X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nadrobiłam :)

Paju - trzymam kciuki za szybki i mało bolesny poród!

Nata - Wojtuś cudowny :)

Madlen - z tym, że mm nie chce płynąć, to faktycznie może być wina dziurki w smoczku, izia ma rację :) moja siostra też karmiła mm ( i dodawała jeszcze ten zagęszczacz) i musiała powiększać dziurkę, póki nie kupiła innego smoka ;)

Viviana - trzymam kciuki za Amelcię! - dobrze, że wykryli szybko ten konflikt i przetoczyli jej krew. Teraz będzie już tylko dobrze!

Madlen222, Viviana lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia, Maga dziękuję! ☺

relgh3714vlmssyj.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po śniadanku. Mężu zrobił i podał do łożka :D
    Paju moj Szymek kibicuje chyba Twojemu, bo od 4 tak szaleje, ze spac mi nie daje ;)
    trzymaj sie!

lkc, ChciałabymJuż, Mamadomina lubią tę wiadomość

• izia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen u nas też sprawdzało się żeby mleko zrobione odstało ok 10 minut - wtedy jakby lepiej się rozpuszczało i lepiej leciało - ja miałam właśnie taki problem z bebilon comfort - przeszliśmy 3 rodzaje butelek - aventem nie leciało wogóle - lovi leciało aż za nadto i mały ulewał po tym - nuk miał dziwną dziurkę od góry i zabawa była żeby dobrze trzymał w buzi - w końcu zmieniliśmy mleko na jakiegoś gerbera i pił z aventa...

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

Wyspana :D huuuura..!

Paju powodzenia ;)

Kladzenie na bok jest ok jezeli ddziecko bedac na brzuchu podnosi glowe i przzeklada z poluiczka na policzek ,mója śpi na boku ja uważam na głowę żeby nie była odksztalcona i leży trhoe tak trochę tak ;p mam jobla na tym punkcie żeby dzieciom głową się nie odksztalcila ;oo

Spadam przewinac brzdace i sniadanko ;)

Miłego i dużo porodów ;**

Marzena27 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LISTOPAD <3
    wzruszam się tym, że dotrwałyśmy bezpiecznie z Zuzanką do teraz :) od dzisiaj ma zdjęty "zakaz" na wychodzenie!, czekam już na nią z niecierpliwością :)

Paju Ty pewnie w szpitalu, trzymam kciuki :)

u nas nocka z bólem krzyża, miednicy i innych takich dookoła, przeziębienie się mnie czepia, ale wygrzewam się w łóżku i nie mam zamiaru się dać :)

Spokojnego dnia Kochane Listopadówki :*

xpatiiix3, sisiiii, Agusia ;) lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen!!! Mam dla Ciebie rozwiazanie! Pisalas kiedys że gralas na klarnecie. To jest ten moment!!!!! Wyciagaj instrument i graj Dzieciom kołysanki ;) moze pomoze ;) ;)

Madlen222 lubi tę wiadomość

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane Listopadowki w NASZYM miesiącu :-) życzę każdej zdrówka dla siebie i maleństwa, oraz łatwego porodu bez przygód dla tych co jeszcze nie rodziły:-) dla mnie listopad zaczął się całkiem dobrze. W końcu się wyspałam! :P wczoraj dałam czadu wiec dziś musze leżeć bo brzucha twardy i dół boli ale poza tym ok :-) buziaki i miłego dnia!

Paju co z Tobą? bo ja nadal kciuki trzymam :-)

lkc, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    madlen - każda firm ma inną butelkę i inne smoczki do niej z inną dziurką - avent ma najmniejszą - TT taką średnią, lovi największą - także jeśli masz gęstsze mleko to i butelke muszisz dobrać do tego - albo smoczek do butelki n wiekszy tzn dla starszych 0 albo zmienić mleko na innej firmy bo te zwykłe są rzadkie ale już mleka na kolkę czy ulewanie są zagęszczane..
    Ja w sklepie macałam wszystkie trzy. I jednak lovi wygrali ze względu na kształt i lepiej trzylamo mi sie w dłoni. A i smoczek byl tak jakby inny w kształcie, najbardziej przypominam maminego cyca

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Witam Kochane Listopadowki w NASZYM miesiącu :-) życzę każdej zdrówka dla siebie i maleństwa, oraz łatwego porodu bez przygód dla tych co jeszcze nie rodziły:-) dla mnie listopad zaczął się całkiem dobrze. W końcu się wyspałam! :P wczoraj dałam czadu wiec dziś musze leżeć bo brzucha twardy i dół boli ale poza tym ok :-) buziaki i miłego dnia!

Paju co z Tobą? bo ja nadal kciuki trzymam :-)

Paju rodzi, więc rozpoczyna listopadową liste z Szymkiem dzisiaj, to która następna?

Madlen222, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

[relgi09k4h25cozc.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kladzenia na bok, ja córeczkę tylko na boku kladlam raz jednym raz drugim, w beciku oczywiście. Ja czulam się psychicznie jakos lżej ze w razie ulania wyleci a nie wroci spowrotem albo do noska. I zawsze troche podnosilam jednak oparcie zeby nie calkiem plasko. Mi jest niewygodnie spac na plasko co dopiero takiemu dziecku:D

Madlen222 lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My my my!
    Żartuje na razie nic sie nie zapowiada wielkiego. Ale nie jestem sama to mozemy rodzic;))

AgataP lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Evik Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak moim zdaniem tez jak dzieci spia razem w dzien i sa spokojne to moze dlatego w nocy brak Julkowi bliskosci bo Lenka twarda babka?:) Dobrze ze mamusia [rzyjezdza troche pomoze, musisz koniecznie odespac!
    A tak poza tym to dzien dobry!:) I ja jakas podjarana ze to listopad i to juz ten miesiac nie ma bata:)Całą noc śniłam o córeczce i juz tak sie n ie moge doczekac ze jest to nie do opisania:) Mężus jak zwykle podał sniadanko a teraz pojechal z moimi rodzicami na groby. Ja niestety nie pojechalam...
    Opti ja pierdole! A wy nie mieliscie spac oddzielnie?Ja bym umarła w taka gorac w nocy u mnie w ogole jeszcze grzejnikow nie rozkrecam a na noc nieraz i okno otwieram, maz przywdziewa pizame i daje rade. Ja nigdy nie lubilam ciepla w nocy nawet bym oka nie zmruzyla.

Madlen222, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lafar_ra wrote:
    Paju rodzi, więc rozpoczyna listopadową liste z Szymkiem dzisiaj, to która następna?
    To juz nasz miesiąc wiec musimy sie wysypywać jak w kolejności :P ja to jeszcze het het... :D druga polowa miesiąca. Chyba ze Lucjano stwierdzi ze zrobi mamusi psikusa i zechce wyjsc wczesniej, ale.. Lepiej niech siedzi do tego 39 tygodnia chopak.
    Ide sprawdzic teraz na strone mojego laboratorium czy wyniczek juz z gbsu sie pojawił.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryy dzień!!
    juhuuu listopad;).
    dobry humor, aczkolwiek pol nocy nie spalam, bo tylko w pozycji siedzaco czuwajacej szlo wyrobic, brzuch na maxa sie napinal i rzygi podchodzily do gardla fu..
    mialam nadzieje ze moze jakies skurczbyki czy cos wyleza a tu ni chuchu:(
    rano mnie jeszcze wuja pokrzepil pytaniem, a Ty co, nie zamierzasz rodzic? kiedt rodzisz. ja na to ze owszem zamierzam tak juz od tygodnia, ale syn nie wspolpracuje;p.
    aa i przez listopad przegralam zaklad. 3 tyg temu znajomy zeby mnie podniesc na duchu zalozyl sie ze mna o dzonego łokera, ze na bank wg niego urodze w list.
    no to k....a przegralam;p.
    Milego weekenda!!

AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK ;) to jak ustalasz z dzidzia szczegóły??

FK81 lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caska no musze go czyms pogonic, tylko czym?;)szantazu emocjonalnego wolalabym uniknac;).

AgataP, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) no i przywitał nas listopad, najwyższa pora ruszyć z kopyta i się rozpakowywać po kolei ;)
    Mój mąż właśnie siedzi i szuka zabawek dla małej, a ja mam ubaw, bo to takie słodkie :D

Paju czekamy na pierwsze listopadowe maleństwo :) powodzenia

Marzena27, xpatiiix3, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dawajcie dziewczynki ;) he Czekamy na nowe foteczki ;)

DO BOJU LISTOPADÓWKI..!!!

FK81 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z piaskiem pod powiekami :)

Mimo, że psychicznie nadal pełne zakochanie, to fizycznie coraz gorzej wyrabiam. Ostatnia doba właściwie bezsenna - mąż urządził w knajpie pępkowe, zaprosił m.in. swojego i mojego ojca, więc mamuśki jako kierowcy dla dziadków, wpadły na ten czas do mnie i wnunia pomóc mi...
    Pomoc - żadna! Przecież cycem żadna nie nakarmi, przewijać się boją... w dodatku trzeba było parzyć kawę, podać ciasto i każdej wolnej chwili zabawiać konwersacją :/
    Mały wołał jeść jak na złość co 1,5-2 godziny i ciumkał przez prawie godzinę, marzyłam aby się choć na chwilę zdrzemnąć :/ - zwłaszcza, że od porodu śpię średnio 3-4 godziny na dobę, oraz wziąć prysznic - wiadomo z jakich względów w połogu przydaje się go brać kilka razy dziennie :/
    Miałam już takiego nerwa...

Ok 2 rano, przylazł pijany mąż :/ - więc teściowie i rodzice się w końcu ulotnili, a męża zostawiłam w butach i kurtce na kanapie, nie będę się zajmować drugim dzieckiem.

Gościom na tym etapie mówię zatem stanowczo - NIE!

Opti - jeśli chodzi o afi, to bierze się pod uwagę największą kieszonkę płynową, może to świadczyć o różnych schorzeniach jeśli przekracza normy, ale trzeba pamiętać, że ok. 50% zarówno wielo jak i małowodzia jest idiopatyczne i rodzą się całkowicie zdrowe dzieci.
    Jeśli chodzi o przepływy, to niestety nie pomogę - nie interesowałam się tym, bo były w normie, a teraz nie mam nawet czasu, aby Ci jakoś pomóc i rozwinąć temat :(

Dziewczyny karmiące piersią - pocieszcie mnie jakoś...
    Aloszka woła jeść średnio co 2,5 godziny, je przez godzinę, plus 10-15 przewijania - Wy też już nie macie czasu ani na spanie lub cokolwiek innego? I tak Bogu dziękuję, że jak sobie podje, to przynajmniej nie płacze z nie wiadomo jakiego powodu, ale i tak fizycznie ledwo przędę... :)

Co do kładzenia na boku, to mi neonatolog tak kazała kłaść Młodego po jedzeniu, czasami mu się ulewa, więc chyba ma to sens.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 10:33

KUNIAK, xpatiiix3, mada_lena, sisiiii, ÓptimusPrime, Lavendula, Milaszka, Madlen222, AgataP, ChciałabymJuż, Rybka Nemo, Maga31 lubią tę wiadomość

jftycms.png
‹‹ 1867 1868 1869 1870 1871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ