Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że tak szybko mnie to nie spotka...ale dostałam okres. Masakra.

Kuniak trzymam kciuki!

KUNIAK, Fidelissa, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza - gratuluję :)
    Kuniak - trzymamy kciuki :)
    Milaszka- czekaj na mnie :p u mnie też ciagle leci baaardzo gesty śluz w większości różowy. Ale skurczy brak.

A u mnie jakotako. Wczoraj cały dzień bolała mnie głowa. W nocy wysokie ciśnienie ale udało mi się z nim wygrać i niewwylądowałam.na ip.

KUNIAK, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

Hura hura dzisiaj kończymy miesiąc ;)) kurde jak to leci ;D

Natasza gratuluje ;)

Kuniak kciuki zaciśnięte ;)

Madlen nie Strasz ja mam normalnie pms ,aż się boje ze i ja dostane tak szybko...

Miłego.! ;**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 07:47

Madlen222, KUNIAK, nick nieaktualny, Maga31, ChciałabymJuż, Mamadomina, anusiaa90 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak kciuki!

Natasza Gratulacje!!!

Pati sto lat dla Necli! :)

lece zaraz na moj mega super extra 3d skan,zobaczymy czym to sie je i co tam pokazuja.

zazdroszcze tym co cos tam leci,mi nic nie leci...czyli jednak sylwester :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 07:55

KUNIAK, Maga31, xpatiiix3, nick nieaktualny, Fidelissa, ChciałabymJuż, Mamadomina lubią tę wiadomość

• izia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza gratulacje!!!

kuniak trzymam kciuki - dotrwałaś do terminu i zaraz maluszek będzie z tobą :)

na zespół niespokojnych nóg polecam aspargin - mnie minęło

co do puchnięcia to ja dziewczyny popuchłam na buzi - kosmos - wyglądam jak świnka - wczoraj wyszłam na chwilę do ogrodu pocykać fotki i wyglądam na nich koszmarnie - nogi są bez zmian ale buzia kosmos

a co do okresu po porodzie to mogę napisać że ja po cc też dostałam szybko i że był masakrycznie koszmarny - lało się tak ze bałam się że się wykrwawie więc piszę żebyście się niestresowały - podobno to macica oczyszcza się już tak totalnie - nie wiem jak po sn ale po cc u mnie był wtedy krwawy horror...

KUNIAK lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bezsenność do 2 w nocy, potem seria skurczy co 4 min i cisza.
    A od 5:30 telefony od klientów, i to od takich ktorzy wiedzą ze jestem ns wylocie i nie przyjadę do pracy poza godzinami otwarcia. No tak, ale kundel z biegunka ważniejszy...

Kuniak powodzenia!

KUNIAK, Fidelissa, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zespołu niespokojnych nog- nadal mnie męczy, ale nie tak jak wcześniej.
    Sam Aspargin nic mi nie dal, dopiero tardyferon.
    Podobno pomaga tez wymasowanie nog od stóp w kierunku serca.

Dotty84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza,witaj!Zdrowka dla Was!

Kuniak!Trzymaj sie!Jestesmy z Toba :-D

Doberek :-)

Fatalna noc...ale life goes on :-)
    Santoocha,ludzie sa czasami okropni! :-/ NIE LUBIE!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 08:12

• lkc Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak ja tez trzymam kciuki za Was. Powodzenia!

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza gratulacje! <3
    Kuniak kciuki zaciśnięte, już za chwilkę będzie po wszystkim i Maluszek w Twoich ramionach :)

Mnie tak boli brzuch, że zaraz jajo zniosę... w nocy bolesne skurcze i teraz wiem, TO BYŁY SKURCZE, z twardym napiętym brzuchem, ból silny. Nie bardzo szło zasnąć pomiędzy nimi, więc się męczyłam, dopiero nad ranem odpuściło...
    Teraz czuję brzuch jak podczas okresu, nie wiem albo się coś rozkręci w tym tygodniu albo tak będę chodzić skurczona kolejny tydzień, a wizyta u Gina dopiero 13 listopada.

No to rozpoczynamy kolejny wspólny tydzień Kochane... :)
    Udanego dnia i szybciutkich porodów :)

Maga31, Fidelissa, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza - gratuluję serdecznie! :)

Kuniak - trzymam kciuki! Będzie dobrze!

A ja w nocy czułam się jakoś inaczej nogi mnie bolały jak na okres (akurat mam taką przypadłość, że jak zbliża się okres to nogi mnie bolą), i brzuch też trochę jak na okres, a do kibelka szłam "tylko" 3 razy.
    No i nad ranem o 6 po siku poczułam, że coś ze mnie leci to podłożyłam papier a tam najpierw taki śluz z nitkami krwi, a potem taki jasnobrązowy śluz gęsty - czop ;)

Założyłam podpaskę i czekam, czy coś się rozkręci czy nie ;) skurczy brak, mały się rusza (tzn wypina), czyli jest ok :)
    podwozie trochę boli ale to już tak od paru dni, no nie wspominając o bólu w pachwinach / spojeniu...

czekam też na "oczyszczenie" bo od wczoraj mam zaparcie ;)

miłego dnia!

nick nieaktualny, Marzena27, Fidelissa, ChciałabymJuż, sisiiii lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A AAA rodzic dziewczynki rodzic

Też miałam rzeźnię przy pierwszym okresie który trwał 3dni 7dni czysto jest rzeźnia 3dni i znowu 7dni i czysto i next rzeźnia 3dni ;oo 3okresy w miesiącu mialam 1-3, 11-13, 21-23 (maj) hahaha potem koniec czerwca i jakoś w lipcu i dopieeeeero koniec września ale wtedy umierałam pogotowie do szkoły wzywali, bo myślałam ,że zejde z bólu i leciało gorzej niż po porodzie jak z prosiaka i wtedy myslalam ,ze w ciąży jestem i ze to pozamaciczna byla, ale czekałam na wizytę, żadnych testów... I się teraz nie dowiem czy taki okres bo ponad dwa miesiące nie miałam czy co wrzesień miałam pechowy na poczatku się okazało właśnie po tym zdarzeniu ze nadczynność mam i sru zaczęłam mdleć leżeć w łóżku nie byłam w stanie nic robić wrak TSH 0,0001 a ja żywy trup wsiąkłam biodra i żebra sterczały ;) wtedy weszlam w rozm.36 ;) no i parę następnych po tej rzeźni cykli odxzekalam i zaczęliśmy w grudniu znowu a w styczniu najpierw dwie kreseczki gin stwierdziła ze chiiiba dwa pęcherzyki widzi, ale się nie cieszyć i jak jechałam do R zapomniałam się wniosłam wózek do autobusu z Marcelem... Jak wracałam do domu juz było po wszystkim gacie czerwone... A ja w ryk... I juz myslalam ze nic z tego poszłam do gin mówiła ze się oczyściło wszystko samo i ten tekst pani jest młoda jeszcze pani będzie miała dzieci.. ;o no i 9lutego magiczna noc wypiliśmy sobie nastrój się zrobił i bach tak mam Nelkę ;) hehe ale się wygadałam i co do tamtego września to poronienie to samo co we wrześniu było ból nie do znsienia zwijałam się na łóżku chcieli pogotowie wzywać w domu.. I nigdy się nie dowiem pechowy ten wrzesień dla mnie ;oo

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wszystko ucichlo,dostalam takiego powera ,ze szok :-)

Maga31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak, Kuniak! Od samego rana myślę o Was, mam nadzieję, że w Esculapie się postarają :)
    Kciuki!

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Pati, bidulko, ale się nacierpiałaś...
    Najważniejsze, że masz teraz dwa skarby przy sobie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    a ja nie chcę dzisiaj rodzić, jakoś nie podoba mi się poniedziałek. Choć brzuch od rana boli okresowo...
    Od paru dni mówię mojemu, że ma być przygotowany, bo się może zacząć w każdej chwili. A co mi on odpowiedział? "Ty też ciągle planujesz sobie spotkania, latasz po świecie. Ja ci nie wypominam tego, że masz w domu siedzieć i się szykować. Więc ja też sobie mogę życie planować".
    Fakt, nie siedzę w domu i nie prasuję ciuszków po raz setny. Torba nie przygotowana, ciągle gdzieś latam, bo trudno mi tak w domu wysiedzieć bez pracy. W sumie ma rację. Z drugiej strony widze, że się też już ogranicza i jak będzie trzeba, to będzzie zwarty i gotowy.

lkc lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek:)
    Krew oddana. Wyniki jutro. Jakby co bedą świeże do anestezjologa.
    Śniadanko kończę.
    Natasza gratulacje:)

Kuniak kciuki zaciśnięte:)

Karmelek a co przekaszasz?:) jak karmisz?

Opti ja spałam ale chyba byłam 6 razy wc. Moj maź co chwile sie budził i pytał biedny- co sie dzieje?

Spojenie nadal boli i lewa pachwina.
    Wczoraj byłam u prywatnego fryzjera- M. Wiec jakby co jestem gotowa:))

Ale psychicznie jakoś nie bardzo...
    Wszyscy pytają czy sie cieszę i czy juz urodziłam- wrrrrrr

W sumie cieszę sie, ale boje sie:

1.porodu,bólu,komplikacji
    2.karmienia
    3.wykonczenia,bezsenności, czy sobie poradzę z młodym jak maź wróci do pracy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 09:06

Maga31, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej,jak ja chce spac,ale...1.oczy nie pozwalaja.2. W brzuchu Ibiza
    jestem padnieta...

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka, nie martw się, na pewno mąż będzie zwarty i gotowy :) Pewnie tez to przeżywa tylko nie chce się do tego przyznać. Mój też mi miał za złe jak ciągle gdzieś jeździłam, a jego próbowałam ograniczać i wciąż mu przypominałam, że to może się stać w każdej chwili ;)

A dziś jak mu powiedziałam o tym odejściu czopa, to się pytał, to co jedziemy do szpitala? (dobrze wie, ze SR, ze czop może odejść nawet parę tyg przed porodem). Pojechał do pracy i będzie pod telefonem, a ja podejrzewam, że jeszcze trochę dni minie, zanim się u mnie coś zacznie ;) Cieszę się, że minął weekend, bo w weekend nie chciałam rodzić.

Wszyscy "znajomi królika" w ten weekend się mnie pytali, czy już nie rodzę i ze to już na dniach i mnie zestresowali tylko :/. Musiałam w nocy wszystko jeszcze raz przemyśleć i się uspokoić. Doszłam do wniosku, że nie ja pierwsza i ostatnia oczekuje na ten dzień i nie mogę się tak nakręcać niepotrzebnie myśląc o bólu...(jeszcze mama mnie "pocieszyła" mówiąc, ze ból porodowy to jedyny ból na który się czeka, bo wiesz, że nadejdzie...).
    No i jak się uspokoiłam to od razu mnie "odkorkowało" :P

Zatem dołączam do falujących na jeziorku na liściu, jeśli jeszcze macie tam trochę miejsca ;)

Fidelissa, Mamadomina, lkc lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza gratulacje :)

Kuniak,kciuki mocno zaciśnięte :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
‹‹ 1888 1889 1890 1891 1892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ