X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany rozkrecacie się z porodami :)
    Ja dostalam Amelke do pokoju dzis :) nakarmiona i spi. Maz ma urlop i zaraz przyjedzie to ja się przespie. W nocy trzeba czuwać. Zla jestem ze tego smoka jej dały bo się domaga i poza tym bawi piersią.

Marzena27, Maga31, Fidelissa, ChciałabymJuż, xpatiiix3, blue00, zupaztytki, Isia14, Rybka Nemo, Amnezja, Nata lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby Wam to powiedzieć.....
    Organizm sie oczyszcza......

Maga31, ChciałabymJuż, ewelina_d, Marzena27, blue00, Viviana, ÓptimusPrime, zupaztytki, lkc, Lavendula, Isia14, santoocha, Rybka Nemo, Amnezja lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Viv, że masz już Amelkę przy sobie :)

Viviana lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Kuniak - powodzenia!
    Natasza - gratulacje!

Ja oczywiście nie rodze... próbuje się jakoś uspokoić po spotkaniach rodzinnych i wysłuchaniu wszystkich 'mądrości'... następna notka na blogu będzie na pewno o 10 przykazaniach dla tych, co wchodzą na orbitę ciężarnej... eh...

Maga31, Fidelissa, lkc lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi co do wkładania fotelika, to też mieliśmy z tym niezły ubaw. Szczególnie, ze byliśmy pewnie, że to proste jest :D I zapięliśmy źle.. cały fotelik się ruszał, a mój mąż stwierdził, ze to z pewnością tak ma być :D Mi cos nie grało i na szczęście na foteliku była instrukcja :P To nas uratowało :P

Natasza Gratulacje! :) Super, ze to już za Tobą :) Teraz zdrówka dla Was i siły w dochodzeniu do siebie :)

Milaszka twój mąż jest cudowny :P Taki widok musi być bezcenny :P Ach.. te nasze twardziele ;)

Paju a dziwisz się, że chce spać na Tobie? Tyle miesięcy był w Twoim brzuszki i nagle co? Rozdzielili go z najukochańszą istotą na świecie :)

KUNIAK no oczywiście trzymamy kciuki!! :) Nic sie nie martw, będzie dobrze! :)

Fidelissa.. boję się dokładnie tego samego :-/ i chyba każda z nas :P
    A co od oczyszczania organizmu.. pięknie to ujęłaś :P

Vivianka, super, że Amelka już przy mamie :)

A ja do 3 w nocy wstawałam co godzinę do kibelka (bo na wieczór się kurowałam herbatami) a od 3 już tylko co 2h wstawałam :D Masakra jakaś! Obudziłam się cała mokra, wiec dostałam koszulkę męża, żeby się przebrać, bo do spania mam tylko jedną swoją. Reszta mnie hmm.. dotyka :P A ja w nocy muszę mieć luźno.

Niedługo pójdę robić inhalację, bo czuję jak mnie swędzi w nosie :-/

Maga31, sylvi, Fidelissa, Viviana, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam ksieżniczkowe zdjęcia zaraz cosWam wrzuce trochę pozowała zgrywam i zaraz wstawie ;)

Maga tak najważniejsze ze mam dwa słonka

Maga31, lkc lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jeszcze wczoraj teściowa zdenerwowała tekstem "jedz, jedz, bo za niedługo czeka Cie dieta"...wrrr, a ja nie mam zamiaru przechodzić na żadną dietę! Nie wierzę w te zabobony!
    Na szczęście mąż jej powiedział, że jestem wszystkożerna i że to mity z tą dietą dla matki karmiącej ;) - jednak przydało się że chodził ze mną do tej SR :D
    ale Ona i tak wie swoje i zaczęła opowiadać jak to jej dwaj synowie mieli alergię na to i siamto i nawet mój mąż miał podejrzenia o celiaklię, które okazały się nieprawdziwe... - no na prawdę nie mogłam już tego słuchać..., zacisnęłam zęby i jakoś to przetrwałam.

Wiem, ze życie pisze różne scenariusze, ale odebrałam to jako pewność, ze skoro ona miała tyle problemów z karmieniem dzieci to ja również łatwo mieć nie będę..

wff2trd8302o6ogx.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega omatko. Mnie tez straszą dieta, porodem, wiecznym zmęczeniem, niewyspaniem itp..

Maga31 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja różowa miesięczna księżniczka <3

2vb0i00.jpg

5v9nj7.jpg

wirrqv.jpg

w2j5mu.jpg

24l3ifp.jpg

ewelina_d, zupaztytki, ChciałabymJuż, ÓptimusPrime, mada_lena, Fidelissa, Strupka, Milaszka, lkc, sisiiii, Maga31, madziulka112, Viviana, blue00, misiaczk25, Mag.1990, Isia14, Lafar_ra, Marzena27, santoocha, Agusia ;), Rybka Nemo, Ninusia, Amnezja, Nata lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I meeeega wiadomosc na dzisiaj następny dzidziuś będzie ,Jula odłączona od podtrzymania ;D

zupaztytki, ÓptimusPrime, mada_lena, Fidelissa, lkc, Dotty84, Milaszka, Maga31, Viviana, blue00, misiaczk25, Lavendula, Isia14, Lafar_ra, Marzena27, sylvi, santoocha, Agusia ;), Rybka Nemo, Amnezja, Mamadomina lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety byłam zmuszona po raz tysięczny słuchac od mojej mamy na temat porodu z moim bratem - wcześniaczkiem. Jak to przezył śmierć kliniczną, a jej nic nie powiedzieli, że coś jest nie tak. Jak to miała PRZEZ LAKTATOR problemy piersiami i zapalenie jakieś. I żebym przypadkiem nie używała laktatora. Jak to jakaś pani kilka razy poroniła, a później jak urodziła, to lekarze przecieli coś tam i urodziło się dziecko martwe. Porażka jakaś! I nawet nie wpadła na to, ze może niekoniecznie mam ochotę słuchać tego. A jakbym powiedziała, zeby nie straszyła, to jej odp. jest przecież ja nie straszę, ja tylko mówię.
    Tak więc podobnie jak Maga.. zacisnęłam zęby i przetrwałam. Ale cieszę się, że już jestem w domu i nikt mi gitary nie zawraca :)

Maga31 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga, Fidelissa - no więc właśnie ;) o tym wszystkim, między innymi, się nasluchalam. Nie pierwszy raz ale chyba przełomowy, bo mi się ulalo juz... Idę krew upuscic, wycieczka dla rozluźnienia ;)

ChciałabymJuż, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ależ Ty masz cudną tą córeczkę :) Coraz bardziej jestem zazdrosna :P

Ooo :) No to zaciskamy mocno za JULIĘ i jej maleństwo :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, moi sąsiedzi chyba postanowili przedłużyć sobie weekend i puszczają muzykę, że u mnie aż dudni. Nie ma to jak odpocząć we własnym domu ;/

Kuniak powodzenia dzisiaj :)

Gratulacje dla nowej mamusi;)

Milaszka, Mag jak miło, że nie tylko ze mnie tak leci, bo już się zaczęłam stresować, bo trwa to od piątku.

Sto lat dla Nelci :) ślicznotki naszej forumowej :)

Ijee to 3mamy kciuki za Julę !! :))

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,no gdzie ksiezniczka,toz to KROLOWA ;-)
    Jula,jestesmy z Toba :-D
    Ja sie przebudzilam,ale chyba na chwilke,bo zmeczona wciaz,wypije herbatke i spaaaaaaac :-)

Chcialabym,a pocilas sie bo czosnek jadlas ;-) Juz jest blizej niz dalej :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 10:36

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati piekna Nelcia :) królowa jest tylko jedna :) :)
    Chciałabym a ja kiedys mojej zwróciłam uwage za takie teksty....bo mnie ch... strzelał :P
    My dzis nocka pt baki, kupki itp ale jestesmy juz po jedzonku i o 11 wybieramy sie na spacer.

xpatiiix3, eforts lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, mnie się śniło, że dziś urodziły: Ewelina_d i AgataP :)

Tak więc Mamuśki - do roboty :)

xpatiiix3, anusiaa90, ewelina_d, lkc, Maga31, ChciałabymJuż, Viviana, Lavendula, AgataP, Mag.1990, Rybka Nemo, Amnezja lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! Ja wlasnie wyszlam od gina i jego zdaniem juz sie zaczelo...... Aaaaaaa szyjka prawie zadna, paluch jeden wchodzi, czop leci, skurczybyki coraz czestrze ale dalej nieregularne. No. To teraz czekamy na regulacje i wio do szpitala. Oczywiscie powiedzial ze jak to w przyrodzie bywa moze sie nagle ot tak akcja zatrzymac, ale liczmy na to ze tak nie bedzie, bo znikoma szansa.,

Małżu w pracy, powiedzialam zeby sobie spokojnie dokonczyl wsyzstkie sprawy i byl w gotowosci w razie czego. Snajac zycie szybko sie to nie przyspieszy wiec nie mam co panikowac.. Takze czekam, czekam, czekam. Cos musze sobie zorganizowax do jedzenia i czyms zajac, tylko czym?!?!

ÓptimusPrime, xpatiiix3, Fidelissa, lkc, ewelina_d, Maga31, Viviana, blue00, misiaczk25, Lavendula, Isia14, zupaztytki, Marzena27, Dotty84, Agusia ;), Rybka Nemo, Amnezja, Nata lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżniczka słodziutka:)

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale lecicie hehe teraz z każdym dniem co raz więcej dzieciaczkow będzie dzień młody to co dzisiaj trzy na bank będą może 4 albo i więcej Czekamy :D

Milaszka. Go go ;D

Hehe madalenka doda zajechało ;D hahaha

Dziękujemy za komplementy ;) która jeszcze się pochwalić córuśką albo syńciem ja uwielbiam zdjęcia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 10:46

Milaszka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1889 1890 1891 1892 1893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ