X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmm relaks, w końcu
    wymoczyłam się za wszystkie czasy, pierwszy raz od pół roku :)
    z olejkiem mmm
    brzuch sie pod wodą nie zmieścił haha
    wysmarowałam się oliwką bambino
    ten zapach uspokaja
    i tak miło, jakby dzidzia już tu była kiedy tak pachnie
    idę żreć jogurcik :D
    i jakiś film zapodam
    od razu lepiej

ÓptimusPrime, lkc, sisiiii, Maga31, Marzena27, Fidelissa lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczynki co Wy nie spicie? Ile ja bym dała żeby pospać. ..a jak w ciąży byłam to tez spać nie mogłam. Ech, co za ironia.

Ja karmie , dzisiaj wcześniej bo Lena na noc nie chciała jeść bo spala i się nie chciała obudzić.

Paju jak tam?

relgh3714vlmssyj.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy z mlecznej krainy ;)
    Paju spisz czy rodzisz?

Madlen222, Paju lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada Lena jak długo karmisz mała?

relgh3714vlmssyj.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie spie. Zbudzilam sie o 3. Cora u kolezanki spi na hallowen, maz spi a ja nadrabiam forum. Paju tez tak mi wody pdchodzily stopniowo... Tyle ze ja mialam zamknieta szyjkę, wiec bokami sobie znalazły ujście :) wiec wydaje mi się ze to to, bbo byłam przekonana ze to mocz niekontrolowany.

Opt naprawde nie masz ciekawie z tym swoim mężem. Jeja mnie tez się gotuje jak cie czytam.co za typ. Ma kobietę w ciazy do tego taaak zaawansowanej a foszki strzela jakby sam chodzil z brzuchem albo jakiś rozkapryszony nastolatek, któremu zabrania sie wyjsc na dyskoteke. Jeeezuuu. Ja to bym mu strzelila dawno na zatrybe.

Madlen kochana, ponoc chłopcy w większości przypadków sa bardziej absorbujacy. Dziewczyny grzeczne, moja cora jak byś malusia to jej obojętnie bylo czy spi sama czy przy mnie, wazne ze najedzona i nic nie boli. W ogole nie plakala, tylko pattzyla i obserowala sobie otoczenie. Julek pewnie szuka sposobu zeby sie wykorzystać i sprawić byś go wziela na ręce, wymusza na tobie bliskość :D cwaniaczek hehehe. Jeja mam nadzieje, ze mój synu nie bedzoe tyle plakal :P chociqz powiem ci ze oglądałam niedawno program o placzu dziecka, najlepszym sposobem jest położenie go na taty brzuchu aż zaśnie. Ponoc bliskość taty wywołuje w dziecku respekt, bo mama to tam zawsze przekupna. Spróbujcie moze zeby tatus Julka sobie tak polozyl i uspal a potem do łóżeczka spowrotem.

Viv oj biedna ty, co ty sie nie nacierpisz to twoje. 3 mam ogromne kciuki za malutka, wszystko bedzie dobrze zobaczysz. Strasznie mi przykro ze musicie byc rozdzielone, ale jesli to ma pomoc malutkiej to tak trzeba. Nie martw sie czas wam potem wynagrodzi cale te rozstanie.

O i dostalam mega zgagę, gdzie moje renni???????

Madlen222, ÓptimusPrime, Rybka Nemo, Maga31, AgataP, Viviana lubią tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caska kochana sek w tym ze Julek nie płacze dużo, on steka, wierci się i lekko poplakuje, ale to nieważne co robi bo to i tak wszystko jest denerwujące i nie pozwala zasnąć. Ale chyba zaczęłam go trochę rozkminiac bo wczorajszej nocy jak tak dawał mi czadu to w końcu położyłam go na boczku i normalnie jak ręką odjal wszystko, zasnal. Dzisiaj było to samo, o 24 kładł am go spać ale o 2 jeszcze nie spał (i ja tez), zaczynał poplakiwac wiec położyłam go znowu na boku i zasnął. Może jemu po prostu jest niewygodnie.

Milaszka, Maga31, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen,tam z tym kladzeniem na boku uwazaj...zwlaszcza po jedzonku
    Ja wciaz ocy na zapalki...ogladam na palyerze mamo to ja...
    glowa mnie boli...
    troche jestem zdenerwowana,bo przez glupie przemeblowanie pokoju jestem taka przeziebiona...
    teraz mamy glowy przy kaloryferze i jest mega cieplo,bo moj musi miec odkrecone na 5,ja jestem przegrzana,dusze sie,teraz bol glowy...
    tak sie spocilam,ze mam cala posciel mokra,jakbym sie zsiusiala...koldra do wyciskania...
    chcialabym jutro zmienic posciel,ale juz dzis byla histeria,ze dopiero za tydzien...
    jakbym nie byla taka slaba,wszystkobym jevla i sama robila... :-/ a moze tego oczekuje ode mnie?nie moge Wam opisac,jaka wsciekla jestem!Samolub ...

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus czemu uważać? Właśnie kładzenie na boku jest dobre tym bardziej po jedzeniu, dziecko jak uleje nie ma prawa się wtedy udławić, co w przyoadku pozycji na plecach jest bardziej prawdopodobne. Trzeba tylko uważać aby dziecko nie przekręciLO się na brzuszek, wiec tak można robić dopóki niemowlę słabo ruchliwe. Tak nam położne w szpitalu mówiły i same tak robiły.
    Masz jakąś inną wiedzę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 04:45

santoocha, Maga31, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Julek grzeczny, śpi, zasnął od razu po jedzeniu za to Lena w formie... nie myśli o spaniu. Ja juz byłam w łóżku, robiło mi się juz blogo i nagle słyszę mega krzyk mojej córki, wchodzę a ona macha jezorem, ręce do buzi wkłada wiec znowu mam ja przy cycku. Jak nie jedno to drugie...ciężkie me życie, heh. ...w ogóle kobiety mają przerabane całe życie. Nie dość, że w ciąży muszą się meczyc, potem poród to jeszcze karmienie i nocne wstawanie, masakra.

relgh3714vlmssyj.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze mam jakby częściej i bolesniejsze ale nadal nieregularne.

Teraz Wylatuje mi różowy śluz.. to chyba czop?

Zaraz jedziemy na ip.

Madlen222, santoocha, lkc, mada_lena, Maga31, xpatiiix3, Marzena27, ChciałabymJuż, Dotty84, anusiaa90, Lavendula, blue00, sylvi, AgataP, Nata, Rybka Nemo, Fidelissa, Agusia ;) lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Skurcze mam jakby częściej i bolesniejsze ale nadal nieregularne.

Teraz Wylatuje mi różowy śluz.. to chyba czop?

Zaraz jedziemy na ip.

Powodzenia kochana! Dawaj znać jak tylko będziesz mogła.

relgh3714vlmssyj.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju powodzenia!

Ją pozdrawiam z wycieczki na siku i do lodówki (kiełbaska myśliwska omniomniom!)

Madlen a może spróbuj butelki medela calma. Ponoc genialna.
    Wracam do wyrka. Dobranoc.

Madlen222, ÓptimusPrime, sisiiii lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen,tak jak piszesz bok=ryzyko przewrocenie sie na brzuszek=SUDI.Najlepiej na pleckach,a dziecko samo glowke przekreci na bok,nie zakrztusi sie

Paju,powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 05:16

Madlen222 lubi tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju do boju!
    Poleglam wieczorem.
    Viviana teraz bedzie juz tylko lepiej.
    Wojtus ladniutki, wyglada na bardzo spokojnego:)
    Nie pamietam co jeszcze chcialam.. przespie sie do 7, pojade po mojego K. I mozna zaczac swietowanie;))
    Jak ja nie lubię tych Wszystkich Swiętych. . . Wkurza mnie to nagle coroczne pospolite ruszenie na cmentarze.. jakby przez reszte roku byly nieczynne dla odwiedzajacych.

Maga31, Viviana lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Mada Lena jak długo karmisz mała?

Rożnie. Czasem zje w 10 min a czsem na raty 40 min.

Madlen222 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

No! I nastał ten nasz wyczekaiwany LISTOPAD! Niektorym sie nigdy z nas nawet nie snilo ze bedzie on dla nas tak wazny w tym roku <3 a wiec wszystkie zapominamy o naszych niedogodnosciach, slabosciach, zlych rzeczach ktore nas spotkaly i spotkaja i ladnie dziekujemy ze mamy wymarzone brzuszki, albo juz dzieci :) jestesmy kobietami i w nas sila! Damy rade <3 teraz juz tylko lepiej!

Milego dnia! Milego LISTOPADA ;)

ÓptimusPrime, sisiiii, Maga31, KUNIAK, mada_lena, karmelek, ewelina_d, xpatiiix3, lkc, Marzena27, ChciałabymJuż, Evik, FK81, Dotty84, anusiaa90, Florentine, Mag.1990, Lavendula, madlen1705, zupaztytki, blue00, sylvi, AgataP, Rybka Nemo, Amnezja, Fidelissa, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• natasza82 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane witam się w Listopadzie juhu!!!! Wczoraj na ust wyszło ze moje dziecko wazy 3245??? Hello? A 2 tyg temu 2300 ,chyba ze faktycznie ta granica błędu i mala wazy z z 2900 Maks,trochę się zszokowalam...

Maga31, mada_lena, lkc, Amnezja, Viviana, Fidelissa, Agusia ;) lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen - każda firm ma inną butelkę i inne smoczki do niej z inną dziurką - avent ma najmniejszą - TT taką średnią, lovi największą - także jeśli masz gęstsze mleko to i butelke muszisz dobrać do tego - albo smoczek do butelki n wiekszy tzn dla starszych 0 albo zmienić mleko na innej firmy bo te zwykłe są rzadkie ale już mleka na kolkę czy ulewanie są zagęszczane..

Madlen222, mada_lena lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,witamy się i my w listopadzie.

Spać juz nie możemy wiec trzeba jakieś sniadanko zjeść. Dzisiaj noc spokojna.Jedynie mój maz sapal przez zatkany nos. Rozkłada go jakieś chorobsko. Wrrrrr i to akurat w tym tygodniu kiedy mały ma się zjawić. Muszę mu cos zapodać żeby się wykurowal.

Paju powodzenia. To juz Twój czas:))

Listopadowki w nas jest sila , w nas jest moc!!!! :)))

Miłego dzionka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 07:32

Maga31, Milaszka lubią tę wiadomość

r5bup6u.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Listopadzie :)
    Milaszka - aż miło się czyta, świetne pozytywne podejście :D, tego się trzymamy!

Dziś rozpoczynam 40 tydzień wg belly :D

Miłego dnia!

Milaszka, sisiiii, lkc, anusiaa90, Agusia ;) lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
‹‹ 1866 1867 1868 1869 1870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ