Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamadomina wrote:Szybciutko do lekarza norma w pierwszym trymestrze to mniej niz 1 wiem bo jestem stala pacjentka endokeynologa. Ft4 za niskie dla odmiany. Distaniesz hormon w tabletkach i bedzie dobrze tylko koniecznie nie zwlekaj z wizyta. Pozdrawiam Agao
A cóż to za herezyje, że mniej niż 1? nie siejmy propagandy, norma oscyluje (dla I trymestru) wokół 2,4.
Mniej emocji, więcej suchych faktów :]Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 18:58
Goplana, Monique lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Aga89 wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedź niestety dopiero do lekarza uda mi się dostać w czwartek lub piątek. Myślicie że mogę tyle poczekać czy jest to na tyle poważne że powinnam już jutro lecieć do byle jakiego? Wystarczy mój ginekolog czy powinnam do endokrynologa?
Aga keep calm, ugadaj temat z ginekologiem, a po konsultacjach zobaczycie co robić. Przede wszystkim się nie denerwuj!Aga89 lubi tę wiadomość
to nie sa herezje, tylko wiedza medyczna jak najbardziej poparta konsultacjami z dwoma bardzo dobrymi lekarzami. TSH powyżej 2 w pierwszym trymestrze stanowi czynnik zagrażający ciąży. Normy sa stare, obecnie przyjmuje się wynik około 2 za normalny dla kobiet nie będących w ciąży,
RewolucjaSięDzieje wrote:A cóż to za herezyje, że mniej niż 1? nie siejmy propagandy, norma oscyluje (dla I trymestru) wokół 2,4.
Mniej emocji, więcej suchych faktów :] -
Ginekolog powinien moc przepisać Ci euthyrox, może zadzwon jutro i sie spytaj, a jak nie, to wtedy będziesz szukać. Nie wiem gdzie mieszkasz, ja w Gdańsku, i endokrynolog raczej u nas tylko prywatnie bo na nfz terminy sa kosmiczne.
Aga89 wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedź niestety dopiero do lekarza uda mi się dostać w czwartek lub piątek. Myślicie że mogę tyle poczekać czy jest to na tyle poważne że powinnam już jutro lecieć do byle jakiego? Wystarczy mój ginekolog czy powinnam do endokrynologa? -
Witam Was:)
Bardzo ucieszona, bo jestem po wizycie i wszystko jest ok. Dzidziuś ma już prawie 2cm:) dwa tygodnie temu miał 2mm, więc dobrze mu idzie:). Lekarz wybadał mnie na wszystkie strony łącznie z bolącymi cycuszkami:). l4 do 5 maja wtedy też następna wizyta i usg genetyczne na niej:). Och ale jestem szczęśliwa:)
Izia super, że wszystko ok:)RewolucjaSięDzieje, karmelek, Aga89, Goplana, anusiaa90, Reverie, blue00, marynka, sylvi, Nata, Czarnaa94, Viviana lubią tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
Mamadomina wrote:to nie sa herezje, tylko wiedza medyczna jak najbardziej poparta konsultacjami z dwoma bardzo dobrymi lekarzami. TSH powyżej 2 w pierwszym trymestrze stanowi czynnik zagrażający ciąży. Normy sa stare, obecnie przyjmuje się wynik około 2 za normalny dla kobiet nie będących w ciąży,
Wybacz, ale pierwszy raz się spotykam z taką "nowoczesną" wiedzą medyczną,
wynika z tego, że moja pierwsza ciąża była mega zagrożona, bo jechałam na 2,8 uIU/ml, zaś teraz powinnam się porządnie zastanowić kto mnie tu sabotuje, bo jakoś środowisko m. kwituje wyniki z uśmiechem spokoju.
Będę wdzięczna za bibliografię, gdzie można te nowe normy znaleźć, bo nie ukrywam bardzo mnie to zainteresowało.Mamadomina lubi tę wiadomość
Rybka Nemo wrote:Witam Was:)
Bardzo ucieszona, bo jestem po wizycie i wszystko jest ok. Dzidziuś ma już prawie 2cm:) dwa tygodnie temu miał 2mm, więc dobrze mu idzie:). Lekarz wybadał mnie na wszystkie strony łącznie z bolącymi cycuszkami:). l4 do 5 maja wtedy też następna wizyta i usg genetyczne na niej:). Och ale jestem szczęśliwa:)
Izia super, że wszystko ok:)
O matko, chyba gin dostałby z półobrotu dotykając moich bolących choler
Fajnie, że jest dobrzeLavendula, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
Mamadomina wrote:to nie sa herezje, tylko wiedza medyczna jak najbardziej poparta konsultacjami z dwoma bardzo dobrymi lekarzami. TSH powyżej 2 w pierwszym trymestrze stanowi czynnik zagrażający ciąży. Normy sa stare, obecnie przyjmuje się wynik około 2 za normalny dla kobiet nie będących w ciąży,
No jakbym nie przeglądała najnowszej literatury, to wszędzie właściwie uznają normę TSH do 2,5 w pierwszym trymestrze i do 3,0 w kolejnych. Dopiero po przekroczeniu tych progów wdrażane jest leczenie suplementacyjne.
Ale... każdy może leczyć wg własnych algorytmów, grunt aby to dobrze uargumentować... np. później w sądzie
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
I ja po wizycie! Myślałam że w poczekalni wyskoczy mi serce! Ale jest wszystko dobrze dzidziuś 9 mm serduszko bije, dostałam skierowanko na badania w czwartek, a w piatek do szpitala i poleże do soboty. Ginek chce załatwić badania genetyczne(mówi ze po poronieniu są zalecane i po 35 roku zycia) w Warszawie za darmo i żebym nie czekała dlatego musi przepuścić mnie przez szpital, szkoda tylko że to 60 km ode mnie no ale to tylko jedna noc:) Jestem szczęśliwa! I gratuluje dobrych wieści po wizytach:)
blue00, Goplana, Aga89, Rybka Nemo, Dotty84, Lavendula, Viviana, anusiaa90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
blue00 wrote:Super wiesci dzis z wizyt macie dziewczyny, mam nadzieje, ze i ja rowniez uslysze podobne
A kiedy idziesz?
Ja z tą tarczycą dopiero w czwartek do ginekologa a na wszelki wypadek zarezerwowałam sobie wizytę u endokrynologa na piątek. -
Evik wrote:I ja po wizycie! Myślałam że w poczekalni wyskoczy mi serce! Ale jest wszystko dobrze dzidziuś 9 mm serduszko bije, dostałam skierowanko na badania w czwartek, a w piatek do szpitala i poleże do soboty. Ginek chce załatwić badania genetyczne(mówi ze po poronieniu są zalecane i po 35 roku zycia) w Warszawie za darmo i żebym nie czekała dlatego musi przepuścić mnie przez szpital, szkoda tylko że to 60 km ode mnie no ale to tylko jedna noc:) Jestem szczęśliwa! I gratuluje dobrych wieści po wizytach:)
Fajnie że tak wykombinował przeżyjesz tą jedną nocEvik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rybka Nemo wrote:Witam Was:)
ja miałam dzisiaj baaaaaardzo mega stresujący dzień,nie to że wpadła do nas inspekcja handlowa i szalałyśmy żeby wszystko poszło ok to jeszcze niedawno dzwonił narzeczony że dzwoniła siostra zakonna z kościoła w którym mamy ślub i zrąbała go że do tej pory nie przyszliśmy z dokumentami potrzebnymi do ślubu. masakra
powiedziałam dzisiaj kierownicy że jestem w ciąży, póki co nieoficjalnie i nie będzie powiadamiać kierownika regionu
i zgłupiałam już odkąd prawcownica w ciąży jest objęta ochroną...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 21:16
Rybka Nemo lubi tę wiadomość
-
Witam
monique u mnie test pappa i usg 300 zł to chyba zależy od miasta
patrzę, że dobre wieści z wizy :
mamadomina no Twój fasol to jż duży:)
a ja dzisiaj cały dzień na nogach tak mi bardzo chciało się kanapki z pomidorkiem i szczypiorkiem i co jak wrciłam ze sklepu odechciało mi się...
Ogólnie to mogłabym tylko spać i jestem strasznie drażliwa jakaś chyba to ta pogoda ,b dzisiaj u Nas deszczowo... ;/ a tak to wsio dobrze cukier dalej szaleje skacze i spada i ja to już mało co jem teraz jakoś boje się co kolwiek ruszać apetyt jako tako straciłam, także jem bo muszę ,no i smaku nie mam za bardzo większość albo mi nie smakuje wcale zero smaku albo jakoś dziwnie smakuje hehe i co więcej, leżę już sobie w łóżku Marcelino śpi, a ja zaraz też padam w kimono tak jakoś szybko te dni mijają, że nawet nie wiem kiedy a noc zapadła...
A i w środę na 8.30 ma do diabetologa już i wejdę bez kolejki, bo mama idzie ze mną, jak dobrze mieć kogoś z rodziny w szpitalu hehe
Dobrej nocki dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 21:34
Livia
Nela
Marcel
-
RewolucjaSięDzieje wrote:Wybacz, ale pierwszy raz się spotykam z taką "nowoczesną" wiedzą medyczną,
wynika z tego, że moja pierwsza ciąża była mega zagrożona, bo jechałam na 2,8 uIU/ml, zaś teraz powinnam się porządnie zastanowić kto mnie tu sabotuje, bo jakoś środowisko m. kwituje wyniki z uśmiechem spokoju.
Będę wdzięczna za bibliografię, gdzie można te nowe normy znaleźć, bo nie ukrywam bardzo mnie to zainteresowało. -
Mamadomina wrote:U kazdego dobrego specjalisty szczegolnie jesli ft4 jest przy tym takie niskie. Agi tshbynajmniej w dodatku nie oscyluje wokol 2. Wybacz ale nie mam ochoty na bezproduktywne spory. Przekazalam to co wiem na ten temat tak sie sklada ze temat tarczycy znam od lat a wychowywal mnie b dobry lekarz i tyle na ten temat. Znam tez takich lekarzy ktorzy bagatelizuna wszystko co razaco nie wykracA poza normy. I tyle.
To w takim razie jak wytłumaczysz fakt, że moje TSH spadło teraz do 1,3 właśnie po braniu euthyroxu i lekarka powiedziała, że jest już super i że w normie ? Mam zmienić lekarkę, czy co ?!! Oszukuje mnie ?
-
dziewczyny, nie stwarzajmy nerwowej atmosfery, jest piękny dzień i po co mamy mieć tu na forum spory o poziomy TSH. Każda ma swoje racje i najlepiej konsultować je z własnym lekarzem
Na forum dzielimy się tym co wiemy / w co wierzymy - nie musimy nikogo przekonywać czy ma rację czy jej nie ma - ważne, że wiemy swoje
To może dla odmiany jakieś kolejne dobre wieści z badań / USG?
Ja jutro idę na kolejne (to planowe, bo w piątek poszłam "dodatkowo" - strasznei jestem niecierpliwa hihihi), założą mi też kartę ciąży (jupii!)
Mam nadzieję, że fasolek urósł od piąteczku
MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNY!!!!!!
I powodzenia na wszystkich badankach i podglądankach naszych Fasolek