X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nadrobiłam :)

Paju - trzymam kciuki za szybki i mało bolesny poród!

Nata - Wojtuś cudowny :)

Madlen - z tym, że mm nie chce płynąć, to faktycznie może być wina dziurki w smoczku, izia ma rację :) moja siostra też karmiła mm ( i dodawała jeszcze ten zagęszczacz) i musiała powiększać dziurkę, póki nie kupiła innego smoka ;)

Viviana - trzymam kciuki za Amelcię! - dobrze, że wykryli szybko ten konflikt i przetoczyli jej krew. Teraz będzie już tylko dobrze!

Madlen222, Viviana lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia, Maga dziękuję! ☺

relgh3714vlmssyj.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po śniadanku. Mężu zrobił i podał do łożka :D
    Paju moj Szymek kibicuje chyba Twojemu, bo od 4 tak szaleje, ze spac mi nie daje ;)
    trzymaj sie!

lkc, ChciałabymJuż, Mamadomina lubią tę wiadomość

• izia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen u nas też sprawdzało się żeby mleko zrobione odstało ok 10 minut - wtedy jakby lepiej się rozpuszczało i lepiej leciało - ja miałam właśnie taki problem z bebilon comfort - przeszliśmy 3 rodzaje butelek - aventem nie leciało wogóle - lovi leciało aż za nadto i mały ulewał po tym - nuk miał dziwną dziurkę od góry i zabawa była żeby dobrze trzymał w buzi - w końcu zmieniliśmy mleko na jakiegoś gerbera i pił z aventa...

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

Wyspana :D huuuura..!

Paju powodzenia ;)

Kladzenie na bok jest ok jezeli ddziecko bedac na brzuchu podnosi glowe i przzeklada z poluiczka na policzek ,mója śpi na boku ja uważam na głowę żeby nie była odksztalcona i leży trhoe tak trochę tak ;p mam jobla na tym punkcie żeby dzieciom głową się nie odksztalcila ;oo

Spadam przewinac brzdace i sniadanko ;)

Miłego i dużo porodów ;**

Marzena27 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LISTOPAD <3
    wzruszam się tym, że dotrwałyśmy bezpiecznie z Zuzanką do teraz :) od dzisiaj ma zdjęty "zakaz" na wychodzenie!, czekam już na nią z niecierpliwością :)

Paju Ty pewnie w szpitalu, trzymam kciuki :)

u nas nocka z bólem krzyża, miednicy i innych takich dookoła, przeziębienie się mnie czepia, ale wygrzewam się w łóżku i nie mam zamiaru się dać :)

Spokojnego dnia Kochane Listopadówki :*

xpatiiix3, sisiiii, Agusia ;) lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen!!! Mam dla Ciebie rozwiazanie! Pisalas kiedys że gralas na klarnecie. To jest ten moment!!!!! Wyciagaj instrument i graj Dzieciom kołysanki ;) moze pomoze ;) ;)

Madlen222 lubi tę wiadomość

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane Listopadowki w NASZYM miesiącu :-) życzę każdej zdrówka dla siebie i maleństwa, oraz łatwego porodu bez przygód dla tych co jeszcze nie rodziły:-) dla mnie listopad zaczął się całkiem dobrze. W końcu się wyspałam! :P wczoraj dałam czadu wiec dziś musze leżeć bo brzucha twardy i dół boli ale poza tym ok :-) buziaki i miłego dnia!

Paju co z Tobą? bo ja nadal kciuki trzymam :-)

lkc, Marzena27, Maga31 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    madlen - każda firm ma inną butelkę i inne smoczki do niej z inną dziurką - avent ma najmniejszą - TT taką średnią, lovi największą - także jeśli masz gęstsze mleko to i butelke muszisz dobrać do tego - albo smoczek do butelki n wiekszy tzn dla starszych 0 albo zmienić mleko na innej firmy bo te zwykłe są rzadkie ale już mleka na kolkę czy ulewanie są zagęszczane..
    Ja w sklepie macałam wszystkie trzy. I jednak lovi wygrali ze względu na kształt i lepiej trzylamo mi sie w dłoni. A i smoczek byl tak jakby inny w kształcie, najbardziej przypominam maminego cyca

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Lafar_ra Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Witam Kochane Listopadowki w NASZYM miesiącu :-) życzę każdej zdrówka dla siebie i maleństwa, oraz łatwego porodu bez przygód dla tych co jeszcze nie rodziły:-) dla mnie listopad zaczął się całkiem dobrze. W końcu się wyspałam! :P wczoraj dałam czadu wiec dziś musze leżeć bo brzucha twardy i dół boli ale poza tym ok :-) buziaki i miłego dnia!

Paju co z Tobą? bo ja nadal kciuki trzymam :-)

Paju rodzi, więc rozpoczyna listopadową liste z Szymkiem dzisiaj, to która następna?

Madlen222, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

[relgi09k4h25cozc.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kladzenia na bok, ja córeczkę tylko na boku kladlam raz jednym raz drugim, w beciku oczywiście. Ja czulam się psychicznie jakos lżej ze w razie ulania wyleci a nie wroci spowrotem albo do noska. I zawsze troche podnosilam jednak oparcie zeby nie calkiem plasko. Mi jest niewygodnie spac na plasko co dopiero takiemu dziecku:D

Madlen222 lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My my my!
    Żartuje na razie nic sie nie zapowiada wielkiego. Ale nie jestem sama to mozemy rodzic;))

AgataP lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Evik Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak moim zdaniem tez jak dzieci spia razem w dzien i sa spokojne to moze dlatego w nocy brak Julkowi bliskosci bo Lenka twarda babka?:) Dobrze ze mamusia [rzyjezdza troche pomoze, musisz koniecznie odespac!
    A tak poza tym to dzien dobry!:) I ja jakas podjarana ze to listopad i to juz ten miesiac nie ma bata:)Całą noc śniłam o córeczce i juz tak sie n ie moge doczekac ze jest to nie do opisania:) Mężus jak zwykle podał sniadanko a teraz pojechal z moimi rodzicami na groby. Ja niestety nie pojechalam...
    Opti ja pierdole! A wy nie mieliscie spac oddzielnie?Ja bym umarła w taka gorac w nocy u mnie w ogole jeszcze grzejnikow nie rozkrecam a na noc nieraz i okno otwieram, maz przywdziewa pizame i daje rade. Ja nigdy nie lubilam ciepla w nocy nawet bym oka nie zmruzyla.

Madlen222, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lafar_ra wrote:
    Paju rodzi, więc rozpoczyna listopadową liste z Szymkiem dzisiaj, to która następna?
    To juz nasz miesiąc wiec musimy sie wysypywać jak w kolejności :P ja to jeszcze het het... :D druga polowa miesiąca. Chyba ze Lucjano stwierdzi ze zrobi mamusi psikusa i zechce wyjsc wczesniej, ale.. Lepiej niech siedzi do tego 39 tygodnia chopak.
    Ide sprawdzic teraz na strone mojego laboratorium czy wyniczek juz z gbsu sie pojawił.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryy dzień!!
    juhuuu listopad;).
    dobry humor, aczkolwiek pol nocy nie spalam, bo tylko w pozycji siedzaco czuwajacej szlo wyrobic, brzuch na maxa sie napinal i rzygi podchodzily do gardla fu..
    mialam nadzieje ze moze jakies skurczbyki czy cos wyleza a tu ni chuchu:(
    rano mnie jeszcze wuja pokrzepil pytaniem, a Ty co, nie zamierzasz rodzic? kiedt rodzisz. ja na to ze owszem zamierzam tak juz od tygodnia, ale syn nie wspolpracuje;p.
    aa i przez listopad przegralam zaklad. 3 tyg temu znajomy zeby mnie podniesc na duchu zalozyl sie ze mna o dzonego łokera, ze na bank wg niego urodze w list.
    no to k....a przegralam;p.
    Milego weekenda!!

AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK ;) to jak ustalasz z dzidzia szczegóły??

FK81 lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caska no musze go czyms pogonic, tylko czym?;)szantazu emocjonalnego wolalabym uniknac;).

AgataP, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) no i przywitał nas listopad, najwyższa pora ruszyć z kopyta i się rozpakowywać po kolei ;)
    Mój mąż właśnie siedzi i szuka zabawek dla małej, a ja mam ubaw, bo to takie słodkie :D

Paju czekamy na pierwsze listopadowe maleństwo :) powodzenia

Marzena27, xpatiiix3, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dawajcie dziewczynki ;) he Czekamy na nowe foteczki ;)

DO BOJU LISTOPADÓWKI..!!!

FK81 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z piaskiem pod powiekami :)

Mimo, że psychicznie nadal pełne zakochanie, to fizycznie coraz gorzej wyrabiam. Ostatnia doba właściwie bezsenna - mąż urządził w knajpie pępkowe, zaprosił m.in. swojego i mojego ojca, więc mamuśki jako kierowcy dla dziadków, wpadły na ten czas do mnie i wnunia pomóc mi...
    Pomoc - żadna! Przecież cycem żadna nie nakarmi, przewijać się boją... w dodatku trzeba było parzyć kawę, podać ciasto i każdej wolnej chwili zabawiać konwersacją :/
    Mały wołał jeść jak na złość co 1,5-2 godziny i ciumkał przez prawie godzinę, marzyłam aby się choć na chwilę zdrzemnąć :/ - zwłaszcza, że od porodu śpię średnio 3-4 godziny na dobę, oraz wziąć prysznic - wiadomo z jakich względów w połogu przydaje się go brać kilka razy dziennie :/
    Miałam już takiego nerwa...

Ok 2 rano, przylazł pijany mąż :/ - więc teściowie i rodzice się w końcu ulotnili, a męża zostawiłam w butach i kurtce na kanapie, nie będę się zajmować drugim dzieckiem.

Gościom na tym etapie mówię zatem stanowczo - NIE!

Opti - jeśli chodzi o afi, to bierze się pod uwagę największą kieszonkę płynową, może to świadczyć o różnych schorzeniach jeśli przekracza normy, ale trzeba pamiętać, że ok. 50% zarówno wielo jak i małowodzia jest idiopatyczne i rodzą się całkowicie zdrowe dzieci.
    Jeśli chodzi o przepływy, to niestety nie pomogę - nie interesowałam się tym, bo były w normie, a teraz nie mam nawet czasu, aby Ci jakoś pomóc i rozwinąć temat :(

Dziewczyny karmiące piersią - pocieszcie mnie jakoś...
    Aloszka woła jeść średnio co 2,5 godziny, je przez godzinę, plus 10-15 przewijania - Wy też już nie macie czasu ani na spanie lub cokolwiek innego? I tak Bogu dziękuję, że jak sobie podje, to przynajmniej nie płacze z nie wiadomo jakiego powodu, ale i tak fizycznie ledwo przędę... :)

Co do kładzenia na boku, to mi neonatolog tak kazała kłaść Młodego po jedzeniu, czasami mu się ulewa, więc chyba ma to sens.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 10:33

KUNIAK, xpatiiix3, mada_lena, sisiiii, ÓptimusPrime, Lavendula, Milaszka, Madlen222, AgataP, ChciałabymJuż, Rybka Nemo, Maga31 lubią tę wiadomość

jftycms.png
‹‹ 1867 1868 1869 1870 1871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ