X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slusznie Andziulek, jedz nie zwlekaj dziecko jest najwazniejsze !!! powodzenia i daj znac !

Kate

np55zzc.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziulek powodzenia. Będzie dobrze ale trzeba to sprawdzić.
    Ja rodzilam bez znieczulenia i dostałam oxytocyne (to diabelski wynalazek) i dałam radę. Wy też dacie rade. Kobiety to silne stworzenia. Trzeba sie tylko dobrze nastawic

Agusia ;) lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze dziewczyny mówią. Uciekaj migiem na ip. Cisnienie nie powinno byc wyzsze niz 140 i drugie niz 90.

Ja dalej skurcze nieregularne ale nie jakies mega mocne. Czekam do gin na Szczęście jeszcze Dziś planowa wizyta :)
    Powie chociaz czy one cos na mnie działają.
    Boje sie tylko bo M. ma dziś nocke w pracy a niestety prace ma jaka ma i nie ma opcji tak nagle nie pójść. :/

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Dobrze dziewczyny mówią. Uciekaj migiem na ip. Cisnienie nie powinno byc wyzsze niz 140 i drugie niz 90.

Ja dalej skurcze nieregularne ale nie jakies mega mocne. Czekam do gin na Szczęście jeszcze Dziś planowa wizyta :)
    Powie chociaz czy one cos na mnie działają.
    Boje sie tylko bo M. ma dziś nocke w pracy a niestety prace ma jaka ma i nie ma opcji tak nagle nie pójść. :/
    Z drugiej strony szef powinien być wyrozumiały dla przyszłego ojca.. chyba że k... jest starym kawalerem i nie zasmakował życia rodzinnego

lkc lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caska zasady w państwowej mundurowce maja troszkę inne niz "normalna" praca.
    ciezko czasami o nagłe wolne jeśli coś sie dzieje ostrego na służbie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 11:28

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag Twoj w mundurowce? Niebiescy czy zieloni?

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulka112 - Ty przecie z Zofijki, i nie dali Ci znieczulenia? Tak szybko szła akcja, czy nie chciałaś?

Vivi - myślę, że Nastka ma rację, malutka przyzwyczaiła się niestety do butli, ale walcz jeśli Ci zależy na karmieniu piersią - nie takie przeszkody da się pokonać :)
    Nie pamiętam już, czy Amelka była wcześniaczkiem? Donoszone dziecko można nawet czasami troszkę przegłodzić, by było w miarę możliwości tylko na piersi, wcześniaka niestety nie można, bo potrafią czasami wpaść w hipoglikemię. Dlatego walka o laktację przy wcześniaczku jest trudniejsza, wiem coś niestety o tym... ale przystawiam tak często jak się da. W szpitalu powiedziałam, że nie życzę sobie dokarmiania butelką i mały był dokarmiany specjalnym cewniczkiem umieszczanym przy moim sutku, aby nie zaburzać mu odruchu ssania. Na pewno się uda przestawić w końcu Amelkę tylko na pierś, a jakby co poradź się jakiegoś doradcy laktacyjnego, coby objął was opieką.
    Fajnie, że CC się udało nową techniką :), będzie ładniejsza blizna :).

lkc, Viviana lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebiescy :p

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już myślałam, że się zaczęło. Przeczyściło mnie tak naprawdę konkretnie i to na parę razy. Skurcze były, wszystko, jak trzeba. Potem zrobiłam się głodna, zjadłam co nie co. I się skończyło. Jeszcze nie czas na mnie :)

Ale może coś już się otworzyło i poszło do przodu, to przynajmniej sam poród będzie krótszy :)

lkc lubi tę wiadomość

• Evik Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaam!
    Opti nie jestes sama ja od jakiegos czasu tez nienawidze nocy, wczoraj nawet nie kładłam sie wczesniej niz przed 1! Za to poranki w miare bo tak do 11 śpie i poleguje. Z tymi schodami to i ja bym pochodziła tylko strasznie bolo mnie spojenie i krocze i nie ma kurwa opcji wiec tak zle i tak nie dobrze;/ Widze ze u mnie po przytulankach cos zaczyna sie dziac wiec juz nie odpuszcze mezowi i dzialamy az do porodu!
    Co do znieczulenia to i u mnie w szpitalu nie ma takze staram sie zapominac ze cos takiego jest i trzeba dac rade bez i koniec:)
    A co do cisnienia to jest niezmiernie wazne moj gin uczyla na kazdej wizycie a jeszcze jak do tego sa obrzeki to nie ma czekania nawet minuty! jeszcze cos mialam napisac ale oczywiscie zanim nadrobilam to zapomnialam.

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Niebiescy :p
    To tak jak moj:)

Mag.1990 lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie pobiegalam po schodach i padam ze zmęczenia.. a tu cały dzień przede mną jeszcze! Miałam iść do sklepu ale sil juz brak.. To sie nazywa kondycja a raczej jej brak..

201411191762.png
  • sylvi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszly moje czopki scopan...zaaplikowane. We'll see

A i po badaniu krew mi poszla

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • mada_lena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziulek wrote:
    Hej dziewczyny!

Podczytuję was od jakiegoś czau ( jakoś od września) i jakoś tak się długo zbierałam, żeby do was dołączyć. Też jestem listopadówką, tyle, że obecnie już ,,przeterminowaną" . Termin miałam na 02.11.2014 ale jeszcze nie urodziłam. Teraz postanowiłam się ujawnić, bo zaczęłam się martwić moim wysokim ciśnieniem ( które całą ciążę było książkowe ) a dzisiaj jak sobie mierzyłam to miałam 152/102. Ma może któraś z was takie wysokie ciśnienie? Dodam, że wczoraj dzwoniłam na IP z powodu tego ciśnienia i nie kazali mi przyjeżdzać, tylko kontrolować (tylko co mi da takie kontrolowanie?) A moja gin będzie dopiero w poniedziałek, bo gdzieś wyjechała ...

Ps. Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom. Uwielbiam was czytać :)

Żart. Odprawili cie z takim ciśnieniem. Ja mialam takie w pon rano, szpital, lekarz przyjął mnie bez oglądania w zasadzie a w srode juz cesarka.
    Skonsultuj to z innym szpitalem, koniecznie

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Witam, zaraz Was nadrobię ale mam problem i proszę mamusie o pomoc.
    Mała była jak wiecie w inkubatorze, ja nie moglam jej karmić przez pierwsze dni, była karmiona mm. Potem mogłam ją karmić, ale z nakladkami, bo normalnie nie ma siły Mała ssać. Przez kolejne dni chodziłam ją karmić, a jak dalej chciała dostawała mm.
    Jesteśmy w domu. Mała panikuje mi przy piersi, płacze strasznie i ssie pierś taka zestresowana jakaś. Strasznie boleśnie. Ewidentnie się nie najada. Ściągnęłam mleko mam ok. 40ml z obu piersi co 3 godz. Powinna się tym najadać, może nie ma siły ssać i nie dostaje tyle? Więc zrobiłam wczoraj tak, że odciągnęłam 40ml i jej dałam z butli i już nie płakała, albo jak nie miałam mleka podałam mm też 40ml i usnęła jak anioł.
    Co ile dajecie jeść maluchom, czy z piersi, czy odciągnęte czy mm oraz ile ml, poprowiedzcie bo chyba moja jst głodna a mi jej szkoda przcież mogę dokarmić jak jej za mało.

Moja juz teraz zjada po 80-90ml na jedno karmienie co 2,5-3 h. Powiem szczerze, że moja laktacja jest taka sobie. Odciągam, przystawiam cuduje i ściągam max 60 z obu. Dla Hani to za mało na posiłek. Postanowiłam, ze bedzie dostawała mm a moje mleko jako dopojenie dopóki bede miała mleko.

Viviana, KUNIAK lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplanko po tej oksytocynie tak akcja poszła, czekałam w wannie na anestezjologa i sie nie doczekałam bo nagle zaczęłam krzyczeć do męża żeby leciał po położną i sie okazało że 10 cm. Mimo to jednak oksytocyna jest okropna bo mialam skurcz za skurczem dosłownie niecałe 10 sekund pomiędzy nimi. A i moja tez dokarmialam w szpitalu sonda przyczepioną do strzykawki tyle że moja ssała paluszka i teraz jak mleka mam pod dostatkiem to nie ma problemu ze ssaniem cycusia

Goplana lubi tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po nieprzespanej nocy.
    Mąż chrapał, każdy ruch mnie bolał, brzuch miałam tak twardy, jakby młody był już tak wielki, że powłoki brzuszne ledwo wytrzymują.

Mam dość.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Witam się po nieprzespanej nocy.
    Mąż chrapał, każdy ruch mnie bolał, brzuch miałam tak twardy, jakby młody był już tak wielki, że powłoki brzuszne ledwo wytrzymują.

Mam dość.
    Kochana,witaj w klubie!Ja tak od tyg mialam -wylam z bolu,koszmar jakis! Mialam juz takie zalamki!Na szczescie,dzis nocke mialam juz przespana,czuje sie lepiej,chociaz pod wieczor moze te dolegliwosci wroca...Nie przejmuj sie :-D

• lkc Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide dalej spac.. moze sie uda.
    o 16.30 rozrywka tygodnia - sr...

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie miałam 2 poprzednie noce w miarę fajne, aż w szoku byłam.
    Ta mnie dobiła.
    U mnie to już chyba jest zmęczenie materiału. Dobija mnie niepewność kiedy urodzę, kiedy będę musiała zamknąć gabinet, przychodzą ludzie i pytają kiedy mnie nie będzie, a ja nie wiem co im mówić.

Jakaś taka dziś jestem cała na nie... :(

‹‹ 1932 1933 1934 1935 1936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ