X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Natasza
    Kuniak powodzenia. Daj znać jak po CC.

A u nas dzisiaj nocka spokojna. Dzisiaj ostatnia wizyta przed CC, ale to dopiero o 16.
    Ciekawe co tam u brzdaca w brzuszku słychać i ile wazy.

Maga31, Marzena27 lubią tę wiadomość

r5bup6u.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę jak wszystko ładnie pójdzie to dzisiaj będę 3 maluchy , no chyba, że jeszcze któraś rodzi? Przyznać się !! Dotty może ten Twój sen okaże się proroczy ?! ;D

Milaszka powodzenia

Milaszka, Dotty84 lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzis rodzi Kuniak, Julia i Milaszka :)))

3 bejbiki bedą:))

Chyba, ze AgataP tez rodzi bo sie nie odzywa:)))))

Maga31, Milaszka, Marzena27 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Uwaga, mnie się śniło, że dziś urodziły: Ewelina_d i AgataP :)

Tak więc Mamuśki - do roboty :)
    Dotty - oby!:D

jestem wyspana, mąż ma dziś wolne, piękna pogoda, idę na badania (oby bez powodu;)), jedyny chyba dzień w okolicach okołoporodowych, na który nikt nie postawił ("na pewno urodzisz pierwszego, drugiego, śmego, zrajtego..." grrrrr. ewemtualnie "poczekaj do 7mego! (wtedy siostra męża przylatuje) - a co ja z nią będę rodzić?!?!).

Także ja poproszę!:)

Maga31, ChciałabymJuż, Lavendula, lkc, Marzena27, Dotty84 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza juz urodziła dzisiejszy dzień przecież to jeden jest plus trzy to cztery :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelcia - do zacałowania :D taki z niej słodziak i ma już miesiąc - super! :)

Milaszka - tak właśnie myślałam, ze jesteś już na końcówce - trzymam kciuki by skurcze się uregulowały i były do wytrzymania :)

Ja zajadam śliwki w czekoladzie by i mnie "oczyściło" ;), ale parcia nie mam na dzisiejszy dzień więc Kuniak, ewelina_d, AgataP, Milaszka - trzymam kciuki za Was! :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus no wiem wiem, że to ten czosnek :) Dziś na wieczór znów trzeba będzie go zapodać z nadzieją, że w końcu wybiję te wiruski :-/

Madalenka, ja już mojej mamie z tysiąc razy powtarzałam.. NIE DZIAŁA. Ona jest niereformowalna :) Zawsze się wypiera, także chyba trzeba mieć to w dupie i już.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniaczku kciuki zaciśnięte, za Jule też oczywiscie, Milaszka mam nadzieje ze sie rozkreci

Milaszka lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie do mamusiek. Pierwsze nocki spalyscie przy dziecku czy pilnowalyscie czy jak. Będę bała się usnac przy Malej a ledwo na oczy patrze pewnie mnie zmorzy. Jak to jest u was?

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ja tez mam nadzieje ze sie rozkreci, bo takie czekanie to najgorsze..

Lavendula, Agusia ;) lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv ja to spalam ile się dało ja w dzień padałam hehe aż podchodzily czasem dziewczyny albo położne i do mnie pani córka nie śpi a ja no juz tak tak ahaha sama z siebie zasypiałam na siedząco w szpitalu a spedzilysmy tak 8dni ;o

Viviana lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)
    Dwupak.
    Lekkie @-owe
    Po przytulankach niteczka krwi.
    Poza tym spokój.
    Śpiąca - przespałam całe przedpołudnie.
    Czas na przewrócenie się na drugi bok i falowania c.d.
    .... druga kawa

Za wszystkie dzisiejsze Bejbiki trzymamy kciuki

.L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 11:24

Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

• madziulka112 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba spac bo potem jest problem jak sie chce a nie mozna

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej kolejne maluszki beda dziewczyny trzymam kciuki za taki krotki porod jaki ja mialam.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam dzisiaj żarty w głowie dziewuszki :) AgataP rodzi? hy hy hy dobre...

wiec zaczne jak zwykle...ku mojemu wielkiemu niezadowoleniu nie urodzilam jeszcze-wiadomo,nie pospalam bo szpital i usg z samego rana o 9.10 toz to jeszcze koguty spia -wiadomo,ale nie bylo tak zle.

po usg,wsio ok, Pani "naukowczyni" powiedziala ze dziecko me jest typowym ksiazkowym przykladem wsio w 50 centylu , brala pozwolenie by moje wyniki przekazac tym tam naukowcom od tego badania bo ciaza bardzo ksiazkowa i zdrowa(hhmmm widac to nie jest w Irlandii czesto spotykanie),generalnie nie powinna mi podawac wynikow bo to eksperymant naukowy i nawet moj lekarz tego nie dostanie zeby nie mialo to wplywu na przbieg porodu(no chyba ze byloby cos nie tak to wtedy alarmuja lekarza)ale podala wyniki bo zjarzyla ze ja tez naukowiec i trzymala sztame :P(łachy nie zrobila,sama sobie z ekranu zczytywalam i zapamietywalam ale ok).

Ninja wazy 3506 gram,glowka w normie raczej z tych mniejszych wiec powiedziala ze wypcham bez problemu :P

ogolnie przeplywy ok,tluszcz u dziecka ok,kosci ok,wsio ok juz niebawem ma nastapic bliskie spotkanie 3 go stopnia miedzy mna i Ninja :)(bla bla bla ja wiem ze na Sylwestra...tacy specjalisci..)

mam zjdeica hippisowi do pracy podrzucilam :) bedzie zadowolony bo ma poliki po nim(ksiezyc w pelni normalnie)

ide pod prysznic bo mi zimno....

P.S aa i ponoc energiczne dziecko.....lovely...tylko tego trzeba mi bylo...energiczne dziecko...oby tej energii w dzien zuzywalo a w nocy sie ladowalo...oby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 12:01

ChciałabymJuż, Lavendula, Isia14, ÓptimusPrime, Mag.1990, xpatiiix3, zupaztytki, Marzena27, misiaczk25, ewelina_d, blue00, Maga31, Rybka Nemo, Fidelissa, Agusia ;), Amnezja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest? Jak powiedzmy mam skurcze tak co 3,4,6,9 min w roznej kolejnosci, to jak one sie reguluja? Pozniej od poczatku leci tak powiedzmy co 20min i schodzi coraz mniej? Czy nagle zrobia mi sie co 5min regularne?

Nie wiem czy jasno napisalam ale moze ktoras zrozumiala ;)

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam nie rodziłam, ale podobno mają być coraz częściej i zwiększać się ma natężenie. To tyle z teorii :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    Dziewczyny a jak to jest? Jak powiedzmy mam skurcze tak co 3,4,6,9 min w roznej kolejnosci, to jak one sie reguluja? Pozniej od poczatku leci tak powiedzmy co 20min i schodzi coraz mniej? Czy nagle zrobia mi sie co 5min regularne?

ja jeszcze nie wiem co to skurcz ;)

Milaszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:

hmmmmmmmm dobre pytanie,ale jak ja tak mialam to sie wyciszalo,jak zaczna byc coraz bolesniejsze ,dluzsze i coraz czesciej to juz wtedy to...i badz tu madry kiedy one sie staja dluzsze bolesniejsze i czestsze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie.. Badz tu madry :P no nic czekam. Jak sie dowiem to i wam napisze cobyscie wiedzialy.

Lawendula, ja tez dopiero wczoraj poczulam co to skurcz. A najsmieszniejsze jest to ze ja bylam przekonana ze to moja mala sie wierci i naciska mi na dupe, flaki i te wszystkie wnetrznosci... Dopiero MAZ mnie uswiadomil glupia, ze to skurcz :p bo ja go odczuwam tak jakby mi ktos nagle caly dol brzucha w piesci zaciskal.... Aaaaaa wlasnie idzie

AgataP, Mag.1990, Maga31 lubią tę wiadomość

‹‹ 1890 1891 1892 1893 1894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ