Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Idę do wanny. W razie jakby co się zadzialo.. i was nadrobić.. Bo ostatnio zamiast rodzić to produkujecie literki.. pół dnia mnie nie ma i kilka stron do nadrobienia..
ÓptimusPrime, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Paju wrote:Chciałam rodzić Ale nie 1 listopada!
ÓptimusPrime, ap1526, Paju, ChciałabymJuż, lkc, Rybka Nemo, Milaszka, Dotty84, Agusia ;) lubią tę wiadomość
-
A już sobie kurtkę wyszukalam na jutro na groby.. Bo w swoich się nie dopinam. A tu byłby psikus...
Kiedy po odejściu wód trzeba się udać do szpitala?
Która tu ma jakieś info ze SR? -
Paju wrote:A już sobie kurtkę wyszukalam na jutro na groby.. Bo w swoich się nie dopinam. A tu byłby psikus...
Kiedy po odejściu wód trzeba się udać do szpitala?
Która tu ma jakieś info ze SR?
Można jechać do szpitala lub kontaktować się z położną:
Poród rozpoczyna się wtedy jak obserwujemy postęp porodu, tzn:
1. regularne skurcze macicy co 5-7 min. i trwają ponad 2-3 godziny
2. pękł pęcherz płodowy i odpływa płyn owodniowy - jeśli płyn jest czysty i nie ma skurczy macicy w praktyce szpitalnej podłącza się kroplówkę z oxytocyny po 6 godz.
W związku z tym jeśli prawidłowo odczuwasz ruchy dziecka nie ma potrzeby jechać wcześniej do szpitala, ponieważ w warunkach domowych gdzie kobieta czuje się komfortowo często rozwija samoistnie czynność skurczowa bez potrzeby podawania oxytocyny w kroplówce.
Stawiamy się w szpitalu po ok 5h po odpłynięciu czystego płynu owodniowego lub
gdy wcześniej wystąpi regularna czynność skurczowa co 5-7 min. Wyjątek stanowi sytuacja: jeśli wynik posiewu z przedsionka pochwy i odbytu w kierunku GBS pobierany w ostatnich tygodniach ciąży jest dodatni wtedy należy przyjechać wcześniej do szpitala po ok. 4h.
Jeśli płyn jest zielony max. w ciągu 2 godz. należy zgłosić się do szpitala.
3. W sytuacji kiedy zaczynamy krwawić natychmiast jedziemy do szpitala.lkc, Maga31, Marzena27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tyle że ja nie wiem na 100% czy to wody.. Idę umyć głowę. Do 2 w nocy się dowiem..
Dobrze że dziś w większości ogarnelam torbę.. brakuje takich pierdol typu woda z dziubkiem (ale mam bez) czy ręcznik papierowy (ale mam papier) no i przekąsek nie mam.. Ale jakieś batony w domu się znajdą...
Mały mnie kopię aż brzuch faluje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 00:04
lkc lubi tę wiadomość
-
Dzięki za wsparcie to wiele znaczy.
Natasza dzięki ze mnie pokierowalas o co chodzi. Trzymam kciuki za Twoje Maleństwo by było wszystko ok.
Paju czyzby juz się zaczęło ?
A ja wróciłam z karmienia ide spac potem znow pobudka na karmienie.natasza82 lubi tę wiadomość
-
Listopad...w tym miesiącu przytylimy wszystkie nasze maluszki!!
Paju zamiast spać to mam stresa za Ciebie. Ja kupiłam sobie takie wkładki co pokazują czy to mocz czy wody. Jesli wody to zabarwiaja sie na niebiesko. Szkoda Ze nie moge Ci dać z jednejap1526, lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny