Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No nadrobiłam
Paju - trzymam kciuki za szybki i mało bolesny poród!
Nata - Wojtuś cudowny
Madlen - z tym, że mm nie chce płynąć, to faktycznie może być wina dziurki w smoczku, izia ma racjęmoja siostra też karmiła mm ( i dodawała jeszcze ten zagęszczacz) i musiała powiększać dziurkę, póki nie kupiła innego smoka
Viviana - trzymam kciuki za Amelcię! - dobrze, że wykryli szybko ten konflikt i przetoczyli jej krew. Teraz będzie już tylko dobrze!
Madlen222, Viviana lubią tę wiadomość
-
madlen u nas też sprawdzało się żeby mleko zrobione odstało ok 10 minut - wtedy jakby lepiej się rozpuszczało i lepiej leciało - ja miałam właśnie taki problem z bebilon comfort - przeszliśmy 3 rodzaje butelek - aventem nie leciało wogóle - lovi leciało aż za nadto i mały ulewał po tym - nuk miał dziwną dziurkę od góry i zabawa była żeby dobrze trzymał w buzi - w końcu zmieniliśmy mleko na jakiegoś gerbera i pił z aventa...
-
Witam
Wyspanahuuuura..!
Paju powodzenia
Kladzenie na bok jest ok jezeli ddziecko bedac na brzuchu podnosi glowe i przzeklada z poluiczka na policzek ,mója śpi na boku ja uważam na głowę żeby nie była odksztalcona i leży trhoe tak trochę tak ;p mam jobla na tym punkcie żeby dzieciom głową się nie odksztalcila ;oo
Spadam przewinac brzdace i sniadanko
Miłego i dużo porodów ;**Marzena27 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
LISTOPAD
wzruszam się tym, że dotrwałyśmy bezpiecznie z Zuzanką do terazod dzisiaj ma zdjęty "zakaz" na wychodzenie!, czekam już na nią z niecierpliwością
Paju Ty pewnie w szpitalu, trzymam kciuki
u nas nocka z bólem krzyża, miednicy i innych takich dookoła, przeziębienie się mnie czepia, ale wygrzewam się w łóżku i nie mam zamiaru się dać
Spokojnego dnia Kochane Listopadówki :*xpatiiix3, sisiiii, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam Kochane Listopadowki w NASZYM miesiącu
życzę każdej zdrówka dla siebie i maleństwa, oraz łatwego porodu bez przygód dla tych co jeszcze nie rodziły:-) dla mnie listopad zaczął się całkiem dobrze. W końcu się wyspałam!
wczoraj dałam czadu wiec dziś musze leżeć bo brzucha twardy i dół boli ale poza tym ok
buziaki i miłego dnia!
Paju co z Tobą? bo ja nadal kciuki trzymamlkc, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość
-
izia wrote:madlen - każda firm ma inną butelkę i inne smoczki do niej z inną dziurką - avent ma najmniejszą - TT taką średnią, lovi największą - także jeśli masz gęstsze mleko to i butelke muszisz dobrać do tego - albo smoczek do butelki n wiekszy tzn dla starszych 0 albo zmienić mleko na innej firmy bo te zwykłe są rzadkie ale już mleka na kolkę czy ulewanie są zagęszczane..
-
ChciałabymJuż wrote:Witam Kochane Listopadowki w NASZYM miesiącu
życzę każdej zdrówka dla siebie i maleństwa, oraz łatwego porodu bez przygód dla tych co jeszcze nie rodziły:-) dla mnie listopad zaczął się całkiem dobrze. W końcu się wyspałam!
wczoraj dałam czadu wiec dziś musze leżeć bo brzucha twardy i dół boli ale poza tym ok
buziaki i miłego dnia!
Paju co z Tobą? bo ja nadal kciuki trzymam
Paju rodzi, więc rozpoczyna listopadową liste z Szymkiem dzisiaj, to która następna?Madlen222, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość
-
Co do kladzenia na bok, ja córeczkę tylko na boku kladlam raz jednym raz drugim, w beciku oczywiście. Ja czulam się psychicznie jakos lżej ze w razie ulania wyleci a nie wroci spowrotem albo do noska. I zawsze troche podnosilam jednak oparcie zeby nie calkiem plasko. Mi jest niewygodnie spac na plasko co dopiero takiemu dziecku:D
Madlen222 lubi tę wiadomość
-
Taak moim zdaniem tez jak dzieci spia razem w dzien i sa spokojne to moze dlatego w nocy brak Julkowi bliskosci bo Lenka twarda babka?
Dobrze ze mamusia [rzyjezdza troche pomoze, musisz koniecznie odespac!
A tak poza tym to dzien dobry!I ja jakas podjarana ze to listopad i to juz ten miesiac nie ma bata:)Całą noc śniłam o córeczce i juz tak sie n ie moge doczekac ze jest to nie do opisania:) Mężus jak zwykle podał sniadanko a teraz pojechal z moimi rodzicami na groby. Ja niestety nie pojechalam...
Opti ja pierdole! A wy nie mieliscie spac oddzielnie?Ja bym umarła w taka gorac w nocy u mnie w ogole jeszcze grzejnikow nie rozkrecam a na noc nieraz i okno otwieram, maz przywdziewa pizame i daje rade. Ja nigdy nie lubilam ciepla w nocy nawet bym oka nie zmruzyla.Madlen222, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość
-
Lafar_ra wrote:Paju rodzi, więc rozpoczyna listopadową liste z Szymkiem dzisiaj, to która następna?
ja to jeszcze het het...
druga polowa miesiąca. Chyba ze Lucjano stwierdzi ze zrobi mamusi psikusa i zechce wyjsc wczesniej, ale.. Lepiej niech siedzi do tego 39 tygodnia chopak.
Ide sprawdzic teraz na strone mojego laboratorium czy wyniczek juz z gbsu sie pojawił. -
Dobryy dzień!!
juhuuu listopad;).
dobry humor, aczkolwiek pol nocy nie spalam, bo tylko w pozycji siedzaco czuwajacej szlo wyrobic, brzuch na maxa sie napinal i rzygi podchodzily do gardla fu..
mialam nadzieje ze moze jakies skurczbyki czy cos wyleza a tu ni chuchu:(
rano mnie jeszcze wuja pokrzepil pytaniem, a Ty co, nie zamierzasz rodzic? kiedt rodzisz. ja na to ze owszem zamierzam tak juz od tygodnia, ale syn nie wspolpracuje;p.
aa i przez listopad przegralam zaklad. 3 tyg temu znajomy zeby mnie podniesc na duchu zalozyl sie ze mna o dzonego łokera, ze na bank wg niego urodze w list.
no to k....a przegralam;p.
Milego weekenda!!AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
no i przywitał nas listopad, najwyższa pora ruszyć z kopyta i się rozpakowywać po kolei
Mój mąż właśnie siedzi i szuka zabawek dla małej, a ja mam ubaw, bo to takie słodkie
Paju czekamy na pierwsze listopadowe maleństwopowodzenia
Marzena27, xpatiiix3, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość
-
Witam z piaskiem pod powiekami
Mimo, że psychicznie nadal pełne zakochanie, to fizycznie coraz gorzej wyrabiam. Ostatnia doba właściwie bezsenna - mąż urządził w knajpie pępkowe, zaprosił m.in. swojego i mojego ojca, więc mamuśki jako kierowcy dla dziadków, wpadły na ten czas do mnie i wnunia pomóc mi...
Pomoc - żadna! Przecież cycem żadna nie nakarmi, przewijać się boją... w dodatku trzeba było parzyć kawę, podać ciasto i każdej wolnej chwili zabawiać konwersacją
Mały wołał jeść jak na złość co 1,5-2 godziny i ciumkał przez prawie godzinę, marzyłam aby się choć na chwilę zdrzemnąć- zwłaszcza, że od porodu śpię średnio 3-4 godziny na dobę, oraz wziąć prysznic - wiadomo z jakich względów w połogu przydaje się go brać kilka razy dziennie
Miałam już takiego nerwa...
Ok 2 rano, przylazł pijany mąż- więc teściowie i rodzice się w końcu ulotnili, a męża zostawiłam w butach i kurtce na kanapie, nie będę się zajmować drugim dzieckiem.
Gościom na tym etapie mówię zatem stanowczo - NIE!
Opti - jeśli chodzi o afi, to bierze się pod uwagę największą kieszonkę płynową, może to świadczyć o różnych schorzeniach jeśli przekracza normy, ale trzeba pamiętać, że ok. 50% zarówno wielo jak i małowodzia jest idiopatyczne i rodzą się całkowicie zdrowe dzieci.
Jeśli chodzi o przepływy, to niestety nie pomogę - nie interesowałam się tym, bo były w normie, a teraz nie mam nawet czasu, aby Ci jakoś pomóc i rozwinąć temat
Dziewczyny karmiące piersią - pocieszcie mnie jakoś...
Aloszka woła jeść średnio co 2,5 godziny, je przez godzinę, plus 10-15 przewijania - Wy też już nie macie czasu ani na spanie lub cokolwiek innego? I tak Bogu dziękuję, że jak sobie podje, to przynajmniej nie płacze z nie wiadomo jakiego powodu, ale i tak fizycznie ledwo przędę...
Co do kładzenia na boku, to mi neonatolog tak kazała kłaść Młodego po jedzeniu, czasami mu się ulewa, więc chyba ma to sens.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 10:33
KUNIAK, xpatiiix3, mada_lena, sisiiii, ÓptimusPrime, Lavendula, Milaszka, Madlen222, AgataP, ChciałabymJuż, Rybka Nemo, Maga31 lubią tę wiadomość