WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No podczytałam Was, rany ale istny maraton porodowy, wszystkim gratuluję, Mamadomina, Maga, Agatka ale się z Wami cieszę :)
    Trzymam kciuki za kolejne rodzące.
    Chciałabym Już - co do nerki stał się cud heh, po usg zastój schodzi, za tydzień mam jechać do spzitala na kolejne badania, ale ewidetnie widziałam zdjęcie z usg obu nerek, są prawie czyste, macica opadła i się odblokowało. Rany a tyle stresu, nerwów i leków było. Więc u Ciebie też powinno się odblokować.

Powiem Wam, że nigdy więcej znieczulenia ogólnego. Miałam już drugi raz i znów powtórka z rozrywki, non stop mam mdłości, odruchy wymiotne, w cholerę bol jelit, przelewanie, skurcze do tego nogi jak balony mi spuchły, a gardło boli jeszcze od rurki i mam chrypę, o odkaszlnięciu nie ma mowy, boli rana.
    Szew mam nisko, ładnie zrobiony, podobno miałam cc nową techniką z preparowaniem skóry, może Goplanko Ty wiesz o co chodzi hehe.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP gratulacje obie nie dotrwalusmy do sylwka :)

Dziewczyny nie martwcie sie tak laktacja my karmimy sie na zawolanie i tak tez mam w wypisie karmic na zawolanie. Vivi moze faktycznie za ciezko jest malej ssac piers bo to wymaga ogromnego wysilku a z butli raz ciach i leci. Dziewczyna u mnie z sali karmila piersia i dokarmiala butla po piersi. u nas na zalecaniach polozniczych pisze ze laktacja normuje sie do 6 tygodni.

Ja tak jak w szpitalu sie nie wysypialam to w domu wstalam wyspana mimo 3 pobudek

AgataP lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej,wstalam wyspana,zjadlam,napilam sie herbaty,polozylam sie i...spalam 2,5h!
    Uwierzycie???? I normalnie oczeta mi sie kleja!Walcze z tym,bo co ja bede w nocy porabiac?
    Zwlaszcza jak teraz te od nocnego czuwania porodzily :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro wychodze ;)))))) jak sie ciesze.nienawidze szpitali

Fidelissa, marynka, Dotty84, Marzena27, xpatiiix3, maaartinka, Lavendula, ChciałabymJuż, Rybka Nemo, Paju, Ninusia lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti co sobie żałujesz. Spij na zapas:)

Kto ma termin tez na 11.11
    Bo zaczynam sie stresowac....
    Moze na liścia sie wdrapie....

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissko,wiesz po tych okropnych nocach ostatnio to powiem Ci,ze na serio mam jakis nocny lek.Panicznie sie boje nocy...Wiem,wiem nie nalezy sie nakrecac,ale ten cholerny skurczony mozg ciezarnej... :-D

Swoja droga,kolezanko Agato,Ty tu nam nie spamuj postami,a zdjecie Ninji dawaj.Napisz cos o Niej,czy co?Tyle czekania,tyle kibicowania,a Ty tylko o sobie ;-)
    Czy sie Jej wstydzisz,bo sie urodzila Murzynka o chinskich rysach i hipis nie da sobie wmowic,ze to po praprapradawnich? :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 10:34

lkc, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Andziulek Debiutantka

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Podczytuję was od jakiegoś czau ( jakoś od września) i jakoś tak się długo zbierałam, żeby do was dołączyć. Też jestem listopadówką, tyle, że obecnie już ,,przeterminowaną" . Termin miałam na 02.11.2014 ale jeszcze nie urodziłam. Teraz postanowiłam się ujawnić, bo zaczęłam się martwić moim wysokim ciśnieniem ( które całą ciążę było książkowe ) a dzisiaj jak sobie mierzyłam to miałam 152/102. Ma może któraś z was takie wysokie ciśnienie? Dodam, że wczoraj dzwoniłam na IP z powodu tego ciśnienia i nie kazali mi przyjeżdzać, tylko kontrolować (tylko co mi da takie kontrolowanie?) A moja gin będzie dopiero w poniedziałek, bo gdzieś wyjechała ...

Ps. Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom. Uwielbiam was czytać :)

kasiakra lubi tę wiadomość

20110924290117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie zwlekala z takim cisnieniem,jak masz inny szpital w poblizu to wybierz sie do niego,ewentualnie posciemniaj,ze sie zle czujesz,powinni cie przyjac na obserwacje

• kittykate Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    ja wynieklam i po 25 godz boli wzielam ZZO przy 4cm ...best decyzja ever.potem byl juz bal ;)

AgataP jestes the best!!! Wspolczuje tych 38h boszeee!!! Najwazniejsze ze masz to juz za soba! Jak Ninja ?? <3
    Ja tez biore zzo nie ma bata :) juz dawno postanowilam!

Powodzenia z laktacja!!!!

Kate

np55zzc.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Opti co sobie żałujesz. Spij na zapas:)

Kto ma termin tez na 11.11
    Bo zaczynam sie stresowac....
    Moze na liścia sie wdrapie....

Spokojnie, jesteśmy dwie, ja też mam na 11.11;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • Andziulek Debiutantka

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety innego szpitala w pobliżu nie mam :(. Kurde jak dzwoniłam wczoraj na ip to mi powiedziała, ze moje ciśnienie nie jest aż tak bardzo wysokie :( Na jutro jestem zapisana na ktg, ale chyba nie powinnam zwlekać do jutra...

20110924290117.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziulek ja tez bym pojechala do innego, z cisnieniem wysokim nie ma zartow...
    Tym bardziej ze jestes po terminie... Powodzenia!

Jak nie masz innego to jedz dzis i posciemniaj ze ruchow mniej czujesz ze zle sie czujesz z powodu tego cisnienia etc
    Musza zrobic!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 10:46

Kate

np55zzc.png
  • Andziulek Debiutantka

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem, może się stresuje tym moim porodem, że jeszcze nic się nie dzieje, objawów zero, mały wysoko się wypycha. A jeszcze jak was czytam, że tak się niektóre męczycie tyle godzin, to obawiam się jak to ze mną będzie. Tym bardziej, że u mnie w szpitalu nie dają zzo...

20110924290117.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziulek ja również bym nie bagatelizowala tego cisnienia.. Moja gin zawsze BARDZO tego pilnowała.. Moze podjedz na IP i powiedz ze cały czas ci się utrzymuje takie ciśnienie?

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziulek u mnie tez nie dają znieczulenia ale damy rade :) kiedyś rodziło się bez i kobiety dawały rade a co najlepsze nie zatrzymymywaly się na jednym dziecku zresztą do tej pory w wielu miejscach nie ma znieczulenia wiec my tez damy rade :)
    Tak się pocieszam :)

Ale z ciśnieniem bym nie czekała i juz dzisiaj pojechała.-

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziulek wrote:
    Hej dziewczyny!

Podczytuję was od jakiegoś czau ( jakoś od września) i jakoś tak się długo zbierałam, żeby do was dołączyć. Też jestem listopadówką, tyle, że obecnie już ,,przeterminowaną" . Termin miałam na 02.11.2014 ale jeszcze nie urodziłam. Teraz postanowiłam się ujawnić, bo zaczęłam się martwić moim wysokim ciśnieniem ( które całą ciążę było książkowe ) a dzisiaj jak sobie mierzyłam to miałam 152/102. Ma może któraś z was takie wysokie ciśnienie? Dodam, że wczoraj dzwoniłam na IP z powodu tego ciśnienia i nie kazali mi przyjeżdzać, tylko kontrolować (tylko co mi da takie kontrolowanie?) A moja gin będzie dopiero w poniedziałek, bo gdzieś wyjechała ...

Ps. Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom. Uwielbiam was czytać :)

Sorki,ale dla mnie jestes troche niepowazna-jak nas podczytujesz,to wiesz,ze kilka dziewczym lacznie ze mna mialy powazne problemy z cisnieniem.150/100 to juz kwalifikuje sie do przynajmniej podania lekow.Nie tracilabym na Twoim miejscu czasu na telefony na ip,tylko w samochod/taksowke i do nich,niech pracuja!Zwlaszcza,ze jestes po terminie,wiec wszystko moze byc.Nie chce Cie straszyc,ale nie tracilabym czasu na konsultacje na forum i rozwazanie,i czekanie na cos,tylko do szpitala.
    Powodzenia

blue00, kittykate, Mag.1990, Goplana, mada_lena, lkc, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

• Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z podwyższonym ciśnieniem nie ma żartów, tym bardziej, jeśli do tej pory miałaś dużo niższe. Jeśli do tego się bardzo niepokoisz, to nie powinni Cię spławić w szpitalu. To ostatnie nie bagatelizuj tego. Mam nadzieję, że podejmiesz właściwą decyzję.:)

U mnie, tak jak u wielu dziewczyn tez nie można liczyć na znieczulenie także się tym tak bardzo nie przejmuj i tak urodzimy!;)

relg9vvjdzp246mx.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Bry :)
    [ tak, z kawą i bezobjawowo ;) ]

Wczoraj była wizyta. na KTG zarejestrowało się kilka skurczy 65-90 których oczywiście nie czułam ;)
    Szyjka trochę popuściła, zmiękła i się "scentralizowała" - jednostronne rozwarcie na opuszek. Młoda waży 3300.
    Wszystko OK - a ja albo na liść albo nosić worki z klejem do płytek, siatki z zakupami, wycieczki po schodach wcinając NOSPĘ i skakać na piłce. Jak się nie uda - w następną środę do szpitala spakowana... Przygotowania do eksmisji :( Pyza!!!!! Czekamy !!!

Zazdroszcząc rozpakowanym - nieustannie GRATULUJEMY <3

Lavendula...to w środę razem będziemy się rozdwajać :)

Lavendula lubi tę wiadomość

jmmg93c.png
  • Andziulek Debiutantka

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opti, tyle bylo tych postów, że nie pamietałam właśnie. A jak do tej poryt ciśnienie miałam książkowe, więc nie wiem czemu mi tak podskoczyło. Nie mierzyłam sobie bo po każdej wizycie u gin było ok, tylko wczoraj na ktg rano zmierzyła i już było 130/100, więc wieczorem zmierzyłam kontrolnie i było 148/92 a dzisiaj rano już 152/102... Dobra wzięłam prysznic, ogarnę się trochę i jadę. Najwyżej mnie do domu odeślą, ale spokojniejsza będę. Bo chyba bym sobie nie wybaczyła jak by się coś maleństwu stało.
    Trzymajcie kciuki.

kittykate, maaartinka, ÓptimusPrime, Marzena27, Isia14, zupaztytki, mada_lena, lkc, Fidelissa, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

20110924290117.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic. Dzidzia wysoko. Dostane czopki na wywolanie. Ktos wie cos wiecej na ten temat?

ckai3e3k2pedhvnb.png
‹‹ 1931 1932 1933 1934 1935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ