X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany rozkrecacie się z porodami :)
    Ja dostalam Amelke do pokoju dzis :) nakarmiona i spi. Maz ma urlop i zaraz przyjedzie to ja się przespie. W nocy trzeba czuwać. Zla jestem ze tego smoka jej dały bo się domaga i poza tym bawi piersią.

Marzena27, Maga31, Fidelissa, ChciałabymJuż, xpatiiix3, blue00, zupaztytki, Isia14, Rybka Nemo, Amnezja, Nata lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby Wam to powiedzieć.....
    Organizm sie oczyszcza......

Maga31, ChciałabymJuż, ewelina_d, Marzena27, blue00, Viviana, ÓptimusPrime, zupaztytki, lkc, Lavendula, Isia14, santoocha, Rybka Nemo, Amnezja lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Viv, że masz już Amelkę przy sobie :)

Viviana lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Kuniak - powodzenia!
    Natasza - gratulacje!

Ja oczywiście nie rodze... próbuje się jakoś uspokoić po spotkaniach rodzinnych i wysłuchaniu wszystkich 'mądrości'... następna notka na blogu będzie na pewno o 10 przykazaniach dla tych, co wchodzą na orbitę ciężarnej... eh...

Maga31, Fidelissa, lkc lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi co do wkładania fotelika, to też mieliśmy z tym niezły ubaw. Szczególnie, ze byliśmy pewnie, że to proste jest :D I zapięliśmy źle.. cały fotelik się ruszał, a mój mąż stwierdził, ze to z pewnością tak ma być :D Mi cos nie grało i na szczęście na foteliku była instrukcja :P To nas uratowało :P

Natasza Gratulacje! :) Super, ze to już za Tobą :) Teraz zdrówka dla Was i siły w dochodzeniu do siebie :)

Milaszka twój mąż jest cudowny :P Taki widok musi być bezcenny :P Ach.. te nasze twardziele ;)

Paju a dziwisz się, że chce spać na Tobie? Tyle miesięcy był w Twoim brzuszki i nagle co? Rozdzielili go z najukochańszą istotą na świecie :)

KUNIAK no oczywiście trzymamy kciuki!! :) Nic sie nie martw, będzie dobrze! :)

Fidelissa.. boję się dokładnie tego samego :-/ i chyba każda z nas :P
    A co od oczyszczania organizmu.. pięknie to ujęłaś :P

Vivianka, super, że Amelka już przy mamie :)

A ja do 3 w nocy wstawałam co godzinę do kibelka (bo na wieczór się kurowałam herbatami) a od 3 już tylko co 2h wstawałam :D Masakra jakaś! Obudziłam się cała mokra, wiec dostałam koszulkę męża, żeby się przebrać, bo do spania mam tylko jedną swoją. Reszta mnie hmm.. dotyka :P A ja w nocy muszę mieć luźno.

Niedługo pójdę robić inhalację, bo czuję jak mnie swędzi w nosie :-/

Maga31, sylvi, Fidelissa, Viviana, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam ksieżniczkowe zdjęcia zaraz cosWam wrzuce trochę pozowała zgrywam i zaraz wstawie ;)

Maga tak najważniejsze ze mam dwa słonka

Maga31, lkc lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jeszcze wczoraj teściowa zdenerwowała tekstem "jedz, jedz, bo za niedługo czeka Cie dieta"...wrrr, a ja nie mam zamiaru przechodzić na żadną dietę! Nie wierzę w te zabobony!
    Na szczęście mąż jej powiedział, że jestem wszystkożerna i że to mity z tą dietą dla matki karmiącej ;) - jednak przydało się że chodził ze mną do tej SR :D
    ale Ona i tak wie swoje i zaczęła opowiadać jak to jej dwaj synowie mieli alergię na to i siamto i nawet mój mąż miał podejrzenia o celiaklię, które okazały się nieprawdziwe... - no na prawdę nie mogłam już tego słuchać..., zacisnęłam zęby i jakoś to przetrwałam.

Wiem, ze życie pisze różne scenariusze, ale odebrałam to jako pewność, ze skoro ona miała tyle problemów z karmieniem dzieci to ja również łatwo mieć nie będę..

wff2trd8302o6ogx.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega omatko. Mnie tez straszą dieta, porodem, wiecznym zmęczeniem, niewyspaniem itp..

Maga31 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja różowa miesięczna księżniczka <3

2vb0i00.jpg

5v9nj7.jpg

wirrqv.jpg

w2j5mu.jpg

24l3ifp.jpg

ewelina_d, zupaztytki, ChciałabymJuż, ÓptimusPrime, mada_lena, Fidelissa, Strupka, Milaszka, lkc, sisiiii, Maga31, madziulka112, Viviana, blue00, misiaczk25, Mag.1990, Isia14, Lafar_ra, Marzena27, santoocha, Agusia ;), Rybka Nemo, Ninusia, Amnezja, Nata lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I meeeega wiadomosc na dzisiaj następny dzidziuś będzie ,Jula odłączona od podtrzymania ;D

zupaztytki, ÓptimusPrime, mada_lena, Fidelissa, lkc, Dotty84, Milaszka, Maga31, Viviana, blue00, misiaczk25, Lavendula, Isia14, Lafar_ra, Marzena27, sylvi, santoocha, Agusia ;), Rybka Nemo, Amnezja, Mamadomina lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety byłam zmuszona po raz tysięczny słuchac od mojej mamy na temat porodu z moim bratem - wcześniaczkiem. Jak to przezył śmierć kliniczną, a jej nic nie powiedzieli, że coś jest nie tak. Jak to miała PRZEZ LAKTATOR problemy piersiami i zapalenie jakieś. I żebym przypadkiem nie używała laktatora. Jak to jakaś pani kilka razy poroniła, a później jak urodziła, to lekarze przecieli coś tam i urodziło się dziecko martwe. Porażka jakaś! I nawet nie wpadła na to, ze może niekoniecznie mam ochotę słuchać tego. A jakbym powiedziała, zeby nie straszyła, to jej odp. jest przecież ja nie straszę, ja tylko mówię.
    Tak więc podobnie jak Maga.. zacisnęłam zęby i przetrwałam. Ale cieszę się, że już jestem w domu i nikt mi gitary nie zawraca :)

Maga31 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga, Fidelissa - no więc właśnie ;) o tym wszystkim, między innymi, się nasluchalam. Nie pierwszy raz ale chyba przełomowy, bo mi się ulalo juz... Idę krew upuscic, wycieczka dla rozluźnienia ;)

ChciałabymJuż, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ależ Ty masz cudną tą córeczkę :) Coraz bardziej jestem zazdrosna :P

Ooo :) No to zaciskamy mocno za JULIĘ i jej maleństwo :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, moi sąsiedzi chyba postanowili przedłużyć sobie weekend i puszczają muzykę, że u mnie aż dudni. Nie ma to jak odpocząć we własnym domu ;/

Kuniak powodzenia dzisiaj :)

Gratulacje dla nowej mamusi;)

Milaszka, Mag jak miło, że nie tylko ze mnie tak leci, bo już się zaczęłam stresować, bo trwa to od piątku.

Sto lat dla Nelci :) ślicznotki naszej forumowej :)

Ijee to 3mamy kciuki za Julę !! :))

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,no gdzie ksiezniczka,toz to KROLOWA ;-)
    Jula,jestesmy z Toba :-D
    Ja sie przebudzilam,ale chyba na chwilke,bo zmeczona wciaz,wypije herbatke i spaaaaaaac :-)

Chcialabym,a pocilas sie bo czosnek jadlas ;-) Juz jest blizej niz dalej :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 10:36

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati piekna Nelcia :) królowa jest tylko jedna :) :)
    Chciałabym a ja kiedys mojej zwróciłam uwage za takie teksty....bo mnie ch... strzelał :P
    My dzis nocka pt baki, kupki itp ale jestesmy juz po jedzonku i o 11 wybieramy sie na spacer.

xpatiiix3, eforts lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, mnie się śniło, że dziś urodziły: Ewelina_d i AgataP :)

Tak więc Mamuśki - do roboty :)

xpatiiix3, anusiaa90, ewelina_d, lkc, Maga31, ChciałabymJuż, Viviana, Lavendula, AgataP, Mag.1990, Rybka Nemo, Amnezja lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! Ja wlasnie wyszlam od gina i jego zdaniem juz sie zaczelo...... Aaaaaaa szyjka prawie zadna, paluch jeden wchodzi, czop leci, skurczybyki coraz czestrze ale dalej nieregularne. No. To teraz czekamy na regulacje i wio do szpitala. Oczywiscie powiedzial ze jak to w przyrodzie bywa moze sie nagle ot tak akcja zatrzymac, ale liczmy na to ze tak nie bedzie, bo znikoma szansa.,

Małżu w pracy, powiedzialam zeby sobie spokojnie dokonczyl wsyzstkie sprawy i byl w gotowosci w razie czego. Snajac zycie szybko sie to nie przyspieszy wiec nie mam co panikowac.. Takze czekam, czekam, czekam. Cos musze sobie zorganizowax do jedzenia i czyms zajac, tylko czym?!?!

ÓptimusPrime, xpatiiix3, Fidelissa, lkc, ewelina_d, Maga31, Viviana, blue00, misiaczk25, Lavendula, Isia14, zupaztytki, Marzena27, Dotty84, Agusia ;), Rybka Nemo, Amnezja, Nata lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżniczka słodziutka:)

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale lecicie hehe teraz z każdym dniem co raz więcej dzieciaczkow będzie dzień młody to co dzisiaj trzy na bank będą może 4 albo i więcej Czekamy :D

Milaszka. Go go ;D

Hehe madalenka doda zajechało ;D hahaha

Dziękujemy za komplementy ;) która jeszcze się pochwalić córuśką albo syńciem ja uwielbiam zdjęcia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 10:46

Milaszka lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1889 1890 1891 1892 1893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ