X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve gratulacje!

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Opti co sobie żałujesz. Spij na zapas:)

Kto ma termin tez na 11.11
    Bo zaczynam sie stresowac....
    Moze na liścia sie wdrapie....

Fidelissa, ja mam termin na dzis i tak mnie wszystko denerwuje... Dlaczego to jeszcze nie rusza...
    Na szczescie w pon. 10-go mam isc do szpitala wiec to juz chyba beda ostatki :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, gratulacje! Coś zapowiadało poród?
    No i jaka waga! Musisz być dumna :)

• asia099 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziulek wrote:
    Hej dziewczyny!

Podczytuję was od jakiegoś czau ( jakoś od września) i jakoś tak się długo zbierałam, żeby do was dołączyć. Też jestem listopadówką, tyle, że obecnie już ,,przeterminowaną" . Termin miałam na 02.11.2014 ale jeszcze nie urodziłam. Teraz postanowiłam się ujawnić, bo zaczęłam się martwić moim wysokim ciśnieniem ( które całą ciążę było książkowe ) a dzisiaj jak sobie mierzyłam to miałam 152/102. Ma może któraś z was takie wysokie ciśnienie? Dodam, że wczoraj dzwoniłam na IP z powodu tego ciśnienia i nie kazali mi przyjeżdzać, tylko kontrolować (tylko co mi da takie kontrolowanie?) A moja gin będzie dopiero w poniedziałek, bo gdzieś wyjechała ...

Ps. Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom. Uwielbiam was czytać :)

Andziulek
    Ja we wtorek u lekarki mialam 157/90, kazała mi mierzyć i jesli miałabym powyżej 150/90 to jechac na ip. U mnie akurat jest w normie, to był tylko syndrom białego fartucha, ale mysle ze jak 3 razy bedzie tak wysokie to jedź.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, gratulacje!
    Dotty, ja nie spie normalnie w dzien, dzis jakos mnie muli, wykonczona jestem...
    Co do ruchu, wszystko mnie tak okropnie boli nawet jak na siku ide...jakos nie jestem gotowa...

• Andziulek Debiutantka

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve Gratulację!

Ja już po wizycie. Nie pojechałam na IP bo po wczorajszym telefonie do nich stwierdziłam, że i tak mnie pewnie odeślą. Pojechałam za to do poradni ginekologicznej, ale trafiłam na jakiegoś nieogarniętego lekarza.Przejrzał kartę ciąży, ostatnie badania,potem zbadał ciśnienie, sprawdził szyjkę i stwierdził, no do terminu to ma Pani daleko, ale proponuję szpital przy tym ciśnieniu. Jak mu zwróciłam uwagę że już po terminie jestem to stwierdził, że ,,o rzeczywiście nie zauważyłem". No cóż wybitny musi byc z niego lekarz skoro tak podchodzi do pacjentek. Swoja drogą z tego co słyszałam, on tak profilaktycznie wszystkich na oddział kieruje. No dobra, dostałam skierowanie to pojadę wieczorem. Bynajmniej będę pod kontrolą.

A tak odnośnie nieprzespanych nocy to ja też mam z tym ogromny problem. Usnąć nie mogę długo. Już się nawet nie kładę wcześniej niż o 24 bo to nie ma sensu, tylko się kręcę na łóżku. Za to w dzień walczę ze sobą i śpiąca chodzę, zwłaszcza po 17. No ale wiem, że jak w dzień się prześpię to w jeszcze gorzej będzie.

20110924290117.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po powrocie do domu
    Przedstawiam naszą Emi i jej zadowolonego tatusia :D (sory ale oboje są razem na kazdym foto które dotychczas zrobiłam)
    71hiyw.jpg

Ja jeszcze obolała jak cholera ale daję radę
    Do dziewczyn po cesarkach: mamy się ruszać jak najwięcej,czy raczej się oszczędzać?

Brzuch po tych trzech dniach zmniejszył się znacząco ale jest jeszcze Duuży,zaczyna się trochę nad pępkiem, a pod nim mam jeszcze spory balonik,na bliznę boję się spojrzeć he he..
    Jedyne co to mnie martwi to że mam mało pokarmu i musze dokarmiać buteką bo mała ciągnie jak odkurzacz i się nie najada
    Także u nas na razie poł na pół kp i mm ( własnie wyszła ode mnie położna laktacyja,ale dała mi kilka wskazówek Bedziemy walczyc przynajmniej o przewagę kp)
    Dla mam pół na pół jak ja poleciła mi butelkę z Medeli -Calma
    Podobno jedyna przy której maluch musi na prawdę powalczyć o mleko,jak przy piersi więc się nie rozleniwi
    A teraz nadrabiam co narozrabiałyście jak mnie nie było :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:56

maaartinka, ÓptimusPrime, zupaztytki, blue00, Dotty84, Marzena27, santoocha, Lavendula, Viviana, misiaczk25, lkc, Isia14, Goplana, karmelek, Fidelissa, xpatiiix3, Rybka Nemo, Agata92, Mag.1990, FK81, ChciałabymJuż, Paju, Florentine, Ninusia, Paula44, Milaszka lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Andziulek Debiutantka

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, śliczne te wasze dzieciaczki! Już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę mojego bąbelka.

20110924290117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak, a jak ogólne wrażenia z Esculapa?
    Emilka cudowna!

KUNIAK lubi tę wiadomość

• Andziulek Debiutantka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i chciała bym dołączyć do tego liścia Agaty i pofalować trochę z wami, może wtedy się coś ruszy u mnie. Wiec proszę mi tam miejsca troszkę zrobić... :)

Dotty84, Fidelissa lubią tę wiadomość

20110924290117.png
  • Dotty84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Dotty, ja nie spie normalnie w dzien, dzis jakos mnie muli, wykonczona jestem...
    Co do ruchu, wszystko mnie tak okropnie boli nawet jak na siku ide...jakos nie jestem gotowa...

Aaa, no chyba że tak - to w takim razie śpij! :) Może to faktycznie zwiastun nadchodzącego porodu? :D

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak, piekna Emi, a Maz zakochany w corci :) :) :)
    Rosnijcie zdrowo ;)
    Kuniak, jak sie mala czuje po naglym wyciagnieciu? Bardzo sie przejmowalas tym przed zabiegiem.
    Opowiadaj, jak walczyc by bylo mleczko w cycu
    Dostalas Mala od razu po wyjeciu do cyca?
    Zdrowka :)
    Gratuluje raz jeszcze!

KUNIAK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Aaa, no chyba że tak - to w takim razie śpij! :) Może to faktycznie zwiastun nadchodzącego porodu? :D
    Raczej zwiastun zmiany pogody...
    Wczoraj pelne slonce, dzis szaro-buro i ciemno...ale lepiej zazwyczaj mi jest w takiej pogodzie :)
    Nooo, skusilam sie na kawe....jakas mocna wyszla, oby nie zaszkodzila :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 14:58

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne maluszki :)

U mnie na ktg skurcze na 70-80. Ale na boku rzadsze niz np na siedzaco (na siedząco mam regularne i mocniejsze).
    Lekarz powiedzial ze obstawia poród dzis albo jutro.
    No i jestem w domu.
    Tylko.jak ja mam rozroznic skoro sami mowia ze lezenie może nawet te właśxiwe skurcze oslabic?

Marzena27, santoocha, lkc, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejuuu jakie piekne maleństwa !

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg listy chyba steruję liściem ja teraz :) kierunek porodówka, miejsca wolne jak najbardziej się znajdą, zapraszam zapraszam, tylko już mi sie nie wpychac przede mnie :D
    serdecznie gratuluję wszystkim mamusiom, nie jestem w stanie was wymienić tyle się porozpakowywało :D szybko wracajcie do zdrowia i domu i buziaki dla maluchów

Dotty84, ÓptimusPrime, zupaztytki, Lavendula, lkc, Marzena27, Fidelissa, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag ja zrobilam 3 przysiady i za pare godzin rodzilam takze jak nie chcesz przeciagac to sproboj

Lavendula, Mag.1990, xpatiiix3, Ninusia lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupka,ogólnie bardzo pozytywne.
    Oby się jeszcze dobrze goiło i będzie super.
    Lekarze fajni,mocno wyluzowani-na czele z ginem który podczas rozcinania mnie opowiadał drugiemu o rosjankach które poznał na plaży w Dubaju,bo właśnie wrócił z urlopu!
    Ale mnie to rozlużniło:DD i mi szybciej mineło hehe

Anestezjolog genialny!( wiem co mówię bo już dwa razy miałam wcześniej przyjemnosć doświadczyć zzo)
    Położne jak wszędzie jedne super miłe i pomocne,naprawdę cudowne inne oględnie mówiąc takie se...
    AAA i nie patrz w lampy na suficie!
    Miałam zasłonę przed twarzą- ale w lampach widziałąm co robią niby nie ze szczegółami
    ale najpierw widziałam swój kontur,pozniej ....ogromną czerwoną plamę a pozniej znów kontur..przyjemne to nie było.

Optimus to fakt.
    niby całe życie wiedziałam że jak urodzę to tylko przez cięcie.
    Ale jak było coraz blizej to ja miałam coraz więcej wątpliwości..i wyrzutów sumienia w stosunku do dziecka czego się zupełnie nie spodziewałam!

Ogólnie cięcie to nie przelewki,przyjemne nie jest ..(te wysysanie ssakiem wód płodowych-aaaaaa masakra)
    Ale powiem tak, cieszę się że wyszłojak wyszło bo po wyciągnięciu jej jeden zapytał mnie kto mnie odesłał z wizyty kwalifikacyjnej do cc
    A drugi wtrącił że chirurg miałby więcej do roboty przy mnie gdybym próbowała ją urodzić naturalnie ..niż oni teraz.
    Fizycznie obie zniosłyśmy to niezle.
    Psychicznie ja słabiej bo całą drugą noc przeryczałąm jak głupia patrząc na nią i próbując sobie wyobrazić co czuła.Pewnie dlatego tak przezywałam że nie wystarczy jej moje mleko,chyba chce jej jakoś wynagrodzić.

Pozniej opiszę co mi radziła położna dot. walki o pokarm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 15:19

zupaztytki, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak mnie mój prowadzacy kazal duzo chodzic by nie zrobily się zrosty.

KUNIAK lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym mogla taknjuz teraz :D
    albo dopiero rano zeby sie zaczęło.
    Moze to ze po dwóch badaniach dzisiaj tez da swoje. Pierwsze u mojej gin. Pozniej po ktg w szpitalu przez zdziwionego gburkowatego lekarza.
    nastka151 wrote:
    Mag ja zrobilam 3 przysiady i za pare godzin rodzilam takze jak nie chcesz przeciagac to sproboj

s6gefkg.png
    v90wa85.png
‹‹ 1934 1935 1936 1937 1938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ