Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Agata popieram w całej rozciągłości.
Ja odpuściłam sobie moja laktację... W cyckach nul, zero pomimo odciągania laktatorem, przystawiania. Przystawianie troche bez sensu bo mała posłała chwilke i odlot wiec pobudzanie żadne.
A teraz ona najedzona, pieknie spi, przybiera ladnie. Najwazniejsze ze dostala ode mnie na start co najlepsze. Ja na butli chowana i żyje i mam sie całkiem dobrze, maz tez. Odpuszczamy.
I teraz karmie ja co 2,5-3 h, dzis w nocy spała ciągiem ponad 4. I nie martwię sie czy na kolejne karmienie uda mi sie sciągnąć czy nie uda. Także popieram Agatę. Nic na sile. Ja nie mam wyrzutów sumienia. Nie czuje sie gorsza i nie czuje zeby przez to moje dziecko było gorsze.
Dotty84, Dotty84, ewelina_d, ChciałabymJuż, AgataP, Agusia ;), Agata92, Rybka Nemo, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Paju wrote:Zgadzam się z Tobą! Ja już wyluzowalam jeśli chodzi o pierś.
Mały nie chce złapać bo mam mega brodawke, duży cycek(miałam H teraz stanik za mały więc jest więcej) i ja sobie nie radzę i on sobie nie radzi. Jak położna wpycha mu do buzi to jest extra zasysa i piję. Ale ja tak nie potrafię, brakuje mi 3 ręki bo muszę jedna trzymać tego giga cyca który jest większy od jego głowy!
Jeszcze wierzę, że dam radę, szczególnie, że z jednej je dobrze. Z drugiej dziś sobie odciągnęłam laktatorem, bo już pierś była gorąca i mocno obrzmiała, żeby do jakiegoś zatoru nie doprowadzić, i pierwszy raz od 24h czuję MEGA ULGĘ! Włożyłam sobie tę wkładkę formującą, zobaczymy, czy coś da.
Będę przystawiać do tej płaskiej, ale nie będę się męczyć, najwyżej póki co będę karmić tą "dobrą", a z drugiej odciągać (btw: Medela Mini Electric super:)). Jak wkładka nie pomoże zawezwę doradcę laktacyjnego jako ostatnią instancję.
Nie tracę nadziei, szczególnie, że od normalnego karmienia dzieli mnie ten malutki szczególik... -
Dotty84 wrote:Santoocha, przypomniało mi się!
Śniło mi się dzisiaj, że urodziłaś pięknego Szymcia! A zatem Twoje dni są policzone (Ewelinie i Agacie wyśniłam )
BTW, co tu taka cisza od wczoraj? żadna nie chce rodzić w weekend?
Ja klepię mantrę za poniedziałek, ewentualnie środęsantoocha, ChciałabymJuż, Dotty84 lubią tę wiadomość
-
Vivianka mi też się wydaje, ze dziurka w smoku za duża. Za łatwo leci to się biedna krztusi. Dziewczyny tu piszą o medeli to może ją spróbuj.
Santoocha no pokoik piękny A najbardziej to się zakochałam w tym fotelu do karmienia Cholera jak ja bym chciała taki Tylko mi się nie zmieści Chyba, ze na balkonie go postawięsantoocha, Viviana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW domku,napier mnie plecy,krzyz i kregoslup,boli cipka i rana po cc.ledwie wstaje,przedobrzylam w szpitalu.SR happy,nawet karmil Rikkiego.
Padam,postaram sie nadrobic kto.co i jka
Buziole i kopniaki nierozpakowanym :-* @-}--
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 11:41
AgataP, ewelina_d, Agusia ;), Viviana, Isia14, ChciałabymJuż, xpatiiix3, Lavendula, Madlen222, Marzena27, Rybka Nemo, Ninusia, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
a to Szymek dziś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 21:46
ewelina_d, Evik, AgataP, zupaztytki, lkc, santoocha, Lafar_ra, Isia14, ChciałabymJuż, xpatiiix3, Agusia ;), Goplana, misiaczk25, Lavendula, Madlen222, Milaszka, mada_lena, Viviana, anusiaa90, blue00, Strupka, Marzena27, Rybka Nemo, karmelek, ÓptimusPrime, Ninusia, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Mój mąż przed chwilą pyta:
- I co, one nadal siedzą na tym forum, że tak piszesz i piszesz?
No to ja, że tak.
- I może w nocy też?
No to ja, że w sumie w nocy też
On nie rozumieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 22:13
xpatiiix3, ewelina_d, Paju, Milaszka, lkc, Agusia ;), Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny(Paju) a próbowałyście karmić z nakładkami?? Ja tez mam giga cyce i położna jak tylko mnie zobaczyła, to pytała o nakładki, bo inaczej Łukasz to pogardio totalne! Też nie potrafił ani chwycić, ani ja wepchać odpowiednio nie umiałam. Zajęło to nam sporo czasu ale teraz cyce mam wyrobione że hoho.
Przede wszystkim nie stresujcie się(tak wiem, łatwo napisać)! Ale najważniejsze przykładajcie przykładajcie(jeśli chcecie kp), bo jeśli nie macie parcia, to po co się męczyć??
Wybaczcie wtrącenie, ale przechodziłam to co Wy, jeszcze padiatra mnie tak nastraszyła, że w 2 tygodniu Łukasz w 6 dni przybrał 800g, więc nie ma co się stresować, bo przesada też nie jest dobra:P
Krzymam kciuki za kolejne mamusie do rozpakowaniaGoplana, AgataP, Viviana, Maga31 lubią tę wiadomość
-
santoocha wrote:Mój mąż przed chwilą pyta:
- I co, one nadal siedzą na tym forum, że tak piszesz i piszesz?
No to ja, że tak.
- I może w nocy też?
No to ja, że w sumie w nocy też
On nie rozumie
w dzień produkują ciężarówki.. a w nocy matki karmiąceMaga31 lubi tę wiadomość
-
santoocha wrote:Fajne portki ma
Portki kupione wczoraj na przecenie w Kappahlu za 10 zeta
Musiałam jechać na zakupy bo dziecko mi się topiło w ciuchach jakie posiada.. te są w roz. 50Lavendula lubi tę wiadomość