X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Evik Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianko mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i trzymam kciuki. Mam nadzieje ze kolezanka z sierpniowek pocieszy dobrze ze znalazlas kogos z ta sama przypadloscia.
    Opti Ty jak o swoim piszesz to czasem mnie cholera bierze a czasem chce sie smiac np dzis. Czasem on wydaje mi sie taki niegrozny tylko smieszny:D
    Ja pije melise coby mala uspokoic i lepiej zasnac a tak mi sie rozciaga ze az boli strasznie w ogole po mandarynkach skacze jak szalona

Viviana, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata również polecam nakladki kapturki ja mam avent rozmiar small bo mam mali wyciagniete brodawki i małej uciekalo. Z nakladka od razu super je poza tym nakladka wyciaga sutek.
    Madlen dziękuję.

Madlen222 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti w poniedzialek będą miały 6tyg.

Co do zasniecia to wydaje nam się, że po pierwsze Julek nie lubi swojego łóżeczka, po drugie chciałby kolo siostry a po trzecie on lubi jak się coś dzieje do około, nie lubi ciszy.
    któraś z Was pisała żeby je razem do łóżeczka kłaść. W dzień owszem śpią razem ale w nocy niestety nie. Położne nam powiedziały ze to niebezpieczne a z drugiej strony nie chce ichej tak nauczyć, muszą spać osobno i koniec. A o braniu do łóżka tez nie ma mowy, wychodzę z zalozEnia ze nasz łóżko jest tylko nasze a dzieci mają swoje, bo my też potrzebujemy swojej bliskości. Z resztą tez nie trudno przyzwyczaić dziecko do spania z rodzicamia potem ciężej odzwyczaic.

ap1526, ÓptimusPrime, Fidelissa, ChciałabymJuż, Milaszka lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cały dzien nie mam do kogo gęby otworzyć to raz
    mąż 4 godziny temu pracę skończył i zadzwonił zapytać czy przypadkiem nie rodzę,
    powiedział, że musi załatwić taką jedną sprawę, o której wiedziałam i że wróci z półtorej godzinki później
    nadal go nie ma, kontaktu też
    sama nie wiem czy się bardziej martwię czy wkurwiam
    ale to jakiś posrany dzień

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen podejście masz zdrowe, widać taki czas do przetrzymania niestety

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa sliczne zdjęcie:-)

Vivi dużo zdrówka życzę dla Amelki.

Nata super że jużw domku. Wojtuś kochany:-)

Ja też Spadam spać Bo coś mnie Łamie. Dobranoc kochane:-)

Viviana lubi tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen,no pisza,ze malce powinni spac 3h dziennie,najlepiej podzielic na 3 krotsze drzemki.Malec od przebudzenia juz po 2h jest zmeczony.Sprobuj je w dzien rozdzielac na spanie.Pisza,ze moze potrzebowac wiekszego smoczka,z wieksza dziurka.Generalnie potrzebuja wiecej pokarmu tez.
    Wiecej nie pomoge :-)

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivianko tyle spadło na Ciebie biedna.
    Mam nadzieje, ze z Amelka bedzie teraz lepiej a w sprawie konfliktu na pewno przy drugim dzidziusia da sie wziąć zastrzyki moja siostra tak ma. Chyba 3 zastrzyki w ciazy i jest ok. Wiec sie nie martw.

Basia śliczna
    Wojtus
    Marcel i Nelka tez:)
    Fajne te nasze dzieciaczki

Uwielbiam jak zaczyna sie weekend:)
    Agusia odpoczywaj, ja tez dzis przeholowałam :)

Madlen co do ulewania. Próbowałaś z tym klinem pod materacyk?
    Nie wiem o co chodzi z ta mieszanka, moze to kwestia smoczka na butelce? Albo wielkości dziurki?

AgataP jestem chętna na liścia na wyluzowania dopóki cos sie w moim szpitalu nie zmieni....,

AgataP, Viviana, Agusia ;) lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa myślałam, ze to sukienka:)))

Nastka jak Cie tak boli to pojedź gdzie indziej do innego szpitala. Musi Cie ktoś zbadać.

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti co do ryby.....

Łatwiej i mniej wysiłku - proponuje zrobić zupke rybna jak lubisz z pomidorami albo jarzynowa z cytryna. Taki rosołek z ryba. Masz dwa w jednym i samo sie robi :))

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana biedna malutka no ehhhh..... Pocieszające jest to ze jak przeto żyli to powinno być szybko dobrze i ja wierze ze tak bedzie!!!! Z tego co wiem beda teraz przez pierwsz rok sprawdzać małej krew,ale juz powinno być git!!!! My juz też nie będziemy decydować się na drugie dzieciątko,bo trochę się psychicznie wykonczylam od 12 tyg kiedy to gin kazał ozm krew i wyszły te przeciwciała....ja się od razu uparlam na wyjazdy do Wawy,bo tam przetaczają w razie czego krew doplodowo do 34-35 tug jak potrzeba to juz od 19tygodnia, a po za tym liczyłam na to badanie na stwierdzenie jaka krew ma malutka wyszło ze moja a i tak profilaktycznie kasa robić przeplywy i juz mnie położyli w szpitalu....mam nadzieje ze naprawdę ma minusa.... A za twoje dziecko trzymam przez cały czas kciuki!!!!!!trzymajcie sie

Viviana lubi tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nam wszystkim do porodu sie spieszy w tym 38,39tyg. A powiem Wam,ze cale zycie moja mama wmawiala mi,ze urodzilam sie wczesniej,jestem wczesniakiem,dopoki ja nie zaszlam w ciazy i zapytaam ja o termin,kiedy miala mnie urodzic.Okazalo sie ze urodzilam sie wczesniej az o 10 dni :-D
    Az sie usmialam,ze kiedys jak w 40tyg stricte sie dzieciak nie urodzi = niedonoszony
    Wiec spokojnie sobie dryfujcie na lotosach bez stresu :-) :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 23:13

Fidelissa, ap1526, lkc, Milaszka, Maga31 lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus dziękuję. Może faktycznie musze kłaść je osobno w dzien. Jutro będę próbować.

Fidelissa mam kliny i ogólnie wszędzie dzieci mają wyżej głowy ale to nic nie daje. Julek ulewa bo ma refluks i żadne kliny tu nie pomogą, musi troszkę podrosnac jeszcze żeby krtan była dobrze wykształcona i wtedy powinno przejść. W poniedziałek mamy kontrolę u lekarza wiec powiem to bo w ogóle on przy tym ulewaniu ma bóle jakieś. Zawsze przed udaniem prezy się i steka i wtedy uleje, także ja zawsze wiem kiedy to nastąpi.

Co do smoczka to pewnie macie rację, ale czy to nie jest tak ze z każdej butelki powinno lecieć takie mleko? Nawet z aventa nie leci. Jak dla mnie bez sensu. Nie powinno tak byc. Kurde nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 23:13

relgh3714vlmssyj.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmadomina ja tez bym sie upomniała bezpośrednio nie przez teściowa.

Niech im głupio bedzie.
    Jak tak mozna...

qq87j44jhto0od0f.png

• Paju Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygotowuje sobie kąpiel.. siedzę.. i nagle czuję że coś leci..
    lecę do wc.. i chluslo trochę.. Zaraz znowu kilka kropel.. to mogą być wody czy po prostu popuszczam mocz?

Zaczynam się trochę stresować, że to już.. A ja mam kilka rzeczy niedokupionych jeszcze...

santoocha, sylvi, Agusia ;) lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wyobrażacie sobie jakbym chciała choć jedna noc znowu cala przespać. ..ech. marzenia...

Goplana lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen,no w ksiazce o konsystencji mm nic nie pisza...:-(
    Ja dla porownania kupilabym mm z innej firmy,male jakies,by zobaczyc czy to wina mleka,butli...
    a moze jakies przeterminowane to mleko?zle przechowywane?

Jestem prawie pewna,ze jak zaczniesz ich na spanie rozdzielac w dzien,beda spali w nocy.Teraz powinni spac 14-17h/doba.Ale to ksiazkowo.Od tego tygodnia wlasnie ma byc wdrazany trening snu.
    Wierze,ze poradzisz sobie :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 23:19

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kochana, z mlekiem wszystko ok...kurde mam wrażenie ze butelki mają za małe dziurki. Lecę ściągać pokarm bo zaraz trza dzieci karmić i kłaść spać aż się już boje, bez kitu.
    jutro przyjeżdżają moi rodzice i mam zostaje aż do polowy grudnia. Potem znowu na święta przyjadą i zostana do końca roku. Ale sie ciesze!

ÓptimusPrime, ChciałabymJuż, lkc, natasza82, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Przygotowuje sobie kąpiel.. siedzę.. i nagle czuję że coś leci..
    lecę do wc.. i chluslo trochę.. Zaraz znowu kilka kropel.. to mogą być wody czy po prostu popuszczam mocz?

Zaczynam się trochę stresować, że to już.. A ja mam kilka rzeczy niedokupionych jeszcze...

Poobserwuj,ale moga :-)

• Paju Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam rodzić Ale nie 1 listopada!

santoocha, ChciałabymJuż, lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
‹‹ 1864 1865 1866 1867 1868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ