Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Vivianko mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i trzymam kciuki. Mam nadzieje ze kolezanka z sierpniowek pocieszy dobrze ze znalazlas kogos z ta sama przypadloscia.
Opti Ty jak o swoim piszesz to czasem mnie cholera bierze a czasem chce sie smiac np dzis. Czasem on wydaje mi sie taki niegrozny tylko smieszny:D
Ja pije melise coby mala uspokoic i lepiej zasnac a tak mi sie rozciaga ze az boli strasznie w ogole po mandarynkach skacze jak szalonaViviana, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość
-
Opti w poniedzialek będą miały 6tyg.
Co do zasniecia to wydaje nam się, że po pierwsze Julek nie lubi swojego łóżeczka, po drugie chciałby kolo siostry a po trzecie on lubi jak się coś dzieje do około, nie lubi ciszy.
któraś z Was pisała żeby je razem do łóżeczka kłaść. W dzień owszem śpią razem ale w nocy niestety nie. Położne nam powiedziały ze to niebezpieczne a z drugiej strony nie chce ichej tak nauczyć, muszą spać osobno i koniec. A o braniu do łóżka tez nie ma mowy, wychodzę z zalozEnia ze nasz łóżko jest tylko nasze a dzieci mają swoje, bo my też potrzebujemy swojej bliskości. Z resztą tez nie trudno przyzwyczaić dziecko do spania z rodzicamia potem ciężej odzwyczaic.ap1526, ÓptimusPrime, Fidelissa, ChciałabymJuż, Milaszka lubią tę wiadomość
-
cały dzien nie mam do kogo gęby otworzyć to raz
mąż 4 godziny temu pracę skończył i zadzwonił zapytać czy przypadkiem nie rodzę,
powiedział, że musi załatwić taką jedną sprawę, o której wiedziałam i że wróci z półtorej godzinki później
nadal go nie ma, kontaktu też
sama nie wiem czy się bardziej martwię czy wkurwiam
ale to jakiś posrany dzień -
Niecierpliwa sliczne zdjęcie:-)
Vivi dużo zdrówka życzę dla Amelki.
Nata super że jużw domku. Wojtuś kochany:-)
Ja też Spadam spać Bo coś mnie Łamie. Dobranoc kochane:-)Viviana lubi tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
nick nieaktualnyMadlen,no pisza,ze malce powinni spac 3h dziennie,najlepiej podzielic na 3 krotsze drzemki.Malec od przebudzenia juz po 2h jest zmeczony.Sprobuj je w dzien rozdzielac na spanie.Pisza,ze moze potrzebowac wiekszego smoczka,z wieksza dziurka.Generalnie potrzebuja wiecej pokarmu tez.
Wiecej nie pomogeMadlen222 lubi tę wiadomość
-
Vivianko tyle spadło na Ciebie biedna.
Mam nadzieje, ze z Amelka bedzie teraz lepiej a w sprawie konfliktu na pewno przy drugim dzidziusia da sie wziąć zastrzyki moja siostra tak ma. Chyba 3 zastrzyki w ciazy i jest ok. Wiec sie nie martw.
Basia śliczna
Wojtus
Marcel i Nelka tez:)
Fajne te nasze dzieciaczki
Uwielbiam jak zaczyna sie weekend:)
Agusia odpoczywaj, ja tez dzis przeholowałam
Madlen co do ulewania. Próbowałaś z tym klinem pod materacyk?
Nie wiem o co chodzi z ta mieszanka, moze to kwestia smoczka na butelce? Albo wielkości dziurki?
AgataP jestem chętna na liścia na wyluzowania dopóki cos sie w moim szpitalu nie zmieni....,
AgataP, Viviana, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
Viviana biedna malutka no ehhhh..... Pocieszające jest to ze jak przeto żyli to powinno być szybko dobrze i ja wierze ze tak bedzie!!!! Z tego co wiem beda teraz przez pierwsz rok sprawdzać małej krew,ale juz powinno być git!!!! My juz też nie będziemy decydować się na drugie dzieciątko,bo trochę się psychicznie wykonczylam od 12 tyg kiedy to gin kazał ozm krew i wyszły te przeciwciała....ja się od razu uparlam na wyjazdy do Wawy,bo tam przetaczają w razie czego krew doplodowo do 34-35 tug jak potrzeba to juz od 19tygodnia, a po za tym liczyłam na to badanie na stwierdzenie jaka krew ma malutka wyszło ze moja a i tak profilaktycznie kasa robić przeplywy i juz mnie położyli w szpitalu....mam nadzieje ze naprawdę ma minusa.... A za twoje dziecko trzymam przez cały czas kciuki!!!!!!trzymajcie sie
Viviana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak nam wszystkim do porodu sie spieszy w tym 38,39tyg. A powiem Wam,ze cale zycie moja mama wmawiala mi,ze urodzilam sie wczesniej,jestem wczesniakiem,dopoki ja nie zaszlam w ciazy i zapytaam ja o termin,kiedy miala mnie urodzic.Okazalo sie ze urodzilam sie wczesniej az o 10 dni
Az sie usmialam,ze kiedys jak w 40tyg stricte sie dzieciak nie urodzi = niedonoszony
Wiec spokojnie sobie dryfujcie na lotosach bez stresu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 23:13
Fidelissa, ap1526, lkc, Milaszka, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Optimus dziękuję. Może faktycznie musze kłaść je osobno w dzien. Jutro będę próbować.
Fidelissa mam kliny i ogólnie wszędzie dzieci mają wyżej głowy ale to nic nie daje. Julek ulewa bo ma refluks i żadne kliny tu nie pomogą, musi troszkę podrosnac jeszcze żeby krtan była dobrze wykształcona i wtedy powinno przejść. W poniedziałek mamy kontrolę u lekarza wiec powiem to bo w ogóle on przy tym ulewaniu ma bóle jakieś. Zawsze przed udaniem prezy się i steka i wtedy uleje, także ja zawsze wiem kiedy to nastąpi.
Co do smoczka to pewnie macie rację, ale czy to nie jest tak ze z każdej butelki powinno lecieć takie mleko? Nawet z aventa nie leci. Jak dla mnie bez sensu. Nie powinno tak byc. Kurde nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 23:13
-
Przygotowuje sobie kąpiel.. siedzę.. i nagle czuję że coś leci..
lecę do wc.. i chluslo trochę.. Zaraz znowu kilka kropel.. to mogą być wody czy po prostu popuszczam mocz?
Zaczynam się trochę stresować, że to już.. A ja mam kilka rzeczy niedokupionych jeszcze...
santoocha, sylvi, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadlen,no w ksiazce o konsystencji mm nic nie pisza...
Ja dla porownania kupilabym mm z innej firmy,male jakies,by zobaczyc czy to wina mleka,butli...
a moze jakies przeterminowane to mleko?zle przechowywane?
Jestem prawie pewna,ze jak zaczniesz ich na spanie rozdzielac w dzien,beda spali w nocy.Teraz powinni spac 14-17h/doba.Ale to ksiazkowo.Od tego tygodnia wlasnie ma byc wdrazany trening snu.
Wierze,ze poradzisz sobieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 23:19
-
Nie kochana, z mlekiem wszystko ok...kurde mam wrażenie ze butelki mają za małe dziurki. Lecę ściągać pokarm bo zaraz trza dzieci karmić i kłaść spać aż się już boje, bez kitu.
jutro przyjeżdżają moi rodzice i mam zostaje aż do polowy grudnia. Potem znowu na święta przyjadą i zostana do końca roku. Ale sie ciesze!ÓptimusPrime, ChciałabymJuż, lkc, natasza82, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaju wrote:Przygotowuje sobie kąpiel.. siedzę.. i nagle czuję że coś leci..
lecę do wc.. i chluslo trochę.. Zaraz znowu kilka kropel.. to mogą być wody czy po prostu popuszczam mocz?
Zaczynam się trochę stresować, że to już.. A ja mam kilka rzeczy niedokupionych jeszcze...
Poobserwuj,ale moga