodkiego mnie odrzuca.

Dziewczyny jakie ryby jecie? Jakie możemy bo ja ryb nie lubię, ale trzeba by jeść.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że należy unikać wędzonych ryb i surowych. A jeśli chodzi o gatunki to teorii wiele, np. trzeba unikać te które kumulują rtęć np. tuńczyk, miecznik albo rekin(!) :) Spokojnie wcinaj np. łososia ale nie wędzonego :)

Viviana lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ