WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my się witamy, po nocy ze skurczami, zawrotami głowy, dreszczami obłęd jakiś i masakra :P
    Teraz już wracam do formy i plan na dzisiaj, wielkie sprzątanie, nie odpuszczę już, pogoda kusi, piękne słońce!

Udanego dnia Kochane :*

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dziewczyny nospa wplywa teraz cos na szyjke?rozmiekcza czy jak?ja od pn nie moge zrobic 2 ,musze sie chyba ratowac czopkami

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    A to dziewczyny nospa wplywa teraz cos na szyjke?rozmiekcza czy jak?ja od pn nie moge zrobic 2 ,musze sie chyba ratowac czopkami

mnie gin kazała już jakiś czas temu odstawić magnez i jeść nospę 3x dziennie - ponoć zmiękcza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP musze ci cos pokazac,zapomnialam,ze mam takie ,lezaly w piwnicy :-) 2rxy3gn.jpg

Marzena27, Dotty84, Strupka, AgataP, maaartinka, ChciałabymJuż, marynka, xpatiiix3, FK81, Milaszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzeba teraz posilac sie nospa hehe

• niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi powodzenia !!! Trzymam kciuki za udana szybka pionizacje :)

Ja juz powoli wymiekam, nie chce mi sie z lozka wstawac i jezdzic na zajecia... Chyba mam jakis kryzys. Tak bym chciala wiedziec kiedy dokladnie zacznie sie porod, moc jakos wszystko zaplanowac. A tak 19.11 mam ostatnie kolokwium i nie wiem czy na nie pojde :(
    Nie moge spokojnie czekac na ten wielki dzień bo ciągle obawiam się że z czymś sie nie wyrobie...

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos czytam...blue super butki :-P ...ciocia dobra rada mowi laski bierzcie ZZO B-) ide cycac

blue00, ewelina_d, Goplana, Marzena27, Fidelissa, kittykate, xpatiiix3, Ninusia, Milaszka lubią tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    cos czytam...blue super butki :-P ...ciocia dobra rada mowi laski bierzcie ZZO B-) ide cycac
    TAK

AgataP lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu,w ktorym bede rodzic niby daja zzo,ale zobacze,rodzilam bez znieczulenia to moze i tym razem nie wymiekne :-P

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny dzien mam wrażenie ze ktoś mi igle w pipke wbija.. Co za straszne uczucie..

201411191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Budzę sie:)
    Mam jakaś śpiączkę ostatnio....to tak a propos AgatyP:)

Idę spac.w nocy wstaje do wc ok 2 i 6.30.
    Jem śniadanie i idę spac.
    Gdyby nie telefon spałabym nadal.....

40 tydzien biegnie. Dwupak CD.

Jutro o 10 przyjdzie kosmetyczka zrobić hennę i pomalować paznokcie u nóg.

Pochmurno i wyglada jakby miało zacząć padać.....
    Coraz bardziej chodzę jak kaczka.
    Bolą mnie uda i biodra.. Chyba wszystko sie nadal rozszerza.
    Jutro idziemy na pierwsze ktg jak nie urodzę w nocy:)
    Idę nadrabiać wieczorne zaległości...

Nadrobiłam. :)
    Gratuluje AgataP - 38 godzin straszne. Ale z drugiej strony jak nie Ty to kto?.. Ma taka kondycje?..
    Maga gratulacje. Siusiu , Ninusia i Julka trzymam kciuki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 10:09

lkc, AgataP, Marzena27, Ninusia lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie straszcie bo u nas w Bielsku w obu szpitalach nie dają znieczulenia :(

201411191762.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam! :)
    ja się zaraz za odkurzanie biorę. Muszę trochę ogarnąć, bo przyjaciółka przyjezdza do mnie z córeczką, a mała niekoniecznie musi zjadać wszystko z podłogi :D

Na 16 mam ktg i wizytę to moze coś więcej będę wiedzieć. Wieczorkiem się pochwalę :P

Agatka ale Cię wymęczyli.. łoooo.. dobrze, że już za Tobą. A co do zzo, to kochana, może się okazać, ze nie dadzą :-/ wszystko w rękach moich płytek krwi. Módlcie się więc o wyjątkowo lekki poród :P Cobym tam nie zagryzła nikogo na sali porodowej :D

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa jeszcze jedno. Dziś w nocy śnił mi się mój synuś :) Był odwrócony buźką w drugą stronę i leżał na brzuszku, ale wiedziałam, że MÓJ :P Taki śliczny blondasek :) Moje kochanie chyba próbuje się przywitać i przygotować mnie na spotkanie :P

maaartinka, Marzena27 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Ja po kolejnym obchodzie. Dzisiaj tez sprawdzamy "warunki" do porodu. Tym razem moj gin bedzie sprawdzal hehe. Czekam na badanie. Ale nie widze tego bo brzuch nadal wysoko. Dzidzia sie aby denerwuje bo tetno powyzej 160na ktg wyszlo i skorcze 100 ktorych nie czuje;)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy jak sie przekrecalam na plecy to caly brzuch mi sie stawial. Od razu twardy

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Gratuluję wszystkim mamom, które już urodziły. Trzymam kciuki za oczekujące :)

Mam pytanie jako, że jesteście "w temacie" :). Dziś wybieram się do szpitala, żeby zobaczyć oddział. Powiedzcie mi - bo ja jestem kompletnie zielona- o co mam pytać? Co jest istotne i ważne. Będę wdzięczna za każde wskazówki. Pozdrawiam Lutówka 2015 :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, zaraz Was nadrobię ale mam problem i proszę mamusie o pomoc.
    Mała była jak wiecie w inkubatorze, ja nie moglam jej karmić przez pierwsze dni, była karmiona mm. Potem mogłam ją karmić, ale z nakladkami, bo normalnie nie ma siły Mała ssać. Przez kolejne dni chodziłam ją karmić, a jak dalej chciała dostawała mm.
    Jesteśmy w domu. Mała panikuje mi przy piersi, płacze strasznie i ssie pierś taka zestresowana jakaś. Strasznie boleśnie. Ewidentnie się nie najada. Ściągnęłam mleko mam ok. 40ml z obu piersi co 3 godz. Powinna się tym najadać, może nie ma siły ssać i nie dostaje tyle? Więc zrobiłam wczoraj tak, że odciągnęłam 40ml i jej dałam z butli i już nie płakała, albo jak nie miałam mleka podałam mm też 40ml i usnęła jak anioł.
    Co ile dajecie jeść maluchom, czy z piersi, czy odciągnęte czy mm oraz ile ml, poprowiedzcie bo chyba moja jst głodna a mi jej szkoda przcież mogę dokarmić jak jej za mało.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wynieklam i po 25 godz boli wzielam ZZO przy 4cm ...best decyzja ever.potem byl juz bal ;)

Fidelissa, blue00, kittykate, xpatiiix3, Goplana, Lavendula, santoocha, Ninusia lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedzialk zrobiłam świeże badania płytek i krzepliwości do 18.11 starczy. U mnie w szpitalu takie badania sa ważne 2 tyg.:)

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 1930 1931 1932 1933 1934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ